hanka píše:Chvíli tady člověk není a po návratu se nestačí divit.
Sedla jsem si k počítači s úmyslem obhájit můj včerejší ústup od podezíráni Animala z manipulatorství a připomenenout nejen jiným, ale i sobě, moje zásady, které jsem pod vlivem tématu nevědomky potlačila:
1)- vždycky posuzovat lidi kladně - než někoho odsoudím, napřed v něm pohledat to dobré, protože nikdo není jenom dobrý nebo špatný; pak posoudím jak moc špatné vlastnosti to jsou a jak hodně mi vadí a až pak k tomu člověku zaujmu postoj.
2) - nedělej jinému to, co nechceš, aby jiní dělali tobě.
Když jsem si předevčírem uvědomila, že jsem se nechala strhnout intuicí, neměla jsem z toho dobrý pocit a bylo mi Animala líto. Později se ten pocit umocnil, když jsem v něm poznala Pepeho (a Hmm... to je jedno, kolik nicků má - zkrátka člověka, se kterým jsem se už dřív bavila, ale neodsoudila jsem ho, přestože jeho slovník a chování se mi nelíbily - bylo v jeho názorech něco, co mi imponovalo), který si dal nový nick a tím pádem jeho imponující vlastnosti se ještě neměly možnost projevit, protože je Animalem krátce....Na to všechno jsem myslela, když jsem opravila názor na Animala (Pepeho, Hmm.. atd.). Dokonce jsem šla tak daleko, že jsem mu přes jeho přítele 1220 (reakcí na jeho příspěvek) odpověděla i na jeho urputný požadavek (jak si představuji kontramanipulaci proti manipulátorům) a podala mu tímto způsobem ruku. Normální člověk by podanou ruku zaregistroval a na odpověď zareagoval....
A on si mezitím za zády zjišťoval informace na lidi z fóra, aby je pak mohl překroutit a s manipulujícím komentářem použít proti nim !!!
Nejsem nejmladší, nějaký pátek mám už za sebou - za svůj život jsem poznala spoustu různých lidí, dobrých, špatných, přejících, závistivých, pomlouvačů atd., atd... Nikdy jsem nepoznala STB na vlastní kůži, přiznám se, že jsem si o lidech, kteří popisovali jejich metody myslela, že přehánějí a nasazují jim psí hlavu - říkala jsem si: lidé přece tak špatné úmysly nemají.... dělali jenom svoji práci....plnili příkazy, museli se nějak živit....kdyby nemuseli, určitě by to nedělali....dokonce: chudáci, tak hnusnou práci museli dělat!
....A tady někdo úplně dobrovolně, o své vlastní vůli si dává tuhle práci - celé dva dny! - a je maximálně spokojený, kolik materiálu se mu podařilo vyšťourat a jak krásně se dají s vhodným komentářem překroutit a použít proti oponentům!
K takovým akcím se může snížit pouze člověk, kterému chybí argumenty ve sporu a když nemůže útočit pěstí, tak používá podpásovky.
Je mi z Tebe špatně, Animale - prosím, aby jsi opustil moje vlákno, tady nemáš co dělat!
Hanko, máš vždy měkolik možností. Například.
Nechat to plavat.
Jako zakladatel vlákna použít tlačítko Delete, či oslovit Rivala
Nechat Animala jako objekt zkoumání
Donekonečna se žlučit
A nebo si v praxi vyzkoušet kontramanipulaci (doporučuji šachovou starategii "vidlička koněm")
Já se doslova křením pod fousy, s několika těžkotonážními manipulanty jsem měl tu čest, pár roků jsem se v psychologii hrabal, takže pokud mi to vyloženě citelně psychicky či fyzicky neškodí, nechávám to plavat. (J. Kirschner - Vítězit bez boje)
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.