NAVAR píše:... Včera jsem se o tom bavil s jedním kamarádem co hodlám rozšířit ohledně potravinové soběstačnosti. A řekl jsem mu že to je šance i pro ostatní ať to taky tak udělají. No a on mi řekl, „Ty seš asi úplně blbej, Ty si s myslíš že kvůli pětistovce měsíčně navíc na osobu někdo zvedne prdel, tak to ani náhodou, to dělaj jenom takový magoři jako seš Ty!“
Zajímavým způsobem jsi udeřil hřebíček na hlavičku.
Nadáváme na vládu a magnáty, ale už od pradávna tak nějak platí, že jeden druhému dělá to, co si ten druhý nechá líbit.
Dokud se nezvedne hromada lidí s dlažebníma kostkama v ruce a nevlítnou na sídlo vlády a na soustu dalších míst, bude to stále horší.
Mocní si stále líp uvědomují, že si tu můžou vše dovolit a že se tu nikdo žádné spravedlnosti nedomůže.
Máme stále častější příklady ze širokého spektra různých oblastí, kde se toto stále silněji pojevuje.
Tvá pětistovka vydaná za žrádlo za měsíc navíc, to je pěkný příklad.
Nedávno jsem slyšel v rádiu názor na korupci:
,,Podívejte se, korupce tu vždycky byla a vždycky tu bude. Je to taková už docela normální součást našeho života."
Dokud lidé budou mít dál tenhle přístup, těžko se něco změní. Naopak, drzost mocných se bude stupňovat, protože jim v tom nic a nikdo nebrání.
To mi připomíná, co jsem udělal předminulý týden. Zrušil jsem v bance penzijní spoření. Sebrali mi díky tomu půlku toho, co už jsem tam naspořil, ale to se dalo čekat, to mi nevadí. Radši přijdu o půlku a budu mít peníze pěkně v teple doma. Žádným veřejným institutům už nevěřím, žádným bankám, ani ničemu jinému. Tady v tomto státě se totiž klidně brzo může stát to, že najednou banka řekne:
,,Promiňte, ale my Vaše peníze už nemáme." A kdo vám je potom dá? Kde a jak se domůžete nějaké spravedlnosti? Komu bude záležet na tom, abyste své peníze dostali zpět? Už o nich neuslyšíte, vše se zamete pod koberec. Ani nebudu vzpomínat, nakolik každá banka vaše peníze "jistí". Ta banka by měla přetékat zlatem nebo zelenýma (nebo modrýma) papírkama. Nepřetéká ničím, vaše peníze v bance jsou jen číselný údaj, nic víc.
Vykašlete se na nějaká procenta "zvýhodňování" a schovejte si peníze tam, kde je jim nejbezpečněji. A to je, podle mého, v dnešní době a v tomhle státě, jedině váš vlastní prádelník.
Alespoň, dokud jsme na penězích závislí.