Nazdar chlapí.poota píše:...... Tos mě zase rozkecaladam.benda píše: ........ jsem ale chtěl naznačit, že .. tu mohl být rok dlouhý 360 dnů. ..
Zdravím - poota
No, jó. 360 dnů kalendář. Tím se zabýval hodně Imanuel Velikovký v knize Worlds in Collision (Kolidující Světy) a ještě možná ve svých dalších, ty jsem nečetl.
Celkem se mu to dobře podařilo píchnout jako skok, z 360 dnů do roka před potopou na 365 1/4 do roka nyní, takže na Potopu. Podlé mého názoru, z toho co jsem kdy vyčetl, kolem nás nejen něco proletělo, ale mockrát nás to taky oběhlo a jestli se nemýlím, za všechno to nejhorší může ta sviňa Měsíček,. Dodneška se od Matičky Země vzdaluje a podle některých legend, které sahají až dlouhá desetitisíciletí před Potopu, je to už náš čtvrtý. Možná na to všechno ale nebyl ale sám, tedy s tou změnou kalendáře a pár dalších maličkostí, jako několikadenní zatmění Slunce a překopnutí Zemské osy na šišato. Mars je dobitej jak samice, z půlky povrchu mu zmizela zhruba 7km šlupka solidního kamení plus hromady vody a má na sobě vředy, jak kdyby v něm byly zabudované dost veliké asteroidy, nemluvě o tom, že v sobě má kaňon, ve kterém by se utopil Mariánský příkop dvakrát a definitivně jde o prasklinu. Reference od Toma van Flanderna, který se nasral na pýry (Peers) tedy své ortodoxní kolegy. Móc zajímavé.
Do Velikovského se šíleně navezli ortodoxní politici vědy, že pravděpodobnost něčeho takového je prakticky milón k nule. Po tý kometě, Shomaker-Levy v 2006 sebou jejich hlavní a skoro jedinný argument třískl o Jupiter. Je to parta šašků blbejch počmáranejch, tedy skoro všici. Flandernovi taky nemohou přijít na jméno, jenže Flandern je borec a důkazy má přímé.
S laskavým pozdravem, Slávek.