lennis píše: Nějaký tip?
Je to fakt těžké. Nevím, například o žádném domácím generátoru KS, který by měl míchátko (netvrdím, že neexistuje, ale já o něm nevím). Míchání při výrobě je dost důležité. Snižuje totiž tvorbu dendritů (to jsou shluky stříbrných částic, které se následně uvolňují do disperze). Sám jsem se nějaký čas zabýval myšlenkou výroby generátorů, ale zjistil jsem, že nelze zajistit výslednou kvalitu vyrobeného KS (takzvanou blbuvzdosrnost). Kdyby si generátor měl hlídat kvalitu vstupní vody, hloubku zanoření elektrod, čistotu nádoby,... byl by tak drahý, že by ho nikdo nekoupil. A některé věci, jako čistota elektrod a způsob jejich čištění se ani ohlídat nedají. Pak si s tím někdo přivodí problémy a měl bych komplikace. Takže promiň, ale nemám, co bych doporučil. Pokud bych si musel vybrat mezi těmi dvěma, dal bych přednost Craftovi. Znám ho odsud z fóra a o KS toho ví opravdu hodně. Tak věřím, že alespoň elektroniku má v pořádku. Zappera neznám.
Pokud jde o snímky z mikroskopu - s tím se dá krásně čarovat. Měl jsem možnost výrobu KS sledovat přímo pod mikroskopem a vím, že v jakémkoli vzorku se dají najít všechny publikované obrázky. Otázkou je, v jakém jsou zastoupení. Vlastně neexistuje spolehlivá metoda, jak zjistit velikost částic. Dokonce i měření na nanosizeru dává z jednoho vzorku různé výsledky. Takže rada je těžká. To je důvod, proč si dělám stříbro sám vlastním generátorem, měřím všechny vstupní i výstupní produkty. Ale nedám na kvalitní KS dopustit.
Na druhou stranu nějaký účinek má každé koloidní stříbro. Takže jen začít.
![Good :good:](./images/smilies/icon_good.gif)