Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Tibetská kefírová houba
- Denny
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 440
- Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
- Bydliště: Bruntálsko
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 14 poděkování
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Kefirka a doba vyroby pri malem mnozstvi houby
Meli jsme male mnozstvi houbicky a dali ji do 3L sklenice plne mleka. Otazka zda je lepe v malem mnozstvi mleka nejdrive pestovat houbicku nez se zvetsi do potrebneho mnozstvi ( je potreba 2-4 pol.lz.na 1L mleka), nebo zda to mozno delat jako my....kefir byl po 3 dnech vyborny prestoze houbicky bylo malo a dali jsme nasadu hned do celych 3,5L mleka a cekat nez to proste houbicky zvladnou zpracovat... ...trvalo to 3 dny v pokojove teplote...tak doufam ze se nepomnozilo v mleku krome houbicek neco skodliveho.... (resp.je jiste ze pomnozilo...ale jak sem se docet jinde tak houbicka je v daleko vetsim mnozstvi řádově obsažena, a staci vse vylikvidovat-nicmene pro vetsi bezpecnost viz dnize odpoved Jardy!):arrow:
ODPOVED J.Zajicka:
Nijak by to ničemu vadit nemělo a pokud nemá kefír hořkou chuť, tak je v pořádku. Mléko můžete kupovat i ve větším množství, ale ne do něho hned dávat houbu. Dejte ji do litru a až ho zpracuje, cca za 24 hodin, tak scedit a dát do dalšího litru. Ostatní mléko vám v lednici vydrží určitě 5 dní a možná i týden, pokud by náhodou zkyslo, nic se neděje a uděláte si výborný domácí tvaroh.
------------
Prekopirovavam jeste zajimavost:
DOTAZ
Kdyz nekdo koupi u nas v CR nabizenou kefirovou houbicku, jde vzdy o Tu Tibetskou, nebo je na trhu vice druhu kefirek s ruznymi ucinky?
Pokud sousedka pouzivala dlouhou dobu pouze pasterovane mleko, muze dojit k degeneraci houbicek, a pripadne k jejich oziveni kdyz se zacne pouzivat nepasterovane mleko? Za jak rychle se asi tak vzpamatuji?
V navodu jsem nasel odpocitavani zrn na urcity objem mleka(ale jde o shluky). Da se to pro lepsi aplikaci prevest na pocet plastovych cajovych lzicek kolik je jich potreba na 1L mleka?
Nekdo pise ze tuk z jersey plemena krav ma mnoho tuku a houbicky se do nej obali a nepracuji spravne-je tedy asi lepe sebrat tuk nahore....
Dekuji
ODPOVED Jardy:
Houby jsou stejné, ale některé jsou špatným postupem dost poničeny, takže jim chvilku trvá, než se chytnou a fungují normálně. Nejvíce je ničí omývání vodou, což vynalezl nějaký kretén a všichni na internetu to od něho stále opisují, hlavní je nic neomývat. Houba umí zpracovávat i pasterizované mléko, pokud si na něj zvykne, tak jí to nijak nevadí. Na litr stačí 2-4 plné polévkové lžíce kefírových zrn. Pokud si houba pomalu zvykne, tak umí zpracovat i šlehačku a tak tučné mléko asi ta kráva přeci jenom nedojí.
ODPOVED J.Zajicka:
Nijak by to ničemu vadit nemělo a pokud nemá kefír hořkou chuť, tak je v pořádku. Mléko můžete kupovat i ve větším množství, ale ne do něho hned dávat houbu. Dejte ji do litru a až ho zpracuje, cca za 24 hodin, tak scedit a dát do dalšího litru. Ostatní mléko vám v lednici vydrží určitě 5 dní a možná i týden, pokud by náhodou zkyslo, nic se neděje a uděláte si výborný domácí tvaroh.
------------
Prekopirovavam jeste zajimavost:
DOTAZ
Kdyz nekdo koupi u nas v CR nabizenou kefirovou houbicku, jde vzdy o Tu Tibetskou, nebo je na trhu vice druhu kefirek s ruznymi ucinky?
Pokud sousedka pouzivala dlouhou dobu pouze pasterovane mleko, muze dojit k degeneraci houbicek, a pripadne k jejich oziveni kdyz se zacne pouzivat nepasterovane mleko? Za jak rychle se asi tak vzpamatuji?
V navodu jsem nasel odpocitavani zrn na urcity objem mleka(ale jde o shluky). Da se to pro lepsi aplikaci prevest na pocet plastovych cajovych lzicek kolik je jich potreba na 1L mleka?
Nekdo pise ze tuk z jersey plemena krav ma mnoho tuku a houbicky se do nej obali a nepracuji spravne-je tedy asi lepe sebrat tuk nahore....
Dekuji
ODPOVED Jardy:
Houby jsou stejné, ale některé jsou špatným postupem dost poničeny, takže jim chvilku trvá, než se chytnou a fungují normálně. Nejvíce je ničí omývání vodou, což vynalezl nějaký kretén a všichni na internetu to od něho stále opisují, hlavní je nic neomývat. Houba umí zpracovávat i pasterizované mléko, pokud si na něj zvykne, tak jí to nijak nevadí. Na litr stačí 2-4 plné polévkové lžíce kefírových zrn. Pokud si houba pomalu zvykne, tak umí zpracovat i šlehačku a tak tučné mléko asi ta kráva přeci jenom nedojí.
Naposledy upravil(a) muflon dne úte 22 čer 2010 21:00, celkem upraveno 5 x.
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- Denny
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 440
- Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
- Bydliště: Bruntálsko
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 14 poděkování
Odkyselující vlastnosti
Ještě je potřeba o této zázračné houbičce zmínit, že ač "vyrábí" kyselý kefír, tak tento kefír má mimo jiných skělých vlastností, také poměrně silné odkyselující účinky A proto pitím onoho kefíru kombinujete příjemné s užitečným. Pochutnáte si a navíc pro své tělo uděláte kus dobře odvedené práce.
Osobně již nemusím používat žádné chemické odkyselující směsi jako dřív. Stačí mi denně vypít 1/2l kefíru a po té je moje pH moči 7,3
Také pro vaše tělo je to převelice potřebné a nutné, minimálně 1x za den se na tuto hodnotu pH dostat!!!
Osobně již nemusím používat žádné chemické odkyselující směsi jako dřív. Stačí mi denně vypít 1/2l kefíru a po té je moje pH moči 7,3
Také pro vaše tělo je to převelice potřebné a nutné, minimálně 1x za den se na tuto hodnotu pH dostat!!!
Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odkyselující vlastnosti
Takže se začíná potvrzovat, že by houba mohla obsahovat HCl... Jelikož HCl jako jediná umí regulovat kyselost organizmu...Denny píše:Ještě je potřeba o této zázračné houbičce zmínit, že ač "vyrábí" kyselý kefír, tak tento kefír má mimo jiných skělých vlastností, také poměrně silné odkyselující účinky
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Re: Odkyselující vlastnosti
Omyl Palino , v tomto prípade je to kyselina mliečná . Mimochodom ako takmer vždy , ďakujem ti za ,,medicînu"- tvoje tipi - znalosti z tejto oblasti ,,nemajú chybu". Hmm...
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odkyselující vlastnosti
Hmm... Ty Tvoje "(v)tipi"... Napsal jsem "možná". Vtipe.
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- poota
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 5830
- Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
- Bydliště: Praha
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
To Palo
Tak především +1
Jinak Ti chci říct, že Tvůj přístup k ověřování postupů mi připadá sice tak trochu ve stylu "kamikadze", ale získáváš tím cenné zkušenosti, které se nezakládají jenom na tom, co sis přečetl. Ještě daleko cennější je ovšem Tvůj otevřený a poctivý způsob jejich předávání. Nic nedej na to, že některým Tvoje domněnky "akosi neidú pod fúzy". Říct o čemkoli bez zaváhání, že je to blbost, může jak skutečný znalec, tak i naprostý blb. Když svůj odsudek patřičně nezdůvodní, zůstávají obě možnosti otevřené, ovšem ta druhá je pravděpodobnější.
Pokud někdo umí číst, tak dost snadno rozliší, co je jenom úvaha a co už hotová zkušenost.
Tím, že si tu někdo dokáže najít a přečíst informace, jasně prokázal nezbytné minimum inteligence i k rozlišení, co je co. To ostatní by už měl zařídit pud sebezáchovy.
A čtu Tě docela rád.
Zdravím - poota
Jinak Ti chci říct, že Tvůj přístup k ověřování postupů mi připadá sice tak trochu ve stylu "kamikadze", ale získáváš tím cenné zkušenosti, které se nezakládají jenom na tom, co sis přečetl. Ještě daleko cennější je ovšem Tvůj otevřený a poctivý způsob jejich předávání. Nic nedej na to, že některým Tvoje domněnky "akosi neidú pod fúzy". Říct o čemkoli bez zaváhání, že je to blbost, může jak skutečný znalec, tak i naprostý blb. Když svůj odsudek patřičně nezdůvodní, zůstávají obě možnosti otevřené, ovšem ta druhá je pravděpodobnější.
Pokud někdo umí číst, tak dost snadno rozliší, co je jenom úvaha a co už hotová zkušenost.
Tím, že si tu někdo dokáže najít a přečíst informace, jasně prokázal nezbytné minimum inteligence i k rozlišení, co je co. To ostatní by už měl zařídit pud sebezáchovy.
A čtu Tě docela rád.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Jak poznat dobrou kysku(kefir)
Prekopirovavam do tohoto vlakna vyjadreni jardy ovčáka:
KYŠKA
Kyselé mléko pouze v pokojové teplotě a klidně vyšší. Po dobu kysnutí nehýbat s nádobou. =Před kysáním sebrat smetanu, vyleze jí i tak dost.Teprve po vykysnutí se může dát do lednice.
Nekysat čerstvé mléko.(pozn-míněno nejspíš teplé po nadojení...). Nechat v lednici den až 3 a teprve pak na kysnutí do pokojové teploty...
Dobrá kyška se dá krájet a nabírat po velkých kusech. Při nálezu puchýřů na povrchu vyhodit. Povrch kyšky musí být hladký v barvě oxidované smetany. Po vykysnutí vydrží tři dny v ledničce bez ztráty kvality.
KEFÍR
Kefír též nedělejte z úplně čerstvého mléka.Zapoměl jsem proč, ale to mléko je moc živé a brání se rychlému zkažení. (pozn.-cerstve nadojene mleko nutno zchladit v lednici a nechat pres noc odstat.V automatu na mleko toto netreba resit).
... Věnoval jsem před lety mléku a jeho derivátům mnoho času.
Královnou všech mlék je dobrá kyška a dobrý kefír.
I když jsem nakonec vyrobil i olomoucký tvarůžek a uzenou cihlu, tak si za tím kefírem stojím.
KYŠKA
Kyselé mléko pouze v pokojové teplotě a klidně vyšší. Po dobu kysnutí nehýbat s nádobou. =Před kysáním sebrat smetanu, vyleze jí i tak dost.Teprve po vykysnutí se může dát do lednice.
Nekysat čerstvé mléko.(pozn-míněno nejspíš teplé po nadojení...). Nechat v lednici den až 3 a teprve pak na kysnutí do pokojové teploty...
Dobrá kyška se dá krájet a nabírat po velkých kusech. Při nálezu puchýřů na povrchu vyhodit. Povrch kyšky musí být hladký v barvě oxidované smetany. Po vykysnutí vydrží tři dny v ledničce bez ztráty kvality.
KEFÍR
Kefír též nedělejte z úplně čerstvého mléka.Zapoměl jsem proč, ale to mléko je moc živé a brání se rychlému zkažení. (pozn.-cerstve nadojene mleko nutno zchladit v lednici a nechat pres noc odstat.V automatu na mleko toto netreba resit).
... Věnoval jsem před lety mléku a jeho derivátům mnoho času.
Královnou všech mlék je dobrá kyška a dobrý kefír.
I když jsem nakonec vyrobil i olomoucký tvarůžek a uzenou cihlu, tak si za tím kefírem stojím.
Naposledy upravil(a) muflon dne stř 23 čer 2010 9:28, celkem upraveno 15 x.
- Denny
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 440
- Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
- Bydliště: Bruntálsko
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 14 poděkování
Kefírem proti kandidóze
Veškeré kvasinky včetně Candida albicans se dávají na ústup po požití kefíru z tibetské kefírové houby
Jakmile se tibetská houba zalije mlékem, spouští se kvasný proces, díky kterému vznikají zdraví prospěšné látky ničící v organismu přemnožené kvasinky a bakterie. Zároveň zabraňují hnití potravy ve střevech a napomáhají odkyselení organismu.
Co je na kefíru tak dobrého, že bych ho měl(a) pít?
Nápoj zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech, odkyseluje organismus (i když je chuťově kyselý, vyvolává zásaditou reakci organismu), produkuje enzymy, které pomáhají uvolnit ve vodě nerozpustné látky, rozkládá těžce stravitelné látky (rozkládá například laktózu v mléce, a proto ti, pro koho je mléko těžce stravitelné, nemívají s mléčným kefírem problémy). V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry, stimuluje imunitní systém.
Pomocí kefíru se dájí léčit nemoci nervů, vnitřní onemocnění, bronchiální katary, veškeré sklerózy, infarkt myokardu, onemocnění žlučníku, jater, ledvin, infekční žloutenka, žaludeční a střevní onemocnění, průjem, zácpa, nemoci krve, vyrážka, ekzémy, candida (kvasinky). No a protože kefír zlepšuje imunitu a vitalitu organismu, tak se s jakoukoli chorobou lépe vypořádáme a spoustě nemocí se vyhneme. Navíc spousta chorob souvisí se špatným trávením a zácpami.
Nejlepší je pít kefír denně a to v takovém množství, jaké je ti příjemné. Někdo pije kefír před každým jídlem, někdo jiný hrnek kefíru ráno a hrnek kefíru před spaním. Pokud ho piješ před spaním, vypláchni si na závěr pusu nebo vyčisti zuby, protože některé bakterie v kefíru se kamarádí s kazy.
Také je vhodné jednou za čas na pár dnů vysadit.
Pokud s kefírem začínáš, raději zpočátku pij menší množství (třeba několik lžiček), aby si tělo postupně zvyklo na některé pro něj neznámé bakterie a kvasinky. V opačném případě můžou nastat různé problémy typu průjem, vyrážka, bolení břicha, které ale po krátké době mizí. Dalším počátečním problémem bývá i proces detoxifikace organismu, který kefír ve tvém trávicím traktu může nastartovat a pokud se tvoje tělo rozhodne zbavit se jedů třeba přes kůži, pak tě asi nemine nějaká ošklivá vyrážka. Pokud ale vydržíš konzumovat kefír i nadále, časem se i těchto problémů zbavíš - čím víc kefíru piješ, tím se jich zbavíš rychleji, i když bouřlivěji. Hlavně se toho nezalekni a nepřestávej s kefírem úplně.
Kefír se ovšem dá nejen pít (a jíst), můžeš s ním zevně potírat různé vyrážky a ekzémy.
Jakmile se tibetská houba zalije mlékem, spouští se kvasný proces, díky kterému vznikají zdraví prospěšné látky ničící v organismu přemnožené kvasinky a bakterie. Zároveň zabraňují hnití potravy ve střevech a napomáhají odkyselení organismu.
Co je na kefíru tak dobrého, že bych ho měl(a) pít?
Nápoj zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech, odkyseluje organismus (i když je chuťově kyselý, vyvolává zásaditou reakci organismu), produkuje enzymy, které pomáhají uvolnit ve vodě nerozpustné látky, rozkládá těžce stravitelné látky (rozkládá například laktózu v mléce, a proto ti, pro koho je mléko těžce stravitelné, nemívají s mléčným kefírem problémy). V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry, stimuluje imunitní systém.
Pomocí kefíru se dájí léčit nemoci nervů, vnitřní onemocnění, bronchiální katary, veškeré sklerózy, infarkt myokardu, onemocnění žlučníku, jater, ledvin, infekční žloutenka, žaludeční a střevní onemocnění, průjem, zácpa, nemoci krve, vyrážka, ekzémy, candida (kvasinky). No a protože kefír zlepšuje imunitu a vitalitu organismu, tak se s jakoukoli chorobou lépe vypořádáme a spoustě nemocí se vyhneme. Navíc spousta chorob souvisí se špatným trávením a zácpami.
Nejlepší je pít kefír denně a to v takovém množství, jaké je ti příjemné. Někdo pije kefír před každým jídlem, někdo jiný hrnek kefíru ráno a hrnek kefíru před spaním. Pokud ho piješ před spaním, vypláchni si na závěr pusu nebo vyčisti zuby, protože některé bakterie v kefíru se kamarádí s kazy.
Také je vhodné jednou za čas na pár dnů vysadit.
Pokud s kefírem začínáš, raději zpočátku pij menší množství (třeba několik lžiček), aby si tělo postupně zvyklo na některé pro něj neznámé bakterie a kvasinky. V opačném případě můžou nastat různé problémy typu průjem, vyrážka, bolení břicha, které ale po krátké době mizí. Dalším počátečním problémem bývá i proces detoxifikace organismu, který kefír ve tvém trávicím traktu může nastartovat a pokud se tvoje tělo rozhodne zbavit se jedů třeba přes kůži, pak tě asi nemine nějaká ošklivá vyrážka. Pokud ale vydržíš konzumovat kefír i nadále, časem se i těchto problémů zbavíš - čím víc kefíru piješ, tím se jich zbavíš rychleji, i když bouřlivěji. Hlavně se toho nezalekni a nepřestávej s kefírem úplně.
Kefír se ovšem dá nejen pít (a jíst), můžeš s ním zevně potírat různé vyrážky a ekzémy.
Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
-
- Nový člen
- Příspěvky: 9
- Registrován: pát 28 kvě 2010 11:34
- Dal: 1 poděkování
kefirove zrna
ahojte, neviete, kde sa daju zakupit tie kefirove zrna? Zatial ich akosi neviem vypatrat.
a dakujem vsetkym, ktori tu pisete o kefire uzitocne informacie. Takmer nic som o nom nevedel, no tu som sa dozvedel vsetko. Uz sa tesim, ked ho budem pit aj ja
a dakujem vsetkym, ktori tu pisete o kefire uzitocne informacie. Takmer nic som o nom nevedel, no tu som sa dozvedel vsetko. Uz sa tesim, ked ho budem pit aj ja
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Re: Kefirka a vyroba tvarohu
Denny a tu syrovatku co zbyde pijes nebo ji nejak zpracovavas?Denny píše:Nemám důvod používat kupný tvaroh. Proč také? Vždyť ze dvou litrů kefíru, který díky houbě mám během jednoho dne, mi v plátně zůstane asi půl kilo hustého tvarohu
Takže si můžu připravit dvojnásobné množství sirné patlanice, to pak dám v zavařovačce do lednice a používám denně do jídla po celý týden v průměru 3 plž/na 1 porci.
Na tu patlanici nepotřebuješ řídký tvaroh, vše pak v mixéru naředíš podle toho, jak budeš chtít, osmotickou (destilovanou, případně jen převařenou) vodou.
Naposledy upravil(a) muflon dne úte 22 čer 2010 21:37, celkem upraveno 1 x.
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- Igor
- Stálý člen
- Příspěvky: 29
- Registrován: stř 26 kvě 2010 0:44
- Bydliště: Banska Bystrica
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: kefirove zrna
Ak zhanas kefirovu hubu napis SZ (ako to bolo spomenute) Dennymu. Mne dnes prisla od neho zasielka s TKH a tymto ho chcem pred velmi pochvalit, pretoze bol velmi ustretovy a napriek tomu ze dodavka bola az na slovensko. Denny zistil vsetko o podmienkach ceskej posty a dobierky na slovensko, napisal mi ake su moznosti, dohodli sme sa, tibetske hubicky pekne zabalil a vsetko bolo ako malo byt. Urcite by som radil aj ostatnym radsej sa s kupou obratit na neho ako na nejake pokutne internetove zdroje. Hubky od Dennyho su uz v mlieku z automatu a nasli si u nas novy domov. Som este len v zaciatkoch, takze dalsie ine skusenosti nemam ale isto o par dni napisem.OilKing píše:ahojte, neviete, kde sa daju zakupit tie kefirove zrna? Zatial ich akosi neviem vypatrat.
a dakujem vsetkym, ktori tu pisete o kefire uzitocne informacie. Takmer nic som o nom nevedel, no tu som sa dozvedel vsetko. Uz sa tesim, ked ho budem pit aj ja
- laik
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 858
- Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
- Bydliště: Brno
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
houby nebo zrna.....
Zdravím......
kdyby mě šly stahnout fotky tak sem hodím foto pro názornost , ale moje kefírová zrna vůbec nemají velikost zrn.....pokud se teda nepovažují za zrna houby o velikosti průměru cca 4cm a víc....... už toho mám plnou hrst.......asi ji moc krmím......asi si udělám farmu....... pokud mě nespapají sami....... nebo je budu využívat fakt asi na výrobu bioplynu....
Palo ......... ty chemiku..........už je máš taky???..........se podělím.....
kdyby mě šly stahnout fotky tak sem hodím foto pro názornost , ale moje kefírová zrna vůbec nemají velikost zrn.....pokud se teda nepovažují za zrna houby o velikosti průměru cca 4cm a víc....... už toho mám plnou hrst.......asi ji moc krmím......asi si udělám farmu....... pokud mě nespapají sami....... nebo je budu využívat fakt asi na výrobu bioplynu....
Palo ......... ty chemiku..........už je máš taky???..........se podělím.....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Re:Houby nebo zrna...
Ja mam to same, hrudkovani("chrchle") jsou u houbicky normalni. ...proto je lepe odmerovat na litr nikoli pocet "zrn", ale spise polevkove(plast!) lzice....(2-4 plné polévkové lžíce na litr)
Naposledy upravil(a) muflon dne stř 23 čer 2010 9:30, celkem upraveno 4 x.
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
NABIDKY houbicky
Pozor krome mlecneho jeste existuje vodni kefir(Tibi), ten ale nema tolik pozitivnich ucinku jako mlecny....
Staci trochu vyuzit strejdu Googla, nabidek je celkem dost, nektere i zdarma za postovne....:
(postou pry vydrzi houbicky i ten treba az tridenni transport, lepe ale si vyzadat poslani v pondeli at je jistota ze to nebude pres vikend lezet na poste...)
http://www.google.cz/search?hl=cs&clien ... na&spell=1
nebo tady
http://www.pi-centrum.kvalitne.cz/index ... tail&id=59
(pod clankem kde je psano ze prodej houby zrusen, je diskuse -inzeraty nabidek mnoha lidicek co ji aktualne nabizi...)
a take Denny nabizi přátelům z tohoto fóra houbicku za směšnou cenu 50Kč (+poštovné). Zašlete mu kontakt přes SZ (soukromou zprávu).
Staci trochu vyuzit strejdu Googla, nabidek je celkem dost, nektere i zdarma za postovne....:
(postou pry vydrzi houbicky i ten treba az tridenni transport, lepe ale si vyzadat poslani v pondeli at je jistota ze to nebude pres vikend lezet na poste...)
http://www.google.cz/search?hl=cs&clien ... na&spell=1
nebo tady
http://www.pi-centrum.kvalitne.cz/index ... tail&id=59
(pod clankem kde je psano ze prodej houby zrusen, je diskuse -inzeraty nabidek mnoha lidicek co ji aktualne nabizi...)
a take Denny nabizi přátelům z tohoto fóra houbicku za směšnou cenu 50Kč (+poštovné). Zašlete mu kontakt přes SZ (soukromou zprávu).
Naposledy upravil(a) muflon dne stř 23 čer 2010 9:05, celkem upraveno 5 x.