Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kilo

Příspěvek od Palo »

Tuco píše:Čím to vlastně, že po některých pivech bolí hlava, a po jiných ne (i v případě požití většího množství jednotek) ? Může za to chmel/extrakt, cukr, tetrahop a jánevimcoještětamcpou, nebo je to záležitost třeba i technologická?
Alkochlast ze kšeftu je průšvih, celkově. Na trhu je jen už promile výrobků, které nezatěžují imunitu (nezpůsobují bolehlav). To co tam je, můžem jenom hádat.

Pro příklad - lahvová Plzeň (ležák) mě naposledy udělala horší stavy než Kozel, kterým jsem se naštěstí ihned poté opravil...

Tuhle jsem zaslechl, že Ostravsko je hodně prolezlé rakovinou. Vzhledem k tomu, že tam alko mají rádi, tak asi hodně kupují v obchodě...
Často jsou výrobky vyráběné tak, aby chutnaly, aby si je lidé kupovali. Ale jak to působí na zdraví, to je věc druhá.

E-coli (Escherichia coli) se u některých lidí (možná teď už u všech) objevuje v tlustém střevě, takže obrázek nelže... Otázka je, co tahle potvora udělá, když se dostane do horního trávicího traktu.
Jestli E.coli přijde v podobě vody, tak mám obavy, že zřejmě nepřežije chlorování, ale je možné, ikdyž nepravděpodobné, že to přežije...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Tuco píše:
jeff píše:S tím kilem srágor to je pravda, ale když si dáš třeba Gambáč, který se vyrábí ředěním pivního koncentrátu obyčejnou nepřevařenou vodou, tak to asi nebude taky to pravé. Aby bylo pivo pivem, musí být vyrobeno klasickou technologií! :pivko:

Jeff
Čím to vlastně, že po některých pivech bolí hlava, a po jiných ne (i v případě požití většího množství jednotek) ? Může za to chmel/extrakt, cukr, tetrahop a jánevimcoještětamcpou, nebo je to záležitost třeba i technologická?
Nazdar Tuco,

Tohle je složitá otázka, no, spíše odpověď . Bejvaly doby kdy ten bolehlav byl zapříčiněný chmelem, odkud byl a kolik a zpracováním, co se z chmele vyluhovalo za pryskyřice. Chemicky je jich v tom chmelu minimálně kolem 98 druhů, pokud mi někdo něco nenakecal blbě, ale byl to mistr vařič, tak snad něco věděl. Budvar byl pověstný, ale byla to otázka zvyku. Osobně potvrzeno. Dnes, těžko říct. Chmel už dnes asi málo který pivovar kupuje ve formě neupravených šištiček. Globalizace přinesla světové výdobytky a sprasila i pivo. Granule, kdo je používá, už se nedají až tak považovat za chmel a kdo ví co v nich je. Vařitel to udávat nemusí, i když dodavatel ano. Pěknej podvod. Jedinná obrana je pivo dunihlav nepít, třeba někomu něco dojde. Plzeň, 12° pokud si vzpomínám mi někdy dunění zprostředkoval, ale zřídka. Budvar vždy první dva dny. Kozel nikdy. Co je ale dnes nevím. Co se vaří tady není sice pivo, ale hlava po tom bolí, jenom když se tím člověk pěkně ožere, což nedokážu, protože to není k pití a stejně už mám chlastací leta za sebou.

Ahoj, Slávek.

P.S. Jsem se znova podíval co jmenuješ jako že v tom pivu je. Kurvy jsou to prodejný a zaprodaný. Ať žije Havel se vším co s ním přišlo za hrůzu.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od jvj56 »

Tuco píše:
jeff píše:S tím kilem srágor to je pravda, ale když si dáš třeba Gambáč, který se vyrábí ředěním pivního koncentrátu obyčejnou nepřevařenou vodou, tak to asi nebude taky to pravé. Aby bylo pivo pivem, musí být vyrobeno klasickou technologií! :pivko:

Jeff
Čím to vlastně, že po některých pivech bolí hlava, a po jiných ne (i v případě požití většího množství jednotek) ? Může za to chmel/extrakt, cukr, tetrahop a jánevimcoještětamcpou, nebo je to záležitost třeba i technologická?
Klasickou technologii vyrábí u nás pivo 5 pivovarů (nepočítám ty supermalý).
Nejdůležitější je voda a slad, chmel nebo jeho náhražky zas takovou roli bolehlavovou nemá. :D

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

jvj56 píše: Klasickou technologii vyrábí u nás pivo 5 pivovarů (nepočítám ty supermalý).
Nejdůležitější je voda a slad, chmel nebo jeho náhražky zas takovou roli bolehlavovou nemá.
Voda je mizerná všeobecně, myslím její kvalitu.
Slad - nedělám si vůbec žádné iluze o tom, co se zpracovává - předpokládám, že vedou plísně a jiné "roztomilosti", třeba:
http://eagri.cz/public/web/mze/legislat ... 49800.html

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Jubilea

Příspěvek od adam.benda »

To je pěkné,
včerejším dnem jsou to přesně 4 roky od mé registrace zde na fóru a dneska jsem dotáhl 1000. příspěvek :)

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Ontario

Příspěvek od jeff »

Sakryš, co to zase ten Slávek asi dělal za pokusy :ethink:
http://zpravy.idnes.cz/do-ontarijskeho- ... anicni_btw

Jeff

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: Ontario

jeff píše:Sakryš, co to zase ten Slávek asi dělal za pokusy :ethink:

Jeff
,,Událost má jen zanedbatelný vliv na životní prostředí a nijak neohrožuje veřejné zdraví."
...neuvěřitelný. :smoke:

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

adam.benda píše:

Jeff
,,Událost má jen zanedbatelný vliv na životní prostředí a nijak neohrožuje veřejné zdraví."
no to je predsa jasné: "náša rádioaktivíta is werry zdaróvaja und vóbec néé tódlich!" alebo ako Stano Štepka: "..to nyé my, to óny, tý druhýý!" (Vygumuj a napíš)

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Jeff
Nazdar Jefe at al

To je každého půl roku jenom co se dozvíme. Jaký je proto důvod mi není jasné, ale je jasná jedna věc. Definitivně nepracujou na uzavřeném okruhu. Stavěj to u vody, aby ji měli, to je ještě jakž takž odůvodnitelné, jsou to pořád jenom parní kotle. Nevím na kolik stádií maj výměnu tepla mezi různě radioaktivní vodou, ale jasné je, že co upustěj je to, co nešlo do vzduchu. Je nesmysl si představovat, že z nich neletí radioaktivita i když jde vše dobře. Jde o to kolik. Technicky pro tyhle úniky při údržbě kterou mají na papíře i ve skutečnosti důvod není. ! Žádný! Takže jedině za účelem se zbavit nějakých přebytků. Tisíce litrů není nic, co by se nevešlo do nějakého záchytného zařízení, ale co s tím?

Je to všechno civilizační problém našeho technického systému. Jsme jak děcka se sirkama ve stodole.

Jenom pro zajímavost, veškerá dokumentace (na papíru) ke kanadské atomové elektrárně (mluvíme o 7 kopiích všeho), váží víc než 4x víc než váží elektrárna samotná. To mám od člověka, který v tom dělal.
Doufám, že je jasné, že je to vypracované do nesmírných detailů a stejně to takhle vypadá.
Jenže, jaké máme možnosti, když jsou v tom takový prachy a je polito-ekonomicky mocipánům nepřípustné, jít do VE?

Daleko větší problém máme s nad národní oligarchií která si udělala z Americky vercajk. Nejsem si jistý, kolika lidem to dochází, ale jsme celosvětově v situaci, ve které jsme byli pár let před druhou světovou. Z toho bude velký průser pro všechny a brzy.

Asi tak, ahoj, Slávek.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

adam.benda píše:,,Událost má jen zanedbatelný vliv na životní prostředí a nijak neohrožuje veřejné zdraví."
Voda sama o sobě je radioaktivní. Neměl bys jí vůbec pít! ;)

adam.benda
Zasloužilý člen

Palo píše:
adam.benda píše:,,Událost má jen zanedbatelný vliv na životní prostředí a nijak neohrožuje veřejné zdraví."
Voda sama o sobě je radioaktivní. Neměl bys jí vůbec pít! ;)
Ty jsi taky radioaktivní. :P A já taky. ;) Draslík K 40 ? Budem toho mít v sobě víc... A je fakt, že s tím, co všechno na nás dneska září, si nějaká svítivá voda v Ontariu asi moc nezadá... :)
Co my víme, lidé se tomu jezeru budou vyhybat jako čert kříži a třeba jeho účinek na tělo bude jako ten bazén ve fimlu Zámotek, kdo zná. :-) No jo, konec fantazírování... :ethink:

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Palo píše:
Tuco píše:Čím to vlastně, že po některých pivech bolí hlava, a po jiných ne (i v případě požití většího množství jednotek) ? Může za to chmel/extrakt, cukr, tetrahop a jánevimcoještětamcpou, nebo je to záležitost třeba i technologická?
Alkochlast ze kšeftu je průšvih, celkově. Na trhu je jen už promile výrobků, které nezatěžují imunitu (nezpůsobují bolehlav). To co tam je, můžem jenom hádat.

Pro příklad - lahvová Plzeň (ležák) mě naposledy udělala horší stavy než Kozel, kterým jsem se naštěstí ihned poté opravil...

Tuhle jsem zaslechl, že Ostravsko je hodně prolezlé rakovinou. Vzhledem k tomu, že tam alko mají rádi, tak asi hodně kupují v obchodě...
Často jsou výrobky vyráběné tak, aby chutnaly, aby si je lidé kupovali. Ale jak to působí na zdraví, to je věc druhá.

E-coli (Escherichia coli) se u některých lidí (možná teď už u všech) objevuje v tlustém střevě, takže obrázek nelže... Otázka je, co tahle potvora udělá, když se dostane do horního trávicího traktu.
Jestli E.coli přijde v podobě vody, tak mám obavy, že zřejmě nepřežije chlorování, ale je možné, ikdyž nepravděpodobné, že to přežije...
Co pivo..... Ale běžně 50% kořalek je sajrajt. Hodně se jich vyrábí tak že se doveze líh od Leška z Polska či odjinud. Líh je denaturovaný bitrexem a aby tu hořkost rozložili lijou do toho savo (Chlornan sodný NaClO). Bitrex se rozloží pravděpodobně na aromatické dusíkaté sloučeniny či jiné sračky, může tam zůstat i přebytek sava. Tohle všechno pak stočí do lahví či z toho udělají nějaký likérek ala jablko aby nenalo nic poznat.
A šup s tím do obchodu či hospody. To si pak pěkně zavdáš a ráno potkáš svoje játra jak Ti nadávají. Po litru utrejchu z čištěného lihu se s Tebou mohou také játra rozloučit.
No k tomu pivu ať nejsem off topic. Tak lahvový Plzeňský mi přestalo chutnat. Prý se část dělá v Polsku. A některá piva se dokonce umělě dolihovávají aby nemusela tak dlouho ležet a to by bylo aby se to tam nepokoušeli ojebat. Když budu hodně spekulativní, tak jsme zpátky u toho Leška z Polska.
Proto jsem zastáncem co nejlepšího piva (už se asi rok chystám že si ho uvařím, Kozel není špatný ale jak dlouho se bude dát ještě pít) a dobré velečisté domácí pálenky z ovoce. Mám ověřeno že po takovém pití není kocovina, bolehlav atd.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

adam.benda píše: si nějaká svítivá voda v Ontariu asi moc nezadá... :)
Co my víme, lidé se tomu jezeru budou vyhybat jako čert kříži a třeba jeho účinek na tělo bude jako ten bazén ve fimlu Zámotek, kdo zná. :-) No jo, konec fantazírování... :ethink:
Lake Ontario povrch 19,529 km2, objem 1639 km3, 14té největší jezero na světě, pobřeží 1146 km, Délka 311 km, šířka 85 km, průměrná hloubka 86 m, maximální hloubka 244 m.

Navíc skrz to teče Niagara dovnitř a St, Lawrence ven a Niagara má pokud se pamatuju dobře nějakých 4000 m2 za vteřinu vody.

Takže ono pár tisíc litrů není zas žádná hrůza, i když zdaleka netvrdím, že to je moc dobrý na ledviny.
Vyhýbat se bych rád viděl jak. Je to oblast najvyšší koncentrace kanadské populace a na Americké straně je to ještě hustší. Zapomeňte na romantické sny vandráckých písní. Vše je dávno jinak a z Niagarských vodopádů je Americký komerční cirkus.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

NAVAR píše:Mám ověřeno že po takovém pití není kocovina, bolehlav atd.
S NAVARem toto máme ověřeno, navíc důkazem byla moje poslední návštěva u něj, která se týkala zejména toho, co píše NAVAR výše :lol:

Tedy alko z obchodu jednoduše nebrat, jinak je potřeba postel obskládat kýbly (což bohužel v inkriminovanou dobu u NAVARa nebylo) ;)

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Ahoj bratře... Ty voe, tys mě pěkně nasral s tým plzenským. Vždy, když mne píchne u ledviny, vypiju 4 plzenský na ex a mám na půl roku pokoj.
Nejsem pivař, takže poznám houbeles...Který pivo je teda sakra ještě pivem???Že bych občas ochutnal.

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“