Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

věčné kyvadlo

Příspěvek od martin11 »

...tak toto by mohl být realný MM :idea: m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: ověřeno

Příspěvek od adam.benda »

huhu píše:hm hm ....

včera jsem si s tím hrál , ale ne a ne mi to běhat samo ...
Palec nahoru za další praktickou snahu. :good:

Ano, ve výpočtech byly zahrnuty všechny magnety bubnu, i ty nejvzdálenější k magnetu na pohyblivém rameni, což bylo nezbytné.

Zkusil bych dvě věci:
1) zvednout hmotnost bubnu
2) zkrátit trochu přechod té v-gate dráhy (přijde mi, že na konci dráhy je moc velká mezera, než pak dráha zase začíná...)

Konec a začátek dráhy bych zkrátka napojil až úplně na sebe.. podobně jako je to na videu původního autora. :)

A na tom videu od původního autora je ještě nějakej pomocnej bazmek dole pod bubnem... Možná to slouží k motivaci bubnu, aby u kritického místa nejen nedocházelo k brždění, ale aby tam byl i nějaký drajv směrem dopředu. Zatím, aby se Ti to jen točilo naprázdno, bych to tam nepřimontovával...

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

reověřeno

Příspěvek od huhu »

čeče, to tak bylo původně. ale se mi zdálo , že se buben brzdí při průchodu začátkokoncem ještě víc , tak jsem tři řady magnetů uříznul.
Ale máš pravdu , že to tak mají všici . Tak to ještě zkusím , ono to totiž možná umožní udělat ostřejší vačku ......

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: věčné kyvadlo

Příspěvek od huhu »

martin11 píše:

...tak toto by mohl být realný MM :idea: m11 :lol:
asi ne , druhý den už se to jen malinko pootáčelo na místě. Leda by to za tu dobu naindukovalo dost energie na opětovné rozhýbání impulzem.
Zkusil jsem přestřihnout šňůru a vložit axiální ložisko a bylo to ještě horší.

---------------------------------------------------------------------------------------

jo a ještě k tiziano design - nepokračuju, pekelný stroj mi shořel ....... měl jsem ho vedle letadýlka , v něm lipol accu a ty mi bouchly , shořel model , dvě nabíječky, kabel od brusky ,zdroj a tiziano stroj . To určitě ti amíci haarpunou udělali ! :evil:

adam.benda
Zasloužilý člen

Nová éra magnetických motorů

Vnímám (už delší dobu) rozmach nového druhu snah o magnetický motor... Využití zpětné indukce. Mám pocit, že v tom budou mnohem větší šance, než se může zdát.

(A navíc jen pro příklad: Paradoxně takový motor může lépe běžet, pokud je elektricky zatížen než v případě, že je zatížen málo.)

Rád bych pro vás měl něco víc, než jen takovouhle polemiku, jejíž náplň navíc pro většinu z vás není žádnou novinkou, ale bohužel mám v současné době dost svázané ruce. Jedině, že by mi magnetický motor začal už zítra vydělávat na uživení rodinky...

I když občas více či méně odmlčen, jsem stále s vámi a držím nám všem palce.

děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová éra magnetických motorů

Příspěvek od děda Slavík »

I když občas více či méně odmlčen, jsem stále s vámi a držím nám všem palce.
Já taky. Jen mne trochu mrzí, že od toho hlavního, to je MM se utíká k úvahám jestli se vesmír rozpíná a podobné domněnky.
Kamarád mně poslal zajímavé video. Generátor poháněný MM. Možná jste ho již viděli, ale kdo ne, tak je tady.-

Kluci, do toho.
ABCHop
Nový člen

video

Příspěvek od ABCHop »

Video je krasne, hezky se mu to tam toci. Sice vubec nevim co povida, ale docela by me zajimano co macka (zapina) tou levou rukou v case 2:47

Magneto
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Argentinský Perendev

Příspěvek od Magneto »

Taky tam vidím tu levačku něco zapínat :o)
Chtěl bych to vidět běhat bez té svítící krabičky - tváří se jako ukazatel, ale uvnitř může být klidně zdroj. Osobně nemám důvěru v model, který se tváří, že pracuje čistě na bázi permanentních magnetů (to jsem z té španělštiny pochytil), a přitom se neobejde bez drátů a svorkovnice. Divný je i rozjezd - proč ne hezky plynule od nuly? Asi aby výrazná akce při rychlém roztočení a následný bzukot "indikátoru" odvedly pozornost od stisknutí spínače. Nejsem skeptik, ale tohle se mi nezdá.

adam.benda
Zasloužilý člen

Stínění sem, stínění tam, magnetický motor bude rozšlapán?

děda Slavík
Zasloužilý člen
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Argentinský Perendev

Příspěvek od děda Slavík »

Divný je i rozjezd - proč ne hezky plynule od nuly? Asi aby výrazná akce při rychlém roztočení a následný bzukot "indikátoru" odvedly pozornost od stisknutí spínače. Nejsem skeptik, ale tohle se mi nezdá.
Ná základě vašich "poznatků" jsem se na to díval NĚKOLIKRÁT. Podle mne jsou dvě sekce MM a jedna je generátor. Jelo by to tedy i bez generátoru. Podobně jako Perenděv a další. (uporornění na manipulaci levé ruky a cvakání spinače jsem si nepotvrdil)
Někdo tady kdysi psal o mrtvém, nebo nulovém bodě. O nutnosti tento bod PŘEKONAT. To udělá jen (zatím) SETRVAČNÍK. Jako u spalovacího motoru. Takže počáteční "švunk" udělá startér a nebo ruka.
Jde asi o to objevit, jak snížit přítažnou sílu a odkopnutí nechat v plné síle. Pokud to nedokážu, nepomůže ani setrvák.

Kluci, do toho.
jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

další system vhodný na rozšlapání?

Příspěvek od jeff »

Nevím, vypadá to pěkně, ale ty magnety na sebe vidí a to nevěstí nic dobrého, ale vyzkoušet to je jednoduché, že ano.

Jeff
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

V tom druhém pohledu to trochu připomíná systém ,,Sabous".Tam byla také taková pohyblivá věcička,tedy ne úplně ale princip nejspíše totožný.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... sc&start=0
Jistě si mnozí vzpomenou,je to i na Yotube.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
jeff
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeff »

Koukám, že to přece jen budu muset na vyzkoušení postavit, přes to že tam je spousta nežádoucích sil, tak mi to nedá, nakonec rozšlapat se to dá vždycky. :lol:

Jeff

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: další system vhodný na rozšlapání?

Příspěvek od martin11 »

jeff píše:Koukám, že to přece jen budu muset na vyzkoušení postavit, přes to že tam je spousta nežádoucích sil, tak mi to nedá, nakonec rozšlapat se to dá vždycky. :lol:

Jeff
Zdarec jeffe.....je zde několik problémů...počkej do srazu, vsvětlím ti , kde vznikne SMOT :idea: ...jinak na obrázku to vypadá pěkně....ale už jen ta klec "stíněná" Fe je špatně....zkratuje celý magnet/rotor/... :idea: a z té mezírky "ven" nepoleze žádný mag.pole/si myslím/ bude záležet na mohutnosti Fe....a potom...když jeden magnet přitahne, tak k dalšímu nepustí...a ten co tlačí je na tom stejně jen obráceně :idea: ....ahoj m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
jeff
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: další system vhodný na rozšlapání?

Příspěvek od jeff »

Martine, právě to jsou ty síly, které mám na mysli. Stator by musel mít dost velký průměr, magnety rotoru sice mají být stíněné, ale i na dálku to stínění bude dost brzdit jakýkoliv pohyb. Rozmístění statorových magnetů by nemělo být pravidelné, k pohybu je třeba změna síly magnetických polí. Tím se dostáváme ke smotu, nebo V gate.

Takže rozšlapat :bhead: možná ale by z toho přece jen šly dostat nějaké ty kWh, co kdyby...... :pivko:

Jeff

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“