Slavek Krepelka píše:
Nazdar Marek,
Kdy jsi to od Jardy dostal? Tohle dávkování vypadá dost koňské. Nicméně, Jarda se tím intenzivně zabývá, já ne. Já jdu jenom podle historických odkazů a nějakých těch pár zkušenostech svých a druhých. Pokud je to víc než 3 měsíce staré, definitivně si s ním znovu promluv. Nicméně děkuju, že jsi to sem hodil. To totiž znamená, že piješ dohromady 7.5 kapek 35% HCl (Chemické?) denně. To už jsi měl podle všech doktorů mít propálený kotel, sraženou všechnu krev a na pomníku napsáno "Nebezpečný Šílenec". Jarda Zajíček šílenec není, naopak.
Přesné dávkování neexistuje a proto ho nikde nenajdeš. Ono to záleží na jedinci, jak na tom je. Taky to záleží na tom, co je v kyselině všechno namíchané atd. atd.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Ahoj, Slávek.
HCl (3,5% roztok) miešam s chloridmi.... vyzerá to asi takto.... dávam ho buď do zmesí chloridov (ktoré Jarda ponúka oficiálne, aj menej oficiálne), alebo ho vypijem 20 minút pred jedlom či po jedle (často aj aj - čiže aj pred jedlom aj po jedle, a jem 3-4 krát denne). Pred jedlom a po jedle si dám 0,5dcl vody s 10 kvapkami 3,5%HCl.
Večer si dávam samostatne chlorid zinočnatý (25 kvapiek = 125mg zinku), k tomu 20 kvapiek HCl (inak by mi prišlo zle z toho zinku...silná ťažoba na žalúdok).
Mimochodom, skúšam zisťovať, kde je pes zakopaný.... Stále mám totiž problémy s produkciou vlastnej HCl, a... pointa je v tom, že mi nestačí ani to množstvo HCl, ktoré beriem teraz....
Chyba môže byť aj v tom, že som akosi "zabudol" na potraviny, ktoré tvorbu HCl zvyšujú... od dnešného dňa ich teda zaraďujem (i keď škoda, že tie potraviny nemajú len funckiu zvyšovania tvorby HCl v žalúdku, ale majú aj iné vlastnosti, ktoré nie všetky mi musia vyhovovať - napríklad vplyv na určitý živel - voda, vzduch, oheň, drevo, kov, zem... a tým môžu vyviesť z rovnováhy).
Mám skúsenosť aj s betaínom HCl (zobral som 180 tabliet , pričom jedna má 324mg Betaine HCl + 5mg Pepsín). Denne som bral 6, a bolo mi fajn, na rozdiel od súčastnosti sa mi nehromadil v hrdle priesvitný hlien so slabo sladkastou chuťou.... a nemal som pocit tlaku v hrudníku (v strede), ani pocit knedlíku v krku.
Ten betain HCL som ale vyničil, a myslel si, že 3,5¨HCl bude dostačujúca náhrada (hlavne aj pre jej cenu, takú výhodnú...).
Čo mi ale "nedá pokoj" ? Takže - 1 tabletka betain HCl obsahuje 324mg betainu HCl.... vtedy som si ich denne dával 6 kusov, takže som denne prijal do žalúdka 1944mg betainu HCl.
Otázka znie... aký je rozdiel medzi betainom HCl a obyčajnou HCl ? Koľko obyčajnej HCl obsahuje 1 tabletka betainu HCl ?... či betain HCl neobsahuje ani desatinu obyčajnej HCl ?
Prečo sa toto pýtam ? Jednoduchá odpoveď...
100ml 3,5% roztoku HCl obsahuje 3500mg (dajme tomu, že 100 ml 3,5% roztoku HCl má 100g....) 100% HCl....
6 tabliet betainu HCl obsahuje 1944mg "betain HCl".
Ak by mal betain HCl takú silu (či agresivitu ?...) ako obyčajná HCl (v 3,5% koncentrácii) by mala taký istý účinok vtedy, ak by sme ju použili o množstve 55 mililitrov (!!!), a k tomu dodali ešte niekoľko mg pepsínu (ktorý tabletky betain HCl obsahujú...).
Ale...dajme tomu, že betain HCl je 10 krát slabší (alebo má 10 krát menej HCl ... veď predsa obsahuje HCl, nie !?) ako klasická obyčajná HCl (v 3,5% roztoku). Potom by som potreboval ako ekvivalent 6 tabletiek s obsahom 6x324mg betain HCl, použiť (ako ekvivalent) 5,5ml 3,5% roztoku HCl... čo by mohlo byť nejakých 85 kvapiek HCl denne (čo užívam teraz).
ALE - NEMYSLÍM, ŽE TÝCH 85 KVAPIEK 3,5% HCL (zmiešané dokopy v 5dcl vody, popíjané počas celého dňa, BEZ dodávky iných chloridov, ktoré by to mohli neutralizovať - himalájska soľ v jedle sa nepočíta...)
MÁ TAK SILNÝ ÚČINOK, AKO BETAIN HCl.
Záver k tomuto príspevku : betain HCl (taký typ, kde má jedna tabletka 324mg betaine HCl + 5mg pepsínu) v množstve 6 tabliet, má väčší účinok na žalúdočné problémy typu knedlík v krku, hlien zo žalúdka v hrdle, tupý tlak v hrudnom koši.... ako 85 kvapiek (približne 5,5ml) 3,5% roztoku HCl....
TAKŽE MOŽNO TOU KĽÚČOVOU ZLOŽKOU JE PRÁVE PEPSÍN !!! .... ktorý je obsiahnutý v tabletkách BETAIN HCl.....
Mne proste HCl samo o sebe nejak....nepomáha....
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
.....
Ale betain HCL mi pomáhal, a dostatočne na to, aby som to výrazne cítil (preto si ho o pár dní objednám, ak prežijem ten knedlík v krku).