Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
HCl-všeobecná diskuze
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1764
- Registrován: sob 21 říj 2006 0:32
- Bydliště: Severní Morava
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Minerální olej
... s nočními horkými obklady a polévkovou lžící minerálního oleje. (z Fergusonova textu)
Kdysi se tady někde vedla debata o "léčbě petrolejem". Myslím, že tahle narážka platí právě tomuto doprovodnému způsobu léčby. Pod slovem "petrol" se ovšem může ukrývat cokoli, od asfaltu přes ropu a některou z jejích frakcí, až po mumium! Petroleum je z řečtiny "petros" = kámen "oleum" = olej... čili olej z horniny, skalní olej.. olej z kamene. V podstatě cokoli.
Sumeři měli dva druhy lékařství: vodní a olejové. Rozeznávali na 40 frakcí zemního oleje.. není divu, měli ho tam skoro na povrchu, stačilo zapíchnout klacek, jako zpočátku v Texasu.
Je docela možné, že určitá frakce zemního oleje může v organizmu vyvolat nějakou reakci, která napomůže léčení. Například umělé zvýšení teploty, která je nezbytná k likvidaci virů – ty tělo jinak hubit neumí.
Kdysi se tady někde vedla debata o "léčbě petrolejem". Myslím, že tahle narážka platí právě tomuto doprovodnému způsobu léčby. Pod slovem "petrol" se ovšem může ukrývat cokoli, od asfaltu přes ropu a některou z jejích frakcí, až po mumium! Petroleum je z řečtiny "petros" = kámen "oleum" = olej... čili olej z horniny, skalní olej.. olej z kamene. V podstatě cokoli.
Sumeři měli dva druhy lékařství: vodní a olejové. Rozeznávali na 40 frakcí zemního oleje.. není divu, měli ho tam skoro na povrchu, stačilo zapíchnout klacek, jako zpočátku v Texasu.
Je docela možné, že určitá frakce zemního oleje může v organizmu vyvolat nějakou reakci, která napomůže léčení. Například umělé zvýšení teploty, která je nezbytná k likvidaci virů – ty tělo jinak hubit neumí.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Minerální olej
Jo, to se snad zeptat Rockefellerů, starý se tím živil, postrkoval to po poutích jako všelék. Nějak jsem se tak doslechl, že letecký petrolej je to ono a že se tím cpou na Ukrajině. Na otrávení to nebude. Jako kluk jsem si dobře písknul topné nafty přecucávaje to z barelu do kanystru. Moc nic mi to neudělalo, ale krkal jsem to ještě týden po činu.Merlin píše:... s nočními horkými obklady a polévkovou lžící minerálního oleje. (z Fergusonova textu)
Kdysi se tady někde vedla debata o "léčbě petrolejem".
Ahoj, Slávek
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Trocha fyziologie od Mudru snad nikoho nezabije
http://webcache.googleusercontent.com/s ... ient=opera
Docela zajimave pocteni -prehledne az na moc tech odbornych vyrazu pro nas co se snazime nedelat dojem na druhe svou prilisnou ucenosti, ale spise pochopit selskym ruzumem podstatu problemu a hledat skutecna reseni....
Par citatu co mne zaujaly:
Sliny – složení
voda 99.5%
organické látky: mucin, a-amyláza, lysozomy, IgA
anorganické látky: HCO3-, K+, Na+, Cl-, Ca2+, I+, fosfáty
pH 6.0 – 7.0
Význam slin
mucin, zvlhčování
trávení škrobů (a-amyláza)
imunitní funkce (IgA, lysozomy)
čištění dutiny ústní od zbytků potravy
vápník důležitý pro zubní sklovinu
Význam žvýkání
trávicí enzymy působí pouze na povrchu sousta
čím je povrch větší, tím je digesce účinnější
zejména důležité pro ovoce a zeleninu (celulózová membrána)
žvýkání :
- ideální doby 40-6O stahů/minutu
- centrum sytosti je v hypothalamu – když jíme pomalu a třeba i málo, informace jsou do centra a máme pocit sytosti , plnosti, proto je dobré dlouho a pomalu žvýkat
Skladovací funkce žaludku
potrava skladována v těle a fundu v koncentrických kruzích podle toho, kdy do žaludku přišla
nejstarší nejblíže stěně žaludku
vstup potravy do žaludku vyvolá relaxaci žaludeční stěny
vagový reflex
1 až 1,5 litru
Míchací pohyby žaludku
do hodiny od ukončení příjmu potravy(Pozn:PROTO NEPIT 1h po jidle)
zesilující peristaltické vlny (3 Hz)
bazální elektrický rytmus (BER) - spontánní, vzniká přímo v žaludeční stěně
retropulze: dokud je pylorus uzavřený
chymus (trávenina): částečky kolem 1 mm
hladové kontrakce: bolest, obranný reflex
Duodenální faktory
enterogastrický reflex: uzávěr pyloru
distenze duodena, dráždění duodena (pH < 4), proteiny, tuky, osmolalita chymu (zejména hyper-)
humorální: uzávěr pyloru (hlavně tuky)
cholecystokinin (CCK): jejunum
motilin, gastric inhibitory peptid (GIP), sekretin, glukagon, VIP, somatostatin
mnoho nejasného (ASPON ZE OBCAS TAKY PRIZNAJI ZE NECO JESTE NEVI... )
Žaludeční sekrece
denní produkce 2-3 litry
typy žlázek dle lokalizace:
gastrické (tělo a fundus): HCl, hlen, pepsinogen, vnitřní faktor
pylorické: hlen, gastrin, pepsinogen
kardiální (1cm od vstupu esofagu): hlen
Gastrické žlázky
mucinózní buňky: hlen, (pepsinogen)
parietální buňky: HCl, IF
hlavní buňky: pepsinogen
Mechanismus sekrece HCl I.
produkt parietálních buněk: isotonický, HCl 160 mmol/l, pH 0.8 (3 mil. více H+ než v arterielní krvi)
aktivní transport Cl- z bb. do lumen (-40 až -70 mV), proto K+ do lumen
voda v bb. H2O H+ + OH-, H+-K+-ATPasa pak vymění vodík za draslík
voda do lumen po osmotickém gradientu (HCl 160 mmol/l, KCl 17 mmol/l)
Mechanismus sekrece HCl II.
CO2 + H2O H2CO3 (anhydráza)HCO3-+H+
H+ s OH- vytvoří vodu
HCO3- se na bazolaterální straně vymění s Cl-
Funkce HCl
konverze pepsinogenu na pepsin
nízké pH nutné pro aktivitu pepsinu
nízké pH chrání vitamín C (POZN:TAKZE NEMICHAT ZASADY S KYSELINAMA...napr.vit.C se sodou nebo zasaditou smesi, nebo s mms...)
baktericidní účinek
redukce Fe3+ na Fe2+ (vstřebatelné)
depolymerace kolagenu
koagulace proteinů
Sekrece pepsinogenu a IF
pepsinogen: známo několik typů
nízké pH část molekuly odštěpí - pepsin
pro aktivitu pepsinu nutné nízké pH (při vyšším aktivita klesá, při zásaditém ireverzibilní inaktivace)
štěpí 20% proteinů z potravy
vnitřní faktor: parietální buňky
glykoprotein tvořící komplexy s vitamínem B12, bez nichž se tento vitamín v TS nevstřebá
Sekrece pepsinogenu a IF
pepsinogen: známo několik typů
nízké pH část molekuly odštěpí - pepsin
pro aktivitu pepsinu nutné nízké pH (při vyšším aktivita klesá, při zásaditém ireverzibilní inaktivace)
štěpí 20% proteinů z potravy
vnitřní faktor: parietální buňky
glykoprotein tvořící komplexy s vitamínem B12, bez nichž se tento vitamín v TS nevstřebá
Sekrece dalších látek
gastrin
mucin: vrstva silnější než 0,5 cm
mechanická a chemická ochrana, pohyb obsahu
pod touto vrstvou sekrece HCO3-
„surfaktant GIT“ - hydrofobní fosfolipidy
méně významné enzymy: gastrická lipáza (máslo), gastrická amyláza, gelatinasa (proteoglykany z masa)
Regulace žaludeční sekrece
nervová i humorální, na rozdíl od salivace je klíčová humorální
nervová: n. vagus :zvyšuje zejména sekreci mucinózních žlázek
neurotramsmiterem acetylcholin
stimuluje sekreci gastrinu (ne přes Ach)
Gastrin
G-buňky pylorických žlázek a (Brunerovy žlázky v duodenu)
peptid, velká a malá forma (34 a 17 AK), obě účinné, G17 častější
EGPWLEEEEAYGWMDF
HSO3
Sekrece a účinek gastrinu
sekrece vyvolána potravou v žaludku:
distenze žaludku
sekretagoga: proteiny, alkohol ,kofein
secernovaný gastrin se vstřebá do krve a dostává se ke gastrickým žlázkám (8x zvýší sekreci HCl a 2x pepsinogenu)
( POZN: To by mne zajimalo jak tohle prakticky vyuzit a podporit HCL v zaludku....-žeby pitim kavy nebo jezenim proteinu typu seitan a soja to pochybuju, ale treba trocha cerv.vina k jidlu bude asi dobre -Francouzi maji nejspis dobre traveni....ale spis taky tim ze u jidla nepospichaji, maji hodne predkrmu a priloh a VYCHUTNAVAJI KAZDE SOUSTO...)
kofaktor histamin (H2 receptory)
cimetidin, ranitidin
secernován kontinuálně
Teorie trojí stimulace
acetylcholin, gastrin ani histamin sami o sobě sekreci výrazně nezvýší
proto se předpokládá, že pro výrazný účinek je potřeba vazby všech tří transmiterů na příslušné receptory
histamin je přítomný stále
vagus stimuluje sekreci gastrinu
Fáze žaludeční sekrece
cefalická: ještě před vstupem potravy do žaludku: kortex, amygdala, hippokampus: vagus (20% sekrece)
gastrická: potrava v žaludku (70%)
intestinální: malé množství gastrinu uvolněné z duodena po jeho distenzi
----------
PS:No tak nevim jestli neco z toho bude pro hledani vlivu HCL a enzymu prinosem....jedna vec je popsat neco a druha vec je snaha najit skutecna reseni.... . Ale aspon to snad muze nekoho nasmerovat k dalsimu zkoumani....(kdo by si chtel zahrat na vyzkumnika a poreferovat s lekarsky vzdelanymi, tak v dokumentu z odkazu na zacatku je napsano o autorovi dokumentu: "Uvítám jakékoliv připomínky, nejasnosti se pokusím osvětlit a dotazy zodpovědět, to vše na mailu: franek@lf3.cuni.cz.".......
Docela zajimave pocteni -prehledne az na moc tech odbornych vyrazu pro nas co se snazime nedelat dojem na druhe svou prilisnou ucenosti, ale spise pochopit selskym ruzumem podstatu problemu a hledat skutecna reseni....
Par citatu co mne zaujaly:
Sliny – složení
voda 99.5%
organické látky: mucin, a-amyláza, lysozomy, IgA
anorganické látky: HCO3-, K+, Na+, Cl-, Ca2+, I+, fosfáty
pH 6.0 – 7.0
Význam slin
mucin, zvlhčování
trávení škrobů (a-amyláza)
imunitní funkce (IgA, lysozomy)
čištění dutiny ústní od zbytků potravy
vápník důležitý pro zubní sklovinu
Význam žvýkání
trávicí enzymy působí pouze na povrchu sousta
čím je povrch větší, tím je digesce účinnější
zejména důležité pro ovoce a zeleninu (celulózová membrána)
žvýkání :
- ideální doby 40-6O stahů/minutu
- centrum sytosti je v hypothalamu – když jíme pomalu a třeba i málo, informace jsou do centra a máme pocit sytosti , plnosti, proto je dobré dlouho a pomalu žvýkat
Skladovací funkce žaludku
potrava skladována v těle a fundu v koncentrických kruzích podle toho, kdy do žaludku přišla
nejstarší nejblíže stěně žaludku
vstup potravy do žaludku vyvolá relaxaci žaludeční stěny
vagový reflex
1 až 1,5 litru
Míchací pohyby žaludku
do hodiny od ukončení příjmu potravy(Pozn:PROTO NEPIT 1h po jidle)
zesilující peristaltické vlny (3 Hz)
bazální elektrický rytmus (BER) - spontánní, vzniká přímo v žaludeční stěně
retropulze: dokud je pylorus uzavřený
chymus (trávenina): částečky kolem 1 mm
hladové kontrakce: bolest, obranný reflex
Duodenální faktory
enterogastrický reflex: uzávěr pyloru
distenze duodena, dráždění duodena (pH < 4), proteiny, tuky, osmolalita chymu (zejména hyper-)
humorální: uzávěr pyloru (hlavně tuky)
cholecystokinin (CCK): jejunum
motilin, gastric inhibitory peptid (GIP), sekretin, glukagon, VIP, somatostatin
mnoho nejasného (ASPON ZE OBCAS TAKY PRIZNAJI ZE NECO JESTE NEVI... )
Žaludeční sekrece
denní produkce 2-3 litry
typy žlázek dle lokalizace:
gastrické (tělo a fundus): HCl, hlen, pepsinogen, vnitřní faktor
pylorické: hlen, gastrin, pepsinogen
kardiální (1cm od vstupu esofagu): hlen
Gastrické žlázky
mucinózní buňky: hlen, (pepsinogen)
parietální buňky: HCl, IF
hlavní buňky: pepsinogen
Mechanismus sekrece HCl I.
produkt parietálních buněk: isotonický, HCl 160 mmol/l, pH 0.8 (3 mil. více H+ než v arterielní krvi)
aktivní transport Cl- z bb. do lumen (-40 až -70 mV), proto K+ do lumen
voda v bb. H2O H+ + OH-, H+-K+-ATPasa pak vymění vodík za draslík
voda do lumen po osmotickém gradientu (HCl 160 mmol/l, KCl 17 mmol/l)
Mechanismus sekrece HCl II.
CO2 + H2O H2CO3 (anhydráza)HCO3-+H+
H+ s OH- vytvoří vodu
HCO3- se na bazolaterální straně vymění s Cl-
Funkce HCl
konverze pepsinogenu na pepsin
nízké pH nutné pro aktivitu pepsinu
nízké pH chrání vitamín C (POZN:TAKZE NEMICHAT ZASADY S KYSELINAMA...napr.vit.C se sodou nebo zasaditou smesi, nebo s mms...)
baktericidní účinek
redukce Fe3+ na Fe2+ (vstřebatelné)
depolymerace kolagenu
koagulace proteinů
Sekrece pepsinogenu a IF
pepsinogen: známo několik typů
nízké pH část molekuly odštěpí - pepsin
pro aktivitu pepsinu nutné nízké pH (při vyšším aktivita klesá, při zásaditém ireverzibilní inaktivace)
štěpí 20% proteinů z potravy
vnitřní faktor: parietální buňky
glykoprotein tvořící komplexy s vitamínem B12, bez nichž se tento vitamín v TS nevstřebá
Sekrece pepsinogenu a IF
pepsinogen: známo několik typů
nízké pH část molekuly odštěpí - pepsin
pro aktivitu pepsinu nutné nízké pH (při vyšším aktivita klesá, při zásaditém ireverzibilní inaktivace)
štěpí 20% proteinů z potravy
vnitřní faktor: parietální buňky
glykoprotein tvořící komplexy s vitamínem B12, bez nichž se tento vitamín v TS nevstřebá
Sekrece dalších látek
gastrin
mucin: vrstva silnější než 0,5 cm
mechanická a chemická ochrana, pohyb obsahu
pod touto vrstvou sekrece HCO3-
„surfaktant GIT“ - hydrofobní fosfolipidy
méně významné enzymy: gastrická lipáza (máslo), gastrická amyláza, gelatinasa (proteoglykany z masa)
Regulace žaludeční sekrece
nervová i humorální, na rozdíl od salivace je klíčová humorální
nervová: n. vagus :zvyšuje zejména sekreci mucinózních žlázek
neurotramsmiterem acetylcholin
stimuluje sekreci gastrinu (ne přes Ach)
Gastrin
G-buňky pylorických žlázek a (Brunerovy žlázky v duodenu)
peptid, velká a malá forma (34 a 17 AK), obě účinné, G17 častější
EGPWLEEEEAYGWMDF
HSO3
Sekrece a účinek gastrinu
sekrece vyvolána potravou v žaludku:
distenze žaludku
sekretagoga: proteiny, alkohol ,kofein
secernovaný gastrin se vstřebá do krve a dostává se ke gastrickým žlázkám (8x zvýší sekreci HCl a 2x pepsinogenu)
( POZN: To by mne zajimalo jak tohle prakticky vyuzit a podporit HCL v zaludku....-žeby pitim kavy nebo jezenim proteinu typu seitan a soja to pochybuju, ale treba trocha cerv.vina k jidlu bude asi dobre -Francouzi maji nejspis dobre traveni....ale spis taky tim ze u jidla nepospichaji, maji hodne predkrmu a priloh a VYCHUTNAVAJI KAZDE SOUSTO...)
kofaktor histamin (H2 receptory)
cimetidin, ranitidin
secernován kontinuálně
Teorie trojí stimulace
acetylcholin, gastrin ani histamin sami o sobě sekreci výrazně nezvýší
proto se předpokládá, že pro výrazný účinek je potřeba vazby všech tří transmiterů na příslušné receptory
histamin je přítomný stále
vagus stimuluje sekreci gastrinu
Fáze žaludeční sekrece
cefalická: ještě před vstupem potravy do žaludku: kortex, amygdala, hippokampus: vagus (20% sekrece)
gastrická: potrava v žaludku (70%)
intestinální: malé množství gastrinu uvolněné z duodena po jeho distenzi
----------
PS:No tak nevim jestli neco z toho bude pro hledani vlivu HCL a enzymu prinosem....jedna vec je popsat neco a druha vec je snaha najit skutecna reseni.... . Ale aspon to snad muze nekoho nasmerovat k dalsimu zkoumani....(kdo by si chtel zahrat na vyzkumnika a poreferovat s lekarsky vzdelanymi, tak v dokumentu z odkazu na zacatku je napsano o autorovi dokumentu: "Uvítám jakékoliv připomínky, nejasnosti se pokusím osvětlit a dotazy zodpovědět, to vše na mailu: franek@lf3.cuni.cz.".......
Naposledy upravil(a) muflon dne čtv 24 čer 2010 23:20, celkem upraveno 1 x.
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Pyroza(pálení žáhy)
Jsou zde ruzne rady od babskych, pres TCM, bylinky, az treba po prvni pomoc v podobe zvykacky(..ale jak pise Jarda Z.: U žvýkaček je problém aspartam, který je dost jedovatý a sehnat nějakou bez této lahůdky je docela problém. Klid při jídle, vhodná strava a správné důkladné žvýkání upraví opravdu skoro vše.)
http://www.vasclovek.cz/clanky/terapie/ ... leni-zahy/
Babské rady:
· Po dobu 3 týdnů užíváme vždy před jídlem sklenici vylisované štávy z brambor.
· Kyselá smetana: Po dobu 3 dnů užíváme jako jediné jídlo kyselou smetanu, až 1kg denně. (LEPE BUDE 1L denne TUCNY KEFIR z Tibet.houbicky... )
· Během dne užíváme po 1 čaj. lžičce bílé hlinky (bolus alba) rozpuštěné ve vodě. Lze užívat dlouhodobě.
· Po dobu 3 týdnů užíváme vždy před jídlem 1 čajovou lžičku práškového lipového dřevěného uhlí.
http://www.vasclovek.cz/clanky/terapie/ ... leni-zahy/
Babské rady:
· Po dobu 3 týdnů užíváme vždy před jídlem sklenici vylisované štávy z brambor.
· Kyselá smetana: Po dobu 3 dnů užíváme jako jediné jídlo kyselou smetanu, až 1kg denně. (LEPE BUDE 1L denne TUCNY KEFIR z Tibet.houbicky... )
· Během dne užíváme po 1 čaj. lžičce bílé hlinky (bolus alba) rozpuštěné ve vodě. Lze užívat dlouhodobě.
· Po dobu 3 týdnů užíváme vždy před jídlem 1 čajovou lžičku práškového lipového dřevěného uhlí.
Naposledy upravil(a) muflon dne čtv 08 črc 2010 22:56, celkem upraveno 1 x.
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Zásady správného trávení
http://forum.vitarian.cz/viewtopic.php? ... b61b0cdaa1
PS: nemusi byt clovek vitarian, vetsinu informaci povazuju za uzitecnou pro kohokoli.....
Neexistuje pravdepodobne zadny ten jediny spravny vyzivovy smer, ale urcite zasady jsou uz z hlediska fyziologie spolecne vsem lidem, prestoze jsou individualni rozdily, i mezi narody(proste vyjimky mohou potvrzovat pravidlo...)
PS: nemusi byt clovek vitarian, vetsinu informaci povazuju za uzitecnou pro kohokoli.....
Neexistuje pravdepodobne zadny ten jediny spravny vyzivovy smer, ale urcite zasady jsou uz z hlediska fyziologie spolecne vsem lidem, prestoze jsou individualni rozdily, i mezi narody(proste vyjimky mohou potvrzovat pravidlo...)
Naposledy upravil(a) muflon dne čtv 08 črc 2010 23:13, celkem upraveno 1 x.
- la
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1854
- Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
- Bydliště: Brno
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
..
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=8518
Pozor na to! Je tam chyba. V žaludku NENÍ 5% HCl, ale pouze 3 promile (0,003%) HCl!!
Pozor na to! Je tam chyba. V žaludku NENÍ 5% HCl, ale pouze 3 promile (0,003%) HCl!!
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
HCL a aplikace dle Allena
Takze toto homeopaticke redeni HCL s roztokem mineralu(JAK jej IONIZOVAT??), by melo nahodit a obnovit vlastni tvorbu HCL...
DOTAZ- kolik kapek by bylo tedy potreba pokud chci pouzit 3,5%HCL ? Kolik by se dalo pridat toho chloridu draselneho? Muzete nekdo popsat jak to prakticky davkujete a pouzivate? (predpokladam ze jedna kapka HCL na pullitr vody by mela stacit a chloridu draselneho troska(ten lze predavkovat, ale v solici smesi Mary z Kauflandu kde je NaCL s KCL bude chloridu draselneho ve spetce co bych solil, urcite vic nez bych dal do te smesi s HCL...)
...obnovit tuto nezbytnou kyselinu, společně s jejími nezbytnými minerály, hladovému tělu nemocného. Ani k tomu není zapotřebí masivních dávek. Stačí zředěný ionizovaný roztok těchto minerálů v zředěné kyselině solné, abychom dosáhli rychlé změny v postiženém organismu.
-------
PS: Mate uz nejake zkusenosti s homeopatickym redenim HCL a jake prisady?
Zelezo (resp. FeCL2), arsen (resp. Fowler’s KH2AsO3) nebo dalsi prisady budou nejspis jeste nejaky cas v risi pohadek na straseni malych deti...
DOTAZ- kolik kapek by bylo tedy potreba pokud chci pouzit 3,5%HCL ? Kolik by se dalo pridat toho chloridu draselneho? Muzete nekdo popsat jak to prakticky davkujete a pouzivate? (predpokladam ze jedna kapka HCL na pullitr vody by mela stacit a chloridu draselneho troska(ten lze predavkovat, ale v solici smesi Mary z Kauflandu kde je NaCL s KCL bude chloridu draselneho ve spetce co bych solil, urcite vic nez bych dal do te smesi s HCL...)
...obnovit tuto nezbytnou kyselinu, společně s jejími nezbytnými minerály, hladovému tělu nemocného. Ani k tomu není zapotřebí masivních dávek. Stačí zředěný ionizovaný roztok těchto minerálů v zředěné kyselině solné, abychom dosáhli rychlé změny v postiženém organismu.
-------
PS: Mate uz nejake zkusenosti s homeopatickym redenim HCL a jake prisady?
Zelezo (resp. FeCL2), arsen (resp. Fowler’s KH2AsO3) nebo dalsi prisady budou nejspis jeste nejaky cas v risi pohadek na straseni malych deti...
Naposledy upravil(a) muflon dne pát 09 črc 2010 1:10, celkem upraveno 4 x.
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: HCL a aplikace dle Allena
Nazdar Muflone,muflon píše: Takze toto homeopaticke redeni HCL s roztokem mineralu(JAK jej IONIZOVAT??), by melo nahodit a obnovit vlastni tvorbu HCL...
Tohle mne vždycky píchne do žeber. Homeopatie znamená naředění do takové míry, že v roztoku nezbyde teoreticky ani jedna molekule aktivní látky a veškerá léčebná informace a síla je předána vodě. Pokud mi nevěříš, tak si to prosím tě ověř. Nazývat relativně slabé roztoky homeopatií je nesmírně zavádějící a matoucí. Kladivo není sekera, i když se obojím do něčeho tříská, obojí má topůrko a obojí je dnes prakticky ze stejné oceli.
Jenom pro ukázku, kyselina sírová vyšší koncentrace než 98% nesežere normální černou ocel. To jen tak, že jsem si vzpoměl z dětství. Ony totiž mají různé koncentrace různé charakteristiky účinnosti na různé materiály a látky. Přečti si toho Allena taky. Vysvětluje to lépe než dostatečně. Nemyslím si, že to tu chci opakovat.
Nikdo to zatím prakticky nepopsal, jestli udělal. Máš na to tabulky, které jsou tak jasné, jak je snad jenom možné. Pokud s tím máš problém zkusím pomoct, ale nejsem si jistý, že to dokážu ještě nějak jasněji. Ale možná, pokud uvidím čím nejasnost vznikla, se mi to podaří. Jinak to vypadá, a nemohu to 100% tvrdit, že kapka 32% HCl v půl litru vody je fajn. Při 3.5% je to cca 10 kapek na půl litru. Je to o dost větší koncentrace než Dr. Guy, ale nějak to funguje i na raka. To je ale zatím hodně čerstvá informace krátkého trvání a tudíž absolutně nezaručitelná. To sem dám, až jak se to vyvrbí, jestli mi bude dovoleno.muflon píše: DOTAZ- kolik kapek by bylo tedy potreba p
To se uvidí. Uč se hochu. Je toho hodně. Vypadá to, že jsi to tak nějak prolítl a hodně minul.muflon píše: PS:Mate uz nejake zkusenosti s Homeopatickym redenim HCL a jake prisady
Zelezo(resp.FeCL2), arsen(resp.Fowler’s KH2AsO3) nebo dalsi prisady budou nejspis jeste nejaky cas v risi pohadek na straseni malych deti...?
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Re: HCL a aplikace v malych davkach
to Slavek Krepelka + to Hanka:
Tou "homeopatii" bylo mineno nikoli prave homeopaticke naredovani(trochu jsem to kdysi zkoumal...), ale spis vyjadreni jako ze odpoved na Hanku ktera mela snahy stale zvysovat davky HCL...a oproti velkym davkam HCL jsem v dokumentech od tebe zaregistroval vetu: Dr.Guy cituji:
"Mohu být kritizován, že dávkování je příliš nízké, ale máme co do činění s jemnou rovnováhou pH. Malé dávky často opakované jsou lepší než občasné a masivní."
Je pravda ze nectu vsechny podrobnosti coz neni dobre, ale jsem ciste pragmaticky typ....Nemam cas na akademicke studie a pokud jiz nyni beru 2c.lz.HCL po jidle, tak si myslim ze tech navrzenych 10kapek 3,5%HCL bych mohl ve svem davkovani zohlednit....(DIKY Slavku ZA TO VYJADRENI).
Jen by mne jeste zajimalo to davkovani behem dne. Dr.Guy pise u jedne formule napr.že : "Ústní dávka je 3 až 20 kapek dobře zředěných, 3x až 6x denně." Takze kdyz si to selsky preberu tak ke kazdemu jidlu...
Dale Dr.Guy pise dalsi ZASADNI vec, ze :
"Naše vlastní tvorba HCl je odvozena z draslíku buňek žaludeční stěny. Proto je nutně nedostatek HCl odvozen z nedostatku draslíku"
Rad bych tedy pridal jako Hanka k tomu roztoku HCL do vody jeste i ten velmi potrebny DRASLIK !!(ve forme chloridu draselneho a síranu draselného....
Jarda Zajicek pise na toto tema:
"On je zde uzavřený kruh, správné pH umožní tělu dodávat dostatek HCl a dostatek produkované HCl vytváří správné pH. Dost velkou roli hraje i správný balanc minerálů v těle, hlavně dostatek draslíku. Ideální je tedy rovnat obě strany najednou a správné čištění i strava mohou celý proces návratu do normálu ještě umocnit a zrychlit. Je otázkou zda je nutné užívat ty formule a shánět obtížně sehnatelné suroviny na jejich přípravu i když u nemocných bych to určitě doporučil, ale zdánlivě zdravému jedinci opravdu stačí samotná HCl ve velkém zředění...
...není nejmenší problém do těla dodat dostatek draslíku, což ostatně na zelené stravě ani není nedostatek možný. Jedna z formulí umožňuje sestavit pouze HCl, chlorid draselný a síran draselný, což se dá snadno sehnat a klidně ji můžete vyzkoušet, ostatní látky se dodávají kvůli určitým specifickým zdravotním komplikacím."
PS: takze pokud jsem spravne pochopil jednu z hlavnich podstat co z toho vyplyva: Pokud nekdo bere jen zasadite smesi typu Tepperwein, DM-smes, nebo jine zasadite mineralni smesi(treba Dologran jako doporucoval Craft), ale nebere pritom HCL, tak muze byt problem...(leda ze by nepotreboval brat HCL a mel opravdu dostatek vlastni tvorby HCL v tele...).
z angl.prekladu Dr.Guye:"..alkalinita sráží odpadní kyseliny a produkty metabolismu do solí, které se ukládají jako uráty sodíku v jejich kloubech, nejvzdálenějších srdci, nebo v žlučových a ledvinových kamenech. Zničte tyto deposity silnější a potentnější kyselinou solnou(pozn:tj.HCL), a ony se vyplaví z těla. Ničte ty kyseliny zásadami a budou se tím více ukládat.
...pokud má tělo ve svém krevním a mízním oběhu dostatek HCl, žádné ukládání solí se nekoná, naopak, dochází k jejich vylučování z těla."
Tou "homeopatii" bylo mineno nikoli prave homeopaticke naredovani(trochu jsem to kdysi zkoumal...), ale spis vyjadreni jako ze odpoved na Hanku ktera mela snahy stale zvysovat davky HCL...a oproti velkym davkam HCL jsem v dokumentech od tebe zaregistroval vetu: Dr.Guy cituji:
"Mohu být kritizován, že dávkování je příliš nízké, ale máme co do činění s jemnou rovnováhou pH. Malé dávky často opakované jsou lepší než občasné a masivní."
Je pravda ze nectu vsechny podrobnosti coz neni dobre, ale jsem ciste pragmaticky typ....Nemam cas na akademicke studie a pokud jiz nyni beru 2c.lz.HCL po jidle, tak si myslim ze tech navrzenych 10kapek 3,5%HCL bych mohl ve svem davkovani zohlednit....(DIKY Slavku ZA TO VYJADRENI).
Jen by mne jeste zajimalo to davkovani behem dne. Dr.Guy pise u jedne formule napr.že : "Ústní dávka je 3 až 20 kapek dobře zředěných, 3x až 6x denně." Takze kdyz si to selsky preberu tak ke kazdemu jidlu...
Dale Dr.Guy pise dalsi ZASADNI vec, ze :
"Naše vlastní tvorba HCl je odvozena z draslíku buňek žaludeční stěny. Proto je nutně nedostatek HCl odvozen z nedostatku draslíku"
Rad bych tedy pridal jako Hanka k tomu roztoku HCL do vody jeste i ten velmi potrebny DRASLIK !!(ve forme chloridu draselneho a síranu draselného....
Jarda Zajicek pise na toto tema:
"On je zde uzavřený kruh, správné pH umožní tělu dodávat dostatek HCl a dostatek produkované HCl vytváří správné pH. Dost velkou roli hraje i správný balanc minerálů v těle, hlavně dostatek draslíku. Ideální je tedy rovnat obě strany najednou a správné čištění i strava mohou celý proces návratu do normálu ještě umocnit a zrychlit. Je otázkou zda je nutné užívat ty formule a shánět obtížně sehnatelné suroviny na jejich přípravu i když u nemocných bych to určitě doporučil, ale zdánlivě zdravému jedinci opravdu stačí samotná HCl ve velkém zředění...
...není nejmenší problém do těla dodat dostatek draslíku, což ostatně na zelené stravě ani není nedostatek možný. Jedna z formulí umožňuje sestavit pouze HCl, chlorid draselný a síran draselný, což se dá snadno sehnat a klidně ji můžete vyzkoušet, ostatní látky se dodávají kvůli určitým specifickým zdravotním komplikacím."
PS: takze pokud jsem spravne pochopil jednu z hlavnich podstat co z toho vyplyva: Pokud nekdo bere jen zasadite smesi typu Tepperwein, DM-smes, nebo jine zasadite mineralni smesi(treba Dologran jako doporucoval Craft), ale nebere pritom HCL, tak muze byt problem...(leda ze by nepotreboval brat HCL a mel opravdu dostatek vlastni tvorby HCL v tele...).
z angl.prekladu Dr.Guye:"..alkalinita sráží odpadní kyseliny a produkty metabolismu do solí, které se ukládají jako uráty sodíku v jejich kloubech, nejvzdálenějších srdci, nebo v žlučových a ledvinových kamenech. Zničte tyto deposity silnější a potentnější kyselinou solnou(pozn:tj.HCL), a ony se vyplaví z těla. Ničte ty kyseliny zásadami a budou se tím více ukládat.
...pokud má tělo ve svém krevním a mízním oběhu dostatek HCl, žádné ukládání solí se nekoná, naopak, dochází k jejich vylučování z těla."
Naposledy upravil(a) muflon dne sob 10 črc 2010 11:20, celkem upraveno 1 x.
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Prakticke uplatneni novejsich poznatku
UVITAM (Hanko a dalsi...) tedy jiste nejen ja, dalsi prakticke zkusenosti, jak kdo davkuje HCL(a kolikaprocentni...), kde kdo sehnal nebo nabizi siran draselny a jak to davkovat k te HCL...tedy opet pragmaticky kolik caj.lzicek(resp.napr.ctvrt nebo pul lzicky apod) davat toho siranu a chloridu draselneho k te HCL....
Ta ionizace roztoku bude pro nas netechnicke lidi, v domacich podminkach obtiznejsi, leda pouzit ionizovanou vodu pokud nekdo ma pristroj....nejlepsi by bylo kdyby ji casem nekdo dal i do nabidky a zasilal stejne jako se posila v PETce mms1...Jak dlouho vydrzi ionizace vody co se tyka skladovani?
PS: Pokud lze smes pripravit do zasoby(na jak dlouho?) treba do litrove flasky(nebo je lepe vzdy cerstve michat?), tak prosim o pomer na díly(jen HCL+siran draselny+chlorid draselny), nevim podle ktere formule by to slo odvodit...mozna to tam je a prehlid sem to...
Ta ionizace roztoku bude pro nas netechnicke lidi, v domacich podminkach obtiznejsi, leda pouzit ionizovanou vodu pokud nekdo ma pristroj....nejlepsi by bylo kdyby ji casem nekdo dal i do nabidky a zasilal stejne jako se posila v PETce mms1...Jak dlouho vydrzi ionizace vody co se tyka skladovani?
PS: Pokud lze smes pripravit do zasoby(na jak dlouho?) treba do litrove flasky(nebo je lepe vzdy cerstve michat?), tak prosim o pomer na díly(jen HCL+siran draselny+chlorid draselny), nevim podle ktere formule by to slo odvodit...mozna to tam je a prehlid sem to...
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: HCL a aplikace v malych davkach
Nazdar Muflone,muflon píše:to Slavek Krepelka + to Hanka:
Tou "homeopatii" bylo mineno nikoli prave homeopaticke naredovani(trochu jsem to kdysi zkoumal...), ale spis vyjadreni jako ze odpoved na Hanku ktera mela snahy stale zvysovat davky HCL...a oproti velkym davkam HCL jsem v dokumentech od tebe zaregistroval vetu: Dr.Guy cituji:
"Mohu být kritizován, že dávkování je příliš nízké, ale máme co do činění s jemnou rovnováhou pH. Malé dávky často opakované jsou lepší než občasné a masivní."
Nasycený roztok:
Nasyp si na zkoušku řekněme dvě polévkové lžíce kuchyňské soli do sklenice a dolij vodou. Míchej a míchej, až se už sůl nechce dál rozpoštět. Zde jsi dosáhl nasyceného roztoku. Vezmi jednu kapku této tekutiny a smíchej ji s devíti kapkami vody. Dostaneš deset kapek 10ti procentního roztoku kuchyňské soli, podle způsobu, jak to míchali Ti doktoři. Nemá to nic společného s přístupem chemika, který jde podle váhových poměrů. Pro doktory je to ale příliš nepraktické a příliš otevřené chybám, zvláště v době před kapesními kalkulačkami, pročež byl vymyšlen tento systém.
Tohle je popsáno u každé látky v každé tabulce, i když ne až takhle polopaticky. Vždy je tam poměr mezi vodou a nasyceným roztokem u chemikálií k dosažení řekněme deseti procentního roztoku, se kterým se pak dále laboruje.
Výjimkou je HCl, kde je cca 32% kyselina považována za "nasycený" roztok. Jde o lékařský standart a možná i chemický platný ve své době a dodnes. S nasycením to nemá nic společného, jde o jakousi profesionální dohodu založenou na praktických kritériích a potřebách, s přihlédnutím ke skladovacím možnostem atd.
Takže oni si vzali tyto nasycené roztoky jako 100% roztoky, které pak ředili v poměru objemů podle uvedených dílů.
Destilovaná voda byla ředidlem, tudíž se neředila.
Dále tam máš počet dílů zředěných ingrediencí, většinou 10%. Jeden díl toho, dva díly toho a pět dílů onoho.
Vzali tedy udaný počet dílů chloridu draselného při 10% procentech z nasyceného roztoku, tolik dílů roztoku další látky a další látky při zmíněném zředění, včetně destilky jak je. Dali to vše do nějaké nádobky a pomíchali. Pak to kapali bud' do destilky na injekce, většinou 5 až 10 kapek směsi do 10 ccm, nebo to kapali do sklenice vody pro ústní použití, většinou 10 až 25 kapek na jeden zátah, 3x až 5x denně. Dále už to zřejmě honili podle výsledných účinků jenom tímto počtem kapek, tedy dávkováním.
Pokud si dále všimneš Allena, říká tam, že čím je to naředěnější (do určíté míry), tím dokonaleji je rozpuštěna HCl ve vodě na iony. Z toho vyplývá, i když to není řečeno, že se tím také získá elektricky vyváženější roztok minerálů. Naznačuje to, že pokud nejsou minerály takto ionicky rozpuštěné, nevstřebají se do krve. Z toho následuje, že více minerálů a kyseliny v roztoku je ve skutečnosti nejenom k ničemu, ale naopak může být ke škodě, protože to podrobí stresu dvanáctník, který to musi chemicky neutralizovat a tím znehodnotit pro absorbci. Oklikou říkají, že neionizované molekuly minerálů neprostoupí žaludeční stěnou do krve a tudíž se nevstřebají.
Guy to navíc pozvrzuje tím, že doslova říká: Tyto minerály, podávané bez HCl, nemají žádnou klinickou hodnotu." tudíž, že je tělo nedokáže vstřebat, neřkuli použít.
Doufám, že to pomůže.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Prakticke uplatneni novejsich poznatku
To je sranda: je třeba trochu tvůrčího vyhledávání.muflon píše:UVITAM (Hanko a dalsi...) tedy jiste nejen ja, dalsi prakticke zkusenosti, jak kdo davkuje HCL(a kolikaprocentni...), kde kdo sehnal nebo nabizi siran draselny a jak to davkovat k te HCL.
http://pmdd.mrp-cz.com/siran-draselny-k ... y-koupit-6
Včera to nechtělo naskočit, dnes už zase ano. Je to sice prý pro rybičky, ale P.A., což je na analýzy, což je lepší než potravinářská kvalita. Chlorid mají samozřejmě také atd. Ted' si budeš muset pořídit akvárium.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
hcl
nasla jsem toto, HCl nici predevsim tyto bakterie, (ze studie Dr.Clark) ale i jine
je to druh Anaerobe
zasilam to jako prilohu
nebo i zde
http://www.infektionsnetz.at/view.php?n ... lostridium
je to druh Anaerobe
zasilam to jako prilohu
nebo i zde
http://www.infektionsnetz.at/view.php?n ... lostridium
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Re: Prakticke uplatneni novejsich poznatku
Diky Slavku (uz jsem se ptal v Morskem svete na vystavisti v Holesovicich jestli mi pujci toho jejich zraloka na jeden den - potrebuju zlikvidovat neco stareho z mojich mrazaku... )
...ja razim cestu radeji otevrit pusu a zeptat se nez 5 hodin bloudit mestem ktere neznam....
Prislovi "lina huba - hole nestesti" uz hodnekrat pomohlo...i kdyz samozrejme pouzivat vlastni hlavu a tvymi slovy se lecos noveho "priucit" je vzdy na miste....
Pripojuju jeste radu pro nas "AMATERY-Kutily" kteri maji mezery ve skolnim vzdelani .....:
Ze zdravi-az cituji nazor Jardy:
Dotaz:
...na sklenici vody (strelim od boku) by mohlo stacit ctvrt lzicky siranu draselneho a pak by slo pridat treba pul lzicky chloridu draselneho?
...k tomu dat treba 10kapek te 3,5% HCl ?
Uzivat lze asi ke kazdemu jidlu(krome ovocnych šťáv asi, že...)
Odpoved pana Jardy:
To už na to jdete hodně laicky a sice směs patrně fungovat bude, ale jak, to je otázka. Všechno v těle je založeno na kladných a záporných iontech, čili nejvhodnější je vždy pro tělo iontická forma, ta se nejlépe dociluje ve vodním roztoku a relativně velkém ředění. Také na celou věc není nutné jít nějak extra složitě. Základní látky se rozpustí v malém množství vody do stavu nasycení, což je stav, kdy se již ani po dlouhé době, cca 24 hodin, zbytek vložené soli ve vodě nerozpouští a zůstane na dně. Tento roztok je považován za 100 %tní a smícháním 1 dílu tohoto roztoku a 9 dílů vody získáte 10 %tní roztok, který se používá v těch formulích. U kyseliny použijte rovnou tu 3,5 % a považujte ji za 3 %tní, tím nic nezkazíte, rozdíl je již velice malý. Pak smícháte 8 dílů 10 % chloridu draselného, 16 dílů 10% síranu draselného, 1 díl 3,5 % kyseliny chlorovodíkové a 30 dílů destilované vody. Osobně bych nejdříve dal vodu a kyselinu tam lil jako poslední komponent, ale asi to nebude podstatné. Celé promícháte a máte hotovo, formule jsou stabilní a mají vysokou životnost, čemuž se u kyseliny nedivím a můžete ji používat dle doporučení cca 5 až 20 kapek ve sklenici vody až 6x denně, přičemž mě se jeví rozumné před i po jídle.
PS: Pokyny od Slavka jak redit chemikalie (nedavny prispevek v tomto vlakne) musim jeste vstrebat a udelat si nejake vlastni zavery a prezvejkat si to polopaticky....kazdej holt nejsme technickej typ, proto velmi diky!!
...ja razim cestu radeji otevrit pusu a zeptat se nez 5 hodin bloudit mestem ktere neznam....
Prislovi "lina huba - hole nestesti" uz hodnekrat pomohlo...i kdyz samozrejme pouzivat vlastni hlavu a tvymi slovy se lecos noveho "priucit" je vzdy na miste....
Pripojuju jeste radu pro nas "AMATERY-Kutily" kteri maji mezery ve skolnim vzdelani .....:
Ze zdravi-az cituji nazor Jardy:
Dotaz:
...na sklenici vody (strelim od boku) by mohlo stacit ctvrt lzicky siranu draselneho a pak by slo pridat treba pul lzicky chloridu draselneho?
...k tomu dat treba 10kapek te 3,5% HCl ?
Uzivat lze asi ke kazdemu jidlu(krome ovocnych šťáv asi, že...)
Odpoved pana Jardy:
To už na to jdete hodně laicky a sice směs patrně fungovat bude, ale jak, to je otázka. Všechno v těle je založeno na kladných a záporných iontech, čili nejvhodnější je vždy pro tělo iontická forma, ta se nejlépe dociluje ve vodním roztoku a relativně velkém ředění. Také na celou věc není nutné jít nějak extra složitě. Základní látky se rozpustí v malém množství vody do stavu nasycení, což je stav, kdy se již ani po dlouhé době, cca 24 hodin, zbytek vložené soli ve vodě nerozpouští a zůstane na dně. Tento roztok je považován za 100 %tní a smícháním 1 dílu tohoto roztoku a 9 dílů vody získáte 10 %tní roztok, který se používá v těch formulích. U kyseliny použijte rovnou tu 3,5 % a považujte ji za 3 %tní, tím nic nezkazíte, rozdíl je již velice malý. Pak smícháte 8 dílů 10 % chloridu draselného, 16 dílů 10% síranu draselného, 1 díl 3,5 % kyseliny chlorovodíkové a 30 dílů destilované vody. Osobně bych nejdříve dal vodu a kyselinu tam lil jako poslední komponent, ale asi to nebude podstatné. Celé promícháte a máte hotovo, formule jsou stabilní a mají vysokou životnost, čemuž se u kyseliny nedivím a můžete ji používat dle doporučení cca 5 až 20 kapek ve sklenici vody až 6x denně, přičemž mě se jeví rozumné před i po jídle.
PS: Pokyny od Slavka jak redit chemikalie (nedavny prispevek v tomto vlakne) musim jeste vstrebat a udelat si nejake vlastni zavery a prezvejkat si to polopaticky....kazdej holt nejsme technickej typ, proto velmi diky!!
Naposledy upravil(a) muflon dne sob 10 črc 2010 14:21, celkem upraveno 1 x.
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)