Nazdar Beldy. Tohle už tu bylo a dost jsem se do toho obul. Na straně jedné jsem nucen opustit můj starý názor, že pití destilované vody člověka nutně zdemineralizuje. To bude záležet hodně na stravě, ve které těch prvků přijde do těla daleko víc než jakoukoliv vodou. Zároveň se dá očekávat, že tělo se bude převážně zbavovat toho, pro co nemá upotřebení v té jaké formě, takže hlavně škodlivin a zbytečností. Ale:
Tvrdit, že ovocné šťávy, nebo dokonce ledovcové vody jsou natolik prosté inorganických minerálů, že jsou v podstatě srovnatelné s destilovanou vodou, je přeci jenom poněkud šílený výrok člověka, který má základní díry a to v základním vzdělání. Kdyby mluvil o dešťovce, tak ještě jakž takž. Říkáš, že žiješ pod Tatrami. Někdy se na tu ledovcovou vodu podívej a popřípadě jí kus naber a umej si v ní ruce mýdlem, a to mluvím o mýdle, ne o saponátu. Navíc se Hunzové (také to zde je někde probrané), živí převážně hovězím a to zdaleka ne syrovým, takže masem, které nás má zabít právě svým vysokým obsahem minerálů.
Ono to bude ještě nějak jinak a to, čím jsi tady Ty osobně přispěl, tedy přemrzlou vodou, by asi na tu ledovcovou vodu vrhlo podstatně lepší světlo.
S pozdravem, Slávek.