Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
lennis
Stálý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: KS versus ozón

Příspěvek od lennis »

Ahoj Ileme, Slávku :)

Děkuji za oba názory. Obojí má určitě něco do sebe, a taky možná pro každého člověka může být to pravé něco jiného, takže kromě studia (kterého tady není na dny, ale týdny, měsíce...) asi začnu lahví hotového KS a lahvičkou peroxidu z lékárny, a snad sama něco vypozoruji. Jelikož se ale ozón mění ve vodě na ten peroxid, což výrobce výše uvedeného přístroje japonské licence myslím neuvádí, tak tento přístroj asi trochu pozbývá na významu...

Ileme píšeš, že kvalitních generátorů KS je jako šafránu. Asi se nebudeš chtít vyjadřovat konkrétně, že? I když bych to dost přivítala :) Uvažuji zatím mezi dvěma, na zapper.cz nabízený GKS 100 Forte - dobře vypadají jejich snímky elektronickým mikroskopem, ale samozřejmě je otázka, nakolik se těm protokolům dá věřit. A druhou volbou je generátor Creftgen KSG4. Nějaký tip?

Jo, na Papa Smurfa jsem už narazila taky - odpůrci používají stále toho jednoho člověka, který si z minerální vody připravoval litry roztoku, takže je z něj modrá celebrita :D

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

lennis píše: Nějaký tip?
Je to fakt těžké. Nevím, například o žádném domácím generátoru KS, který by měl míchátko (netvrdím, že neexistuje, ale já o něm nevím). Míchání při výrobě je dost důležité. Snižuje totiž tvorbu dendritů (to jsou shluky stříbrných částic, které se následně uvolňují do disperze). Sám jsem se nějaký čas zabýval myšlenkou výroby generátorů, ale zjistil jsem, že nelze zajistit výslednou kvalitu vyrobeného KS (takzvanou blbuvzdosrnost). Kdyby si generátor měl hlídat kvalitu vstupní vody, hloubku zanoření elektrod, čistotu nádoby,... byl by tak drahý, že by ho nikdo nekoupil. A některé věci, jako čistota elektrod a způsob jejich čištění se ani ohlídat nedají. Pak si s tím někdo přivodí problémy a měl bych komplikace. Takže promiň, ale nemám, co bych doporučil. Pokud bych si musel vybrat mezi těmi dvěma, dal bych přednost Craftovi. Znám ho odsud z fóra a o KS toho ví opravdu hodně. Tak věřím, že alespoň elektroniku má v pořádku. Zappera neznám.

Pokud jde o snímky z mikroskopu - s tím se dá krásně čarovat. Měl jsem možnost výrobu KS sledovat přímo pod mikroskopem a vím, že v jakémkoli vzorku se dají najít všechny publikované obrázky. Otázkou je, v jakém jsou zastoupení. Vlastně neexistuje spolehlivá metoda, jak zjistit velikost částic. Dokonce i měření na nanosizeru dává z jednoho vzorku různé výsledky. Takže rada je těžká. To je důvod, proč si dělám stříbro sám vlastním generátorem, měřím všechny vstupní i výstupní produkty. Ale nedám na kvalitní KS dopustit.
Na druhou stranu nějaký účinek má každé koloidní stříbro. Takže jen začít. :good:

"Dum spiro spero"
Ciceron
lennis
Stálý člen

Příspěvek od lennis »

Ilem píše:Je to fakt těžké. Nevím, například o žádném domácím generátoru KS, který by měl míchátko (netvrdím, že neexistuje, ale já o něm nevím). Míchání při výrobě je dost důležité.
Ano, taky jsem si říkala. A to míchání, dá se to zřejmě obejít tak, že si to sama sem tam zamíchám plastovou lžičkou?... díky.

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

lennis píše:..... že si to sama sem tam zamíchám plastovou lžičkou?... díky.
Nádobku lze umístit na vhodná "kolotoč", který to během výroby bude promíchávat. Uš se tady o tom taky psalo.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

lennis píše:
Ano, taky jsem si říkala. A to míchání, dá se to zřejmě obejít tak, že si to sama sem tam zamíchám plastovou lžičkou?... díky.
To bohužel ne. Je potřeba, aby elektrody byly omývány po celou dobu výroby. Při přerušení míchání se okamžitě začnou tvořit dedrity. a po opětovném zamíchání se utrhnou. Než míchat občas, tak to radši vůbec, protože pak je naděje, že větší část dendritů zůstane na elektrodě. Umístit nádobku třeba na gramofon lze, ale musí se nějak držet elektrody, aby se netočily s nádobkou a přitom musí zůstat předepsaná hloubka zanoření, protože na tu je počítán proud. Když se elektrody povytáhnou z vody, bude větší hustota proudu, což má za následek tvorbu větších částic.

"Dum spiro spero"
Ciceron
lennis
Stálý člen

Příspěvek od lennis »

Jejda, tak to je daleko složitější, než jsem myslela. To vypadá na dobrý úkol pro mého otce - elektrotechnika a domácího kutila :) Jediný problém, že on na to vůbec nevěří, tak musím najít způsob, jak jej motivovat ;)

Ale předpokládám, že i standardní výroba je lepší než nic a nijak si tím člověk neublíží... Zřejmě jen málokdo to dělá takto se vším všudy... Ale když už, tak to chce mít člověk co nejdokonalejší, to je jasné...

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Dcery mají na tatínka vždycky nějakou páku. Mám dvě, tajk to musím vědět. To míchání ne příliš rychle - aby se netvořil vír. Pak zase kolísá hladina a to je taky špatně. Návody na stabilzátor proudu i s přepínaném polarity jsou zde na vláknu, stačí, aby si otec vybral. Pokud by potřeboval nějakou radu (nevím, jak je zdatný), není problém.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Vinc
Stálý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

KS

Příspěvek od Vinc »

lennis:
Kup si generátor od Crafta. Je lepší. Výrobou KS se také trochu zabývám a mám Silvergen i ten Craftův. Silvergen má sice míchadlo, ale polarita se nepřepíná, takže jedna elektroda ubývá a musí se při příští výrobě prohodit. Kvalita je ok. Craftův nemá míchadlo, resp. některý z jeho generátorů snad míchadlo má, ale nevím, jestli je na prodej. Já to řeším tak, že po určíté době přeruším výrobu, elektrody otřu "kuchyňským papírem" z role a pokračuji ve výrobě. KS vydrží čiré více než půl roku, pokud zajistíš ochranu před světlem (např. zabalíš do alobalu) a elmg. zářením. To otáčení můžeš řešit také stojánkem s osvětlením LED, kde se horní plocha ve tvaru kotouče otáčí. Sice pomalu, ale přeci. Nebo ti to nějaký kutil toto může vyrobit. Stačí malý motorek s převodovkou (modlářské potřeby). No, asi to bude chtít toho kutila. Potom musíš ale udělat ještě takovou "šibeničku na držák elektrod. Popsal jsem to složitě, ale pro kutila je to hračka. Hodně úspěchů. :ethink:

lennis
Stálý člen

Příspěvek od lennis »

Ilem píše:Dcery mají na tatínka vždycky nějakou páku. Mám dvě, tajk to musím vědět. To míchání ne příliš rychle - aby se netvořil vír. Pak zase kolísá hladina a to je taky špatně. Návody na stabilzátor proudu i s přepínaném polarity jsou zde na vláknu, stačí, aby si otec vybral. Pokud by potřeboval nějakou radu (nevím, jak je zdatný), není problém.
OK, děkuji moc. Taky doufám, že ho nějak přesvědčím. Už mi asi před rokem vyrobil zapper s ručním nastavováním od 30 do 33 KHz, tak třeba se mi to podaří znovu :)

lennis
Stálý člen

Re: KS

Příspěvek od lennis »

Vinc píše:lennis:
Kup si generátor od Crafta. Je lepší. Výrobou KS se také trochu zabývám a mám Silvergen i ten Craftův. Silvergen má sice míchadlo, ale polarita se nepřepíná, takže jedna elektroda ubývá a musí se při příští výrobě prohodit. Kvalita je ok. Craftův nemá míchadlo, resp. některý z jeho generátorů snad míchadlo má, ale nevím, jestli je na prodej. Já to řeším tak, že po určíté době přeruším výrobu, elektrody otřu "kuchyňským papírem" z role a pokračuji ve výrobě. KS vydrží čiré více než půl roku, pokud zajistíš ochranu před světlem (např. zabalíš do alobalu) a elmg. zářením. To otáčení můžeš řešit také stojánkem s osvětlením LED, kde se horní plocha ve tvaru kotouče otáčí. Sice pomalu, ale přeci. Nebo ti to nějaký kutil toto může vyrobit. Stačí malý motorek s převodovkou (modlářské potřeby). No, asi to bude chtít toho kutila. Potom musíš ale udělat ještě takovou "šibeničku na držák elektrod. Popsal jsem to složitě, ale pro kutila je to hračka. Hodně úspěchů. :ethink:
Taky moc děkuji. Nerozumím jen tomu stojánku s osvětlením LED, kde se otáčí horní plocha ve tvaru kotouče. To je něco, co se již jako takové dá koupit?

Vinc
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

KS

Příspěvek od Vinc »

Ano, to se dá koupit. Je to takový kulatý (válcovitý) dekorační stojánek na skleněné (průsvitné či průhledné) předměty, uprostřed zrcadlového kotouče o trochu menším průměru než CD disk. Ty diody bys ale měla zaslepit, protože světlo v tomto případě není žádoucí. Dostal jsem to jako dárek pod krystal. Bylo mě to koupeno přes internet, takže neznám webovou adresu. Až zjistím, dám vědět :oops:

Vinc
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

KS

Příspěvek od Vinc »

Čtu to po sobě a vidím, že to nedává to smysl, takže znovu. Stojánek, kde jsou uprostřed zrcadlového rotujícího kotouče barevné diody. Kdybych věděl jak, dám obrázek. Ale nevím jak :oops:

Vinc
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

KS

Příspěvek od Vinc »

LED světelný podstavec byl objednán na:

Esoterik-shop.cz
http://www.esoterik-shop.cz/
090154 - LED světelný podstavec, M 1 ks x 390.00,- Kč s DPH

lennis
Stálý člen

Příspěvek od lennis »

Vinc píše:Ano, to se dá koupit. Je to takový kulatý (válcovitý) dekorační stojánek na skleněné (průsvitné či průhledné) předměty, uprostřed zrcadlového kotouče o trochu menším průměru než CD disk. Ty diody bys ale měla zaslepit, protože světlo v tomto případě není žádoucí. Dostal jsem to jako dárek pod krystal. Bylo mě to koupeno přes internet, takže neznám webovou adresu. Až zjistím, dám vědět :oops:
Děkuji moc. ;)

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Příspěvek od la »

Hezký,to bude myslím ono ten stojánek.
http://www.esoterik-shop.cz/detail/led- ... dstavec-s/
8)

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“