Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Připálené Karbanátky

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: DOST

Příspěvek od Akord »

adam.benda píše:...
Také si nastav zrcadlo, vždyť také odemykáš jenom pro své. Nedá se donekonečna prekrucovat, všechno má své meze a není všechno relativní. Jací hajzlíci ? Pro mne je hajzlík chlap, který nedelá veci za sebe a štve jen ostatní.
Máš asi krátkou pameť, když jsi se postavil zády k tomu co tady provádeli za experimenty na mou adresu, neco jsem odložil do vlákna. Kdo z nich se omluvil, nebo vzal slovo zpátky? Mého času Ti líto není a času a práce ostatních ano?
Snad jsem to nekde nakradl a teď rozdávám? Proč namísto planého rečnení radši dusledne nedorešíš problém, a už fantazíruješ, co se Ti točí? Kdybys to odexperimentoval, tak bys vedel že plácáš 2 na 3. Podobný styl diskuse je pro trouby, ne pro mne. Šizení je tady ok? Všem takovým místo chlastu vodu, ať se proberou.
Neumíte pánové soutežit, když je nekdo chvíli ve predu, tak ho kopete a taháte za košili, namísto toho, aby jste zabrali, a to tady blábolíte o nejakém pokroku, chováte se pri tom jako slimáci, necháte se tahat a ješte se vám nelíbí.

2011-02-04 Edit: a.b

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: neraDOSTné konstatování

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:
aNONym píše:...
...
Akorde, je mi líto, že mne stavíš do tohoto světla, ale paměť naštěstí "slouží" nejen Tobě, ale i ostatním členům fóra. ;) Non

Trochu mne při tom však mrzí, že mne na "žebříčku přínosnosti pro fórum" házíš na nižší příčky, někam pod Karbano-Hatlíka, ale je to Tvůj názor a máš na něj nárok. Co na tom, že mne přitom manipulativně posouváš pod "individuum", které zdejšímu fóru ještě nikdy nepřineslo žádný konkrétní podnět, na kterém by bylo možno dále stavět (tedy krom motůrku s diodou, který sem přinesl mnoho a mnoho bujarého veselí :D). Pod rozvraceče, kterému se před časem málem podařilo toto fórum zlikvidovat, díky kterému odsud odešla spousta přínosných lidí. Mnozí z nich se zde už zpátky více neobjevili. :(

Otázka: Pouze jsem se připojil k Adamovu pravdivému názoru, že pokud jim "hodíš rukavici", tak "dělaj mrtvý brouky", copak to je rozvracení?

Mno, jak to teď celé zakončit "bez ztráty kytičky". :ethink: Před časem jsi v jiném vlákně napsal, "že Karban je zkušený technik s širokým rozhledem" a já si dodnes lámu hlavu tím, v jakémže oboru. Takže co k tomu dodat? Raději asi už nic. :?

PS: Pokud se k něčemu nebo někomu vyjadřuji coby moderáror, označuji to dle zavedených pravidel "modrou barvou písma", jinak jsem běžný diskutující jako každý jiný. (pokračování pak najdeš v "Pokecu pro moderátory")

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Akord
Zasloužilý člen

Re: Karty

Příspěvek od Akord »

adam.benda píše:A co kdybysis to zkusil odexperimentovat Ty? Seš si tak jistý svou pravdou, ale nějaký uzemňující argument jsem od Tebe taky zatím moc neslyšel.
Já na rozdíl od nekterých se k veci vyjádruju, když mám s ní nejaké zkušenosti. Škoda, že sis to nevšiml. Takové veci jsem si odexperimentoval asi pred 10 lety a docela poctive. Fakt nechápu tady ty dohady, když mi je jasné, že to nemáte za sebou.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:jinak jsem běžný diskutující jako každý jiný
Mluv za sebe a neprobarvuj mi citaci.

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:
aNONym píše:jinak jsem běžný diskutující jako každý jiný
Mluv za sebe a neprobarvuj mi citaci.
Já snad nemluvím za sebe? :D Non

A pastelky jsem použil, aby bylo poznat, na co konkrétně reaguji (v PS). Dobrá, příště tedy použiji prosté "ztučnění", nebude Ti to také vadit? ;)

(To cos teď předvedl, je klasické odvádění pozornosti jinam, nebo snad ne? Ach jo. :? )

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:Nastav si zrcadlo. Jsi to práve Ty, kdo rozvrací diskusi,.... Tvuj poslední príspevek zcela narušuje vecnou atmosféru.
A ta atmoška, kterou zde vytváří Karban a spol., ta Ti nijak nevadí? :D Non

Divné. :roll:

Akord
Zasloužilý člen

Re: Karty

Příspěvek od Akord »

adam.benda píše:
Akord píše:Tahle veta je pro orientaci v nejjednodušších prípadech, jinak nepostačuje, a její nesprávným chytáním vzniká chaos.
No, jenže na 99% procent případů to postačuje naprosto spolehlivě. A při práci s mag. polem jsem se s tím jedním procentem ještě nesetkal. Proč pořád vytváříš tyhle plané pochybnosti?
Já zatím každý prípad vysvetlil a nabídl rešení, zamotáváte to naopak nekterí vy tady. Čtenár nemá povinnost pochopit príspevek. Sám jsi dukazem, že ses v tom zamotal a máš v tom chaos, jinak by jsi nenapsal opačný výsledek.
Vymazaný text jsem dal v nezmenené podobe do svého vlákna pro možnost porovnání s vašimi príštími pokusy. Jsem zvedavý, kolik je tady ješte chlapu.

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Opačný výsledek

Příspěvek od adam.benda »

Akord píše:... Sám jsi dukazem, že ses v tom zamotal a máš v tom chaos, jinak by jsi nenapsal opačný výsledek. ...
Můžeš mi říct, kde jsem uvedl jaký opačný výsledek?? :shock: :shock:

Aha, už tomu rozumím, Ty bys prostě chtěl, abych uvedl, že drát se točit nebude. Tak to promiň, ale není to pravda. Vyšlo to jak z mého původního chápání dané situace, tak i z výpočtů. Výpočtů, které jsou pro daný případ spolehlivé, pokud bys o tom chtěl pochybovat.

Naposledy upravil(a) adam.benda dne pát 04 úno 2011 10:21, celkem upraveno 1 x.

Akord
Zasloužilý člen

Re: Opačný výsledek

Příspěvek od Akord »

adam.benda píše:
Akord píše:... Sám jsi dukazem, že ses v tom zamotal a máš v tom chaos, jinak by jsi nenapsal opačný výsledek. ...
Můžeš mi říct, kde jsem uvedl jaký opačný výsledek?? :shock: :shock:
Napsal jsi, že se pohyblivá část závitu točit BUDE a já napsal, že NEBUDE a také proč(viz mé vlákno), je to pouze Tvá fikce točení v podobe, v jaké jsi ji namaloval, a nemám chuť se chytat za slovo.

Také doedituju: Udelal jsi chybu v počtech, jinak by Ti nemohl vyjít opak. Nebyl by jsi první, i nekterí docenti v oboru na elektrofakulte na pár složitejších prípadech zblbli, až bys chtel s nima boxovat, mel bys mít dobrý trénink, jinak žádný sport, jenom trápení pro oba.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: DOST

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Akord píše: Také si nastav zrcadlo, vždyť také odemykáš jenom pro své.

Výborně pane Akord.

Takže zde máme jasné přiznání jakýchsi dvou táborů, ve kterém se hlásíte k Pepanovi a Karblíkovi, poukazuje na jejich odbornost i jinde.

Asi takhle, Z těch dvou, Pepana a Karblíka, ještě žádná odbornost tady na tom fóru nevypadla, kromě dvou opakovaných teoretických všeobecných tvrzení, která jim nikdo nebere, a to o zachování některých základních Newtonových "zákonů". To se do nás valí velice brzy ve školách a řekněme, že jsou v pořádku. Nicméně opakované odkazy toho druhého, tvůrčího tábora, na nesmyslnou aplikaci těchto zákonů, Tito dva šašci nejsou schopni pochopit a vy se k nim sám svým přístupem i nepřímou narážkou (viz výše) hlásíte. Pokud se s nimi neznáte osobně, což by mne nepřekvapilo, docela by mne zajímalo, jak jste přišel na to, že kterýkoliv z nich je na cokoliv, co se týče fyziky, odborník. Zatím nic takového ani tomu lehce podobného na tomto fóru neuvedli.

Několikrát jsem Vás, tedy samozvaného odborníka a experimentátora nachytal, že tomu, o čem argumentujete, také moc nehovíte, i když ve Vašem případě uznávám, že se alespoň snažíte dělat dojem, že máte snahu být druhým přínosným, což je jenom rafinovanější metoda Pepan-Karblíkova. Nicméně Vaše sebeurčení je velice výmluvné a použijeme-li jistou prastarou zkušenost, nutně musíme dojít k závěru, že "Vrána k vráně sedá...."

Akord píše:Nedá se donekonečna prekrucovat, všechno má své meze a není všechno relativní.

Vzhledem k tomu, že překrucování je na úrovni lhaní, lze si domyslet, že se snažíte druhé napadat druhé osočováním ze lhaní, což potvrzujete v mnoha jiných příspěvcích i doslovně, aniž byste pro to měl jedinný solidní důkaz, kromě snad vlastní neschopnosti rozumět tomu, co říkají, nebo si jejich tvrzení ověřit. Zde jde o stejný přístup jako u dua Pepan-Karblík. Takže zase jsme u toho Vraního společenství. Zde bychom mohli použít jinou prastarou moudrost, či dvě: "Podle sebe soudím tebe" "Zloděj křičí - Chyťte zloděje"

Akord píše:Jací hajzlíci ? Pro mne je hajzlík chlap, který nedelá veci za sebe a štve jen ostatní.

A co přesně je to, co tu provozují Pepan a Karblík a sem tam i jiní jim podobní? Ukažte mi prosím něco od těchto dvou, co není přesně v rámci Vaší "definice". Zde není ani třeba nějaký experiment. Tohle od vás pane Akord není ani drzost, ale naprostá pitomost. Pokud dokážete tímto argumentovat na straně Pepan-Karblíkově, je naprosto jisté, že vůbec neuvažujete o tom, že zde všichni jejich "cenu" známe.

Akord píše:Máš asi krátkou pameť, když jsi se postavil zády k tomu co tady provádeli za experimenty na mou adresu, neco jsem odložil do vlákna. Kdo z nich se omluvil, nebo vzal slovo zpátky? Mého času Ti líto není a času a práce ostatních ano?

Pane Akord, nikdo není za Váš čas zodpovědný kromě Vás samotného. Pokud ho tedy věnujete ať už čemukoliv, jedinný na koho si můžete oprávněně stěžovat jste vy. To platí pro každého. V osobním styku by s Vámi a Vašimi parťáky Pepanem a Karblíkem většina lidí na tomto fóru dávno vyběhla. Zde to bohužel nejde a jste tolerováni, ba i vítáni proto, že s Vašimi příspěvky se množí počet příspěvků a logins, což slouží kvantitativnímu oceňování tohoto fóra entitami, které na něj eventuelně jaksi připlácejí za reklamy, ale kvalitativně je po tom hovno. Vaše neustálé upomínky, že zde nemusíte být a otravovat se s partou hňupů, jsou možná pro někoho dojemné, ale zase je na každém, co si se svým časem udělá a jestli jste zde přítomen, nebo ne, je alespoň mně osobně šuma fuk. Důvodem je, že jste mi naprosto nepřínosný. Osobně bych velice ocenil rozumnou a logickou oposici ať už ke svým příspěvkům, či k příspěvkům druhých, ale kvalita Vaší případné oposice, nemluvě o Pepano-Karblíkově, je velice jemně řečeno žalostná a neužitečná, protože pokud se náhodou nespletete, je bezpředmětná a pro mnohé velice často iritující. Totéž lze říci o osobním napadání a osočování ze lživosti ze strany vašeho tria, jenom proto, že nemátze ani jeden byť i mlhavou ideu o tom, o čem je vlastně řeč a nejste schopni se odtrhnout od mateřského prsu svých pracně naučených, povětšině zapomenutých a špatně pochopených pouček, které jste se ani nikdy nesnažili si ověřit (já ano). Tímto se přiřazujete ke svaté inkvizici doby Temna. Pěkně děkuju za takovou společnost.

Akord píše:Snad jsem to nekde nakradl a teď rozdávám? Proč namísto planého rečnení radši dusledne nedorešíš problém, a už fantazíruješ, co se Ti točí? Kdybys to odexperimentoval, tak bys vedel že plácáš 2 na 3. Podobný styl diskuse je pro trouby, ne pro mne. Šizení je tady ok? Všem takovým místo chlastu vodu, ať se proberou.

Pane Akord, zase se vracíme k tomu osobnímu času. I Adam má dni o 24 hodinách a zatím se své myšlence věnoval dost a dost. Jako zkušený experimentátor Vám mohu sdělit, že na testování všech ideí plodného člověka není čas, pokud na to nejsou lidi, což žádný z nás tady nemá. Dost věcí si předběžně snažíme jaksi pinknout o druhé, abychom si zjistili, jestli druzí zkušení, nebo "jenom" chytří vidí nějaký problém s naším myšlenkovým postupem. Nejde zde o všeobecné "pravdy" ale o dílčí náhled na dílčí problém, protože nám to může ušetřit čas a vydání, které pak můžeme vložit do něčeho jiného. Také se dost často stane, že naše idea je sice zajímavá, ale není nic z toho, co bychom skutečně chtěli někam dovést, slouží nám pouze jako schod, jeden z mnoha, abychom se dostali tam kam chceme. Vaše předčasné ejakulace na adresu druhých, že mají experimentovat se vším co je napadne a buďto potvrdit, nebo vyvrátit a pak s tím lézt na světlo boží, jsou sice z teoretického hlediska velice oprávněné, ale z praktického hlediska nemožné. Pokud byste byl sám plný nápadů a držel se takové praxe, bez pomoci druhých byste se moc daleko nedostal a toto byste velice dobře věděl. Jak vidno, nevíte. Klíčovými slovy jsou myšlenková plodnost, kterou u Vás nevidím, o což se Vám v mnohém stará Vaše veliké sebeomezování a možná i určitě nedostatek talentu. Adam to možná nikdy nevyzkouší a osobně mohu říct, že je to jeho problém. Pokud to někoho druhého až tak moc zajímá, je na něm tak učinit, ale teprve poté má dobrý důvod vyjadřovat své tvrzení, nyní experimentální zkušenost, i když ani to není důkazem, že je něco s navrženou ideou špatně, protože to také může jenom poukazovat na neschopnost experimentátora myšlenku otestovat správně, ať už díky nepochopení myšlenky ve všech jejích příčinách a důsledcích, nebo díky nedokonale postavenému experimentu.

Přeloženo do naprosto jednoduché Češtiny bych Vám mohl za Adama říct: "Trhněte si nohou, je to moje věc, co s Tím udělám."
Osobně oceňuji, že to Adam nakoumal a dal to v plen, jsem mu za to vděčný a závěry si dělám sám. Váš nepodložený názor je mi natolik platnou argumentací jako televizní komentář. O magnetismu přes všechna svá "experimentální" tvrzení nevíte o nic víc než Vám někdo nabídl v knihách a i to přebírané poznání a teoretickou práci druhých, jak jsem Vám před pár týdny jistou manipulací, na kterou jste se chytil, prokázal, znáte tak povrchně, že nemáte ponětí, odkud prýští.

Akord píše: Neumíte pánové soutežit, když je nekdo chvíli ve predu, tak ho kopete a taháte za košili, namísto toho, aby jste zabrali, a to tady blábolíte o nejakém pokroku, chováte se pri tom jako slimáci, necháte se tahat a ješte se vám nelíbí.

Soutěžit, pane Akord? Jdu blejt......

Jsem zpátky. Jestli jste zde abyste vyprovokoval nějaké soutěžení, jste jinde. Zde nejde o soutěžení, ale o kooperaci, ať už pozitivní, nebo negativní, ale především upřimnou a fundovanou specifickou kritikou, stejně jako o kooperaci hledání přínosných a hlavně originálních myšlenek vzájemného pochopení a pomoci.
Pokud máte pocit, že Vám zde kde kdo ubližuje, není mi Vás ani líto, protože potom se musím zeptat: "A co tady toho člověka vlastně drží?" Pokud nejste zvrácený masochista, musíte proto mít nějaký pádný důvod. Jelikož se mi nechce věřit a nemám k tomu ani žádný dobrý důvod, že jste masochista, musím jít jedině s Agátou Christie a jejím mnohokrát opakovaným jinými: "Sleduj kam jsou peníze." Možná by se daly najít i jiné důvody, ale ať jsou jaké chtějí, nesvědčí o Vašem zdravém duchu, protože zdravý duch se místům, kde je mu ubližováno, obezřetně vyhýbá a necpe se tam, jak jen to lze. Také se to dá vysvětlit Vaším kompletním nedostatkem sociálního společenství, možná Vás vyhodili z hospody už tolikrát, že se tam neodvážíte, co já vím, ale dobré to není.

Možná toto vše pane Akord i víte, ale něco ve Vás je, proč nejste čestný sám sobě a proč se prcáte naprosto nesmyslně do druhých, snažíte se je vyhecovat k nějakému soutěžení a připravovat je tak o čas, který věnují radši svým mnohem cennějším zájmům, dáváte sem směs pravd, polopravd a nepravd, což Vám někteří i dlabou a hrajete si na uraženou důstojnost atp. a proč se sám řadíte do vámi vytýčeného tábora AkoPeKarbLiík proti tvořitelům a badatelům neznáma a povětšinou je serete.

Víc se do Vás nebudu montovat, myslím že v kostce je to tak vše, ale nemohu se koukat na to, jak se snažíte všemožně očernit slušné lidi.

Haf haf, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Jarin's
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

Magneticke motory II

Příspěvek od Jarin's »

Pratele, skoda, ze nazev teto casti diskuze jsou magneticke motory, ale kolik je na poslednich 3 stranach
o tomto tematu?
Taky uz jsem se nechal nekolikrat srhnout, tak vim, jak je tezke udrzet to sve vlastni EGO, ktere si mysli,
ze je chytrejsi, nez ostatni.

Mám-li být zasažen myšlenkou, ať se o tom raději svět dozví hned.
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Magneticke motory II

Příspěvek od adam.benda »

Jarin's píše:Pratele, skoda, ze nazev teto casti diskuze jsou magneticke motory, ale kolik je na poslednich 3 stranach
o tomto tematu? ...
Tak tentokrát to bylo strkání alespoň na téma magnetismus a název fóra snad tím pádem zase tolik nepřišel vhniveč. :-) Ale jinak nadšený z toho taky nejsem... Někdo si hladí ego a někdo se nemůže dívat na to, jaký přístup a způsob uvažování se dnes šíří mezi lidmi. (A někdo je i v tomto dokonce sám velice iniciativní...) To je prostě malér, u kterého si nejsem moc jistý, kam to může vést..... I kdybychom se tady třeba ohledně mag. motorů tisíckrát mýlili, z určitého ohledu je to fuk, jde o princip....

Naposledy upravil(a) adam.benda dne pát 04 úno 2011 10:30, celkem upraveno 1 x.

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

Jarin's píše:Pratele, skoda, ze nazev teto casti diskuze jsou magneticke motory, ale kolik je na poslednich 3 stranach
o tomto tematu?
Taky uz jsem se nechal nekolikrat srhnout, tak vim, jak je tezke udrzet to sve vlastni EGO, ktere si mysli,
Chlapče, kdyby téma bylo třeba "plynové turbíny", "anténní systémy", "obráběcí stroje" nebo "topná tělesa", vedla by se diskuse jinak.
Ovšem zde je předmětem diskuse pouze imaginární a fantastický předmět, existující pouze v hlavách naivních a neznalých snílků, podvodníků či duševně narušených esoterických sektářů.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

hatlík píše:
o tomto tematu?
Chlapče, kdyby téma bylo třeba "plynové turbíny", "anténní systémy", "obráběcí stroje" nebo "topná tělesa", vedla by se diskuse jinak.
Ovšem zde je předmětem diskuse pouze imaginární a fantastický předmět, existující pouze v hlavách naivních a neznalých snílků, podvodníků či duševně narušených esoterických sektářů.
...no vidíš Hatlíku...a protože tomu imaginárnímu předmětu nerozumíš tak se sem neser.... :ptrain: tvuj martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Jarin's
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od Jarin's »

hatlík píše:Chlapče.....
Nepochopil :lol:

Mám-li být zasažen myšlenkou, ať se o tom raději svět dozví hned.
Zamčeno

Zpět na „Černá díra“