...jsem si myslel, že jsem v našich rovnoběžkách / tedy česko-slovensku / největší optimista přes magnetický motory....
ale když si přečtu ...po několika letech a 130 stranách psaní o MM příspěvek od BUKY-ho, tak je mi lehko u srdce, a říkám si, že na tom ještě nejsem zas tak špatně
Buky píše...
Magnet je schopen konat práci (F.s) to uznáš, ale nedokáže tuhle práci zopakovat (opakovaně 360°)
...moje rada....zkus V gate...tu můžeš teoreticky protáhnout do nekonečna....zapomeň na 360°
..a jedním dechem věta pokračuje...
zmého hlediska je to v důsledku, že je přítomna rovnaká ak ne větší protisíla a jen proto že mag. pole permanentních magnetů není změneno, jinak řečeno, je nutno magnetické pole zdeformovat a to clonou.
Buky....sestroj si jednoduchý "zobrazovač magnetických čar"...je to tady na začátku...přečti si , co jsme tady psali, podívej se na Gromitovy animace....
Možná jsi si všiml, že jsem clonu v nové konstrukci vypustil....proč asi...??....magnetické pole, jakkoli zdeformované, zůstává magnetickým polem toho kterého magnetu....to nezměníš žádnou clonou, pilováním magnetů, nebo kombinací různých magnetů mezi sebou....tudy cesta nevede
Osobně jsem na MM nikdy nevěřil, nevěřím a věřit nebudu. To , že to zkouším je jen a jen proto , že si chci ověřit jisté vztahy mezi magnety, resp. soustavou magnetů. Nic víc ...nic míň.,
Tak....hezký den před Dnem Štědrým martin11
... věřím, že se " TO " povede ......