Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Léčebné postupy.
Odpovědět

Myslíte, že je toto téma pro Vás přínosné?

ano
106
92%
ne
9
8%

Celkem hlasů: 115

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

animál, ananál , kanál

Příspěvek od 1220 »

sice nejsou synonyma, ale rýmuje se to /skoro/
Nedalo mi to, a píšu příteli animálovi, protože snad tuším, kam směřuje jeho projev.
Kontramanipulace je příbuzná manipulaci a je jasné, že zde jak byla popsána určitě funguje.
Co je ale horší, že se tímto mechanismem přistupuje na manipulátorovu sociální úroveň a na jeho kvalitu života.
Napadá mi přitom mnoho slov jako degradace, dekadence ba i slova sprostá. Za to ale manipulátor nestojí.
Za slovo manipulátor je možné dosadit slova " politik dnešní doby " Popisované ignorování použila většina, když přišlo k volbám cca 40 % lidí.
Silně však pochybuju, že těch 60 procent je schopno těmto kanálům nabídnout lásku a tím i začátek uzdravení.
Jenže o tom to je . :oops:
K.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Nehřešte slovem
Neberte si nic osobně
Nevytvářejte si žádné domněnky
Dělejte vše tak, jak nejlépe dovedete
pro mne je to snadné, krom té první...

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: animál, ananál , kanál

Příspěvek od hanka »

1220 píše:....Nedalo mi to, a píšu příteli animálovi, protože snad tuším, kam směřuje jeho projev. Kontramanipulace je příbuzná manipulaci a je jasné, že zde jak byla popsána určitě funguje.Co je ale horší, že se tímto mechanismem přistupuje na manipulátorovu sociální úroveň a na jeho kvalitu života.
Napadá mi přitom mnoho slov jako degradace, dekadence ba i slova sprostá. Za to ale manipulátor nestojí....
Aha.... je možné, že to myslel takhle...? V tom případě si nemyslím, že tou kontramanipulací, kterou jsem popsala, se přistupuje na manipulátorovu sociální úroveň. Je v nich totiž velký rozdíl - hlavní roli zde hraje úmysl škodit . Přirovnala bych to k energetickým útokům "upíra": jestliže "upír" zaútočí na oběť s úmyslem energeticky ji poškodit, a oběť mu nastaví zrcadlo, způsobí, že se útok vrátí k "upírovi" zpátky a zasáhne ho energií, kterou sám vyslal....Oběť nezaútočila, jenom na obranu nastavila zrcadlo. Kdyby ji nenapadl, nic by se nedělo. Tak nějak chápu tuto obrannou kontramanipulaci já - ale nevím, jestli Animalovi bude tahle odpověď "truhlíka" stačit ... ;), jestli nic neví o energetických útocích tak tady asi budou lítat slova o škopcích... :)
1220 píše:Za slovo manipulátor je možné dosadit slova " politik dnešní doby " Popisované ignorování použila většina, když přišlo k volbám cca 40 % lidí.
Silně však pochybuju, že těch 60 procent je schopno těmto kanálům nabídnout lásku a tím i začátek uzdravení.
Jenže o tom to je . :oops:
K.
A co teptve masmédia - tisk, televize, rozhlas, reklama, počítačové nebo virtuální sítě...jejich manipulacím jsme vystaveni dnes a denně. Myslím, že bysme se měli začít bránit i jim...

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

druhá tvář

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Historicky tak nějak jaksi možná podložené zkušenosti nám napovídají, že politika nastavení druhé tváře končí na kříži. Ne že to tak až skutečně bylo, ale staré dobré přísloví: "Čiň čertu dobře, peklem se Ti odmění", má svou spolehlivou platnost. Pokud tedy člověk nemá zájem se obětovat aby možná umožnil slabé nátuře (dá se číst duši) se vzpamatovat a začít od sebe, ten Norbekov to popsal dostatečně dobře, je jakási obrana naprosto na místě.

Že by ignorace podobných nešťastníků nefungovala není nijak potvrzeno, je pouze potvrzeno, že nedůsledná ignorace takových nešťastníků nefunguje. Historicky existovalo několik společenství, (Jihovýchodní část Jižní Ameriky a některé severní eskymácké splečenství o kterých jsem se dočetl) kterýchžto odpověď na individuální závažné prohřešky proti sociální struktuře odpovídaly důslednou ignorací provinilého jednotlivce. Následky byly velice jednoznačné.

Je sice pravdou, že dnes to jaksi není možné do důsledků, ale je to možné do značné míry. Nekupujete noviny, neuživí se a i když je někdo podotuje, je to k ničemu. To se pak týče každé hlásné troubě. Komunikace pak musí jít samozřejmě svoují vlastní cestou, mimo systém menšinově ovládyných komunikačních prostředků. Zde narážíme na tisícileté tradice a umění komunikovat přímo, bez papíru, bez psaní, bez technických výdobytků atp. Je jenom na nás, se tam začít propracovávat a získat zpět co je nám lidem dáno do vínku a co je od narození potlačováno manipulací sjednocených vykulených slabochů, a to povědomí a eventuelně pěstování našich schopností se nenechat oblbovat.

Veškerá informace kterou potřebujeme, nebo chceme, je obsažena v nás, v universu, všude, můžeme tomu i říkat bůh, nebo nějak jinak, to je jedno. Problémem je naše uměle zakrnělá schopnost jak vzájemné "mimosmyslové" komunikace, tak schopnost kompletního ovládání našich hmotných tělíček, tak naše schopnost se dozvědět cokoliv a rozeznat racionální informaci od podvrhu, byť i mymosmyslového.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
zam4
Stálý člen
Dal: 15 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Zásady kontramanipulace

Příspěvek od zam4 »

hanka píše:....
P.S.: Pepeho bych myslím za manipulátora ani neoznačila - je to sice neomalenec, který uráží každého na potkání (tím pádem spoustě lidem leze na nervy), ale úmysl škodit (t.j. zabránit informacím o manipulátorech) bych mu nepřisoudila....to si ale myslím o Pepem, jestli Animal=Pepe, to ví ovšem jenom on.

Vidíš Hanko, a já bych ho přesto i právě proto za manipulujícího člověka označil ;) .
Předpokládejme, že ho skutečně dráždilo, že se tady veřejně dávají informace o tom, jak se bránit manipulátorům a rozhodl se zakročit. Musel vybrat důvod, který by mu umožnil odvést pozornost od tématu - jak jinak, než osvědčenou metodou: napadnout Tě a žádat po Tobě vysvětlení klíčového slova. Nestačilo mu, že mu to slovo vysvětlili jiní a to tolika způsoby, že by to pochopil i úplný tupec. Chtěl vysvětlení právě od Tebe jediné - proč? Protože potřeboval napadnout přímo hlavu, jen tak mohl dosáhnout toho, že se nebude o obraně proti manipulátorům mluvit. Vybral metodu zesměšňování a ponižování ("truhlík", protože jsi otevřeně odkazovala na knížku, ze které jsi citovala - kdyby jsi o tom mlčela, obvinil by Tě z přivlastňování myšlenek jiných, ostatně i toto tuším udělal) + metodu zloděje, který volá "chyťte zloděje" (když označoval jako manipulátory Tebe a potom i Slávka). Těšil se na to, jak Tě znemožní, až mu podáš svoje vysvětlení slova kontramanipulace, Ty jsi to nepoznala? Přímo se na to třásl. Proč? Protože jde o kombinaci Diktátora a Vzdělaného manipulátora. Věděl, že už mnoho možností vysvětlení nemáš, protože všechno už bylo řečeno. Ať bys řekla cokoliv, obvinil by Tě, že opakuješ, co řekli jiní (to s tím nastavením zrcadla je dobré :good: !) Měnil důvody, proč napadá: napřed nutně potřeboval vědět akorát Tvoje podání slova kontramanipulace; pootovi to zdůvodňoval tak, že jsi na něho prakticky ukázala prstem; potom řekl, že důvodem je to, že ho "cez hlavu tlče truhlík"; potom znovu trval na Tvojim vysvětlení slova.....Nejde podcenit ani vaše litování manipulátorů - potvrdilo správnost toho, že manipulátoři jsou mistry ve vzbuzování pocitů viny, soucitu, pochyb apod. Zastavilo ho jeho odhalení. Paradoxně mu to i pomohlo, protože jako jiný nick si vybudoval určité postavení a Ty jsi začala o jeho schopnosti manipulovat pochybovat, protože jste ho viděli jako vzdělaného člověka, který přece nemůže být manipulátorem. Pepa nebo Franta, zapomněli jste, že existuje i Vzdělaný manipulátor - a že jich kolem sebe máme! Tihle jsou nejhorší, pro lidi i pro celou společnost.
O manipulátorech se už začlo mluvit do ztracena, jen si všimni, jak se mu to podařilo.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Zásady kontramanipulace

Příspěvek od Slavek Krepelka »

zam4 píše:
Vidíš Hanko, a já bych ho přesto i právě proto za manipulujícího člověka označil ;) . ........... zapomněli jste, že existuje i Vzdělaný manipulátor - a že jich kolem sebe máme! Tihle jsou nejhorší, pro lidi i pro celou společnost.
O manipulátorech se už začlo mluvit do ztracena, jen si všimni, jak se mu to podařilo.
Nazdar Zamfore, +1 :good: až na to, že jsme nazapoměli na vzdělané manipulátory. Nikoliv, alespoň ne všichni. Nejen vzdělaní, ale vzdělaní přímo v manipulaci. Prasata cvičený i v tom rozdávání nepochybných moudrostí, kterými navodí dojem, že jsou to rozumní, hodní, moudří jedinci otcovského typu, blahosklonní blahorodí, kteří by přece neublížili, i když možná někdy zaklejou, pěkně lidově, cvičený v předstírání dobrých lidských vlastností v konversaci se svými oběťmi, spontánosti, bodrosti a veselosti, pohazování málo známých faktů a hlavně termínů za ůčelem předstírání vysoké inteligence a jak Hanka sama uvádí mnohdy nesmírně nápomocní, ale vždy a vše s postraními úmysly. Samozřejmě, že se to učí jako součást politických věd, i když ne vždy naprosto otevřeně.

Jinými slovy, taková pijavice si dokáže pěkně připravit oběť, než ji začne cucat, a cucat, a cucat, jak v tom Brdečkově Limonádovém Joe, až z oběti zbyde jenom vysušená šlupka zlehka se pohupující na hladině tůně.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

O televizi

Příspěvek od 1220 »

se mluvilo na ve střípcích poznání r 2012 na str 36 :lol:

Vítej zame , díky :idea:

K. :hip:

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Manipulace - Kontramanipulace

Příspěvek od NAVAR »

Negativní manipulace je podle mne zločin.
Povšimněte si že téměř nikdy se spolu neutkají dva manipulanti. Vždy je to kombinace manipulant – manipulovaný.
Stejně jako vždy kontramanipulace bude vadit pouze a jenom manipulantovi. Jak jinak že….. neboť mezi normálními lidmi kontamanipulace netřeba a i kdyby tak jí jako kontamanipulaci brát ani nebudou, spíše jako solidní jednání se stanovením striktních pravidel.

Kdo má potřebu vědět více tak doporučuji Nazare Aga – Nenechte sebou manipulovat.
Ukázka z knihy:
Manipulátor se obvykle vyjadřuje nejasně, aby

* se nedostal do úzkých nebo nebyl odhalen;
* si dodal vážnosti a dělal dojem, že něco ví lépe než ostatní;
* nás přiměl k takové interpretaci, která nás přivede k jinému názoru;
* nás znevážil, pokud se mýlíme;
* svalil zodpovědnost na druhé;
* posluchače zaujal tajemným podáním.

Manipulátor odbíhá od tématu v následujících případech:

* Téma hovoru dostatečně nezná a nechce, aby to vyšlo najevo.
* O tématu zasvěceně hovoří někdo jiný než on.
* Námět ho přivádí do rozpaků a ohrožuje jeho „image“.
* Nemůže svá tvrzení dokázat. Jeho argumenty nejsou dostatečně pádné.
* Chce napadat, provokovat, kritizovat nebo urážet člověka, s nímž mluví.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Animal
Starší člen

Re: Zásady...

Příspěvek od Animal »

No , kedže ma tu prirovnávate k nejakému pepemu dal som si tú robotu a prešiel som si všetky jeho (jak som zistil používal tu viac nickou - prešiel som si i tie) príspevky a ono fakt máme toho naozaj dosť vela spoločného i keď na druhú stranu musím i já uznať , nesiaham mu ani po členky . Tie dva dni nad tým strávené nebanujem , stáli zato . Medzi iným sa mi potvrdilo že nie len hanka sa tu hrá na tranvestitu ale aj Slávek sa tu hrá na Kanaďana (Slávky čo kšefty s TRKmi ti už tak v Brne nesipú keď si tu pomaličky potichúčky "razíš cestu" na kšeftovanie so zdravým ?) a kopec dalších zaujîmavosti . Vaše domnenky , manipulácie a invektívy sú po týchto zisteniach premňa už nepoctatné , no na druhú stranu ďakujem Vám za nasmerovanie na pepeho . Nemá tu niekto naňho kontakt (email , telefon) , rád by som sa s ním stretol osobne . Animal

Život nie je o počte nadýchnutí ale o chvýlkach ktoré ti dych berú...
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

No, myslím, že na Slávka bys potřeboval více, než ty dva dny, a hromadu opravdových znalostí. :D S tím Brnem jsi opravdu animálně vedle. Stačí použít strejdu Google.
http://www.google.cz/search?q=Slavek+Kr ... =firefox-a

Malý příklad: http://www3.sympatico.ca/slavek.krepelka/

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Animal
Starší člen

Příspěvek od Animal »

Merlin ty buď nevieš čítať alebo nerozumieš po slovensky . Píšem že som si čítal pepeho príspevky a nie Slávkove . Kedže Slávek ma z toho čo som doposial od neho čítal ničím nepresvečil že aspoň z časti rozumie tomu o čom pîše , jeho príspevky a to nech sú kdekolvek ma zatial nezaujímajú . Animal

Život nie je o počte nadýchnutí ale o chvýlkach ktoré ti dych berú...
hanka
Zasloužilý člen

Když někomu chybí argumenty...

Příspěvek od hanka »

Chvíli tady člověk není a po návratu se nestačí divit.
Sedla jsem si k počítači s úmyslem obhájit můj včerejší ústup od podezíráni Animala z manipulatorství a připomenenout nejen jiným, ale i sobě, moje zásady, které jsem pod vlivem tématu nevědomky potlačila:

1)- vždycky posuzovat lidi kladně - než někoho odsoudím, napřed v něm pohledat to dobré, protože nikdo není jenom dobrý nebo špatný; pak posoudím jak moc špatné vlastnosti to jsou a jak hodně mi vadí a až pak k tomu člověku zaujmu postoj.
2) - nedělej jinému to, co nechceš, aby jiní dělali tobě.

Když jsem si předevčírem uvědomila, že jsem se nechala strhnout intuicí, neměla jsem z toho dobrý pocit a bylo mi Animala líto. Později se ten pocit umocnil, když jsem v něm poznala Pepeho (a Hmm... to je jedno, kolik nicků má - zkrátka člověka, se kterým jsem se už dřív bavila, ale neodsoudila jsem ho, přestože jeho slovník a chování se mi nelíbily - bylo v jeho názorech něco, co mi imponovalo), který si dal nový nick a tím pádem jeho imponující vlastnosti se ještě neměly možnost projevit, protože je Animalem krátce....Na to všechno jsem myslela, když jsem opravila názor na Animala (Pepeho, Hmm.. atd.). Dokonce jsem šla tak daleko, že jsem mu přes jeho přítele 1220 (reakcí na jeho příspěvek) odpověděla i na jeho urputný požadavek (jak si představuji kontramanipulaci proti manipulátorům) a podala mu tímto způsobem ruku. Normální člověk by podanou ruku zaregistroval a na odpověď zareagoval....

A on si mezitím za zády zjišťoval informace na lidi z fóra, aby je pak mohl překroutit a s manipulujícím komentářem použít proti nim !!!

Nejsem nejmladší, nějaký pátek mám už za sebou - za svůj život jsem poznala spoustu různých lidí, dobrých, špatných, přejících, závistivých, pomlouvačů atd., atd... Nikdy jsem nepoznala STB na vlastní kůži, přiznám se, že jsem si o lidech, kteří popisovali jejich metody myslela, že přehánějí a nasazují jim psí hlavu - říkala jsem si: lidé přece tak špatné úmysly nemají.... dělali jenom svoji práci....plnili příkazy, museli se nějak živit....kdyby nemuseli, určitě by to nedělali....dokonce: chudáci, tak hnusnou práci museli dělat!

....A tady někdo úplně dobrovolně, o své vlastní vůli si dává tuhle práci - celé dva dny! - a je maximálně spokojený, kolik materiálu se mu podařilo vyšťourat a jak krásně se dají s vhodným komentářem překroutit a použít proti oponentům!

K takovým akcím se může snížit pouze člověk, kterému chybí argumenty ve sporu a když nemůže útočit pěstí, tak používá podpásovky.

Je mi z Tebe špatně, Animale - prosím, aby jsi opustil moje vlákno, tady nemáš co dělat!

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Pročištění vlákna

Příspěvek od rival »

V diskusi s Animalem můžete pokračovat zde http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1833 Animale, tvé další příspěvky v tomto vláknu budou mazány...

rival - živý člověk - suverén
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Je zvláštní, jak příchod jednoho člověka přinese do vlákna, které je docela zajímavé zvláštní pachuť až zatuchlinu. I když mi to je v podstatě buřt, že si někdo potřebuje cosi dokazovat, na druhou stranu mi je líto každého, kdo sem píše cokoli s úmyslem vysvětlit, osvětlit či předat myšlenku či zkušenost......
manipulace....
Manipulátor je na jedné straně houpačky a a druhém konci sedí ten, kdo má být manipulován...
Skoč z okna, voe...
Prostřel si hlavu...
Vypij ještě tohodle frťana, nebuď měkejš...
Šlápni na plyn, slimejšu....
Kamarádovy rady.... poslechneme???
Pokud máme potíž s manipulací, budeme těch potíží mít víc.....
Pokud nás někdo manipuluje, není to příčina, ale důsledek naší slabosti. Té vtipně manipulátor využije a ZNEUŽIJE.....Úplně stejně, jako náš zneužije banka, provident, sociální a zdravotní pojištění, daňový systém a nebo kdokoli, komu se bude chtít a my se necháme ....
Je třeba si uvědomit, že bez naší slabosti by ti manipulátoři nic nezmohli, jako pijavice bez krve a úředník bez funkce....K duševním upírům se otočte zády, pijavicím prestaňte odpovídat a manipulátorovi , coby příbuznému těch dvou předešlých se podívejte do očí, a klidně mu řekněte, že vám z jeho řečí dělá zle.....
Je li nutné se slizounem spolupracovat, pak pouze věcně, bez osobního nádechu... Pokud to nebudeme brát osobně, vezmete manipulátorovi jediný vítr z plachet....

hanka
Zasloužilý člen

Re: mno...

Příspěvek od hanka »

jarda ovčák píše:Je zvláštní, jak příchod jednoho člověka přinese do vlákna, které je docela zajímavé zvláštní pachuť až zatuchlinu. ...
Vystihl jsi to dobře - já mám pocit, že na mně i tady ve vlákně ulpělo něco lepkavého a špinavého - asi to bude chtít čas, než se toho pocitu zbavím...
Už ani nemám chuť tady něco psát, byla tady přátelská atmosféra a stačil jeden člověk, aby to tady rozbil - a potom prý není manipulátor.
Máš pravdu úplně ve všem, co píšeš, Jardo - dávám Ti bodík, nejde mi tady ale dát smajlík (měla jsem zase na počítači vnučku...) .

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“