Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%

Celkem hlasů: 552

KORKA
Stálý člen
Dal: 1 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od KORKA »

Mimo téma (offtopic)
OMLOUVÁM SE VŠEM ZA VELKÉ PÍSMO,ALE ŠPATNĚ VIDÍM.POKUSÍM SE ZJEDNAT NÁPRAVU.

dancaa
Starší člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 12 poděkování

Příspěvek od dancaa »

KORKA píše:MŮŽE TO NĚKDO IDENTIFIKOVAT PROSÍM?NA TÉ DRUHÉ FOTCE JE TAKOVÝ MALÝ SLIMÁČEK,JAKOBY GUMOVÝ,ROZHODNĚ TO NEJSOU ZBYTKY ZE STRAVY.JSEM UŽ NĚKOLIK DNŮ NA ŠŤÁVÁCH
Hezký zvířátko :D pokud to nemá trojúhelníkovitou hlavu, tak je to asi škrkavka,
co jsi snědla, že se jim u tebe přestalo líbit ? :D

KORKA
Stálý člen
Dal: 1 poděkování

Příspěvek od KORKA »

no,začalo to ze mě vycházet po te biorezonanci a taky jsem tomu pomohla-denně tak pět stroužků česneku,piri papričky,nejím od 23.12 maso ani salám,jen zeleninu a teď jsem jen na šťávách z celeru,červené řepy.kyselého zelí,cibule.taky jsem si koupila ořešák a ten užívám 2x denně.někdo tady psal,že nemá valné účinky,ale tonoucí se stébla chytá.uvidím,co mi naměří při další návštěvě na te rezonanci.snažím se na to nemyslet,ale to nejde.někdy si myslím,že mi střelí v bedně a odvezou mě do bohnic.těch zvířátek bylo více,ale nafocené mám dva.možná se podaří to tady vložit

dancaa
Starší člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 12 poděkování

Příspěvek od dancaa »

Kde jsi vlastně byla na té biorezonanci ?
Jaký to byl přístroj ? Co ti to dali vlastně za odčervovací přípravek ?
Já hledám nějaký nechemický odčervovací preparát pro děti

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Craft píše:Nepodává se gravidním ženám, protože má embryotoxické a teratogenní vlastnosti! Ten vykřičník je tam také, takže bacha na to.
Co si tak pamatuji, tak jsem se doposud nesetkal s případem, když těhotné ženy zvažovaly užívání těchto ostřejších antihelmintik... Osobně bych to nedoporučoval, nevzal bych si na triko nějaký problém takového charakteru.
Craft píše:A ještě jsem zde narazil na jednu dosti podstatnou informaci a to, že lidé s oslabeným IS daleko snadněji podléhají nákaze i velkými parazity. Jinak jsou jejich vajíčka i běžně na zelenině a ovoci a jiných potravinách. Takže ne pouze přenos ze zvířat, jak se poslední dobou toto tvrzení až hystericky rozmáhá.
...
A jak již tady bylo x krát napsáno, základem dobré funkčnosti IS je správné pH organismu a dostatek trávicíh enzymů a žaludeční kyseliny.
Samozřejmě - oslabená imunita = nedostatek HCl. O tom vyváženém pH organizmu částečně pochybuji, to je druhořadá záležitost až po té chlorovodíkové - ta chlorovodíková má za úkol rozleptat zárodky cizopasníků - takže když je jí dostatek, pak by neměl být problém i přes rozhozené pH organizmu. Ale zas na druhou stranu jsem se teď víkendu dozvěděl, že takový svalovec stočený v HCl přežije a tam by pH organizmu teoreticky mohlo hrát roli z důvodu jiných, ale také nemuselo... Jednoduše bych řekl, že pokud se u někoho vyskytují problémy s trávením (nedostatek HCl v žaludku), pak IS je praktický vždy oslabený a pH organizmu rozhozené.
Craft píše:Také je v knize obsažena zajímavá a podstatná informace, že Albendazol se podává po mastném jídle, tohle mi dříve nějak ušlo. A takových podstatných informací je tam více než dost.
Jestli jsem to někde četl, tak jsem to zapomněl... ;)
Craft píše:Kniha od H. Bláhové bude už spíše popis konkrétních případů z její praxe, když se to jmenuje "Deník poradce", ale nečetl jsem, tak jenom tipuju.
Je tam hodně popsaných případů, ale píše se tam hodně informací okolo výskytu cizopasníků po celém světě... Dneska jsem tu knihu držel poprvé v ruce a ještě moc neprozkoumal...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno....

Příspěvek od jarda ovčák »

Ahoj Palo... možná jsme to spolu probírali, ale jsem sklerotik. Jak to, že je pro zvířata asi 20 metod na koprologické vyšetření a když jseem o tom mluvil se svým obvodním, tak na mne koukal jako zjara...¨
Cožpak se u lidí nedělá zkoumání bobků, jako u ovcí??? Nebo rozbory krve??? Já neodčervuju naslepo ani zvířata, páč to je dosti záhul na játra.
Jináč, ivermectin a jeho deriváty fungují as na 30 cozopasníků vč svrabu z roztočů....a dokonce proti svrabové psoriaze....

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: mno....

Příspěvek od Palo »

Jardo, Ty na diagnostiku alt. medicíny vůbec nechoď, pípalo by to, že máš už všechno a žádný další cizopasník by Ti už nijak neovlivnil Tvoj nezničitelnou veselou náladu :lol: Můj otec na Salvii byl a poté, co byla větší polovina první testovací sady, obsahující odhadem 120 ks vzorků, vysypána na místo určené pro pozitivní výsledky, byla diagnostika ukončena s tím, že až se můj tatík propucuje dezinfekcí, udělá hřebíčkovou kúru, dá si pár Prazíků, Albendazolů a Ivermectinů, do té doby nemá smysl chodit znovu na diagnostiku, protože by to stejně všechny tyhle věci doporučila. Lidé tohoto typu mají vícegenerační zoo v organizmu a bez všech antihelmintických kúr už ze začátku je jisté, že to takto dopadne...

Na druhou stranu, kdybys šel na klasickou diagnostiku na infekční, tam by Ti řekli pravej opak - nic nemáš a nic Ti není. A jestli máš pocit, že Ti něco je, tak běž na psychinu.
Když budeš na infekčním dávat vzorek stolice, tak Ti řeknou, že máš nabrat jen velikost lískového oříšku, co kdyby tam náhodou opravdu v tom h@vně našli nějakýho cizopasníka? To radši minimalizujou možnost detekce, aby bylo všechno jakože v pořádku... Takže čím míň materiálu, tím líp...
Je to paradox, u koňů se zbírají h@vna celej den a posílají se na testy všechna. Zvířatům je poskytována lepší péče než lidem, to jsi Jardo říkal sám a já s tím souhlasím.
Lidé musí sloužit jako dojná kráva pro farmafirmy a jedna z mála věcí, na čem je tenhle farmaprůmysl postavený jsou cizopasníci. Ty způsobují alergie, vyrážky, "genetickou dědičnost", cukrovku, rakovinu... Víš co by se stalo, kdyby doktoři začali likvidovat cizopasníky a nebylo by potřeba předražených mastí, kortikoidů, vakcín, inzulínů, jedů, mašin na ozařování a hromad dalších nesmyslů? Víš kolik lidí by přišlo o práci a kolik podvoníků (ač nevědomých) o peníze? To se nemůže stát, stejně tak se nesmí stát, že by měl někdo vlastní elektřinu, nedejbože z nějakýho "stolního" aparátu, je to totiž úplně stejnej byznys...

jao
Zasloužilý člen
Dal: 100 poděkování
Dostal: 127 poděkování

Příspěvek od jao »

Zjednodušene povedané - stačí sa ale rozhodnúť. Keď si vyliečim astmu, ktorá ma trápila 30 rokov za pár dní, za Mudr.com už nejdem. Keď to spraví len polovica ľudí, hneď bude viac agronómov a projektantov a právnikov ...

Radšej byť špirálou, ako kruhom.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

jao píše:Zjednodušene povedané - stačí sa ale rozhodnúť. Keď si vyliečim astmu, ktorá ma trápila 30 rokov za pár dní, za Mudr.com už nejdem. Keď to spraví len polovica ľudí, hneď bude viac agronómov a projektantov a právnikov ...
Bylo by, kdyby se jednalo o nějaký normální systém.
V našem případě to spíš dopadne tak, že budeme platit dvojnásobné zdravotní pojištění a pokuty za nedostavení se na preventivní prohlídku, která bude 6x do roka. :(

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Craft »

Palo píše: Co si tak pamatuji, tak jsem se doposud nesetkal s případem, když těhotné ženy zvažovaly užívání těchto ostřejších antihelmintik... Osobně bych to nedoporučoval, nevzal bych si na triko nějaký problém takového charakteru.
Tohle nebylo Palo myšleno na tebe nebo někoho jiného z tohoto fóra, ale už jsem se setkal ve dvou případech, kdy těhotné ženě doporučil antihelmitikum přímo detox. poradce s tím, že Vermox je údajně velmi slaboučký. A jelikož to tady ještě nikde nezaznělo (aspoň jsem to tady nikde neviděl), tak na to raději upozorňuji.
Palo píše: Samozřejmě - oslabená imunita = nedostatek HCl. O tom vyváženém pH organizmu částečně pochybuji, to je druhořadá záležitost až po té chlorovodíkové - ta chlorovodíková má za úkol rozleptat zárodky cizopasníků - takže když je jí dostatek, pak by neměl být problém i přes rozhozené pH organizmu. Ale zas na druhou stranu jsem se teď víkendu dozvěděl, že takový svalovec stočený v HCl přežije a tam by pH organizmu teoreticky mohlo hrát roli z důvodu jiných, ale také nemuselo... Jednoduše bych řekl, že pokud se u někoho vyskytují problémy s trávením (nedostatek HCl v žaludku), pak IS je praktický vždy oslabený a pH organizmu rozhozené.
Vidíš to a já se právě již několikrát setkal u lidí, které znám s případy, že ani dlouhodobé dávky HCl neměli úspěch. Pak se začalo upravovat pH a do několika dní došlo k velmi znatelnému zlepšení až k pozvolnějšímu odeznění problémů. Takže ne vždy je to pouze nedostatkem HCl, protože pokud je organismus překyselený, tak jen pomocí HCl ho dle mojich zkušeností do normálu nedostaneš. Ale každý jsme jiný, třeba jsou i případy, kde se to podařilo, ale takové neznám. Všude, kde se bralo HCl (mě nevyjímaje) nedošlo automaticky k úpravě pH organismu. Jestli někdo vydrží dlouhodoběji pouze na zeleninových šťávách, tak to jde, ale pokud se stravuješ klasickým způsobem, tak toho jen tak nedocílíš. Ale jak se v té knize o parazitech píše, je daleko větší pravděpodobnost nákazy u lidí s oslabenou imunitou, než se silnou. Takže IS by měl likvidovat tyhle parazity již v zárodku, čili prvotním vstupu do těla. Pokud není schopen jej zničit vytvořit aspoň kolem něj nepropustnou skořápku a zakonzervovat jej, prostě vždy by měl něco dělat. Pokud se parazit v těle zabydlí, začne jej IS tolerovat a brát za přirozenou součást organismu a pak nastávají problémy. Zjednodušeně by se to dalo přirovnat třísce nebo implantátu. Je ale také pravdou, že parazité používají různé chem. látky na oklamání IS.
jarda ovčák píše: Cožpak se u lidí nedělá zkoumání bobků, jako u ovcí??? Nebo rozbory krve??? Já neodčervuju naslepo ani zvířata, páč to je dosti záhul na játra.
Na to jsem se kdysi ptal jednoho mého známého doktora a ten mi řekl, že dříve to bylo běžné, ale jelikož ne každý s tím "materiálem" chce dneska pracovat, tak se to všechno zjednodušilo v podobě výtěru (dlouhá tyčinka s vatičkou a tuba s uchovávacím roztokem) nebo "psaníčka" na nátěry vrstvičky stolice. To, že výtěr konečníku je mnohdy na nic, ví kde kdo. Veterináři jsou na taková vyšetřování a práci s fekáliemi zvyklí už od dob školy, (vím od dcery studující veterinu...student nestudent, tam jsou vidle a ať je ta stáj čistá!) :D , ale dnešní "moderní medicína" je už spíše práce v rukavičkách :)

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Craft píše:Vidíš to a já se právě již několikrát setkal u lidí, které znám s případy, že ani dlouhodobé dávky HCl neměli úspěch. Pak se začalo upravovat pH a do několika dní došlo k velmi znatelnému zlepšení až k pozvolnějšímu odeznění problémů. Takže ne vždy je to pouze nedostatkem HCl, protože pokud je organismus překyselený, tak jen pomocí HCl ho dle mojich zkušeností do normálu nedostaneš. Ale každý jsme jiný, třeba jsou i případy, kde se to podařilo, ale takové neznám. Všude, kde se bralo HCl (mě nevyjímaje) nedošlo automaticky k úpravě pH organismu. Jestli někdo vydrží dlouhodoběji pouze na zeleninových šťávách, tak to jde, ale pokud se stravuješ klasickým způsobem, tak toho jen tak nedocílíš.
Pochopitelně, že záleží na stravě - když bude někdo užívat HCl a ládovat se jedy z obchodů, nemůže očekávat normalizaci pH. Mohu bez obav konstatovat, že u lidí užívající naředěnou HCl DOCHÁZÍ K TENDENCI normalizace pH organizmu, nikoliv, že DOJDE k normalizaci pH organizmu.
Třeba lidé, co pijí denně kávu, potřebují doplňovat HCl častěji než lidé, co ji nepijí... To platí i u ohřívaného jídla v mikrovlnce, obsahu konzervantů, barviv, umělých sladidel v potravinách a u kde čeho dalšího, také v závislosti na druhu a množství breberek, které jsou v organizmu...

Ještě mi napiš, čím pH organizmu normalizuješ, kromě těch šťáv ze zeleniny, zajímalo by mě to...

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Ahoj Palo... možná jsme to spolu probírali, ale jsem sklerotik. Jak to, že je pro zvířata asi 20 metod na koprologické vyšetření a když jseem o tom mluvil se svým obvodním, tak na mne koukal jako zjara...¨
Cožpak se u lidí nedělá zkoumání bobků, jako u ovcí??? Nebo rozbory krve??? Já neodčervuju naslepo ani zvířata, páč to je dosti záhul na játra.
Jináč, ivermectin a jeho deriváty fungují as na 30 cozopasníků vč svrabu z roztočů....a dokonce proti svrabové psoriaze....
Brácha, dobytek nemá zdravotní pojišťovnu, tudíž se kontroluje mnohem poctivěji.
Dokážeš si představit že by díky špatné diagnoze či veterinárnímu postupu zaklepal kopytama třeba chovný hřebec? To si nikdo na triko nevezme. No a když se špatný postup zvolí u člověka? No tak člověk lítá po doktorech od čerta k ďáblu, a to jsou body a body jsou peníze atd., dokud dotyčný neodejde a nebo si neneajde alternativu.
Jinak to funguje z hlediska pravděpodobnosti asi tak že když na pastvině kopneš do kravince tak máš asi 1% pravděpodobnost že nalezneš parazita.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

NAVAR píše:Jinak to funguje z hlediska pravděpodobnosti asi tak že když na pastvině kopneš do kravince tak máš asi 1% pravděpodobnost že nalezneš parazita.
S tím souhlasím, u lidí je to odhadl bych 20x vyšší pravděpodobnost ;) Proto se to všechno rychle splachuje, aby náhodou někdo něco nenašel :lol:

Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Craft »

Palo píše: Ještě mi napiš, čím pH organizmu normalizuješ, kromě těch šťáv ze zeleniny, zajímalo by mě to...
Už jsem se o tom několikrát tady ve fóru zmiňoval. Zkoušelo se kde co, když pominu HCl, tak ze zásaditých látek jako je soda nebo terp. směš a hlavně šťávy, ale výdrž být pouze na šťávách každý nemá. Já taky ne. Pak jsem narazil na snad 40 let starou a primitivní technologii výroby zásadité a kyselé vody a to je přesně vono! Funguje to k mému překvapení dost dobře. Jediná nevýhoda je, že to je pouze pro lidi, kteří jsou překyselení. Bohužel existuje druhý extrém, jako můj kamarád, který má zřejmě něco s "acidobazickým pístem" a jeho ranní moč je běžně 7,5pH a přes den ještě vyšší a přišel na to náhodou. Chyba měření je u něj vyloučena. Následkem toho díky silně zásaditému stavu organismu trpí často virózami a v těle se u něj drží různé bakterie a běžně má kalnou moč. Pokud pH uměle sníží, tak se moč vyčistí a je mu mnohem lépe. Takže není to jenom o tom, že kyselé prostředí v těle je špatné, ale jsou tady 2 extrémy. To kyselé je ale daleko častější a na ten se mi velmi osvědčilo běžné pití mírně zásadité (živé) vody a k tomu ráno a večer s odstupem od jídla aspoň 1hod. pití 200ml silněji zásadité vody v rozmezí od 9,5 do 10,5 pH, kde je hodnota ORP (redox potenciál) minimálně (-500) a více. Což si živá voda je schopna udržet max. 12 hod. od výroby a do 24 hod. stoupne zase do kladných hodnot, protože ORP zásadité vody je velmi nestabilní. Její pH zůstává zvýšené, ale samozřejmě také pozvolna klesá. Sice zdravotní účinnost této vody po 24 hod. výrazně poklesne, ale pokud se jedná pouze o přirozené snižování kyselosti zásadou, tak to až tak nevadí, protože hodnota pH neklesá zase tak rychle. Jinak kyselá voda si své hodnoty (vysoké + hodnoty ORP a velmi nízké pH je schopna udržet i několik dní, ale ta není vhodná pro normální pití. Pokud je kvalitní zdroj vody, tak to sem tam taky neva.

Takže pokud se někdo chce opravdu začít účinně léčit, pravidlem č.1 je začínat od změření si pH moče a to nejméně 3x denně, po dobu aspoň třech dnů a poté jednoduše vyhodnotit, jak je na tom. Pak v měření samozřejmě pokračovat a sledovat své pH a snažit se jej udržet na správných hodnotách. Pokud se toto dostane do normálu, mnohé nemoci samé odezní, nebo se výrazně zmírní jejich průběh. A hlavně voda je tělu přirozená, soda a jiné zásadité směsy určitě nee.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Craft píše:A hlavně voda je tělu přirozená, soda a jiné zásadité směsy určitě nee.
Díky moc! To se mi právě na té vodě líbí, že je to taková čarodějnice - vypadá, že je jedna stejná jako druhá, ale každá udělá s tělem něco jiného, podle toho, jaká prostě je :)

Chemické zásady jsou podle mě nesmysl, zeleninové šťávy jsou OK... Celkem rád bych i nějakou tu vodu na sobě vyzkoušel, zaslechl jsem, že máš nějaké mašinky na skladě, mám pravdu? Kdyžtak mi napiš na SZ, pobavíme se o tom...

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“