Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

TRkové řady vyvíječů

Praktické informace...

Moderátor: sao

Odpovědět
rado211
Nový člen

Re: rado211

Příspěvek od rado211 »

laik píše:Krásná práce..... :good:
Až budu mít někdy více času, tak si taky jedno zas namotám.....
Byla to zábava...
haha dakujem :D to teda bola zabavka.. mam taky dobry pocit zo seba bavi ma to uz sa tesim ako to namontujem do auta

sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

Přáníčko

Příspěvek od sao »

Pěkné prožití Vánočních svátků a Šťastný Nový rok , přeji Vám všem .

rado211
Nový člen

TR-ko

Příspěvek od rado211 »

no takze mam to v aute dal som tam aj ziarovku aby to nezamrzlo ked je taka zima a vysledok ? zatial ziadny 100km som uz urobil ale hadam sa nejaky ten vysledok dostavi lebo ked nie budem nuteny asi zmenit vodu lebo tato co som tam dal je zo studne a dal som tam aj troska domacej dotoho aby to nezamrzlo mozno ze to bude robit sarapatu... inak podtlak je tam dobry prebublava to ako dive uz pri volnobehu

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: TR-ko

Příspěvek od poota »

rado211 píše:.. dal som tam aj ziarovku aby to nezamrzlo ..
TRko se v zimě provozuje bez vody - funguje téměř stejně a nemá tam pak co zamrznout.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
rado211
Nový člen

Příspěvek od rado211 »

poota píše:
rado211 píše:.. dal som tam aj ziarovku aby to nezamrzlo ..
TRko se v zimě provozuje bez vody - funguje téměř stejně a nemá tam pak co zamrznout.

Zdravím - poota
myslis ze ked odtial vytiahnem vodu tak to bude fungovat ? ja som si myslel ze ked bez vod to nepojde.. a prebublavacka ani tu potom netreba ?

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

rado211 píše:myslis ze ked odtial vytiahnem vodu tak to bude fungovat ? ja som si myslel ze ked bez vod to nepojde.. a prebublavacka ani tu potom netreba ?
TRko jsem nikdy neprovozoval, takže z vlastní zkušenosti Ti neporadím. Zkus se podívat v tomhle vlákně tak kolem strany 64, něco tam někde o tom je snad i bližšího.
Jinak samozřejmě to funguje i bez vody, takže nejspíš je i bubler zbytečný. Ale ověř si to sám.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

OTÁZEČKA

Příspěvek od huhu »

Dobrý den , kyž už jsem strávil skoro celý den vstřebáváním všelijakých informací - mimo jiné i v této diskuzi , chci se ujistit u lidí , kteří opravdu provozují TR.
konstrukci vcelku opíšu z fotek tady

1) Stačí napájení z 12V , nebo je lepší použít vyžší napětí ? ( dnes jsou DC/DC step-up konvertory poměrně dostupné )

2) na stránkách http://www.vodikovypohon.sk/ je uveden způsob přípravy elektrolytu - je vhodný
? ( http://divel.sk/vodikovypohon?SW8_0&1&1636&13 )

3) stačí zavést do sání za váhou vzduchu pomocí festo fitinek směs , nebo je potřeba nějak upravit difuzer ?

díky za odpovědi

rado211
Nový člen

Re: OTÁZEČKA

Příspěvek od rado211 »

huhu píše:Dobrý den ..........................
elektrolyt je najlepsi destilovana voda a ziadne prisady pretoze tu nejde o vodik ale o inu energiu, napajanie klasicky 12V, a ta tretia otazka staci to zapojit tak aby to malo dobry podtlak a aby to slo rovno do motora to je vsetko.

Pamatujte !
Napájení vždy zapojit v sérii s 2W žárovkou. Tak je jednak zajištěno, že nemůže dojít k tvrdému zkratu a jednak se potom odběr pohybuje kolem 200mA, což bohatě postačuje pro provoz TRka.
Žádné jiné úpravy na vozidle nejsou potřeba.

rado211
Nový člen

TR-ko

Příspěvek od rado211 »

teda hadam som poradil spravne lebo mne to este zatial nesetri nic presiel som sice len 100 km ale som trpezlivy a dufam ze sa dostavia nejake vysledky :)

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

rado211 píše:teda hadam som poradil spravne lebo mne to este zatial nesetri nic presiel som sice len 100 km ale som trpezlivy a dufam ze sa dostavia nejake vysledky :)
Jo, radíš výborně, to chce+

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

OTÁZEČKA

Příspěvek od huhu »

Děkuju ,

mám prosbu , rád bych u někoho , kdo má s TR kladnou zkušenost viděl zařízení naživo .
Pokud by se našel někdo ochotný , z okolí Fulneku ( 100 km dojedu ) nebo Liberce kam jezdím tak 2x do měsíce ( 11.1. je nejbližší datum ) , dejte ozvěnu , já dojedu .
Větší vzdálenosti možné , jsem zvědavý , po domluvě v delším časovém horizontu.

díky předem
Naposledy upravil(a) huhu dne stř 20 črc 2011 19:50, celkem upraveno 2 x.

rado211
Nový člen

TR a UF

Příspěvek od rado211 »

Dnes ma napadla taka myslienka s ktorou sa vam musim zdvoverit.. Ako som nedavno zistil je mozne ze TR-ko funguje aj bez vody, teda ma nieco spolocne so suchm sporicom UF.. A tak ma napadlo tieto dve veci skombinovat dohromady a vyuzit tak vlastnosti obydvoch. Namotane TR-ko bez nadoby dam rovno do sirokej hadice za filtrom do ktoreho sa mi v pohode zmesti a samozrejme ho pripojim na + a -. Hadica vedie priamo do motora spolocne so stalym tokom nasavaneho vzduchu. Ako pozeram taketo nieco ste este neskusali a ja som velmi prakticky typ cloveka, ktory sa snazi robit veci co najjednoduchsie. Preto si hovorim, preco nie ? za vyskusanie nic nedam a ked sa tato metoda osvedci, som ochotny to zdokumentovat, takze mi drzte palce v najblyzsej dobre sa idem do toho pustit :)

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

trko

Příspěvek od laik »

Ahoj
sem naprostej laik, takže moje rady berte jen jako můj pohled na věc a ne jako rady.....

huhu -Z TRkem má asi velice dobrý zkušenosti sám veký SAO.....a k němu to máš z Fulneku kousek do 100km se myslím vlezeš....
ten ti vše vysvětlí.......ale nepočítej že to bude na chvilu ,návštěva SAA je na dlooooouhe hoooodiny :D

rado -Jo, vnitřek TRka vložen do sání je takřka jako Ufko....
i když u varianty trka v sání jde spíš myslím už hodně o ionizační spořič....
ale trochu bych se obával tam pouštět nějaký napětí pokud je to moc blízko karbecu(nebo co máš) abys tam ty výpary z benzínu náhodou nějakou jiskérkou nezapálil....
Jinak i když dáte jako náplň čistou destilku tak přeci jen nějakej proud tam prochází a k nějakému vývinu vodíku a kyslíku dochází
učinnost při elektrolíze dest.vody je prý asi 80% a při konstantním pruchodu el.proudu elektrolytem o hodnotě cca 1,07A se za hodinu vytvoří cca 360ml vodíku a 180ml kyslíku......

K bubleru..... machři (magoři) jako já bubler nepoužívají protože to komplikuje konstrukci a zavazí v autě.....a pokud se neobrátíš autem na střechu tak by se nic celkem stat nemělo ALE TO NEZNAMENÁ ŽE SI TEN BUBLER TAM NEDÁŠ !!!!! ale podle mě stačí jen prázdná nádobka která bude vejš než hladina vody, nebo i jen obyč papírovej palivovej filtr ........já nepoužival bubler proto že sem dával max 3\4 nádobky TRka vody takže ani kapička nedostříkla až nahoru......a pokud byl někdy velkej podtlak tak sem akvarijním škrtítkem tlumil nasávácí hadičku do TRka.....

Ohledně uspor.....já sem vypozoroval že regulace množství nasávaného vzduchu do TRka a odsávaného vzduchu a velikost proudu má vliv na funkčnost a nefunkčnost trka.......takže sem jezdilo dlouho než sem seřídil škrtítkama množství vzduchu procházejícího trkem.....
a dále ,vodu je nutné měnit jak už rapidně stoupne vodivost vlivem nečistot nasávaných do trka, protože to postupně snižuje učinnost.....
možná by toto vyřešila probublávačka před trkem.......ale byla by to další komplikovanost....
a vůbec, už toho nechám píšu zbytečně dlouho...
:bye: :zzz:

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

trko

Příspěvek od huhu »

U sao už jsem byl.

Nicméně , kdyby byl někdo jiný " za humny " , rád se kouknu i na další strojky.

mekac
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

podtlak

Příspěvek od mekac »

Zdravim,
tak sme nainstalovali TRko a jediný co schází je podtlak.(soustava by měla těsnit mimochodem) Auto je Opel Corsa edice 2000, obsah motoru je 1000 ccm. Jak a kde je hadička zapojené do sání je na obrázku.(a hadička je ohlá ve směru nasávaného vzduchu). Bez omezení sání vzduchu před filtrem (na obrázku) se v TRku netvořil žádný podtlak. Ted sme ho částečně omezili (obrazek) a při 3 500 to začíná bublat. Vim, že omezení sání není ideální kvůli bohatosti směsi, ikdyž ale po téměř dvou dnech TRka v autě to jede dalece lépe. Na čtyřku má motor tendenci jít furt do otáček a auto jede klidně 120 km/h při pořád stejně sešlápnutym pedálu. Předtim sem na to musel hodně šlapat, aby to jelo na čtyřku 80 km/h a teď tohle. (takze to treba neni zas tak hrozný s tim omezenym nasávaním vzduchu)A chtěl bych se zeptat jestli nevíte, zdali je někde v sacím potrubí přirozeně větší podtlak, než v tomto místě. (nechce se mi furt navrtávát sání a zkoušet :D ) Prostě bych byl rád, kdyby to probublávalo i bez omezenýho nasávání vzduchu. Jestli teda nikdo nevíte o místě, kde je větší podtlak, tak holt bud zkusim venturiho trubici a nebo vzduchovací motorek. A ještě jeden dotaz..Při jakýcho otáčkách motoru vám to začíná probublávat ?
Díky a pěknej den
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) mekac dne ned 20 úno 2011 12:55, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Sao“