Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
ťuťu
Starší člen
Dal: 3 poděkování

Re: generátor pro dům /cokoliv/

Příspěvek od ťuťu »

huhu píše:
ťuťu píše:
Seš moc důvěřivej.
to je pravda. a taky fantasta a snílek :)
..a proto se velmi často mýlíš.
Tedy žádná domnělá anonymita.

A pochopitelně taky žádný převratný vynález - jen výplody hlupáků a podvodníků.

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

Ono už to, že potřebuješ anonymitu o něčem svědčí. Asi nemáš čisté svědomí.
Moc dobře víš, že jsem v jednom z prvních příspěvků uvedl celé své jméno a kontakty na sebe. Abych se mohl s lidmi potkat osobně.

Právě proto, že z očí do očí se polopravdy a lži říkají hůře, než se píšou na sklo.

ťuťu
Starší člen
Dal: 3 poděkování

Příspěvek od ťuťu »

huhu píše:Ono už to, že potřebuješ anonymitu o něčem svědčí. Asi nemáš čisté svědomí.
Moc dobře víš, že jsem v jednom z prvních příspěvků uvedl celé své jméno a kontakty na sebe. Abych se mohl s lidmi potkat osobně.

Právě proto, že z očí do očí se polopravdy a lži říkají hůře, než se píšou na sklo.
Aha,tak anonymita znamená nečisté svědomí?
Kolik je tu potom "svědomitě nečistých"?

Je s podivem, že ti to setkání nějakým způsobem neprobralo.
Ať už jsou věci jakkoli, tebe stále musím považovat za technicky znalého do značné míry - a to je moc a moc v rozporu s těmi postoji, co tu naznačuješ.

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

ťuťu píše: Je s podivem, že ti to setkání nějakým způsobem neprobralo.
Jak to můžeš vědět ? :D
Dívej se, tady se schází určité společenství. Představ si to jako stůl v hospodě. Když mě to přestane bavit, sednu si k jinému stolu - to ostatně dělám i tak. Když budu chtít všechny ostatní u toho stolu přesvědčit o tom, že jsou to blbci, tak dostanu půllitrem po hlavě. Akorát, když se u stolu někdo moc opije a začne vyvádět a napadat své okolí, mám nějaký pud ho vyvést ven na vzduch ( na tom bych asi měl zapracovat a zbavit se toho ).

A jestli mám nějaké technické vzdělání, to vůbec neznamená, že se nemůžu jít projít do přírody, projet na kole, přečíst sfi-fi, nebo fantasy knížku.

------------------------------------------

Vlastně jsi mi pomohl. Máš recht, co já se do tech hádek montuju. Každý je svůj strojvůdce, měl bych to nechat být.

janis
Nový člen

Re: HCl - Pozitíva & negatíva spojené s jej aplikáciou.

Příspěvek od janis »

Slávku,
neverím vlastným očiam, som v naprostom šoku z reakcie....
Napriek vypätým emóciám treba neprestajne hľadať riešenie miesto likvidácie.
Riešením môže byť aj žiadna reakcia na - podľa nás - nežiadúci podnet, alebo ho ustáť, rozdýchať. Nechať plynúť, tíško pozorovať.
Prajem všetkým vyrovnaný stav mysle.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: HCl - Pozitíva & negatíva spojené s jej aplikáciou.

Příspěvek od Slavek Krepelka »

janis píše:Slávku,
neverím vlastným očiam, som v naprostom šoku z reakcie....
Nazdar Janis,

Nejsem si úplně jistý, že Ti rozumím, ale pokud ano, vidím to následovně.
Tím, že mi byla poskytnuta funkce moderátora, musím se dívat na fórum ze dvou hledisek.
1) Jako řadový člen se mohu v mnoha případech ztotožňovat s filosofickým náhledem a skutečně nechat věci plavat a počkat, kam povedou.
2) Jako moderátor se musím ze všech sil snažit držet vlákna čistá, co nejlépe organizovaná a prostá zbytečné duplikace. Neodstranil jsem z tohoto vlákna nic, co se už nevyskytuje jinde, kromě jednoho vzkazu, který neměl naprostou návaznost na nic a který nedával žádný smysl ani sám o sobě. Takové vzkazy považujeme za natolik nepřínosné, že je odstraňujeme. Pokud bychom tak nečinili, nikdo z uživatelů by se zde nevyznal, jako že je to dost obtížné pro mnoho z nich i při dobré organizaci, na které teď vášnivě pracuje Poota. Já tímto hlídám, aby mu nepřibývala práce (tedy mimo jiné).

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: majetek fóra? to je co a koho?

Příspěvek od Akord »

poota píše:Zatím jediný, komu to vadí, je Akord. Jenom on to cítí jako křivdu a ohání se Ústavou a kdečím dalším, jenom aby nějak ospravedlnil svůj pokřivený názor.
Pár let přispívá na fórum s vědomím, že tu jeho příspěvky zůstanou veřejnosti k dispozici - a vůbec mu to nevadí. V okamžiku, kdy se dozví, že tu zůstávají jako majetek někoho jiného, tak mu to začne vadit. Jestli se s tím nedokáže nějak vyrovnat, tak sem nemusí přispívat, aby tedy "nedával někomu něco zadarmo".
Po právní stránce je rozdíl mezi "majetkem" a "součástí", což úzce souvisí třeba i s kopírováním, citováním, uváděním zdroje a autorskými právy, takže bych nepovažoval za rozumné kvůli jednomu kverulantovi riskovat v budoucnosti nějaké případné problémy.
Tolik můj názor - poota
Ty snad neumíš napsat ani jeden príspevek, kde by polovina textu nebylo podsunutí, že se mýlíš nebo veštíš te vubec netrápí. LASKAVE KONEČNE NEMLUV MÝM JMÉNEM, nebo jako Mesiáš za ostatní, zastupuj SVOU identitu a piš k veci, zástupce nepotrebuju. Pokud s tím máte nekterí potíže, bežte se zaškolit na nejaké fórum, kde se podobné neduhy neobjevují, nebo si najdete skutečného psychologa, ať ho nemusíte improvizovat. Také ne se mnou je problém, ale s pár jednotlivci zde, kterí se chováte jako ideologové. Umím si dobre predstavit, co by udelala vaše výmena. Podle mne ideologie nemá na technickém fóru co delat, v tom je náš spor.
Pokud chcete po jiných pravidla, tak je požadujte také pro ty, co sem nosí podvodné reference. Ostatní je neetické a nemorální.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Nemluvím Tvým jménem a píšu pouze svoje názory!

Když se Ti na tomhle fóru nelíbí a na jiných fórech je to takové pohodové, tak proč se trápíš tady a nerealizuješ se raději tam?

Myslím si, že to vím - ale neřeknu, ať si to každý domyslí sám :D

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

poota píše:Když se Ti na tomhle fóru nelíbí a na jiných fórech je to takové pohodové, tak proč se trápíš tady a nerealizuješ se raději tam?
Myslím si, že to vím - ale neřeknu, ať si to každý domyslí sám :D
jenom namátkove
- Pri dialogu jde o reč mým jménem, nech si vysvetlit od nekoho, kdo má na to kredit:
jenom aby nějak ospravedlnil svůj pokřivený názor.
od slušné diskuse daleko

-Když neco vím, tak se na to neptám. Už ta otázka sama je nesmyslným podsunutím a určením, kdo koho trápí. Stručne rečeno ti do toho nic není stejne jako mne není dovoleno protestovat, že zde musím jednat s anonymy-jinak je to opet dvojí metr. Z mého pohledu facka respektu.

JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektřina

Příspěvek od JOVA »

A kde máš v tom obrázku to odpojení zdroje?
Zdroj je v něm AKU a fungovat to bude pouze v okamžiku jeho připojení a odpojení. Jinak celou dobu mezi tím nic. :(
Takhle to nefunguje!
Naposledy upravil(a) JOVA dne pon 20 úno 2012 19:05, celkem upraveno 1 x.

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

JOVA píše:A kde máš v tom obrázku to odpojení zdroje? (
to já právě nemám v úmyslu

na čem fičíš ?
napsal jsem jednu větu a ani té nerozumíš.....

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

to je úchylné....
podivej se,

udělej pokus - vezmi trafo 220/12V primár ( 220 ) si připoj na své tělo. O sekundár, (12) škrtni plochou baterkou, nebo devítivoltkou.
pochopíš, že accu vybudil obvod. No a já tady spekuluju o tom, jestli, když periodickým zatížením sekundáru způsobím změny v magnetickém obvodu, podaří se z accu vycucnout energii.
Já se neptám, jak klasicky funguje trafo.

vlákno roztříštěné.... nezbyde než to zkusit

JOVA
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOVA »

Jediný úchyl jsi tady ty, který ještě nepochopil, že transformátor je zařízení které pracuje na principu změny napětí a magnetizmu.
Takže když na primár trafa připojíš stejnosměrný zdroj, tak na sekundár se ti nic nepřenese. A když se tam nic nepřenese, tak tam nebudeš mít žádné napětí a tudíš tam můžeš škrtat drátama o sebe jak chceš a nic to dělat nebude ani tam ani na primáru. :lol:

JOVA
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOVA »

Tak si to shrneme:
Dáš sem schéma s akumulátorem připojeným trvale na primáru transformátoru a chceš z něho odebírat energii tím, že budeš na sekundáru přerušovat periodicky obvod:
Obrázek

Když se tě zeptám:
JOVA píše:A kde máš v tom obrázku to odpojení zdroje?
Zdroj je v něm AKU a fungovat to bude pouze v okamžiku jeho připojení a odpojení. Jinak celou dobu mezi tím nic. :(
Takhle to nefunguje!
Tak ze mě uděláš feťáka...
huhu píše: to já právě nemám v úmyslu

na čem fičíš ?
napsal jsem jednu větu a ani té nerozumíš.....
a dál si trváš na tom nesmyslném zapojení.
huhu píše:... No a já tady spekuluju o tom, jestli, když periodickým zatížením sekundáru způsobím změny v magnetickém obvodu, podaří se z accu vycucnout energii.
Já se neptám, jak klasicky funguje trafo...
No a pak tomu dáš korunu:
huhu píše:A jestli chceš vědět, proč jsem rovnou nevyzkoušel opačný postup - to na co jsem se ptal, tak je to proto, že pokud nedojde k dostatečné indukci, tak se takové vinutí svým odporem ve vztahu k tomu akumulátoru chová jako zkrat. Na to ho mám moc rád, už jsme spolu hodně zažili :)...
Takže, nejdříve si nastuduj co je primár, co sekundár a kde vlastně škrtáš tím drátem.
Ale hlavně si příště předem ujasni na co se ptáš!!!

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: V Hádánicích

Příspěvek od lajos »

Fakt, další zajímavé vlákno-škoda že při novém příspěvku se objevuje žlutý čtvereček. Asi do všech podobných začnu psát maďarsky pro větší zábavu zůčastněných-někteří ze slovenska by mohli být ve výhodě-neb mi mohli rozumět-nevím jestli to mám ryskovat?

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“