Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Zahradnické tipy triky ... a zajímavé rostliny
Moderátor: aNONym
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
Enem aby ta ačokča nebyla nějakým klonem trifidů......
Aby se nepsal další díl od wyndhama.... Bychom si nadělali do trenclí....
Aby se nepsal další díl od wyndhama.... Bychom si nadělali do trenclí....
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: mno...
... taky jsem si na to vzpomenul ... četl jsem tu knihu (ve značně salátovém vydání) jako malý na "skautském táboře" ... ... dodnes si pořád vybavuji to "mrazení v zádech", které jsem tehdy při tom zažíval ... ...
... Ty, Jardo, co myslíš ... může mít vliv na plody rostlin to, jakým způsobem se k nim chováme ??? ... např. při sklizni ??? ... neděláme s tou mechanizací něco špatně ??? ... ... ...
... Ty, Jardo, co myslíš ... může mít vliv na plody rostlin to, jakým způsobem se k nim chováme ??? ... např. při sklizni ??? ... neděláme s tou mechanizací něco špatně ??? ... ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ZdravímA(&F) píše:
já teda pokud su nějak nasranej...nebo ve špatné náladě, tak do záhonů ani nelezu a jdu raději třeba sekat trávu....
od rytí přes sázení a plevelení....nikdy to nejdu dělat z pocitem že musím a že mě to ser...
to radši nic....
myslím že mechanizace zas tak špatná nebude, pokud se také používá z láskou.......
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
přísloví
Staré římské přísloví prý praví : Zelenina vypěstovaná na cizím poli otrockou silou není dobrá pro tvé zdraví.
Pokud je něco chemicky nezávadné, tak to ještě neznamená že nám to neškodí.
Pokud je něco chemicky nezávadné, tak to ještě neznamená že nám to neškodí.
Tma na to vrhá nové světlo
-
- Zasloužilý člen
mno...
Když to je těžký....Můj názor je ten, že naše rozpoložení duševní nechává stopu vždy, všude v živých věcech, tedy organismech....Myslím si, že nesmazatelnou, něco jako gramofonový záznam. Kámošit s rostlinkama nelze , bez úcty a pokory a lásky. To ani se zvířaty. Vlastně ani s lidmi ne.
Já loni do skleníku zasadil mimo jiné i lilek a trávu.
Chodil jsem k niim a i když ještě neměli dobrou půdu, vyrostly baklažány jako cep a kytka mi málem zdvihla skleník....
Kolečka palic na tom vyrostlo.
Mluvil jsem na ty rostlinky vždy a pouze mile a laskavě. Znám však žlučovitou babiznu, které nevyroste ani mech na střeše. Takže si myslím, že na tom něco bude.....
Já loni do skleníku zasadil mimo jiné i lilek a trávu.
Chodil jsem k niim a i když ještě neměli dobrou půdu, vyrostly baklažány jako cep a kytka mi málem zdvihla skleník....
Kolečka palic na tom vyrostlo.
Mluvil jsem na ty rostlinky vždy a pouze mile a laskavě. Znám však žlučovitou babiznu, které nevyroste ani mech na střeše. Takže si myslím, že na tom něco bude.....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A(&F) píše:
Sice nejsem Jarda , jen se občas chovám jako "malej jarda " , tak snad můžu zareagovat.
Jako děcko jsem cosi četl , tak jsem to svým jugoslávským ručkovým měřákem ověřil.
A fakt - když rostlině ( kytce ) ubližuješ , tak prudce mění el. odpor. A co je zajímavé, reagují i když se ten co jim ublížil později jen přiblíží. Dál se tehdá moje výzkumy nedostaly , mě to stačilo k tomu , abych si uvědomil , že to jsou živé bytosti.
Tohle si může ověřit každý měřákem za 50,- od ťongů - ručkový je vhodnější.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Svět se zbláznil. Kytky rostou vzhůru nohama!
http://www.tomatogarden.cz/ Non
"Rostlina navíc roste směrem dolů, voda je tak dopravena k plodům jen s pomocí gravitace, což šetří rostlině další energii." ( )
Proč jen tahle "geniální myšlenka" nenapadla rovnou i samotnou přírodu?
"Rostlina navíc roste směrem dolů, voda je tak dopravena k plodům jen s pomocí gravitace, což šetří rostlině další energii." ( )
Proč jen tahle "geniální myšlenka" nenapadla rovnou i samotnou přírodu?
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Svět se zbláznil. Kytky rostou vzhůru nohama!
Inu nejspíš proto, že všechny rostliny mají dopravu vody vyřešenu jinak, než "samospádem".aNONym píše:Proč jen tahle "geniální myšlenka" nenapadla rovnou i samotnou přírodu?
Například stromy nemají potíže dostat vodu až do koruny, a to navzdory gravitaci.
Na stejném principu funguje i krevní oběh - u něj je ovšem vše komplikováno tím, že je v něm jako regulátor zařazeno srdce, které se mylně považuje za "pumpu", která tu krev čerpá. Potřebný výkon pro toto čerpání je sice různě publikován a srdce je za něj bezmezně obdivováno, ale to, že tak malý sval není schopen tak velkého mechanického výkonu, zůstává bez komentářů. Zřejmě hlavně proto, že by se musel najít nějaký jiný způsob "pohonu" krevního oběhu, což by bylo přece jen poněkud problematické. Především by se muselo uznat, že se léta letoucí kázaly bludy, a potom to celé znova zkoumat.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
mno...
Pravda, onehdá jsem koukal na evropský sekvoje a videl jsem, jak jsou z toho pumpování vody úúúplně vysílený a vyčichnutý.
Však moje rajčata taky povídala, že ěšli je nepověsím hore kokotom, že se na to vyfláknou...z toho pumpování mají oteklý stonky i prostatu.
Božínku, myslím, že ta soudnost už se nadobro vytrácí.Ale že to těm podvodníkům vychází...
Však moje rajčata taky povídala, že ěšli je nepověsím hore kokotom, že se na to vyfláknou...z toho pumpování mají oteklý stonky i prostatu.
Božínku, myslím, že ta soudnost už se nadobro vytrácí.Ale že to těm podvodníkům vychází...
aNONym píše:http://www.tomatogarden.cz/ Non
....
Tento způsob šetří rostlině ještě málo "čerpací" energie, u rajčat je potřeba do plodů injektovat vodu a rostlina už vůbec nemusí čerpat. Teprve pak bude mít dost energie.
Tma na to vrhá nové světlo
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Víš co je brácha zvláštní, že Tvoje rajčata sice měly stonky jak násady od krumpáče ale plodů na nich bylo ještě více než na těch netopejřích rajčatech. Estli to nebude ještě o něčem jiném. Třeba hnojení, hlíně, zaštipování, zalévání, slunci, vodě atd.jarda ovčák píše:Pravda, onehdá jsem koukal na evropský sekvoje a videl jsem, jak jsou z toho pumpování vody úúúplně vysílený a vyčichnutý.
Z pozice druhé strany (netopejřích rajčat) je to řekl bych o potištěným papíru. Na stránky jsem koukal s strašně mi to zavání WS shopem a jejich stylem reklamy ze které se mi jako sterému čitateli "psychopříruček" rolujou fusakle.
No i když nebudu hanět předem a jestli se naseru tak si ten superkvětináč udělám a pověsím jedno rajče jak Kalouska (hlavou dole -gulema hore) na kandelábr a uvidíme.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
-
- Zasloužilý člen
Doufám, žes z mého příspěvku pochopil tu hromadu ironie. Nonpoota píše:Inu nejspíš proto, že všechny rostliny mají dopravu vody vyřešenu jinak, než "samospádem".aNONym píše:Proč jen tahle "geniální myšlenka" nenapadla rovnou i samotnou přírodu?
Už třeba dle výše připojeného obrázku, ze kterého je vidět, jak se jim ty rajčatovníky "kroutí zpátky nahoru" (i přetože se tím oproti tvrzení "inovátorů" značně vysilují).
Pro Navara: http://factoidz.com/the-upside-down-pat ... to-garden/
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Jistě - ale rovnou jsem toho využil k naznačení, že věda vysvětluje mízní i krevní oběh mylně, hlavně proto, že jí unikají základní vlastnosti dotyčných "tekutin".aNONym píše: Doufám, žes z mého příspěvku pochopil tu hromadu ironie. Non
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Díky za odkaz je to easyaNONym píše:Doufám, žes z mého příspěvku pochopil tu hromadu ironie. Nonpoota píše:Inu nejspíš proto, že všechny rostliny mají dopravu vody vyřešenu jinak, než "samospádem".aNONym píše:Proč jen tahle "geniální myšlenka" nenapadla rovnou i samotnou přírodu?
Už třeba dle výše připojeného obrázku, ze kterého je vidět, jak se jim ty rajčatovníky "kroutí zpátky nahoru" (i přetože se tím oproti tvrzení "inovátorů" značně vysilují).
Pro Navara: http://factoidz.com/the-upside-down-pat ... to-garden/
Je teda fakt že rajčatovníky se kroutí zpátky nahoru i když se tím značně vysiluji a kroutí se i těmi 10 kily rajčat jak v té reklamě, voni vlastně vzpíraj
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
-
- Zasloužilý člen
Pooto, a nechtěl by ses o tomto zajímavém tématu rozepsat trochu více (nejlépe v samostatném vláknu) ? Nonpoota píše:Jistě - ale rovnou jsem toho využil k naznačení, že věda vysvětluje mízní i krevní oběh mylně, hlavně proto, že jí unikají základní vlastnosti dotyčných "tekutin".aNONym píše: Doufám, žes z mého příspěvku pochopil tu hromadu ironie. Non
Pokud se již však takto stalo, a mně to přitom uniklo, prosím potom "o nasměrování". Dík.