Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak to vlastně bylo...

Příspěvek od Ilem »

adam.benda píše: Já jsem provedl výpočty, Jarin's provedl experiment a s klidem v duši mohu říct, že vypovídací hodnota obojího je zcela dostatečná a vypovídá o tom, že moje sdělení o správné odpovědi je v pořádku.
Je to věc pohledu. Já jsem viděl prsty, které magnetem honí smyčku drátu. Nebyla dokončena jediná otáčka a dokonce poloha středového magnetu neodpovídala zadání. Tvoje výpočty jsem neviděl, a pravděpodobně bych jim dnes už ani nerozuměl. Takže pro mě nula od nuly. I když uznávám, že to Jarinśovi dalo hodně práce a dostal za to bod.
Ke zbytku, ani nevím, jestli má cenu se vyjadřovat. Viděl jsem tu mnohem horší a mnohem osobnější útoky a zabanovány nebyly. A plevelení? Snad stačí si přečíst fórum, kolik příspěvků ve kterých vláknech je skutečně k podstatě problému.

"Dum spiro spero"
Ciceron
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

adam.benda píše: ..Čert vem, jak se dotyčný chová k lidem, hlavně, že je to kapacita. ..
Zajímavým fenoménem je to, že čím je kdo větší "kapacita", a tím myslím skutečnou veličinu v oboru, která je dokonale "pevná v kramflecích", tím slušnější, rovnější a skromnější je to člověk.
A platí to i naopak - kdokoli je na místě, na které svojí odborností nestačí, je to patolízal a křivák, který se ze všech sil snaží prosazovat a hlavně zveličovat svoje zásluhy, často i kradené nebo jen předstírané.
Poznal jsem dostatek obojích - a na nějaké vyjímky si nejsem schopen vzpomenout.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Ilem píše:Je to věc pohledu. Já jsem viděl prsty, které magnetem honí smyčku drátu. Nebyla dokončena jediná otáčka a dokonce poloha středového magnetu neodpovídala zadání. ..
Máš pravdu.
Nemožnost dokončit otáčku byla daná poněkud zjednodušenou konstrukcí a bylo by určitě přínosné, kdyby se to zkusilo zařídit tak, aby se oběh nemusel přerušovat. Myslím, že by to nejspíš Jarin's i zkusil a mohlo by tak být jednou provždy jasno. Předpokládám, že následné "tahanice" kolem toho mu vzaly chuť v tom pokračovat, a pokud se nemýlím, tak se mu ani moc nedivím. Takhle totiž tvůrčí atmosféra opravdu nevypadá. Takže zase jeden "nedokončený" nápad. Zarážející je fakt, že takovýchto nápadů, které se nedotáhnou až k nějakému jasnějšímu konci, na tomto fóru jaksi přibývá - a většinou je to následek "demotivující" diskuze, která způsobí odložení nápadu a zanechává i nechuť se k nápadu třeba časem vrátit.
Typickým znakem těchto "demotivujících" příspěvků je právě to, že se nejedná o technickou a relevantní argumentaci, která se dá celkem snadno pokusem potvrdit a nebo vyvrátit, ale o útoky a napadání v osobní rovině. Jistě není náhodou, že právě tohle je v pravidlech fóra zakázané. Mám pocit, že zrovna tohle by se mělo skutečně nemilosrdně potírat a případně i trestat, a to nejen pouhým mazáním příspěvků. To nelze brát jako trest, to je pouhé napravení chyby někým jiným, za což by se mu slušelo spíš poděkovat, než mu uraženě lát.
Občas kdokoli z nás může dát prchlivosti cloumat svým majestátem, ale není-li to jeho povaze přístup vlastní, omluví se. Případně se snaží podobného úletu vyvarovat na co nejdelší dobu. Pokud ovšem to "cloumání" provozuje častěji a místo omluvy je stupňuje, musí se smířit s tím, že ho ostatní začnou považovat za člověka neslušného až hulváta. Pokud předpokládá, že po jeho přítomnosti i přesto budou všichni bez vyjímky i nadále toužit, je silně naivní, tedy velice mírně řečeno.
Neměl jsem sice na mysli nikoho konkrétního, ale je docela možné, že se v tom někdo pozná - v tom případě ještě není docela ztracen a náprava bude sice pracná, ale nikoli nemožná a přeji mu plný úspěch.

Zdravím - poota

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Snažil jsem se

Příspěvek od Ilem »

tu historii rozšmodrchat a jediné, co jsem našel je tato Akordova věta: "Všetci sa ako kliešte držíte nezmyselnej a nedôslednej interpretácie fyzikálneho zákona o silovom účinku na prúdovodič. Len si to pekne overte, ak neveríte. " Pak už jsou jen zmínky o nějaké soukromé korespondenci, a že bylo něco zveřejněno z moderátorského vlákna. A něco smazáno, což už nikdo nerozmotá. A všechno to je prošpikované varováními z obou stran, z jedné strany, že bude zabanován a z druhé strany, že přestane přispívat. Pak následovaly urážky Akorda ze strany Slávka (bez Banu) a pochopitelná reakce Akorda: "Bežte mezi čtyrnohé s tím haf, nemáte mi co sdelit. " Podle mě ještě velmi slušně odpovězeno. Fakt jsem nenašel místo, kde by si Akord začal, ať už s urážením, nebo s plevelením.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Ilem píše:tu historii rozšmodrchat a jediné, co jsem našel je tato Akordova věta: Fakt jsem nenašel místo, kde by si Akord začal, ať už s urážením, nebo s plevelením.
Ten kdo hledá najde Ileme. Akord byl první, kdo se do mne kdy navezl, ne jednou. Je nasnadě, že jsem ho nenechal aby ze mne dělal vola. Někdo by to možná udělal, já ne. Ty se tam taky řítíš. Spoustě věcí nerozumíš, protože o nich moc nevíš a pohled máš zateměný osnovama. To je Tvůj problém, ale mne do toho netahej ani přes SZ. Já se nenavážím do nikoho, pokud se dotyčný nenaváží do mne, jedinně se snažím píchnout. Zkus si toho všimnout. Dokonce se do Tebe nepouštím ani tam, kde dost nešťastně ujedeš. Rozdíl mezi námi bude hlavně v tom, že já se psů nebojím.

Ahoj, Slávek

Půtikovi bod za naprosto přesnou diagnozu. +1 :good:
poota píše: Zajímavým fenoménem je to, že čím je kdo větší "kapacita", a tím myslím skutečnou veličinu v oboru, která je dokonale "pevná v kramflecích", tím slušnější, rovnější a skromnější je to člověk.
A platí to i naopak - kdokoli je na místě, na které svojí odborností nestačí, je to patolízal a křivák, který se ze všech sil snaží prosazovat a hlavně zveličovat svoje zásluhy, často i kradené nebo jen předstírané.
Poznal jsem dostatek obojích - a na nějaké vyjímky si nejsem schopen vzpomenout.

Zdravím - poota

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Slavek Krepelka píše: Ten kdo hledá najde Ileme.
Tak najdi. Už jsem o to žádal AaF a nabídl mi několik odkazů, ve kterých jsem nic takového nenašel. Třeba budeš úspěšnější.

"Dum spiro spero"
Ciceron
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

!!

Příspěvek od lajos »

Hovno, nechcete se na to vysrat? Se chytnete i ti kteří jste si vycházeli-z mé strany moc podnětnější připomínka mně nenapadá.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: !!

Příspěvek od A(&F) »

lajos píše:Hovno, nechcete se na to vysrat? Se chytnete i ti kteří jste si vycházeli-z mé strany moc podnětnější připomínka mně nenapadá.
... za použití vulgarizmů na otevřeném fóru (!!!) tímto uživateli Lajos uděluji véélký zelený puntík ... :D ... (za to že byl použit ve správném kontextu v zájmu všech ... ;)) ... ... A. ...

... jinak naprostý souhlas ... viz "PeS"v příspěvku na předchozí straně tohoto vlákna ( http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 3133#83133 ), kdy jsem žádal, aby se k tomuto (pokud možno) nikdo nevyjadřoval, protože to většinou stejně nikam nevede ... a takyže nevedlo ... :| ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Jak to vlastně bylo... aneb mnoho povyku pro nic ...

Příspěvek od martin11 »

A(&F) píše:
Ilem píše:
adam.benda píše: Máš tedy Ileme pocit, že se tu měří dvěma metry?
I po opětovném přečtení celé diskuze tento pocit přetrvává. Je mi líto.
Ale asi nemá smysl o tom dál debatovat, každý na to má svůj úhel pohledu, někdo je háklivý na některé výrazy, jiný zase na jiné. Dovedu si představit, že se najdou jedinci, kteří to vidí opačně, než já.
... zamyslel jsem se nad tím vším, ... a nejspíše máš Ileme plnou pravdu ... Akordovi, Karbanovi a Pepemu se omluvím, a slíbím jim, že už si jich nikdy více nebudu všímat + budu nad míru přepečlivě trestat všechny ty, kteří by se jim do budoucna chtěli postavit ... Akordovi navíc udělím výsostní právo bez omezení plevelit po celém fóru + beztrestně napadat jakýmikoliv nevybíravými způsoby ostatní diskutující (včetně moderátorů), ... také mu u Jeffa na zahradě postavíme pomník v nadživotní velkosti (na pořádný piedestal), jenž bude trvale snímán webovou kamerou a obraz z ní bude přenášen sedm dní v týdnu přímo na titulní stránku fóra ... atd. ...

... stačí takto ??? ... :D:D:D ... sorry, to byl jen při pondělním ránu pokus o lehkou ironii (prej se s tím snad mejou i okna nebo co ... :ethink: )... ostatní to doufám moc nepolekalo ... :angel: ... (Akorde promiň, doufám, že si nebudeš brát moc osobně ... ;) :oops: ) ...

... takže asi jediné, na čem se teď momentálně shodneme, je to, že už nemá smysl o tom dále debatovat ... děkuji všem, kteří se k celé situaci střízlivě vyjádřili ... a nechť je tato kauza ponaučením, kam až to může v krajním případě dojít ... dost možná, že pokud bych byl více důslednější a častěji používal tlačítko "smazat příspěvek", nemuselo kolem toho všeho být tolik povyku (i když v tomto konkrétním případě pravděpodobně asi ne) ...

... ještě odkaz pro ty, kteří si doposavad nepřečetli zdejší FAQ týkající se mimo jiné i práv a povinností moderátorů ... http://www.upramene.cz/forum/faq.php#29 ... tam je řečeno vše ...

... přeji všem příjemný počátek nového týdne ... A. ...

Sašo....asi to bude tak nejlepší....kromě vyloženejch prudičů je tady klídek....někde jsem zahlédl kritiku Akorda....myslím , že to jeden z mála lidí tady, který něco udělal hlavou a zároveň v dílně rukama. Je za ním vidět kus práce, a ti co ho znají osobně to mohou potvrdit. já u něho nebyl ani ho osobně neznám ale info mám nezkreslené a opravdu důvěryhodné. takže , kdo se dovolí navážet do akorda a jeho technických znalostí tak musí být tak dobrý jako on...Smutné je , když se 2 velikáni pustí do křížku....tím myslím akorda a Slávka Křepelku....to je pak frmol,,,,jako stááalin s hitlééérem...hoši by si měli psát někde v zákulisía pak vydávat společná prohlášení :idea:
jinak prudiči byli jsou a budou, někdy prohodí, možná nevědomky i inspirující myšlenku. Mě osobně nevaděj a to dokonce ani tehdy když mě nazývají blbečkem. Já vím svoje, rejpalové také.....tak přeju hezký den....je jaro na mělníku zpívaj kosové.....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Pokračování

Příspěvek od jvj56 »

Tak po první třetině 0:1 pro skeptiky a nevěřící "Tomášové".
Protože potřebuji speciální magnety na míru sáhl jsem po možnosti sestavit je z malých magnetků.
Podcenil jsem rozptylové magnetické pole. Říkal jsem to, že jsem magnetářský elév.
Dnes jsem si nechal zkalkulovat cenu na magnety na míru (ty co jsem chtěl) u Němců.
Doba dodání je 4-8 týdnů tak nevím jest-li to na setkání u Jeffa stihnu dodělat.

V každém případě sázky platí:
Ilem - Gin nebo Veltlín
Jeff - 50 l soudek

Hlásí se ještě někdo ?

Druhá třetina snad vyjde v můj prospěch???

Pěkný den všem fandům i skeptikům.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jako non magnetář magneticky nepoučený

Příspěvek od 1220 »

přesto sorry reaguji :
Když se magnety odpuzují, tak se nepřitahují
úplná blbost , že ???
:roll: :roll:
K.

Jarin's
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

Koncim tady na foru

Příspěvek od Jarin's »

Pratele bylo mi tu s vama dobre a rad jsem se ucastnil teto male revoluce v mysleni.
Bohuzel obrazek meho Avatara je pro nektere neprekonatelny problem a presto, ze jsem ho
neuloupil ani neokopiroval zde na foru a do nedavna ani netusil, ze stejny napad mel uz nekdo prede mnou,
je to problem. Pro me je to indicie, ze se zde naprosto nemohou potkat dva stejne napady a ani spolu koexistovat.
(a nemusi se to tykat jen magnet. motoru).
Z vyse uvedenych duvodu odmitam svou postavicku, kterou jsem musel poctive ukrast na internetu, majitelum
prav Pat&Mat, radne upravit v GIF Editoru, aby se mohla nahrat zde na forum, vymenit. Sve jsem si na ni odpracoval
a nemyslim si, ze kazdy nove prichozi je povinen patrat po postavickach vsech zaslouzilych clenu, aby nahodou nepouzil
neco stejneho.
Takze preju zdar vasemu snazeni a HLAVNE boji za vlastni napady a myslenky, ja se budu snazit tez. Rivala jsem pozadal o zruseni meho uctu, nebot se mi zda, ze nejde o postavicku, ale o princip,
kde se necitim nicim vinen a proto se nevzdam svych vlastnich napadu a myslenek i kdyz uz mozna nekdy drive napadly nekoho jineho.

Mám-li být zasažen myšlenkou, ať se o tom raději svět dozví hned.
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

rekoncimtadynaforu

Příspěvek od huhu »

už jsem si tež všiml :

http://upramene.cz/forum/profile.php?mo ... file&u=847

tož co kdyby jste si dali příští sobotu u Jeffa po čuni ?

Tvoje výzkumy jsou přínosem , i když jsem před týdnem zlikvidoval svůj zkušební polygon jimi částečně inspirovaný , neboť se mé předpoklady nevyplnily zcela a usoudil jsem , že je třeba začít z jiné strany :-))

blbý obrázek..... vydrž do zimy , zase budou dlouhé noci a bude třeba něčím vyplnit čas ;-)

poota
Zasloužilý člen

Re: Koncim tady na foru

Příspěvek od poota »

Jarin's píše:Pratele bylo mi tu s vama dobre a rad jsem se ucastnil teto male revoluce v mysleni.
Bohuzel obrazek meho Avatara je pro nektere neprekonatelny problem ..
Nevím sice, komu to tak vadí, ale "databáze" fóra to určitě není.
Pokud vím, tak ta nesnese, aby zde byli byť i jen dva uživatelé se stejným nickem.
Jak je vidět, v případě avatarů jí to vůbec nevadí a snese jich víc stejných u různých uživatelů.

Takže problém bude asi v těch uživatelích - někdo třeba nesnese pomyšlení, že stejný vkus jako on by mohl mít někdo další, nebo snad, nedej Bože, i více dalších. Zřejmě na to pohlíží spíš než jako na spříznění, tedy jako na usurpování "jeho" nápadu. Což ovšem nesvědčí o jeho tolerantnosti a nebo přílišné vyspělosti. Pokud je to jenom jeho vlastnictví, pak by to měl mít nějak chráněné a obrázek by měl o tom nést nepřehlédnutelnou informaci - většinou to bývají různá velká písmenka v kolečku, která také naznačují, v jakém rozsahu a jak je dílo chráněné.

Pokud dotyčný trvá na svém "prvenství" a nesnese konkurenci, máš celkem čtyři možnosti:
- odlišit svůj oblíbený obrázek třeba tím, že změníš barvu nebo odstín některého detailu
- najít si jiného avatara
- ignorovat jeho požadavek na změnu jako naprosto bezpředmětný
- opustit kvůli takové prkotině fórum

Ta poslední možnost mi připadá nejhloupější a zavání to dokonce i jakýmsi justamentem, který mi k Tobě jaksi "nepasuje".

Zdravím - poota

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Koncim tady na foru

Příspěvek od A(&F) »

Jarin's píše:Pratele bylo mi tu s vama dobre a rad jsem se ucastnil teto male revoluce v mysleni.
Bohuzel obrazek meho Avatara je pro nektere neprekonatelny problem ..
... zkus se nad to povznést a s dotyčným si to vyříkejte ... nejlépe pomocí SZ ... a pokud chceš veřejně, tak třeba tady ... ohledě autorských práv na PatMatí obrázek to tam bude asi tím místem nejpříhodnějším ... :D:D:D ... jelikož v tomto vlákně by se měly řešit věci magnetické ... ;) ... A. ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Zamčeno

Zpět na „Černá díra“