![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
...ale ....už jsi viděl, aby se magnety + na + přitahovali...??.... já ano....je to zajímavý úkaz.....už jsi o tom slyšel.....tak máš námět na přemejšlení....no ostatní také....u mě nastole ...v kuchyňské llaboratoři.....jsem to udělal
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Jediné, co mě teď napadá, tak je mezi nimi ještě něco, např. nějaká "clonka", nebo to ovlivňují ještě další magnety.martin11 píše:...ale ....už jsi viděl, aby se magnety + na + přitahovali...??.... já ano....je to zajímavý úkaz.....už jsi o tom slyšel...
Tady v této chvíli nejde o to, aby se to točilo samoJim68 píše:No já .... bych byl rád, kdyby se vám to povedlo. Páč mě to nešlo - ty síly a práce na změny vzdáleností, otočení pólů magnetu nebo přemožení odporu nakonec vždy ten můj kolotoč zastavily, a to přesně jak říká Akord: po dosažení mrtvého bodu, kde se síly vyrovnají..... Ne že bych to teda zkoumal nějak vážně - ale ani nezodpovědně.....![]()
...jo ..každý magnet lze odstínit.../fe clonou/...Palo píše: Ale pokud máš pouze dva magnety a přitahují se stejnými póly, tak to bych opravdu čumělJeště jedině, že by póly neměly stejnou "sílu".
Tak teď doufám, že jsem aspoň trochu zavadil o to, co jsi naznačil
Je to ještě trochu složitější. Ty magnety se odpuzují a po překonání určité vzdálenosti se přitáhnou. A aby toho nebylo málo, měl jsem v ruce takové dvojice dvě. Pojmenujme je a- b a c-d. Magnet "a" dělal popisovaný jev s magnetem "b", a magnet "c" s magnetem "d". když jsem jim prohodil partnery, takže bylo a-d a c-b, normálně se odpuzovaly až do nulové vzdálenosti. A včil babo raď.Palo píše:Ale pokud máš pouze dva magnety a přitahují se stejnými póly, tak to bych opravdu čumělJeště jedině, že by póly neměly stejnou "sílu".
Tak teď doufám, že jsem aspoň trochu zavadil o to, co jsi naznačil
Jestli to správně chápu, tak chceš nastínit, že v případě, kdy dám místo magnetu nahoře jádro s cívkou a udělám z toho něco jako takový alternátor za účelem, abych mohl z cívky odebírat elektrickou energii, pak by se tedy s rotací stalo co? Vznikne někde nějaký odpor v točení? Určitě. Předpokládám, že se toto podle Tebe nedá dále "vyvážit", zkrz ty vířivé proudy. Takhle jsi to myslel?Ilem píše:A k tomu točítku, síly se vykompenzovat dají, ale co se nedá vykompenzovat jsou vířivé proudy
Ono těch "bláznů" co na něco přišli bylo už dost. Když už jsme ve vlákně o magnetech, zkuste si zacyklovat MEG a uvidíte, že to jde.StepanPepan píše:Připomínáte mi trochu blázna, který stále skáče a doufá, že se mu přece jen podaří najít místo, kde se mu podaří vymknout se gravitaci, i když teorie a desetitisíce neúpěšných poskoků svědčí o tom, že se mu to nikdy nepovede.
Je to zajímavý nápad. Jen nevím, jestli bych to nazval "clonka"sentinell píše:Jsem zase zde a hodlám vás tu mučit svím nízkým IQ a přílišnou fantazií. Zde je onen návrh.
Záleží, jak tenký by bylsentinell píše:Nejsem si jist zda by odpudivá síla prošla i tenkým plechem.
V podstatě to ení až tak špatný nápad, akorát nebudeš vědět, kolik tam toho prášku dát, aby to fungovalo, tak, jak chceš. Ale na základě tvého nápadu mě napadla drátěná mřížka. U té by se mohl najít kompromis mezi stíněním a prostupem. A kdyby ty dráty byly na gumě, nebo na péru, dalo by se to i ladit.sentinell píše:Jsem zase zde a hodlám vás tu mučit svím nízkým IQ a přílišnou fantazií. Zde je onen návrh.