Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Rok 2012 - střípky poznání

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: májský kalendář

Příspěvek od Slavek Krepelka »

laik píše: a je jen náhoda že se přiblíží nejvíc k zemi právě v oblasti jižní ameriky, v oblasti od kud pochází ten kalendář......
hmmm......jakou to má spolu souvyslost ???....co nám to asi přinese ???..
kdo ví....
Tady bych si dovolil špitnout Laiku.

Májský kalendář pochází nejspíše od Olméků a Olméci ho vzali kdo ví kde. Nicméně, pokud mluvíme o Májích, mluvíme nikoliv o Jižní Americe. Jejich poslední adresa je Mesoamerika, tedy Střední Amerika, jmenovitě poloostrov Yucatan. Ta Jižní Amerika, její jižní cíp, kde to má přeletět, patřila Patagoncům, už dávno vyvražděným, avšak pověstných tím, že i po Ohňové Zemi běhali v zimě bosi a jenom v bederní sukénce.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Listopadový bumbrlíček

Příspěvek od adam.benda »

Slavek Krepelka píše:Nazdar Adame,

Stále nesouhlas. Myslím, že si to moc zjednodušuješ. Zhruba s Tebou souhlasím, ale já tady vidím to, do jaké míry je schoípen asteroid akcelerovat po dobu svého působení na Zemi naši matičku jakýmsi výsledným vektorem. Zde jde o směry, čas a zrychlení. U toho zrychlení jde o poměr masy země a asteroidu.
Slavek Krepelka píše:
adam.benda píše:Nevím teď přesně, kam s tím akceleračním zrychlením směřuješ, ale je to dáno přímo vztahem F = m a.
Nicméně na to vsaď jed, že tvar oběžné dráhy je dán jakousi původní a neustále přeživší setrvačností planety, ale gravitačním polem od Slunce je směr pohybu neustále natáčen, až nakonec vzniká elipsa. Slunce by chtělo trajektorii planety stočit přímo do Slunce, ale tato zvláštní setrvačnost to nedovolí, vždy "je o krok napřed".
Mám to ověřené, Slávku. Naprogramoval jsem si nový simulátor. Naházíš tam planety a hvězdy s libovolnou hmotností a libovolným počátečním stavem a simulátor Ti ukáže, jak se to pak celé bude hýbat. A to, co Ti tu tvrdím, se pomocí simulátoru jen potvrdilo.
Ouha 1. Sice jsem s tím zrychlením směřoval přesně tam, jak jsem to popsal v prvním odstavci mé součastné odpovědi, ale že jsi se zmínil, na F=ma máme diametrálně odlišný názor. http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... =vodotrysk
Ahoj Slávku,
řekl bych, že tím akcelerováním si to jen zbytečně zamotáváš.

Do Tvé výzvy ohledně "F=ma?" v odkazovaném Word dokumentu se nyní nepustím, ale unáhlil bych se k ukvapené odpovědi, že F = m a je stejně jako řada dalších fyzikálních vztahů opředena určitými podmínkami, nelze je použít vždy a na všechno. Je smutné, že toto není víc probíráno v základních lekto-prostředcích na základních a středních školách. (A ba skoro ani na těch vysokých, tam to zamluvěj zase milionem jiných nesmyslů, abys už pokud možno neměl žádnou možnost si to všechno jednoduše a logicky představovat..). Dle mého znamená gravitační síla prakticky rovnou už i zrychlení, pouze se tam ještě započítá hmotnost akcelerovaného tělesa. Tedy...:

O čem jsem přesvědčen, jest to, že pokud mi na těleso č. 1 působí gravitační síla od tělesa č. 2 podle F = kappa * m1 * m2 / r(na2),
pak na těleso 1 působí zrychlení dané vztahem F = m1 * a1 ... resp. ... a1 = F / m1.
Velice dobře to v praxi funguje.
Slavek Krepelka píše:Ouha 2. A co takhle slapové síly Adame. Měsíc tu naši zemičku masíruje už kdo ví jak dlouho a naopak a ta energie odněkud jde. jediní, na co to dokáže vědy svalit je právě ta Newtonovská setrvačnost jak Země, tak Měsíce.
Hm, upřímně nevidím ve svém výkladu problém, který by se slapovými jevy nějak kolidoval. Řekl bych, že Newtonovská setrvačnost a gravitační síla na to bohatě stačí.

Nemělo by se taky zapomenout na to, jak přesně slapový mechanizmus funguje. Nejlépe vzít jako názorný příklad Tichý oceán. Měsíc musí být vůči Pacifiku jakoby "zboku", aby nastávaly nejvýraznější slapové jevy. Ve chvíli, kdy je Měsíc kolmo nad mořem/oceánem, slapové jevy jsou minimální.
Slavek Krepelka píše:Za zmínku snad také stojí, že Měsíc se od země oproti všem teoriím vzdaluje, místo aby se přibližoval, i když pokud to není laserem měřené přes doplera na jeden zátah, v jeden moment, je zde ještě taky možnost, že se spomaluje C, což se taky jaksi na netu objevilo a dost se tím zabýval Cathie. V každém případě, s tou setrvačností, která tam samozřejmě je také, bych byl navýsost opatrný.
Je možné, že se zpomaluje "c", ale možná bych víc uvažoval o tom, jestli náhodou Země pomalinku neztrácí hmotnost. To by mělo za následek postupné oddalování Měsíce.

Ahoj,
Adam

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: májský kalendář

Slavek Krepelka píše:Májský kalendář pochází nejspíše od Olméků a Olméci ho vzali kdo ví kde. Nicméně, pokud mluvíme o Májích, mluvíme nikoliv o Jižní Americe. Jejich poslední adresa je Mesoamerika, tedy Střední Amerika, jmenovitě poloostrov Yucatan. Ta Jižní Amerika, její jižní cíp, kde to má přeletět, patřila Patagoncům, ...
...a také (nebo respektive): Inkům.

Ono by se asi taky mělo rozlišovat to, že je kalendářní systém ("Dlouhý počet", Haab a Tzolkin) a pak Sluneční kámen (ta známá kulatá deska s tváří božstva uprostřed) a teď jde o to, co pochází odkud, odkdy a od koho a jak to vzájemně souvisí. Sluneční kámen, pokud vím, obsahuje 20 kalendářních elementů (teď nevím, jestli kinů (dnů) nebo tunů.. A nebo si to pletu a je tam vyobrazen 1 uinal ... 18 elementů?) a pak je tam ještě 5 (nebo 4?) dalších elelementů. Podrobnější informace o kalendářních systémech pochází pravděpodobně hlavně z kodexů, jako je Drážďanský kodex a jemu podobné (sebrané starodávné mayské knihy). A tohle by byla oblast Střední Ameriky, tedy ten Yuacatan a okolí.

Když jsem ale nakousl první stránku knihy, kterou jsem dostal od své paní - Erich v. Däniken: Návrat Bohů 2012, už někde v abstraktu se tam píše, že Däniken zkoumá ten známý starodávný kalendář pocházející z Jižní Ameriky, což mi zatím nedává smysl a dokud si nepřečtu víc, asi mi to ani smysl dávat nebude. :)

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Slavek Krepelka píše:
Slavek Krepelka píše:
adam.benda píše: Mám to ověřené, Slávku. Naprogramoval jsem si nový simulátor. Naházíš tam planety a hvězdy s libovolnou hmotností a libovolným počátečním stavem a simulátor Ti ukáže, jak se to pak celé bude hýbat. A to, co Ti tu tvrdím, se pomocí simulátoru jen potvrdilo.
OK, nechme to na pokoji, mně je to dost jedno, pokud to do matičky neřízne, nebo jí to nepoškrábe zádíčka. Je to prcek. Nicméně, jak to vypadá s astetroidem a Měsícem? Vyhnou se tyto dva obloukem?

Ještě mne napadá, s tou simulací" A má ten simulační program v sobě zabudované, nebo zadáváš mu skutečnou situaci i s tím, že zeměkoule vlastně kolem slunce které letí s galaxií, letí po spirále, tudíž že její skutečná velocita je daleko vyšší vzhledem ke galaktickému systému, než se počítá z eliptické oběžné dráhy a tudíž s její setrvačností v je to taky všechno jinak co se týče návštěv odjinud? Ono je totiž tím těžší něco vychýlit, čím to má větší rychlost v rámci systému, i toho gravitačního.

Simulace jsou velice užitečným nástrojem. Nicméně, ony závisí na kruhových referencích matematicko fyzikálních a velice omezených teorií a nejsou důkazem ničeho jiného, než že někdo dokázal poskládat matematicky jakž takž odpovídající postup limitované pravdě . Buď na to opatrný. Interpretace té matiky, třeba gravitační, tě taky přivede třeba až k černé hmotě, která neexistuje. Stačí si popřemýšlet o Bar Galaxies a jak to přijde, že ta forma může vůbec existovat, a jak vlastně se ta gravitace musí chovat, aby bar galaxies mohly držet gravitačně alespoň nějaký čas pohromadě trusíce hvězdičky do spirál, jak musely vzniknout a co vede k tomu, že se z nich vyvinou ty "normální" spirálové, jako je Mléčná. Jenom Ti vrtám brouka do hlavy. Ono Ti to někdy v budoucnosti samo vytane na mysli, až se Ti to bude děsně hodit a budeš to potřebovat. S klidem to nech teď spát.
adam.benda píše: Do Tvé výzvy ....se nyní nepustím, ale unáhlil bych se k ukvapené odpovědi, ...:
Nepouštěj. První si dej dohromady fakt, že na deceleraci tělesa existují tři jakési pojmy co se z něj dá dostat. Síla, Momentum a Energie. Momentum se dokonce ani neobtěžuje s veličinou času.
adam.benda píše: Hm, upřímně nevidím ve svém výkladu problém, který by se slapovými jevy nějak kolidoval. Řekl bych, že Newtonovská setrvačnost a gravitační síla na to bohatě stačí.
To mne dost zaráží. Pokud s tím nevidíš nic špatně, rád bych znal Tvůj názor na to, odkud se bere energie na permanentní výrobu tepla jak Měsíce, tak Země, vzniklého díky tření způsobeném slapovými silami. Já tam nevidím nic než právě tu zmiňovanou "setrvačnost", která by tu energii mohla dodávat. Pokud ji dodává, musí ji sama ztrácet a s tím se musí nutně zpomalovat i těleso(a) nesoucí tu setrvačnost.

adam.benda píše: Nemělo by se taky zapomenout na to, jak přesně slapový mechanizmus funguje. Nejlépe vzít jako názorný příklad Tichý oceán. Měsíc musí být vůči Pacifiku jakoby "zboku", aby nastávaly nejvýraznější slapové jevy. Ve chvíli, kdy je Měsíc kolmo nad mořem/oceánem, slapové jevy jsou minimální.
Jak přesně funguje slapový mechanismus je kvalitativně docela jednoduchá záležitost. Jenom naprostý nemakačenko se nad tím může doživotně potit dělaje chytrého (a tím absolutně nemám na mysli Tebe, OK?). Očekávat, že přitažlivost Měsíce zvedne vodu pod Měsícem je stejně naivní, jako se domnívat, že je menší dřina sud piva zvednout, než ho koulet po asfaltce. Adame, ten Měsíc kolem Země projde zhruba jednou za den, nebo se pod ním jednou za den Zěmě otočí, relativně to je šuma fuk. Rovníkový obvod je cca 40 000km, takže ten Měsíc objede matičku rychlostí (na povrchu zemském), nebo to jeho působení objíždí matičku Zemi, abych byl přesnější, rychlostí cca 1700km/h na povrchu oceánu.

Víš, jak rychle se pohybují Tsunami? Nejvyšší číslo jsem chytil něco přes 700km/h na volném oceánu. Podíváš-li se na vlny a hodně si zapřemýšlíš, narazíš na prostý fakt, že rychlost vodní vlny (vše ostatní jako gravitace, teplota a hustota vody stejné, hloubku zanedbaje) záleží především na její mohutnosti (objemu, či spíše ještě plošnému obsahu své příčné sekce) a dále pak na čase, ve kterém měla možnost akcelerovat (předek vlny jede rychleji a akceleruje rychleji než vrchol, nemluvě o ocase vlny) na úkor výšky vlny, takže zároveň na délce vodní masy, než na něco narazí. Ta vlna se splácává a tím nutně narůstá její délka a tím nutně narůstá její rychlost. Když to začne ovlivňovat stoupající dno, proces se převrátí, vlna zpomaluje na úkor své délky a výška narůstá.

Ten příliv, kdyby ho měl Měsíc táhnout pod sebou, by asi umyl hlavu i Sněžce, tedy na východních pobřežích oceánů. Jo, a poprosil bych neříkat mi jako všichni, na které jsem s tímhle skočil, že vodní vlny neakcelerují. Fousy od lodě to jasně malují na vodě svým zakřivením. (Zde nemluvím o solitonové vlně, ale normálních vlnách. Mají rozdílnou mechaniku, ale i solitonová asi zrychluje za danných podmínek, i když jsem ji při tom nikdy nepřistihl.)

Ale zpět k tomu sudu. Samozřejmě, že Měsíc ten oceán roztahuje jenom více-méně stranově. Na zvednutí té vody jednak nemá sílu, a jednak by to bylo proti zákonu gravitace :D Vektor v ose Země - Měsíc je balancován přesně tou "setrvačností", nebo snad lépe řečeno odstředivou-dostředivou silou. Ze strany už to vypadá trochu jinak, hlavně pak s přihlédnutím k tomu, že gravitace na oceánu je větší než gravitace na pevnině a že voda má tudíž jakousi gravitační anomálii oproti šutru. Ano, kilo brambor váží na oceánu víc než na souši, pokud je váženo siloměrem. To je oficiální, nekamenovat mně. :D
Slavek Krepelka píše: .... ale možná bych víc uvažoval o tom, jestli náhodou Země pomalinku neztrácí hmotnost. To by mělo za následek postupné oddalování Měsíce.
To by asi takový následek mělo, ale nic mne s tou hmotností nenapadá. Historicky to naopak vypadá, že nám neustále dorůstá. Máš nějaký nápad, jak by to dělala? Já ne, kromě ztrát atmosféry a s tím i vody, ale jaksi, jak jsem už podtkl, to historicky vypadá spíše na to, že se Zěmě, nebo alespoň sila její gravitace neustále zvětšuje, ale nic na tuty.

Ahoj, Slávek.

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Ekonomika otázky a odpovede

Příspěvek od sano »

http://spravy.pravda.sk/odpovede.asp?t=STANEK3
Nevie mi to načítať poslednú stránku tohto vlákna. Preto to umiestňujem tu.

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

kalendář

Příspěvek od laik »

Calleman....hlavně mě tam zaujal odstavec
........Den 21. 12 2012 je spíše vymyšlené „fantasy” datum, ale protože se k ničemu nevztahuje, mohou si lidé k touto datu projektovat cokoliv, ráj, apokalypsu, cokoliv..Myslím ale, že nemá v kosmickém plánu žádný význam.........

http://www.novoucestou.cz/?p=14120

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
adam.benda
Zasloužilý člen

Re: kalendář

Mayské časové cykly se vztahují k přírodním biorytmům, které jsme ještě pravděpodobně úplně neprokoukli. Neschopnost to vidět a chápat by neměla automaticky znamenat, že to nemá žádný význam.

adam.benda
Zasloužilý člen

Slavek Krepelka píše:OK, nechme to na pokoji, mně je to dost jedno, pokud to do matičky neřízne, nebo jí to nepoškrábe zádíčka. Je to prcek. Nicméně, jak to vypadá s astetroidem a Měsícem? Vyhnou se tyto dva obloukem?
Ahoj Slávku,
mám jenom pár minut, zkusím to vzít smahem.

Střet asteroidu a Měsíce je bez obav. Dráha asteroidu sice tvoří sečnu ohledně oběžné dráhy Měsíce, ale velice dobře se minou - Měsíc před tím šutrem uteče.
Slavek Krepelka píše:A má ten simulační program v sobě zabudované, nebo zadáváš mu skutečnou situaci i s tím, že zeměkoule vlastně kolem slunce které letí s galaxií, letí po spirále, tudíž že její skutečná velocita je daleko vyšší vzhledem ke galaktickému systému, než se počítá z eliptické oběžné dráhy a tudíž s její setrvačností v je to taky všechno jinak co se týče návštěv odjinud?
Simulátor pracuje tak, že mu pouze zadáš vzájemnou polohu, počáteční rychlost a hmotnost všech objektů, on pak vypočítává velikost a směr zrychlení každého objektu a výsledné hodnoty přenáší do obrazu a ukazuje, jak se to celé hýbe. Pohyb slunečních soustav v galaxiích jsem tam nijak nezohledňoval a to z více důvodů. Ono to skutečně stačí na této úrovni, pokud nepotřebuji vidět vyloženě pohyb soustav vůči galaktickému středu. Všechny ty gravitační vlivy a pohyby jsou jenom relativní, nechtěl jsem to touto (i jinak zatím docela nejistou) záležitostí komplikovat.
Slavek Krepelka píše:Simulace jsou velice užitečným nástrojem. Nicméně, ony závisí na kruhových referencích matematicko fyzikálních a velice omezených teorií a nejsou důkazem ničeho jiného, než že někdo dokázal poskládat matematicky jakž takž odpovídající postup limitované pravdě . Buď na to opatrný. Interpretace té matiky, třeba gravitační, tě taky přivede třeba až k černé hmotě, která neexistuje.
Je to tak, Slávku. :good: Je to jen taková marná snaha pozorovat, jak se to jeví, ale mnohdy se nedíváme na pravou podstatu věci... Víš Slávku, tohle se mi na fyzikálních vědách "líbí"... Jsou to tak neuvěřitelně vyvinuté nástroje na popis a předpokládání všech možných jevů, ale stále to neprohlédne jádro pudla. Ani když najdou v Cernu antihmotu nebo jakoukoliv jinou zajímavůstku, neprohlédnou jádro pudla. Na to se bude muset jít jinak... Bohužel a naštěstí, nejistými vodami určitého duchovního přístupu. Asi.
Slavek Krepelka píše:To mne dost zaráží. Pokud s tím nevidíš nic špatně, rád bych znal Tvůj názor na to, odkud se bere energie na permanentní výrobu tepla jak Měsíce, tak Země, vzniklého díky tření způsobeném slapovými silami. Já tam nevidím nic než právě tu zmiňovanou "setrvačnost", která by tu energii mohla dodávat. Pokud ji dodává, musí ji sama ztrácet a s tím se musí nutně zpomalovat i těleso(a) nesoucí tu setrvačnost.
To je těžké, Slávku. To samé vyvstává u magnetického motoru a možná i jinde.. Kde se bere ta stále udržující energie, i když je trochu "odčerpávána"...
Jinak toto jsem zatím neprověřoval (jestli nekecám), ale možná se tyto ztráty vzniklé slapovými a jim podobnými jevy projevují právě tím oddalováním Měsíce... Zkusím to ještě promyslet.

Tsunami a vliv Měsíce příště, teď startuju vrtuli...

Pěkný víkend a ahoj! :)

adam.benda
Zasloužilý člen

Slapové jevy

adam.benda píše:Tsunami a vliv Měsíce příště, teď startuju vrtuli...
Slavek Krepelka píše:Samozřejmě, že Měsíc ten oceán roztahuje jenom více-méně stranově. Na zvednutí té vody jednak nemá sílu, a jednak by to bylo proti zákonu gravitace :D
Řekl bych spíš, že tady by se Měsíc marně snažil jít proti poměrně velké tíhové síle, než proti samotnému zákonu, ale asi jsi to tak myslel. :-) Dalo by se říct, že určitým způsobem je zemská gravitace směrem do stran mizivá a tak má přitažlivost Měsíce nějakou šanci.

Jen pro zajímavost, čeho jsem se před časem dopočítal:
Na každý kilogram hmoty na Zemi působí Měsíc přitažlivou silou o velikosti 33,19 uN (mikroNewtonů).

U "spojité masy" - například oceánu - to může pak dělat skutečně vydatné číslo.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Slapové jevy

Nazdar Adame,

I proti tomu zákonu. Pokud si odmyslíme ze systému slunce, stejně jako ignorujeme galaxii při výpočtech solárního systému, Měsíc a Země rotují vzájemně kolem barycentra utopeného pod povrchem Země. Nicméně, i Země kolem něj vykonává rotační pohyb, který má za následek odstředivou sílu a ta odstředivá síla tak nějak přibližně balancuje přitažlivost Měsíce na přímce protínající středy obou těles. Nic by se tedy na této přímce nemělo dít alespoň na straně Země blízké Měsíci. Tady to jde všechno podle knihy (jakž takž). Jenže vektor zemské gravitace je dostředivě kulového charakteru. Zatímco na té středové přímce jsou vektory Země a Měsíce proti sobě, čím dál tím víc ke straně Země působí Země na řekněme oceán méně a méně proti Měsíci. Pokud bychom si představili Měsíc nad pólem Země, někde kolem rovníku už jde vektor země do jisté míry s vektorem Měsíce, začínají se sčítat a na opačném pólu už se vektory sčítají zcela, i když tam hraje poněkud roli jiná vzdálenost.

Pokud jsi tedy napočítal vliv Měsíce na 33,19 uN (mikroNewtonů), musím se domnívat, že jde o sílu na středové přímce, na blízké straně Země - Měsíc, balancovanou rotací Země kolem jejich vzájemného barycentra (a Zemskou gravitací). Je to velice složitá záležitost, ale zhruba se dá říct, že čím dál tím víc stranou od středové přímky tu sílu Měsíce čím dál tím míň balancuje vektor Zemské gravitace a eventuelně se k přitažlivosti Měsíce začne přidružovat. Toto je jedním z hlavních důvodů, proč jde příliv stranou. Druhým je mechanika mořské vody a třetím je rozdíl mezi využitím síly nutné ke zvedání a k laterálnímu (vzhledem k lokálnímu vektoru zemské gravitace) zrychlování, tedy ta bečka piva zvednutá a nesená na ramenou, nebo koulená po asfaltce.

Ahoj, Slávek.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

....ve zprávách dnes 13.7 2011 ...

Příspěvek od martin11 »

... věřím, že se " TO " povede ......
tomas
Stálý člen

Máyský kodex z Drážďan

Příspěvek od tomas »

proroctví 2012
"Běda vám lidé Země rytířů jaguára konec nastane, ze starého světa věk nový povstane pak prijdou spravedliví lidé z hvězd"

Co se děje - finanční krize, US EU borcení trhu a ztrata výroby, boj mezi raitingovými a genturami a vládou, současný systém je řízen a regulován financema. Na světě se pohybují lidé, co se tváří že penězum rozumí, nabízejí vládám své služby, odvolávají se na svou nezávislost a odbornost, ale hlavně manipulují pomocí účelových zpráv s akciovým trhem. Banky jako takové profitují na strachu vlád z finanční nestability. Hodně stavebních produktu, stav. spoření a hypotéky jsou podpořeny státem, banky tak pouze parazitují ve formě úroku, navíc z hypotek a jiných dluhů udaělají fondové portfolio které prodají dále do světa. Není divu že svět je v takových s.r.a.č.k.á.ch

Bankéři a ekonomičtí analytici jsou vážené osoby vlády se jim klaní a žádají o radu, ale přitom jsou to lháři a hoštapleři nejvyššího řádu.

Tito lidé mi připadají jako rytíři jaguára - ale nedokážu si představit co by způsobilo změnu k lepšímu... a pak mám velikou obavu, že by to poškodilo hlavně ty chudší....
Další otázkou je jestli normální lidé - nemafiáni dokážou ovládnout situaci a nastane změna k lepšímu.

Tak jako komunismus je diktatura, tak demokracie predstavuje vládu mafie.

Proto si myslím, že v roce 2012 nic nepřijde a kdyby přišlo většina ovčanů bude ráda bečet pod vedením našich osvícených hoštapleru .... :(

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

MNO....

Příspěvek od jarda ovčák »

Ano, já získávám pocit,že se jedná o test....
Jde o to, v těchto lejnech si vytvořit místo na světě , které voní jehličím a je vystlané mechem, běhají tam laně s kolouchama a ty lejna tam nedosmrdí. V tom bude fígl..
Jináč s tebou naprosto souhlasím. Současnost je éra vědeckého fekalismu a mrvologie

adam.benda
Zasloužilý člen

Test

Ještě jde o to, zda se nestanou věci, které by narušili (nebo úplně zrušili) současnou infrastrukturu, ten současný "Systém". To by byl Test lidstva s velkým "T" a šance jak na v mnoha ohledech lepší budoucnost, tak stejnětak velká šance na totální chaos a anarchii (anarchii v tom špatném slova smyslu)...

Slávku,
promiň, že jsem se teď tak odmlčel, ale mysím, že o mnoho jsi nepřišel, vlastně říkáš to, co bych Ti k tomu říkal já, jen jinými slovy. O vlivu Měsíce a tvorbě Tsunami taky pochybuju o tom, že by ses ode mne dozvěděl něco nového. Ty věci známe, jen je oba říkáme z mírně jiného úhlů a jinými slovy. Tvůj poslední příspěvek je velice trefný a nemám mu jak "oponovat".

Zdravím nejen do Kanady a už se těším, až se budu moct fóru věnovat zase o něco víc než doposud.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Test

Příspěvek od Palo »

adam.benda píše:Ještě jde o to, zda se nestanou věci, které by narušili (nebo úplně zrušili) současnou infrastrukturu, ten současný "Systém". To by byl Test lidstva s velkým "T" a šance jak na v mnoha ohledech lepší budoucnost, tak stejnětak velká šance na totální chaos a anarchii (anarchii v tom špatném slova smyslu)...
Celý systém se rozpadne na hadry. Ve městech nebude klidu, klasická zaměstnání přestanou existovat. Infrastruktura bude v háji. Každý bude dělat jen to, co bude v jeho silách. Paliva do popojíždědel nebude, potraviny i jiné obchody budou zavřené - fungovat nebudou, stejně lidé nebudou mít ani peníze si cokoliv koupit a pokud budou, tak půjde cena peněz úplně do háje, budou mít cenu ubohého papíru. Přežijou jen soběstační a ti, co budou schopni bártrového obchodu.

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Odpovědět

Zpět na „Universum“