Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Slovníček - Diskuze
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Slovníček - Diskuze
Kdopak začne ?
Naposledy upravil(a) rival dne ned 18 říj 2009 15:45, celkem upraveno 1 x.
rival - živý člověk - suverén
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Slovníček - Diskuze
Tak jsem zabrouzdal po ferNETu a našel tyto odkazy, možná pomohou/nakopnou:Rival píše:Kdopak začne ?
http://autotronik.blog.cz/0603/zkratky- ... echnice-aj
http://www.uhrin.com/uhrin-com/soubor/c ... 11ce002f47
http://home.tiscali.cz/~cz382002/symboly.html
http://www.in-el.cz/?r=1068459129&s=8fd ... 201&p=1224
Jinak jen tak nahodím:
A, AC, DC, U, R, I, VN, W, kW, kWh...
K počítačům:
HDD, FDD, RAM, LCD, TFT, CRT, NTB, b, B, kb, kB, Mb, MB, Gb, GB, Tb, TB...
Jen tak z hlavy, zatím mě víc nenapadá
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Slovníček - Diskuze
... asi by bylo nejlepší, aby "ten kdo neví" sem ten výraz napsal (popř. souvislost, ve které tento vyskytuje) ... a bude mu odpovězeno ... jinak se asi "neodpíchneme" ...Rival píše:Kdopak začne ?
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Slovníček....
Tak já první nahazuju:
"o. u. efekt?" napsal Šaňo. Co to je?
"o. u. efekt?" napsal Šaňo. Co to je?
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Šaňo "O.U. efekt" vysvětluje jako "over unity". Tzn. jestli správně chápu, tak to znamená něco ve smyslu "dá víc energie, než se do toho dá".Ilem píše:měla by tam být větná souvislost, některé zkratky nebo pojmy se dají vysvětlit v různých oborech různým způsobem.
- Mim
- Zasloužilý člen
Slovníček....
Tolik slov a pro nic....Proč ještě nevznikl slovníček?....Všichni všechno víte? Ach jó.....Mim
Však ono to půjde!!!
- wh173
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
kdybys misto spamovani po foru raci neco delal... !?! Nebo už máš hotovo? Jestli ti všechno funguje, proč nedáš kompletní návod? .. já bych ho dal ... je mi te líto.Mim píše:Tolik slov a pro nic....Proč ještě nevznikl slovníček?....Všichni všechno víte? Ach jó.....Mim
WhiTe
Who told you, you could do this like that?
- Mim
- Zasloužilý člen
Mě tě není líto....nechápeš a tak se smaž.....wh173 píše:kdybys misto spamovani po foru raci neco delal... !?! Nebo už máš hotovo? Jestli ti všechno funguje, proč nedáš kompletní návod? .. já bych ho dal ... je mi te líto.Mim píše:Tolik slov a pro nic....Proč ještě nevznikl slovníček?....Všichni všechno víte? Ach jó.....Mim
WhiTe
Však ono to půjde!!!
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Slovníček
Marně pátrám po -
technologie AWL -
měla vzniknout na přelomu století
technologie AWL -
měla vzniknout na přelomu století
Voda neni lék ale má léčivé účinky.
- Barbucha
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 61 poděkování
Obecná knihovna tohoto fora
Vážení, po zralé úvaze a konzultaci s několika dalšími lidmi z fora vám dávám k posouzení následující návrh. Forum je dnes již poměrně "Rozlezlé" a je na něm spousta dobrých, návodů, odkazů std, které v běžné diskuzi naprosto zapadnou a pak se stane, že člověk téměř marně hledá, nebo vůbec netuší že by něco takového co zrovna shání je na foru. Proto bych měl návrh. Založit tématicky strukturovanou knihovnu, do které by každý, kdo má dojem, že jím prezentovaný dokument má význam i pro ostaní, mohl přispět svou troškou do mlýna. Základní dělení bych viděl, na elektriku: VE, která by se mohla dělit na mag.mortory, HHo, JC, Tesla a td: Zdrovje green enegie - vodní, větrné atd. Další dělení jednotlivých témat by asi bylo dobré rozdělit na odkazi- videa a pod a na tištěné dokumenty-Handbooky a pod. SAmotná prezentace v diskuzi by se pak akorát mohla odvolávat na tento dokument v knihovně, případně by se zkrátka duplicitně přifařil k diskuzi.
Klikně te tedy na anketu dle vašeho názoru. Děkuji.
čus a zvažte, zda by to nebylo dobré.
Klikně te tedy na anketu dle vašeho názoru. Děkuji.
čus a zvažte, zda by to nebylo dobré.
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Což o to, dobré by to bylo, jen se obávám, že to dopadne jako všechny podobné snahy, které na tomto fóru již byly. Zase se najde nějaký šťoural, ketrý tam bude psát svoje moudra, bez ohledu na to ve kterém vlákně se nachází. Pak někteří budou reagovat a bude to opět stejně nepřehledné, jako dosud.
Myslím, že nejlépe se zatím osvědčilo uzamčení vlákna pro jeho autora a diskuse probíhající v odděleném odemčeném vlákně. Viz Iv - seriál. Není problém příspěvky dalších diskutujících po uvážení zkopírovat do uzamčeného vlákna. To naráží na problém, že málokomu se chce se s tím takhle patlat.
Myslím, že nejlépe se zatím osvědčilo uzamčení vlákna pro jeho autora a diskuse probíhající v odděleném odemčeném vlákně. Viz Iv - seriál. Není problém příspěvky dalších diskutujících po uvážení zkopírovat do uzamčeného vlákna. To naráží na problém, že málokomu se chce se s tím takhle patlat.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Barbucha
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 61 poděkování
To asi máš pravdu, někteří lidé jsou.... nebudu komentovat. Bylo by řešení, že, v záhlaví bude velmi zřetelně vyznačeno že niní určeno pro diskuzi a jakýkoliv diskuzní příspěvek tuto bude bez jakékoliv výstrahy vymazán. AŤ si blbouni škubnou. Samozřejmě záleží na názoru všech ostatních.Ilem píše:Což o to, dobré by to bylo, jen se obávám, že to dopadne jako všechny podobné snahy, které na tomto fóru již byly. Zase se najde nějaký šťoural, ketrý tam bude psát svoje moudra, bez ohledu na to ve kterém vlákně se nachází. Pak někteří budou reagovat a bude to opět stejně nepřehledné, jako dosud.
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
-
- Zasloužilý člen
drzim ti palec
pozri si moju sekciu FAQ a kto do nej co pridal mozno ta potom ten optimizmus prejde ;-)