Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

TRkové řady vyvíječů

Praktické informace...

Moderátor: sao

Odpovědět
sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

Další model TR 2006

Příspěvek od sao »

Tento model byl teďko v Praze a Jádro zařízení bylo stvořeno v roce 2006 La - už jsem o tom jednou psal , proto ten název . Jinak se s ním velice dobře jezdí .
Osobně jsem to měl na cestu k Jeffovi , ale dá se to využít prakticky všude (UT) .

Jednoduchost konstrukce dovoluje udělat ho prakticky každému což Ti , kdož ho na setkán drželi v ruce mohou ohodnotit . ( nebo vyvráti - dle nálady toho kterého )
Nemá přisávání a tak je každému asi jasné , že je využito jenom a jenom BP .
Když máme na paměti , že BP je potřeba jenom asi 4% ( viz referát Sano ), tak spolu s palivem nemusíme opět překročit asi 50mA .

Na tomto modelu si můžete vyzkoušet prakticky všechna elektronická zapojení , která zde byla , za dobu fungování Fóra vložena .
Osobně doporučiji - "Zloděj Elektronů" - , který má ve svém vlákně Iv , protože u tohoto zapojení Vám vždycky odběr klesne na víc jak polovinu .

Někdo by mohl oponovat , že spotřeba je už tak dost malá , - Tak proč ji ještě snižovat - .
Nó -- když s tímto zařízením začnete laborovat a spotřeba Vám stoupné až nad 10A , tak to začne být na místě .

Jenom pozor na koncový tranzistor . Nejlepší je použít alespoň na 6OA . Splňuje to například IRFZ44 (nebo jeho náhrada) , který stojí kolem 16kaček , takže si ho může dovolit každý .

Do posledního kousku je všechno zhotoveno z 316ky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Další model TR 2006

Příspěvek od Jim68 »

sao píše:Tento model ...........................
Krásná práce. Nejsem vodíkář, tak mi prosím vysvětlete, co je to :
BP -- Braunův plyn
UT -- Ústřední topení
kolik to vyrábí plynu při tom odběru? -- Při tomto odběru je toho až až na to , aby při slušné jízdě , klesla spotřeba až o 40%
a jak tam za chodu doléváš roztok? --- Voda se dolévá , -- jednou za Uherskej rok
Jen mě to zajímá, o nic nejde. -- Jsem rád , že Tě to zajímá a že si trénuješ mozek .
Díky. -- Taky děkuji

Jim68
Be happy!
mekac
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

pí voda

Příspěvek od mekac »

Zdravím,
možná se to už tady řešilo a možná že už to někdo i vyzkoušel, ale co kdyby ne... Tak mě napadlo zkusit nahradit destilovanou vodu vodou pí (již bude předdestilovaná a pak změněná na vodu pí (jestli to tak funguje)). Spočívalo by to v tom, že pí voda údajně zamrzá až při -7 °C takže by to popřípadně mohlo částečně vyřešit problém s zimním obdobím.

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pí voda

Příspěvek od laik »

Pokud mužu trochu laicky....v zimě se to řeší tzv.suchým způsobem a i přesto to má spořící efekt...
jde o to ,za kolik tu pí vodu máš ,jestli zdarma tak ji tam dej ,ale jestli za peníze tak si spočti jestli ti to stojí za to....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
mekac
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pí voda

Příspěvek od mekac »

Já ještě ani nemám namotánoo :oops: , ale něco málo(doslova, takže skoro nic :shock: ) o Trku vím. Prý to na suchý způsob jede, ale není to "ono". Ona je sama o sobě pí-voda dost zajímavá - třeba by někoho tyto informace mohly zajímat - http://www.pi-voda.cz/voda.htm a ta voda cenově vyjde o mnoho levněji než destilka. Asi 7 Kč za litr. A kdyby byli ochotní tak by i pí-vodu udělali z destilky. No asi začnu motat. Podle mého by mohly být výsledky zaujímavé.

rado211
Nový člen

tr-ko

Příspěvek od rado211 »

zdravim vas pani ja sa zaoberam vodikom a podobnymi vecamiv aute uz dlho mam uz aj cotoodskusane ale toto ma zaujalo viacej orgon volna energia pripada mi to asi realnejsie ta uspora ked totu citam tak vam to funguje.. zistil som ze na vodik to asi len tak lahko nepojde skusal som aj viacere elektroniky ale bez vysledne mozno som niecoé usetril na benzine a mozno sa mi to len zdalo.. no vyskusal som is spravit TR-ko ako ho vy nazyvate sice este nemam drot ale coskoro tam navleciem ked nejaky zozeniem :) neni to nijak extra presne pretoze som to vrtal obycajnym vrtakom 0,2mm predsa je to len na zaciatok tak je to take menej presne.. chcel som sa spytat ci ste skusali davat drot niekto aj hlinikovy ci by to fungovalo aj stym ? ved predsa tam nejde o vyvin h2 a o2 ale o orgon cize stacil by malinky prud 0,3-0,5 A.. hlinik sa pri vyssich amperoch rozklada pio case tam ostava taky biely povlak na spodu nadoby ale nerez sa sfarbi tak to zlatista az neskor to vyzera ako hrdza vo vode. nerez a hlinik je tak isto kov cize by to podla mna nemalo vadit co vy nato ? aaa este nieco pozeral som aj vseliake talizmany a nahrdelniky ktore sa nazyvaju orgonity a tiez je to na podobnom principe len je tam krystal ktory vytvara nejake napatie a struzliny zeleza alebo hlinik, medi zaliate v zivici.. talizmany sluzia na zlepsenie nalady dodanie zivotnej energie a v niektorych pripadoch aj na znizenie spotreby v aute vhodnym umiestnenim pri motore :D znie to neuveritelne ale asi je to tak ja tomu verim.. a icm viac ich je tym maju vacsi ucinok takze nebolo by mozno na skodu dat viacero TR-iek do auta a pustiti ich do motora mozno by sa efekt znasobil. su to len moje dohady ale snazim sa ist na to logicky.. dakujem za pozornost :D

rado211
Nový člen

TR-ko

Příspěvek od rado211 »

no a spravil som nove TR-ko lebo to stare sa nedalo namotat take to bolo krive :D

rado211
Nový člen

Re: TR-ko

Příspěvek od rado211 »

este nieco som chcel kolko metrov drotu sa asi spotrebuje pri takomto trku vo vyske zavaraninovehop pohara lebo neviem ci my to vyda....

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Použij výpočet obvodu kruhu, počet direk a vzdálenost mezi nimi máš před okem. Myslím že budeš muset použít řecké písmeno pí

rado211
Nový člen

Příspěvek od rado211 »

jasne diki moc... ty si pouzil aky priemer drotu ak si si teda robil TR ja rozmyslam nad 0,6-0,7mm bude to stacit ?

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Mám 1mm ale 0,7 by mohlo stačit taky

rado211
Nový člen

Příspěvek od rado211 »

Mám 1mm ale 0,7 by mohlo stačit taky[/quote] aha tak diki moc ked to dokoncim tak sa ozvem :)

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Funguje i 0,4, akorát se dřív rozloží + pól.

"Dum spiro spero"
Ciceron
rado211
Nový člen

TR-ko

Příspěvek od rado211 »

takze takto to vyzera. zajtra to idem dat do zavaraninoveho pohara kto ry je uz nachystany :pivko:

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

rado211

Příspěvek od laik »

Krásná práce..... :good:
Až budu mít někdy více času, tak si taky jedno zas namotám.....
Byla to zábava...

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Odpovědět

Zpět na „Sao“