Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: ?

Příspěvek od martin11 »

StepanPepan píše:
Palo píše:A ŠtěpoPepo, myslel jsem to vážně. A potěšilo mě, že jsi zalapal po dechu ;)
Palouši, já nelapal, já jenom nemohl uvěřit, že je někdo tak strašně blbééé :D
....joooo...a jsou ještě blbější....například já. :oops: ...ale o mě se bude psát až za 70 let....doufám , že jsi mladý a že se dožiješ roku 2080...a jednou ,jako starý kmet budeš psát memoary, a také si na mě vzpomeneš. :idea: ..jojojo, začátkem století 21 naše znalosti byly ještě v plenkách...
...vzpomeň si , co se vědělo v roce 1910....tak...hezký předvánoční čas přeje martin11 :lol:
p.s. jdu si hrát s magnety, abych eventuelneě posunul hranice vědění :pivko:

... věřím, že se " TO " povede ......
hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

Palo píše:
hatlík píše:Dále se práce nekoná.
Vážení študovaní,

běžte dop®dele s "práci nekoná". Tuhle starou odrhovačku jste se naučili kde? Ve škole? Kde taky jinde, že jo. Když natlakuju nádobu, tak se práce nekoná, ale jakmile nádoba nevydrží, tak se najednou práce koná. Vy nevidíte stav před výbuchem, my ano. My výbuch nechceme, my chceme využít toho, co se děje před výbuchem. Problém je v tom, že u věcí před výbuchem nedokážete vyhodnotit ten výbuch, protože ho nikde nevidíte. To je jen stupidní příklad, který mě teď po několika pivech napadl.

Jasně, zase najdete kecy kolem, kde to či ono. Nejsem žádnej geroy, abych vám vysvětlil, o co tu jde, proto samozřejmě vyvrhnete kecy kolem toho. Nemám na to náladu. Jednoduše nechte snílky snílkama, ať si svoji radost ze "záhady" užívají. Trosky troskama zůstanou. Myšleno všeobecně.

A ŠtěpoPepo, myslel jsem to vážně. A potěšilo mě, že jsi zalapal po dechu ;)
Nacpi si magnety do bytu a v zimě s nima top.
Když konaj práci, určitě maj i dost energie.
Někdo rád fakta a jinej rád kecy.
Jen aby bylo jasno, kdo ty kecy vyvrhává.
Duševní trosky opravdu zůstanou troskama, nemají-li sebereflexi.

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

hatlík píše:
buky píše:Ale ak bude držet stlačenou pružinu v nárazníku parní lokomotiva, tak na to potřebuješ energii.
Ak přestaneš přikládat do kotle, tak se pružina po nejaký době vrátí do původní polohy.
To se setsakra pleteš.
Pružinu stlačím a zajistím. jako když lokomotivu zabrzdím.
Dále se práce nekoná.
A pokud magnetem natáhnu pružinu, pak se práce koná tehdá, až pomocí vložené energie pružinu uvolním.

Když si někdo chce věřit na pohádky, může.
Samohyb na magnety ale nepostaví.
Nemyslím si že se pletu.
Ale když lokomotiva nebude zabrždena, tak potřebuješ energii na to abys pružinu udržel v stlačeném stavu.
A chceš říct, že ak dva permanetní magnety natáhnou pružinu, tak se práce nekoná? Jde přece o působení síly po dráze (F.s)
Naposledy upravil(a) buky dne čtv 09 pro 2010 8:48, celkem upraveno 2 x.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

hatlík píše:
Palo píše:
hatlík píše:Dále se práce nekoná.
Vážení študovaní,

běžte dop®dele s "práci nekoná". Tuhle starou odrhovačku jste se naučili kde? Ve škole? Kde taky jinde, že jo. Když natlakuju nádobu, tak se práce nekoná, ale jakmile nádoba nevydrží, tak se najednou práce koná. Vy nevidíte stav před výbuchem, my ano. My výbuch nechceme, my chceme využít toho, co se děje před výbuchem. Problém je v tom, že u věcí před výbuchem nedokážete vyhodnotit ten výbuch, protože ho nikde nevidíte. To je jen stupidní příklad, který mě teď po několika pivech napadl.

Jasně, zase najdete kecy kolem, kde to či ono. Nejsem žádnej geroy, abych vám vysvětlil, o co tu jde, proto samozřejmě vyvrhnete kecy kolem toho. Nemám na to náladu. Jednoduše nechte snílky snílkama, ať si svoji radost ze "záhady" užívají. Trosky troskama zůstanou. Myšleno všeobecně.

A ŠtěpoPepo, myslel jsem to vážně. A potěšilo mě, že jsi zalapal po dechu ;)
Nacpi si magnety do bytu a v zimě s nima top.
Když konaj práci, určitě maj i dost energie.
Někdo rád fakta a jinej rád kecy.
Jen aby bylo jasno, kdo ty kecy vyvrhává.
Duševní trosky opravdu zůstanou troskama, nemají-li sebereflexi.

...ty ty ty...kluku ušatá....tvoje věta....Nacpi si magnety do bytu a v zimě s nima top....
svědčí o tvé neznalosti....když si přineseš domu kilo čistýho uranu, tak s ním se také neohřeješ. dokonce ani s kusem dřeva se neohřeješ.....takže je jedno, co máš doma na ohřátí....
...a jsme tam co už kolikrát....furt tady memoruju...každý děj, výtvarné dílo a stroj.../ ostatní si doplň/ má nějakou formu a obsah...
...chci se ohřát ...dřevem....dřevo je... forma.....obsah ....je teplo :shock: / pokud ho chceš pálit. pokud chceš vyřezávat dřevěnou sochu tak je stále dřevo formou,dílo obsahem./
takže ...uran je forma, magnet je forma....voda je forma..../ vodu když rozložím , tak si tak spalením vodíku se také zahřeju.../

jo, ...Někdo rád fakta a jinej rád kecy. ...já mám rád fakta....a kecy...??...to jsou věci, děje, situace, kterým nerozumím. :idea: ....tak nazdar tvoje bezmezně oddaná Karkulka Červená :oops:

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

martin11 píše:...ty ty ty...kluku ušatá....tvoje věta....Nacpi si magnety do bytu a v zimě s nima top....
svědčí o tvé neznalosti....
martin11 píše:...voda je forma..../ vodu když rozložím , tak si tak spalením vodíku se také zahřeju.../..
Nejdřív se zahřeješ, když jí budeš rozkládat. To stojí energii a ohřeješ se ztrátami.
Pak se ohřeješ, až budeš vodík pálit zpět na vodu.
A když budeš trochu znalý, pak žádnou vodu rozkládat nebudeš a ani ji posléze pálit, ale zatopíš si rovnou tou energií.
Magnet sám není palivo jako uran, který má potenciál v podobě radioaktivity.
Tak pomalu s tou neznalostí, když sám neznáš.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

hatlík píše:
martin11 píše:...ty ty ty...kluku ušatá....tvoje věta....Nacpi si magnety do bytu a v zimě s nima top....
svědčí o tvé neznalosti....
martin11 píše:...voda je forma..../ vodu když rozložím , tak si tak spalením vodíku se také zahřeju.../..
Nejdřív se zahřeješ, když jí budeš rozkládat. To stojí energii a ohřeješ se ztrátami.
Pak se ohřeješ, až budeš vodík pálit zpět na vodu.
A když budeš trochu znalý, pak žádnou vodu rozkládat nebudeš a ani ji posléze pálit, ale zatopíš si rovnou tou energií.
Magnet sám není palivo jako uran, který má potenciál v podobě radioaktivity.
Tak pomalu s tou neznalostí, když sám neznáš.

...já se s tebou nechci hádat, klidně mě považuj za duševní trosku, jak jsi napsal výše, ale ty jsi vůbec nepochopil o čem jsem psal. A to je problem. Já o voze, ty o koze :idea: :shock:

začali jsme o tom, jak jsi napsal.......Nacpi si magnety do bytu a v zimě s nima top....

Tak jsem se ozval. Chtěl jsem ti naznačit, že zatím spoustu věcí neumíme, nevíme o nich, neumíme je využívat.
Chytil jsi se nějakýho rozkladu vody, co jsem napsal jako příklad paliva....cituješ uran...a jakýsi potencial radioaktivity. Také jsem psal o dřevu...na to jsi zapoměl...
Zpátky k problemu. Bohužel patříš do skupiny lidí, kteří, co není v učebnicích, tak neexistuje.
Chtěl jsem ti naznačit, že energie v magnetech je, :idea: jen nevíme kde. / Magnet je forma, magnetismus obsah , jestli si dovedeš srovnat význam těch slovíček v této souvislosti /
Myslím , že další můj projev je plevelení. jen na okraj, k Drontovi máš ještě dlouhou cestu zdraví martin11 :lol:

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

martin11 píše:Chtěl jsem ti naznačit, že energie v magnetech je, :idea: jen nevíme kde.
Je jí tam skoro stejně, jako v tělese ze stejného materiálu, které není zmagnetováno.
Ten nepatrný rozdíl je energie vložená do polarizace.
Jestli někdo neví, pak možná ty.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

hatlík píše:
martin11 píše:Chtěl jsem ti naznačit, že energie v magnetech je, :idea: jen nevíme kde.
Je jí tam skoro stejně, jako v tělese ze stejného materiálu, které není zmagnetováno.
Ten nepatrný rozdíl je energie vložená do polarizace.
Jestli někdo neví, pak možná ty.
...tak dobře...
Budu se řídit tvojí radou...viz výše "Nacpi si magnety do bytu a v zimě s nima top.... "
přinesu domů ty magnety. A teď mi prosím tě napiš, jak z nich tu energii, kterou mi někdo narval do Fe směsi předzmagnetisováním,
jak tu energii z nich dostanu.
navedl jsem tě na vodu, uran, dřevo....to nám je jasný...dřevo oxiduje, takže hoří. Uran se mění na jiný prvek a uvolňuje teplo, jasný.
A jak si podle tvý rady zatopím tím magnetem...???.... :shock: ...

vsuvka...teď čtu co napsal výše POOTA...
myslím , že se ptá na to samé ale s jeho, preciznosti vlastním vysvětlením....
hochu hochu, nějak se do toho zamotáváš....tak, a neškádli magnety, aneb "neber magnetů do úst nadarmo"...když nevím , tak se ptám, když vím , tak poradím, já většinou nevím :oops: , jak jsi na tom ty :idea: m11 :lol:

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

martin11 píše:...tak dobře...
Budu se řídit tvojí radou...viz výše "Nacpi si magnety do bytu a v zimě s nima top.... "
přinesu domů ty magnety. A teď mi prosím tě napiš, jak z nich tu energii, kterou mi někdo narval do Fe směsi předzmagnetisováním,
jak tu energii z nich dostanu.
navedl jsem tě na vodu, uran, dřevo....to nám je jasný...dřevo oxiduje, takže hoří. Uran se mění na jiný prvek a uvolňuje teplo, jasný.
A jak si podle tvý rady zatopím tím magnetem...???.... :shock: ...

vsuvka...teď čtu co napsal výše POOTA...
myslím , že se ptá na to samé ale s jeho, preciznosti vlastním vysvětlením....
hochu hochu, nějak se do toho zamotáváš....tak, a neškádli magnety, aneb "neber magnetů do úst nadarmo"...když nevím , tak se ptám, když vím , tak poradím, já většinou nevím :oops: , jak jsi na tom ty :idea: m11 :lol:
K zakalení oceli je nutná energie, výsledkem procesu je vlastnost materiálu.
Zmagentizováním taky změníš vlastnosti - napolarizuješ třeba kus kovu.
Magnetem nezatopíš, v něm není uložená žádná energie tak, aby se sám o sobě choval jako zdroj energie, narozdíl od paliva.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Věděl to už pan Tesla.

Příspěvek od aNONym »

hatlík píše:K zakalení oceli je nutná energie, výsledkem procesu je vlastnost materiálu.
Zmagentizováním taky změníš vlastnosti - napolarizuješ třeba kus kovu.
Magnetem nezatopíš, v něm není uložená žádná energie tak, aby se sám o sobě choval jako zdroj energie, narozdíl od paliva.
S největší pravděpobností máš (naprostou) pravdu. 8) Non

Ve zmagnetizovaném materiálu opravdu žádná energie uchována není!! Vždyť je to jenom "docela obyčejný" transformátor energie. ;)

--------------------------------------------------
PS: Což ale neznamená, že tu "vyzářenou" energii nejsme schopni nijak využít.

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

aNONym píše:--- je to jenom "docela obyčejný" transformátor energie. ---------
Což ale neznamená, že jím vyzářenou energii nejsme schopni využít.
Sám o sobě to transformátor není. pouze může sloužit jako součást stroje pro přeměnu formy energie, není tam ovšem nutný.
Nevyzařuje energii.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

hatlík píše:
Sám o sobě to transformátor není. pouze může sloužit jako součást stroje pro přeměnu formy energie, není tam ovšem nutný.
Nevyzařuje energii.
Tak teda ne, no! :D Non

Když myslíš. ;)
Naposledy upravil(a) aNONym dne čtv 09 pro 2010 15:25, celkem upraveno 1 x.

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

hatlík píše:...Nevyzařuje energii.
A to magnetické pole kolem něj, to je, prosím pěkně, co?

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

aNONym píše:
hatlík píše:
Nevyzařuje energii.
Tak teda ne, no! :D Non

Když myslíš. ;)
To si nejen myslím; jestli pochybuješ, budeš si muset rozebrat pár točivých elektrických strojů. V každém magnet není. Ty, co ho mají, mají také určitou nevýhodu za cenu jiné výhody.
Jestli něčemu nevěříš, tak nevěř, zkus si magnetama zatopit a poznáš.

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

poota píše:A to magnetické pole kolem něj, to je, prosím pěkně, co?
Pole kolem permanentního magnetu nijak samo nepusluje, žádná energie není vyzařována.
Rybník plný vody s úplně uzavřeným stavidlem taky nezpůsobí, že by se mlýn níže na potoce točil.

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“