Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: ověřeno

Příspěvek od Akord »

poota píše:A ještě drobnost - chceš snad naznačit, že patříš k těm "více zdatným", které se oblbnout tak snadno nepodaří? A v čem "více zdatným" - ve fyzice a nebo v podvádění?
Presne tak, ve fyzice a elektromagnetismu. V oblasti pracuju a Slávkovy provokace to nezmení. Fotbalista se také nestydí za to že kope góly, a je snad jasné, že méne trénovaný má malou šanci, i když ne nulovou. Vy jste me tu možná nachytali na pár chybách, ale uvedomte si nekterí, že tech vašich je taková spousta, že je všechny zpracovat nemám šanci, blbosti se generují mnohem levneji.

Slávek: Píšeš úplne off topic. Víš dobre, že video není prukazný materiál, tak nemám co na tom prokazovat. Nevím, zda sis to po sobe prečetl, zdá se mi to nelogické, co napsals o uzavreném systému v jedné vete jsi pak poprel v poslední, proto nevím, cos pod tím myslel.

Že se lidé pres youtube baví deláním magnetických podfuku, podvodu je zrejmé, protože je tam zjevne dost príspevku, o kterých to, co tvrdí není pravda. Proto je také dobrý duvod si myslet, že je mnohem jednodušší roztočit predmetným rotorem pres desku stola.
Toto vedí i sami prezentující, není pravdepodobné, že by si nevšimli konkurenční produkty. Pokud nelžou, tak by se meli v první rade soustredit na rozptýlení pochybností, a tohle oni nedelají.

Pokud nekdo delá reklamu treba na tvrdé sklo, tak ukáže, jak ho je težké poškrábat, a nebude kolem nej pouze zpívat.

Akord
Zasloužilý člen

Re: zachování hybnosti

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:Akorde, že tě huba nebolí. :D Non
Akord píše:Schválne mi zkuste pánové najít jediný muj príspevek, kde jsem se ohánel vyložene zákonem zachování energie.
Co třeba diskuze o spalování vody? ;)
Nebo to bylo myšleno pouze na toto vlákno? :P
Myslel jsem samozrejme celé fórum, ne tohle vlákno. Ale došlo mi pri tomto, že si nečetl, co jsem o tom zákonu kdy napsal. Vetšina lidí se handrkuje o jeho platnost, ale nechápou jeho smysl. V podstate vetšinou jen odbočují od témy. Spalování vody není o zákonu zachování energie, ale o tom, že porádek se nedelá sám od sebe. Opakuji, že je docela zbytečné argumentovat nečím, co si vetšina stejne vysvetluje po svém.

http://upramene.cz/forum/viewtopic.php? ... 5cf6#48905

Akord
Zasloužilý člen

Re: zachování hybnosti

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:Asi by bylo lepší, abychom se s touto rozpravou přesunuli jinam, kde to bude více o energii. A méně o magnetech. ;)
Souhlasím s pripomínkou, dekuju za nabídku, ale myslím, že z mé strany to asi bylo všechno, nechtel jsem odbočit od toho videa k energii, vyjádril jsem se k videu a hotovo.

ťuťu
Starší člen
Dal: 3 poděkování

Re: Magnetické motory II

Příspěvek od ťuťu »

děda Slavík píše:
"hádanka s vyklenutým drátem"
A co je asi tady za hádanka?

http://translate.google.com/translate?l ... 64407.html
V klidu, žádná hádanka.
Ten materiál se týká elektromotorů s permanentními magnety, takže kniha užitečná pro praxi.
Zbytečně bys trávil čas louskáním z angličtiny něčeho, čemu sám nevěříš a co se stále snažíš popírat.

děda Slavík
Zasloužilý člen
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od děda Slavík »

Zbytečně bys trávil čas louskáním z angličtiny něčeho, čemu sám nevěříš a co se stále snažíš popírat.
Díky za vysvětlení. V tom závěru se pleteš. Jsem jeden z těch, kdo věří, že to mnohým funguje a pojede to i u nás. Ani o jednom videu na You Tube jsem neřekl, že je to podvod.

Kluci, do toho.
děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Nikoliv, nepletu se.
Obsah té knihy je skutečně něco, co popíráš - opakuji, že v knize jde o permanentní magnety v elektromotorech.
Z toho jsem na větvi. O pernamentních magnetech v el. motorech jsem se nikdy s nikým nebavil. NEZAJÍMAJÍ MNE. Můj zájem je v tomto směru jen o motory MM. Tedy magnet v rotoru a magnet ve statoru.
Do knihy jsem trochu nahlédl, byla tam zmínka o PERN. MAGNETU, ale protože angličtinu neznám, byla to pro mne záhada, co je tam asi o tom psáno. Dal jsem to tedy zde do fóra s tajným přáním, že se na to někdo podívá a řekne co je tam. STALO SE. Díky za poučení.

Kluci, do toho.
ťuťu
Starší člen

Příspěvek od ťuťu »

děda Slavík píše:

Z toho jsem na větvi. O pernamentních magnetech v el. motorech jsem se nikdy s nikým nebavil. ......Díky za poučení.
A ještě poučím:
PERMANENTNÍ, nikoli "pernamentní"....

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

děda Slavík píše:
Nikoliv, nepletu se.
Dědo, na Ťuťu tu slušný lidi dělaj jenom ňuňu. Je to slabomyslný a nectný prudič a dělá si z tebe fackovacího panáka, hoje si svbé mindráky, protože jaksi neangličtíš. Skutečně jde o standartní technickou příručku
Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

A ještě poučím:
PERMANENTNÍ, nikoli "pernamentní"....
Díky za poučení. Tohle slovo PERNAMENTNÍ jsem nevědomky používal všude. Asi proto, že jsem měl kdysi jízdenku na elektriku ( v době, když stálo jízdné 6O hal) a tomu jsme říkali PERNAMENTKA. Možná to bylo špatně, ale tak jsme tomu říkali. Takže tomu poučení jsem rád.
Ještě jedno poučení bych od tebe chtěl znát. Proč neustále zdůrazňuješ, že ten autor není esoterik?? To má nějakou spojitost s magnetem?????

Kluci, do toho.
ťuťu
Starší člen

Příspěvek od ťuťu »

děda Slavík píše:
Díky za poučení. Tohle slovo PERNAMENTNÍ jsem nevědomky používal všude. Asi proto, že jsem měl kdysi jízdenku na elektriku ( v době, když stálo jízdné 6O hal) a tomu jsme říkali PERNAMENTKA. Možná to bylo špatně, ale tak jsme tomu říkali. Takže tomu poučení jsem rád.
Ještě jedno poučení bych od tebe chtěl znát. Proč neustále zdůrazňuješ, že ten autor není esoterik?? To má nějakou spojitost s magnetem?????
Ano, mnoho lidí vyslovuje některé výrazy špatně, např. "trídr", "silemblok" či "išias".

Autor zmíněné knihy opravdu esoterik není, píše publikace technického rázu.
O magnetech tam píše jen fakta.

Vyhledáváš spíše informace jiného charakteru, jak jsi sám výše uvedl, viz " O pernamentních magnetech v el. motorech jsem se nikdy s nikým nebavil. NEZAJÍMAJÍ MNE".

děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Tady se snad nepíší fakta?? Nebo jsme podle tvého soudu esoterici, tajná společnost, posedlí démonem, lháři a podvodníci??
Vzpamatuj se hochu a hraj na jinou notu....

Kluci, do toho.
ťuťu
Starší člen

Příspěvek od ťuťu »

děda Slavík píše:
Tady se snad nepíší fakta?? Nebo jsme podle tvého soudu esoterici, tajná společnost, posedlí démonem, lháři a podvodníci??
Vzpamatuj se hochu a hraj na jinou notu....
Jacek F. Gieras píše tyhle publikace pro ty, kdo se zabývají v praxi elektromotory, tedy reálnými technickými zařízeními. Musí tedy nutně pracovat výhradně s fakty a nemůže v přístupu k takovým předmětům postupovat třeba právě tak, jako ty - proto jsem připomenul tu tvou větu " O pernamentních magnetech v el. motorech jsem se nikdy s nikým nebavil. NEZAJÍMAJÍ MNE". Sám jsi ukázal, kde je hranice.
To jen abys věděl, kde jsou ta fakta a fungující technika a kde ta esoterika a pověry.

Akord
Zasloužilý člen

Re: Gravitačný motor

Příspěvek od Akord »

Slavek Krepelka píše:1. test, kterému bylo Besslerovo kolo vystaveno, trval 54 dnů a bylo po tomto testu prohlášeno za funkční perpetum mobile, ale nikdo o něj neprojevil zájem za požadovanou cenu. Bessler ho prý eventuelně zničil a zemřel více méně v zapomění.

2. Vím o čem mluvím, mám to za sebou. Jak jednou člověk dobře pochopí, o co jde, daj se dělat různé varianty, i takové, které dávají plynulé otáčky, jako dávalo Besslerovo kolo. Je v tom dostatek přebytku energie na to, aby to udělalo i nějakou užitečnou práci, ale auto se s tím honit nedá a už řekněme na 10 KVA generátor by to bylo dost monstrum. Můj pokus měl nějakých 400mm průměr kolo, překližkový podstavec a namotaný vázací drát jako balast (setrvačníku-kola). 40mm ložisková koule byla mým klesajícím komponentem. Jako pomůcka snad poslouží to, že pérování musí být jaksi tlumené, ale ne oslabené. Dřevo je podstatně lepším materiálem na absorbování šoku při deceleraci komponentu, než ocel, přičemž vrátí všechnu absorbovanou energii.
Jde to. :baby:

Ahoj, Slávek.
1. To delají tak všichni, kdo si zažádají a se jim to nepovede. Je to jejich odmena.
2. Tohle pochopit fakt není jednoduché.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Slavek Krepelka píše:
Akord píše: 1. To delají tak všichni, kdo si zažádají a se jim to nepovede. Je to jejich odmena.
2. Tohle pochopit fakt není jednoduché.
1. Pravda. každý to chce podojit a když to nejde, zahořkne a zakope to.

2. No vidíš, a při tom se to učí na devítce. Bohužel to však neučí chápat v pravých souvislostech. Zkusím to jinak.
1. Myslel jsem to úplne jinak. V tom smylu, že je jenom logické, že takové lidi nekdo uklidil, splnili svou roli podvadeču, a tím si sepsali nad sebou hlupáci verdikt. Nebylo jich žádná škoda, podvodníci jsou vždy paraziti.
2. Už jsem nevedel, co na tohle ríct, delal jsem si prču, ne žebych čekal vysvetlení, byla to pro mne jen fyzikální motanina. Pardon.

Tenka U.
Stálý člen

Příspěvek od Tenka U. »

Akorde, vím, že neexistence hmatatelných výsledků hovoří jednoznačně v neprospěch hledačů MM, GM nebo PM. To je prostě neokecatelný fakt. Nicméně si nemyslím, že jde vždy a priory o podvodníky a šarlatány. Samozřejmě ani nejlepší úmysly sami o sobě nestačí, ale nevzdělanost, naivita, snílkovství, bláznovství a hloupost (mluvím o sobě, tak se nikdo neurážejte, pokud se v tom pozná někdo jiný, je podobnost čistě náhodná a tyto události se nikdy nestaly :-D ) ještě z hledače GM, MM nebo PM nedělají podvodníka. A nelze vyloučit ani špetku pravdy "konspiračních teorií", které hovoří o tom, že se tu a tam něco nebo dokonce někdo "ztratí".

Tenka Utsukushii
Zamčeno

Zpět na „Černá díra“