Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Srdce

Příspěvek od adam.benda »

Mimo téma (offtopic)
"Vzdělání" znamená hodně, ale otevřené a zapálené srdce je mnohem víc.

Navíc, bez takto otevřeného srdce je pak i to vzdělání na nic. Pouze jako rádoby dnešní punc kvality.

Každý z nás má trochu jinou cestu, každému sedne něco trochu jiného.
Amatér-kutil, který "nemá vzdělání" nebo "expert-odborník", který se snaží prohlédnout věci přes "skutečnou vědu", která vlastně ve výsledku stejně houbeles ví o podstatě věci. Oni se považují za vzdělance, ale neumějí ani pořádně změřit hmotnost, potřebují k tomu tíhovou sílu. Jeden příklad z tisíců.

Krása člověka není v našlapání se obecně stanovených vědomostí. Krása je v přístupu a v zapálení pro věc. Někteří z nás bastlejí ve dne v noci, našlapou do toho všechny svoje peníze, které mají i nemají, rozhádaj si tím své drahé polovičky, ale ... uvažují srdcem a počínají si kreativně.

Potlačovat v člověku nadšení nebo (jakoukoli) kreativitu považuji za jednu z nejhanebnějších činností a kdo toto dělá, nemá tady na fóru co dělat. Toto fórum je jen pro určité lidi. Proto prosím neničte skutečné lidské hodnoty a zmizte už odtud někam, kde váš přístup uplatníte lépe. Nevím, co vám to vlastně přináší, handrkovat se tady s náma. Že by možnost, být oproti někomu "na výši"? Omyl, v hluboké podstatě věci jste níž. Ale to asi nikdy nepochopíte, což ale nám může být jedno. Tedy, jděte si mudrcovat někam, kde své kreativní myšlenky lépe uplatníte.

Nazdar.

Vzdělaný fyzik
Adam Benda

Animal
Starší člen

Re: Srdce

Příspěvek od Animal »

Mimo téma (offtopic)
Chlapče , tento sposob demagogie krestanstvo používa už cez 2000 rokou a pozri kam to ludstvo doviedlo - "BRAT BRATOVI NEVIE PRÍSŤ NA MENO". Naozaj chceš aby aj toto forum takto dopadlo ? Animal

Život nie je o počte nadýchnutí ale o chvýlkach ktoré ti dych berú...
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
Jo ale Adame snad nechceš říct, že "oni" Tě udupou ??
Jen ať si povídají, když na to všeobecně vzato budou mít partnery jim nějakou složkou osobnosti podobné :shock:
Copak Ti slovo ze skla pokud se s ním neztotožníš může ublížit ?
Copak by Ti mohlo ublížit když by ti někdo třeba napsal, že lžeš , že studuješ fyziku, pokud ji studuješ , nebo máš vystudovanou ?
Toto je totiž příklad, jak odradit odraditelné.
Životní čas je vzácná deviza a bylo by škoda jej promarnit.
Radši čtěte Norberkova .......
čágo.
K.

adam.benda
Zasloužilý člen

Demagogie

Mimo téma (offtopic)
Animal píše:Chlapče , tento sposob demagogie krestanstvo používa už cez 2000 rokou a pozri kam to ludstvo doviedlo - "BRAT BRATOVI NEVIE PRÍSŤ NA MENO". Naozaj chceš aby aj toto forum takto dopadlo ? Animal
Nadchnutí pro věc, práce, úsilí, prokonávání sebe sama a nabírání neocenitelých zkušeností i za předpokladu, že do mě pořád někdo šťourá, že jsem nevzdělaný a že se o to nemám snažit - to je demagogie, za kterou by se asi mělo věšet. No, takže já se klidně pověsit nechám.

Zajímalo by mě, kam by dovedlo lidstvo to Tvé smýšlení, "chlapče". Určitě se nejedná o demagogii a hlavně o nekompetentní vztahování si nelibých filozofických směrů v náboženství se základními lidskými přístupy. Na chvíli bych se zahleděl do vlastního nitra a překontroloval, jestli Ti náhodou nelibost ke smýšlení v křesťanství neovlivňuje úsudek i ve zcela jiných věcech. Jestli přijdeš na to, že to není zkreslený pohled, tak je to snad ještě horší.... :shock:

1220 píše:Jo ale Adame snad nechceš říct, že "oni" Tě udupou ??
Jen ať si povídají, když na to všeobecně vzato budou mít partnery jim nějakou složkou osobnosti podobné
Copak by Ti mohlo ublížit když by ti někdo třeba napsal, že lžeš , že studuješ fyziku, pokud ji studuješ , nebo máš vystudovanou ?
čágo.
K.
Pro mě nepředstavují ohrožení, ale tento problém mi vadí už ze svého principu
a tak nějak neumím mlčet...
Vadí mi, že rozsévají v lidech pochyby o sobě sama, odrazují je od snahy.
Protože... někdo je ve své podstatě paličatější víc, ale někdo taky míň....
Ale jinak s tím ztrácením času plně souhlasím.
Jen mám někdy problém mlčet.
Díky a zdar a sílu! :pivko:

adam.benda
Zasloužilý člen

Jak zjistit silové působení

Jak jsem slíbil, tady posílám něco trochu užitečnějšího, než ten dosavadní plevel... Tedy velice stručně, nechte to pak probublat v šedé kůře.

Pro náš záměr - hledání magnetického motoru - si můžeme magnet představit jako
###

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
1220 píše:Jo ale Adame snad nechceš říct, že "oni" Tě udupou ??
Jen ať si povídají, když na to všeobecně vzato budou mít partnery jim nějakou složkou osobnosti podobné :shock:
čágo.
K.
1+ :good:

:D Absolutně :D

Taky je to příklad perfektních výsledků iracionálního školství. Jde o slabší jedince za kterými nestojí nic než roky biflování toho, co jim autorita předložila, bez ohledu na to, zda to dává smysl nebo ne, protože pro to prostě smysl nemají a nikdy neměli. Je z toho pak parta zapšklých, zakrnělých tlučhubů, kteří se nebojí ničeho, stoja za zády "obrů" své pověry chráněni aparátem sobě rovných budižkničemů. Hovno po nich je a jedinné co v životě mají je diplom, který potzvrzuje, že se našprtali, nebo že uplatili, nebo jinak získali certifikát který potvrzuje, že místo mozku mají hlavu nadupanou už v té době zatraceně zastaralými názory jinných, ze kterých zapoměli vše podstatné hodinu po zkouškách. :smoke: :bye:

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
adam.benda
Zasloužilý člen

Dodatek

Ještě jsem zapomněl dodat... Možná vám někomu přijde, že ten princip nahrazení magnetu proudovou smyčkou je příliš složitý, ale je to vlastně nejjednodušší způsob pro uskutečňování výpočtů v souvislosti s permanentními magnety, který se mi povedlo odvodit. Pomocí téhle metodiky budete schopni zjistit orientaci i intenzitu pole v libovolném místě (použijte k tomu mé nedávno vložené obrázky o sčítání indukčních čar - tam máte taky jen závit - jednu proudovou smyčku).

Pokud by vám dělalo problém, jaký proud touto provizorní smyčkou vlastně protéká, vezměte to z druhé strany, tedy:
Řekněte si, jakou magnetickou indukci bude asi mít válcový magnet uprostřed svého čela. Já často volím intenzitu 1 Tesla. No a podle vztahu, který jsem tu v obrázku taky někde měl, vypočítáte ten smyšlený proud smyčkou. Vyjde to asi na hodně, občas mi vycházely tisíce ampér, ale to je v pořádku. V této analogii je to tak správně.

Jinak obrázky jsem zhotovil přímo jen pro vás, nejsou součástí žádného článku odjinud, tak doufám, že to bude alespoň trochu ku prospěchu. Je to pouze metoda, jak v případě magnetů dosahovat nějakých výpočtů a získávat přímo směry a velikosti sil - to může být ve vývoji MM nepostradatelné... Výhodu to má v tom, že nemusíte řešit žádné tepelné ztráty ve vodiči nebo jiné detaily. Celá ta velká smyčka je smyšlená, proud v ní je smyšlený, ale pro výpočty velice postačující.

Chci vám tímto nabídnout trochu jinou cestu, ale pokud tento směr skutečně nechcete zkusit a zůstanete u budování MM pouze citem, též držím všechny palce, které mám!

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Jak zjistit silové působení

Příspěvek od chiq »

Vďaka Adame! :D :good: To je presne ten uhol pohľadu, na ktorý som sa nevedel dostať. Odstraňuje mi to zopár problémov v konštrukcii ;) Ešte raz dík :good:

NEVO
Nový člen

clonka

Příspěvek od NEVO »

po precitani adamovho prispevku o nahradeni magnetov pri vypoctoch sil a posobeny mag poli, prudovou smyckou som bol milo prekvapeny ze aj niekto iny premysla podobne ako "ja s kolegom".
Nesledoval som moc ako martin pokrocil s tym svojim motorom,
co si pamatam tak robil piestovy motor so zeleznou clonkou ktora vykonava rotacny pohyb.
My mame tiez prototyp piestoveho MM ktory pouziva zeleznu clonku, a nam to bezi, len mechanicku cast mame spravenu na urovni "materskej skolky" :)
cize je to nespolahlive a kazi sa to ale motor pracoval aj pri "zatazeni",
nedam tu nikomu do ruky presny popis ao to funguje, na rozmyslanie poviem zasadny rozdiel medzi nasim a martinovym MM :
v martinovom sa vzdialenost medzi clonkou a magnetmy meni v nasom nie.
V nasom MM v kazdom okamihu na clonku posobi vzdy rovnaky pocet severnych a juznych polov rovnako silnych magnetov.
Tym padom martin clonku nema "magneticky vyvazenu" a v tom bude problem "nefunkcnosti" jeho MM
Nechcem tymto prisevkom nikoho hanobit ani kritizovat, skor dat namet na rozmyslanie a mozno sa aj podelit o doterajsie skusenosti s MM

Život je ťažký - jeden z najťažších...
adam.benda
Zasloužilý člen

Není zač

chiq píše:Vďaka Adame! :D :good: To je presne ten uhol pohľadu, na ktorý som sa nevedel dostať. Odstraňuje mi to zopár problémov v konštrukcii ;) Ešte raz dík :good:
Není zač ;)

Tohle je, přátelé, klíč.

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: clonka

NEVO píše:... a nam to bezi, ...
Pokud tomu tak skutečně je, tak blahopřeji!
Bohužel, když to nemohu vidět, nemohu vzít za své, že je to skutečně pravda...

Pokud budete opravdu rozvážně a prozíravě zhodnocovat, jak s vaším motorem nakládat dál co se týče "přínosu světu", pravděpodobně dojdete do bodu, že je nejlepší (a nejbezpečnější), třeba si to zapatentovat, ale následně to zcela volně a nezištně rozšířit mezi lidi.
Při sestavování znění patentu a vlastně celkově... pozor na jednu věc. Nepoužívejte pojem perpetuum mobile, protože patentová komise velice důkladně zkoumá, jestli daný vynález nepopírá nějaké základní fyzikální zákony a i když jim přinesete funkční model až pod nos, pod perpetuum mobile se vám nikdy nepodepíší. Ono je to v tomto případě v pořádku, protože p. m. je skutečně nesmysl. Magnetický motor využívá "mikro-proudy" v magnetu, které jsou základem pro magnetické pole. Lze tedy pak uvažovat tím směrem, že magnetický motor pravděpodobně využívá energii, která pohání samotné elementární částice hmoty (elektrony). Protože se magnetický motor bude už podle písemného popisu jevit jako p. m., je v návrhu na patent potřeba zdůrazňovat vysvětlení, kde bere motor energii.

NEVO
Nový člen

clonka

Příspěvek od NEVO »

presne tak ot chceme aj spravit, patentovat si to a spristupnit to verejnosti (napr. na tomto fore)
problem je len v tom to chceme dokonale mechanicky spravit a zmerat wykon ktory by sa dal odoberat s naseho MM zistit ci je vobec perspektivne ho vyrabat
s tym perpetu mobile mas pravdu ono to nieje perpetum uz len stoho dovodu ze permanentne magnety postupne stracaju svoje mag. vlastnosti (neviem ci to niekedy niekto meral ale su to stovky, mozno tisice rokov) cize aj nas MM sa raz zastavi :)

Život je ťažký - jeden z najťažších...
adam.benda
Zasloužilý člen

Obnovení

NEVO píše:... cize aj nas MM sa raz zastavi :)
Ono to možná bude mnohem dřív, ta degenerace.. Třeba jen za 10.. 20.. 30.. let..
Chce to, aby motor dodal tolik energie, aby pak ještě zbylo na plné obnovení jeho magnetů.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Obrázky, analogie magnet-cívka, vysvetlení považuju za ok, ale následující klíčové považuju v uvažované souvislosti za nesmysl:
adam.benda píše:Magnetický motor využívá "mikro-proudy" v magnetu, které jsou základem pro magnetické pole.
To je pouze tech kolem 300kJ/m3, a na stejný efekt zatím postačí Pb baterie. Nejsou večné proudy schopné porád cosi napájet. Cirkulující elementární proud v materiálu žádnou energii nedodává. Nejde ani o vyzarování kroužícího elektronu, abychom se nechytali za slovo.

Martin11: Kavitace (kavitační ohrívač) je totální pitomost pramenící ze zmatku pri vysvetlování.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

NEVO píše:po precitani adamovho prispevku o nahradeni magnetov pri vypoctoch sil a posobeny mag poli, prudovou smyckou som bol milo prekvapeny ze aj niekto iny premysla podobne ako "ja s kolegom".
Nesledoval som moc ako martin pokrocil s tym svojim motorom,
co si pamatam tak robil piestovy motor so zeleznou clonkou ktora vykonava rotacny pohyb.
My mame tiez prototyp piestoveho MM ktory pouziva zeleznu clonku, a nam to bezi, len mechanicku cast mame spravenu na urovni "materskej skolky" :)
cize je to nespolahlive a kazi sa to ale motor pracoval aj pri "zatazeni",
nedam tu nikomu do ruky presny popis ao to funguje, na rozmyslanie poviem zasadny rozdiel medzi nasim a martinovym MM :
v martinovom sa vzdialenost medzi clonkou a magnetmy meni v nasom nie.
V nasom MM v kazdom okamihu na clonku posobi vzdy rovnaky pocet severnych a juznych polov rovnako silnych magnetov.
Tym padom martin clonku nema "magneticky vyvazenu" a v tom bude problem "nefunkcnosti" jeho MM
Nechcem tymto prisevkom nikoho hanobit ani kritizovat, skor dat namet na rozmyslanie a mozno sa aj podelit o doterajsie skusenosti s MM
... No konečně je někdo , kdo má něco pístovýho...a funkčního....

vzácný příteli, jen několik poznámek.
moje pístová verse...nefunkční, ve stavu laborování....v podobě jak ji mám nemá ve své konstrukci Fe clonu.
Fe clona byla v první versi, která je na začátku tohoto vlákna celkem detilně popsaná. Upozorňuji, že clona byla v konstantní vzdálenosti od statorového troroidu....!!!!
nerozumím výrazu " magneticky vyvážená clona " strávil jsem poměrně dost času tím, že jsem se snažil clonu vybalancovat mězi 2ma magnety / stejnými/ tak , aby na sebe magnety nepůsobily. dále viz simulace od Gromita.
Takže, moooc se těším na nějakou fotku, nebo náčrtek....a píšu vám ještě na SZ....nemusí být všechno lidem / hatlíkokarbanům, stepanpeanům na očích... :evil: / zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“