hynek píše:dobrý den, můžete mi, prosim, někdo poradit jak aplikovat mms při vleklé sinusitidě, kterou trpím už po mnoho let? Zatim jsem se dostal na 6 kapek denně po dobu několik dní. Kromě škrabáíní v krku od odumřelé bioflory necítím žádný progres s dutinami. Sliboval jsem si, že to bude účinnější, ale možná jen nevím jak na to. Děkuji za Vaše názory.
Nejlépe ti asi poradí Palo.Zatím bych to ale léčil stejně jako chřipku,tz. každou hodinu 3 kapky MMS1, 8x denně.Menší dávky jsou určitě lepší jak jedna,nebo dvě velké dávky denně.Sám to mám vyzkoušené a u mě to zabírá suprově.Musíš si ale uvědomit,že pokud tím trpíš,jak sám píšeš mnoho let,tak to bude chvíli trvat než se ty breberky z těla pomocí MMS1 vymlátí.A jak jsem si našel na internetu,tak akutní sinusitid je obvykle infekce kterou vyvolávají viry a bakterie a na to MMS1 zabírá velice dobře.Musíš ale vydržet a nevzdávat to.Je to samozřejmě ještě o příčinách vzniku,které by se měli odstranit.Ale MMS1 aktivované HCL určitě zabere.Přeji hodně zdaru a dej vědět,jak pokračuješ.
Sinusitida (lat. sinusitis, správně sinusitis paranasalis), je zánětlivé onemocnění vedlejších dutin dýchacích cest, tzv. paranasálních dutin. Obvykle jde o onemocnění infekční etiologie. Protože bývá často doprovázena rýmou (rhinitis), hovoří se někdy o paranasální rinosinusitidě (lat. rhinosinusitis paranasalis). Přídavné jméno paranasalis se přidává tehdy, kdy není zcela jasné, že je myšlen zánět vedlejších nosních dutin a ne jiných anatomických struktur, které se označují v latině také slovem sinus.
Zánět vedlejších dutin je obvykle způsoben infekcí, která přestoupila do dutiny přímo ze sliznice nosu - hovoří se o rinogenní cestě infekce. Poměrně vzácně je možný i přestup infekce z kořenového kanálku zubu do čelistní dutiny, tzv. odontogenní způsob přenosu infekce. Je možná i cesta hematogenní, tedy přestup infekčního agens z krve do sliznice. K infekci může samozřejmě dojít i při traumatickém poškození.
U akutních sinusitid je obvykle infekce vyvolána viry, sekundárně se objevují i bakterie. Pokud je příčinou vstup infekční tekutiny, například při vniknutí přírodní vody do nosu, bývají primárním činitelem bakterie, takováto sinusitida má pak mnohem dramatičtější průběh.
U chronických sinusitid je nejčastěji přítomno široké spektrum bakterií, nelze dost dobře usuzovat na to, který kmen byl primární. U chronických sinusitid se mohou v dutinách objevit i plísně rodu Aspergillus.
V patogenezi sinusitidy hraje velkou roli anatomické uspořádání dutin - vlastní dutina je spojena s dýchacími cestami jen poměrně úzkým kanálkem. Vlivem infekce pak velmi snadno dochází k uzávěru tohoto kanálku a v dutině se hromadí sekret, který představuje živnou půdu pro široké spektrum bakterií. Omezená komunikace dále představuje komplikaci pro terapeutické zásahy.