Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%

Celkem hlasů: 552

Drta.tom
Stálý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Hřebíček

Příspěvek od Drta.tom »

Ahoj,
mé zkušenosti s přípravou hřebíčku do tobolek.

Kupuju obyč hřebíček 20g v balení za cenu kolem 12 Kč - nijak jsem si nevšiml, ža by byl dražší hřebíček rozdílný oproti levnějšímu (kdyžtak mě opravte).

Ze 3 balení hřebíčku 20g jsem včera vytvořil 67 tobolek vel 00 - tzn, že z 1 balení 20g hřebíčku se dá získat mletý hřebíček pro naplnění cca 22 udusaných tobolek velikosti 00.

Mletí:
mám k dispozici nijak dobrý kovový mlýnek na mák - při mletí máku se ucpává - při mletí hřebíčku se kupodivu neucpe. pokud někdo bude mlýt hřebíček jako já na mlýnku na mák, tak do zásobníku sypte relativně malé množství hřebíčku - tak se dá alespoň kontrolovat, zda hřebíček padá do šneku a případně usměrnit padání hřebíčku do šneku.

Výsledný produkt z 1. mletí na mém mlýnku na mák v mém případě nevypadá nijak valně - obsahuje velké množství relativně velkých plochých šupiin, které sabotují rychlé nacpání tobolek. Proto jsem výsledek z 1. mletí přesil přes kovové sítko, co máme doma - cca téměř 50% větších částic, co jsem nedostal přes sítko jsem dal znovu do mlýnku a pomlel - výsledek jsem znovu přecedil přes kovové sítko, to co nepropadlo jsem znovu pomlel atd. atd. až jsem získal slušně namletý hřebíček - mimochodem ten namletý hřebíček vypadá na 1. pohled jako namletý kafe - vč. barvy.

Hřebíčej jsem mlel do nerezové misky z důvodu zdejších negativních zkušeností s reakcí plastů a namletého hřebíčku.

Plnil jsem ručně bez nějakých speciálních kapslovaček či jiných udělátek, k udusání hřebíčku do tobolku jsem použil skleněné kapátko - jde to v pohodě.

Nicméně pomletí 3 sáčků 20 g hřebíčku a jejich tobolkování byla pro mě práce na téměř 2 hod.

Až jsem si říkal, zda mi to za tu práci stojí - pro dávkování dle Crafta je třeba pro první 2 opakování 2x 51 tobolek velikosti 00 a pro 3. a 4. opakování 2x 39 tobolek 00 - to je celkem 180 tobolek velikosti 00 (což je 240 tobolek velikosti 0) a tj. 8 a něco balení hřebíčku na pomletí - to platí pro 1 osobu. U nás hřebíčkovou kůru děláme 2.

Když to shrnu - je třeba mít dostatek tobolek a dobrý mlýnek (ne jako já), hbité ruce na plnění a trpělivost.

Fuj to jsem se rozepsal.

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: Hřebíček

Příspěvek od cimirek »

Drta.tom píše:Ahoj,
mé zkušenosti s přípravou hřebíčku do tobolek. ........
Udělal jsem si jednoduchou kapslovačku a myslím, že ta trocha námahy s jejím slepením se vyplatí.
Materiál - co kdo má k dispozici
Počet otvorů - podle vlastního uvážení
Velikost otvorů - podle požadovaných kapslí, tak aby kapsle v otvoru držely a nevypadávaly.

Do spod ohrádky se vloží jedna podložka, o kterou se opřou kapsle tak aby z vrchní děrované desce nepřečnívaly.
Kapsle se natlačí do všech otvorů, do ohrádky se nasype plněný materiál a destičkou se rozhrábne do všech otvorů.
Upěchování v kapsli provádím vrtákem příslušného průměru.
Opakuje se to dokud kapsle nejsou plné dle přání a případný přebytečný materiál se vyhrábne postranním otvorem v ohrádce.
Pak se dolů přidá druhá destička-podložka a zatlačením na ohrádku se všechny kapsle najednou vytlačí tak, aby bylo možné nasadit "čepičky".
Dále se umístí třetí podložka a kapsle se vytlačí ještě víc a zhora se všechny současně zatlačí destičkou, takže každá kapsle je uzavřená.
Pak se kapsle vyklepnou a je možné pokračovat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

marmik
Nový člen

Příspěvek od marmik »

Dobry vecer,

nikdy som totu kuru nerobila no chcela by som ju skusit. Dobre to chapan, nameliem hrebicky (to su u nas klinceky) naplnim do kapsuliek a beriem. Ma to aj nejake neziaduce ucinky? Len nerozumiem tomu braniu 2 x 51 toboliek. To mam zjest naraz rano 51toboliek a vecer 51 toboliek. Zda sa mi tlo vela. Kde by som mohla najst ako to mam uzivat? Chvem sa este opytat aj MMS zbavuje parazitov? Ak som sa nieco opytala blbo, tak prepacte.
Inac vopred dakujem za akukolvek odpoved.
Pekny vecer.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: ako zmazat text

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
marmik píše:...prosim Vas, ako mozem zmazat tie duplikaty? Hladam jak blbec, no neviem sa pohnut. Dakujem. :roll: :roll: :roll:
Klepni si vpravo nahoře na [Upravit] a otevře se Ti Tvůj příspěvek v editoru. Pak změň "Předmět" na Smazat, aby se to moderátorovi snadněji hledalo. Označ si celý text příspěvku (třeba [Ctrl]+[A]), smaž ho a napiš místo něj třeba Omyl. Za nějaký čas příspěvek zmizí.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
marmik
Nový člen

Re: ako zmazat text

Příspěvek od marmik »

Mimo téma (offtopic)
Dakujem, za radu. Nato by som asi neprisla ani do rana, hladala som vseliak, no to by ma nenapadlo.
Pekny vecer, este raz dakujem.

jani
Zasloužilý člen
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Příspěvek od jani »

Dobry vecer,

nikdy som totu kuru nerobila no chcela by som ju skusit. Dobre to chapan, nameliem hrebicky (to su u nas klinceky) naplnim do kapsuliek a beriem. Ma to aj nejake neziaduce ucinky? Len nerozumiem tomu braniu 2 x 51 toboliek. To mam zjest naraz rano 51toboliek a vecer 51 toboliek. Zda sa mi tlo vela. Kde by som mohla najst ako to mam uzivat? Chvem sa este opytat aj MMS zbavuje parazitov? Ak som sa nieco opytala blbo, tak prepacte.
Inac vopred dakujem za akukolvek odpoved.
Pekny vecer.[/quote]

Pročti si stranu 61 - 62
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=900

Tady, kdybys to náhodou nenašla :
Dávkování dle Clarkové není špatné, akorát je děláno pro kombinaci s pelyňkem a ořešákem a určitě to má své opodstatnění.

Nicméně pokud se bere hřebíček samostatně moc se nám ale neosvědčilo z hlediska návratu problémů.

Proto se upravilo na toto schéma, které myslí i na zapomenutá vajíčka, kdy se z nich vylíhnou nový jedinci:
1. 3x1 kapsle vel. 00
2. 3x3
3. 3x3 (pokud nejsou citelné problémy pokračovat v dávkování, jinak jej snížit a prodloužit na více dní)
4. 3x3
5. 3x3
6. 3x3
7. 3x1

Pak týden, čili 7 dní pauza a poté celé zopakovat. Provádí se 3 až 4 cykly dle problémů, přičemž 3 a 4 cyklus už stačí pouze takto:

1. 3x1 kapsle vel. 00
2. 3x3
3. 3x3
4. 3x3
5. 3x1
6. 3x1
7. 3x1

Pozor používají se pouze tobolky velikosti 00, které jsou větší než 0. Zjistili jsme, že si hřebíček poradí i s plísněma a jinými mikroorganismy. Dokonce uspěl i tam, kde KS a MMS nebylo dostatečně účinné (myšleno střeva).

Joy
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

klinceky

Příspěvek od Joy »

Ahojte, ja som tento tyzden urobila prvu kuru. Robila som to takto. Pozrela som sa kolko sa zmestí do jednej kapsulky a potom som to uz neplnila. Jednoducho som pomlela je to minútka a je vzdy cerstvo pomlety. Potom s lyzickou jednoducho zjem a hned zapijem vodou. Stípe minimálne. Úcinky vyborné.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: klinceky

Příspěvek od poota »

Joy píše:.. Potom s lyzickou jednoducho zjem a hned zapijem vodou. Stípe minimálne. Úcinky vyborné.
+ :good:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

vhodný mlýnek

Příspěvek od Craft »

Nějaký čas jsem tu nebyl a koukám, že někteří bojují s mletím.
Co se mletí týče, doporučuji si koupit tento kvalitní kávomlýnek Bosch MKM 6003. Zkoušel jsem různé, ale tenhle je za tu cenu a kvalitu mletí a údržby ze všech bezkonkurenční, tady je si možné vybrat prodejce i dle ceny http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=K%C ... =&max=&o=3
Bežně v něm melu jakékoliv koření a že toho už namlel a díky jeho konstrukci v kombinaci s nerezem, ostrým ocelovým nožem a vysokými otáčkami není za chvíli co řešit a dá se velmi snadno čistit i výplachem pod tekoucí vodou. Jemnost mletí se provádí dobou mletí. Mele velmi jemně, takže není potřeba nic přesívat. Dokonce si radí i s bobkovým listem, který se kupodivu díky jeho plochému tvaru mele dost blbě, ale stačí při mletí trochu mlýnkem mírně protřepávat a není problém ani to. Hřebíček akorát trochu dělá lepkavý povrch, který jde pomocí jaru dostat snadno dolů.
Plnění do kapslí bez kapslovačky je opruz, tím spíše když je jich potřeba větší množství. Vlastním sice profi kapslovačku na 100 kapslí, ale i tak je to pracné, natož to dělat po 50 kapslích nebo dokonce ručně po jedné. Samotný princip kapslovačky je velmi primitivní, ale je potřeba zručnosti, pokud se někdo rozhodne pro její zhotovení. Je také potřeba obsah kapsle samozřejmě trochu pěchovat, jinak bude poloprázdná. Ruční mlýnky jsou naprd. Sice jeden používám pouze na mletí lněného semínka, když už jsem ho tímto zababral, ale točit tou kličkou ručně, tak to mám celý večer co dělat, takže nasazovací klička šla dolů a hřídel mlýnku vždycky uchytím do aku vrtačky, aby to nebylo vyosené a za chvílí je namleto. Každopádně na mletí koření jsou nevhodné mlýnky na principu drcení tj. kameny nebo kovovými plochami, který má i ten ruční mlýnek, ale pouze elektrické nožové mlýnky. Mletí a plnění tobolek zdar ;)

milnem
Zasloužilý člen
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

zajímavý článek

Příspěvek od milnem »

Všechny zdravím,posílám zajímavý link,je tam i část o parazitech.Možná někdo tady bude mít i takové zkušenosti.
Zkuste přečíst s překladačem.
http://health2us.com/life.htm

marmik
Nový člen

Re: klinceky

Příspěvek od marmik »

Joy píše:Ahojte, ja som tento tyzden urobila prvu kuru. Robila som to takto. Pozrela som sa kolko sa zmestí do jednej kapsulky a potom som to uz neplnila. Jednoducho som pomlela je to minútka a je vzdy cerstvo pomlety. Potom s lyzickou jednoducho zjem a hned zapijem vodou. Stípe minimálne. Úcinky vyborné.
Dakujem za radu, aj ja to tak idem skusit. Rada, by som sa opytala ci to zjest pred jedlom, alebo po. Ci najlepsie na lacny zaludok.
Pekny den.

akvarista
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

hřebiček

Příspěvek od akvarista »

Já to taky tak dělám ale nevím jak vychytat dávkování.Zatím jsem na půl lžičky 3x denně před jídlem,spolu s pelyňkem a zapíjím to zeměžlučovými kapkami.Ale 5-10 minut nato si dám jídlo.
Chci se zeptat jestli mám hřebiček a pelyněk vynechat když mám virozu-teplota 37.5 a nos plnej hlenů nebo jestli pokračovat.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: hřebiček

Příspěvek od Palo »

A HCl užíváš? Jestli ne, tak s hřebíčkem a pelyňkem určitě nepokračuj.

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
marmik
Nový člen

Příspěvek od marmik »

Tato odpoved ma prekvapila, preco musim uzivat HCL?

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

marmik píše:Tato odpoved ma prekvapila, preco musim uzivat HCL?
Aby imunita měla své palivo (na tuto "šťávu" se i tráví) a nelenila.

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“