Ilem píše:Je to věc pohledu. Já jsem viděl prsty, které magnetem honí smyčku drátu. Nebyla dokončena jediná otáčka a dokonce poloha středového magnetu neodpovídala zadání. ..
Máš pravdu.
Nemožnost dokončit otáčku byla daná poněkud zjednodušenou konstrukcí a bylo by určitě přínosné, kdyby se to zkusilo zařídit tak, aby se oběh nemusel přerušovat. Myslím, že by to nejspíš Jarin's i zkusil a mohlo by tak být jednou provždy jasno. Předpokládám, že následné "tahanice" kolem toho mu vzaly chuť v tom pokračovat, a pokud se nemýlím, tak se mu ani moc nedivím. Takhle totiž tvůrčí atmosféra opravdu nevypadá. Takže zase jeden "nedokončený" nápad. Zarážející je fakt, že takovýchto nápadů, které se nedotáhnou až k nějakému jasnějšímu konci, na tomto fóru jaksi přibývá - a většinou je to následek "demotivující" diskuze, která způsobí odložení nápadu a zanechává i nechuť se k nápadu třeba časem vrátit.
Typickým znakem těchto "demotivujících" příspěvků je právě to, že se nejedná o technickou a relevantní argumentaci, která se dá celkem snadno pokusem potvrdit a nebo vyvrátit, ale o útoky a napadání v osobní rovině. Jistě není náhodou, že právě tohle je v pravidlech fóra zakázané. Mám pocit, že zrovna tohle by se mělo skutečně nemilosrdně potírat a případně i trestat, a to nejen pouhým mazáním příspěvků. To nelze brát jako trest, to je pouhé napravení chyby někým jiným, za což by se mu slušelo spíš poděkovat, než mu uraženě lát.
Občas kdokoli z nás může dát prchlivosti cloumat svým majestátem, ale není-li to jeho povaze přístup vlastní, omluví se. Případně se snaží podobného úletu vyvarovat na co nejdelší dobu. Pokud ovšem to "cloumání" provozuje častěji a místo omluvy je stupňuje, musí se smířit s tím, že ho ostatní začnou považovat za člověka neslušného až hulváta. Pokud předpokládá, že po jeho přítomnosti i přesto budou všichni bez vyjímky i nadále toužit, je silně naivní, tedy velice mírně řečeno.
Neměl jsem sice na mysli nikoho konkrétního, ale je docela možné, že se v tom někdo pozná - v tom případě ještě není docela ztracen a náprava bude sice pracná, ale nikoli nemožná a přeji mu plný úspěch.
Zdravím - poota