Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Očkování (nejen) proti prasečí chřipce

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Denny
Zasloužilý člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Něco o očkování

Příspěvek od Denny »

Jestli to tady již někde je, tak sorry. Ale stojí to zato!!! Opakování matka moudrosti, varujte se všechni :!:

http://blip.tv/file/2224472/

Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Něco o očkování

Příspěvek od lajos »

Očkování vás zabýjí, zabýjí vaše dětí, no prostě všechny. Deny spal jako růženka, třeba před rokem kdy se to tady objevilo, když jsme to probírali. Ještě kdo to známe, hned poznáme o co jde a nemusíme se na to znovu hodinu dívat.
Nevíš kdo vynalezl španělský vosk, to by jsme také potřebovali vědět. Jasně opakování, matka a moudrost, toho nikdy není dost.
Asi se zastavím u svého psychologa, kterého ještě nemám ale brzy si pořídím. Potřebuju to, neznáte nějakého dobrého v Libereckém kraji? Bych mu vysvětlil že svou práci zanedbává.

milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Něco o očkování

Příspěvek od milda »

Nj, už je to rok, co se na celou naši civilizaci zčala projektovat chřipková pandemie. Ještě jsme se nedozvěděli, kdo je odpovědný za namíchání vražedné vakcíny ve firmě Baxter, nikdo "nemůže" za vyhozený milardy a už slyšíme pětkrát za den, že by bylo dobré zavés POVINNÉ očkování proti encefalitidě.
A to ještě ke všemu ZDARMA :laugh:

Představuju si ty farmaceuty, jak dělaj něco pro lidi zdarma.... :lol: :bhead:

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

...kdo objednal pro ČR...??...

Příspěvek od martin11 »

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... firmy.html

...bych to nechal někoho uhradit....ale koho...zaplatili jsme to všichni.... :evil: m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
zuzis
Nový člen

Tetanus

Příspěvek od zuzis »

Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, jak je to s tetanem, když je to povinné ze zákona. Jsou tam i nějaké pokuty jsem četla. Prohlédla jsem si spousty videí a docela mne to děsí a žádné očkování nechci. Sice jsem tetanus odmítla a podepsala obvodačce papíry. Ale pořád ve mne něco hlodá, jestli ten tetanus přece jen není potřeba.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

tetanus

Příspěvek od jarda ovčák »

Pokud žiješ ve městě a do hlíny a špíny si nerýpneš, pak se na to můžeš vyfláknout. Pokud však žiješ trochu aktivně a něco děláš, pak ti dám dobrou radu: nech si to zobnout. Jsem jeden z mála, kdo o tom ví a má osobní zkušenost. Jedná se o clostridii tetani a dříve to bylo popisováno jako ztrnutí šíje. Dříve to bylo neléčitelné, dnes ano.Ne však vždy.... Tyto bakterie jsou všude v hlíně a kolem zvířat.Sám jsem tetanus měl, páč jsem se na vojně schoval na latrínu, když se hromadně očkovalo a po 15 letech jsem nemohl otočit hlavou při couvání, bylo mi těžko a zakopával jsem. Okamžitě jsem dostal šílenou dávku anmtibiotik a za pár dnů jsem byl redy. U jehňat to funguje jináč.....
Jsou mladý, pitomý a tak občas sežerou trochu hlíny, nebo se poraní. Průběh je velice rychlý a za dva dny po infikaci ztuhne a je jako prkno. Je tak zcepenělé, že ho klidně postavíte a ono zcepenělé stojí...... má neuvěřitelnou křeč do všech svalů současně a nakonec v křeči zůstane i dýchací reflex a srdeční sval. Je to zcela nevratný proces a mne osobně zachránil fakt, že jsem byl očkován jako malej jarda. Je to jedna z nejhnusnějších smrtí, jaké jsem v životě poznal,takže není o co stát.
Samozřejmě že to nechám na vás, jak s těmito info naložíte......
Já o tetanu vím své. Navíc na tetanus zemřel i největší lovec kaktusů všech dob. A.E.Frič. Škrábnul se o drátek u králikárny.....On, ikona cestovatelů.....
Před 8 lety jsem naposledy stádo očkoval proti mnoha clostridiím, mezi něma tetani...
Až letos jsem našel dvě zcepenělá jehňata. Na jaře jdu očkovat. Vím, o čem je řeč.....

zuzis
Nový člen

Re: tetanus

Příspěvek od zuzis »

Díky za reakci. Rýpu se skoro každý den v hlíně. Mám velkou zahradu. Ale lidi nejsou zvířata a už jednou jsme očkovaní jako malý byli

milda
Zasloužilý člen

Re:Re: tetanus

Příspěvek od milda »

Tetanus býval velmi nebezpečnou nemocí za dob našich pradědů a je to jedna z méně věcí, pro které je určitě dobře se nechat očkovat.

Slávku, když čtu Tvůj příspěvek, uvědomuju si, jak moje čubina ráda ochutnává kobylince! :lol:
Vždycky se u nás na vesnici tradovalo, že nejvíc tetanových virů je právě v koňském trusu. :?
Tak teďkonc nevím- má to čuba jako očkování, nebo je ve velkém ohrožení? Nákaza by zřejmě musela přímo do krve, ale přesto..... :?: :D

zuzis
Nový člen

Prosím o radu zkušených

Příspěvek od zuzis »

Asi jsem udělala velkou chybu. Myslíte si někdo, že byla hodně velká chyba, když jsem si vzala mms1 (4k) v den očkování proti tetanu? Druhý den po očkování jsem si vzala (5k) mms1. Třetí den už nic, ale v noci mne začal bolet žaludek, zvracela jsem. Pak se teplota vyšplhala na 38,9, tak jsme se cpala zázvorem. Teplota klesla na normál a pěkně jsem se vypotila. Myslíte, že z toho očkování něco zbylo? Nebo mám jít na přeočkování? Asi jsem udělala velkou hloupost, ale měla jsem strach z vedlejších účinků očkování, když jsem viděla to video jak se vyrábějí dnes vakcíny.

milda
Zasloužilý člen

Re: Prosím o radu zkušených

Příspěvek od milda »

Nevím, co by řekl opravdový odborník, ale myslím, že čtyři, resp. pěk kapek druhý den neeliminuje celý očkování. Debata o přeočkování s doktorem by byla taky nejspíš dost o ničem.... ;)
Lepší to bude hodit za hlavu. Stejně se vedou debaty o zrušení očkování proti tetanu vůbec. A když se stane úraz, doktoři stejně tetanus hlídají (přeočkovávají). :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re:Re: tetanus

Příspěvek od Slavek Krepelka »

milda píše:Tetanus býval velmi nebezpečnou nemocí

Slávku, když čtu Tvůj příspěvek, uvědomuju si, jak moje čubina ráda ochutnává kobylince!
A čím čubu krmíš? Pokud je alespoň rozumně na syrovém masu, třeba i zahnilém, bude mít v žaludečních št'ávách 2.5 x víc HCl než člověk, což je dost na to, aby si potravu v žaludku ve velmi krátké době sterilizovala. Asociací lze tedy odvodit, že má taky víc HCl v krvi. Ještě jsem neslyšel, že by normálně zdravý a rozumně krmený pes šel kukat na tetanus. Nejsou zařízení na trávení škrobů, ale kde jaké chcíplotiny a shnilého hovna. U všežravců jako mi a býložravců je to jinak, protože závisíme na bakteriích pro trávení nemasných dobrot. Nemůžeme tedy kydlit bakterie v zažívacím traktu až tak nevybíravě jako psi a kočky. Pes je asi závislý na daleko méně a úplně jiných breberkách, které ten jeho immunní systém přežijí.

Nech čubu dělat co je čubího, a to ve všech směrech, akorát snad ne okusovat gumy projíždějícím autům. Hlavně ji necpi vědeckou stravou. Je dost těžko stravitelná i pro pejsky a kočičky, nejen pro mnoho z nás.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Přednáška

Příspěvek od Palo »

Téma přednášky: OČKOVÁNÍ

Přednášející: Dr. John Virapen (hovořit bude anglicky a překlad zajistí tlumočník) Termín konání: 4. března 2011 od 17:30

Místo: Městská knihovna v Praze, Mariánské náměstí 1, Praha 1, Velký sál

Vstupné: pravděpodobně bez vstupného

http://www.osud.cz/do-prahy-miri-na-pre ... dr-virapen

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
aldapu
Stálý člen

Očkování

Příspěvek od aldapu »

Zdravim vas lidicky

chtel bych se zeptat, mame dcerku ktere budou v cervenci 3 roky.Premyslime o ockovani proti klistatum.
Nejsem zastance ockovani at je to proti chripce nebo cemukoliv dalsimu.Ale z klistatu mam docela strach.

Co na to rikate, je lepsi ockovat, mam se toho u tak maleho ditete obavat teto vakciny?

Diky moc za rady

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Očkování proti klíštěti

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Skoro bych se být Tebou poučil tam, kde o tom někdo hodně něco ví. Blecha Ti dokáže taky dost věcí přenést, zrovna tak komár, veš atp. takže jde spíš o to, na které nákazy máš pifku. On ten původ nemocí je poněkud mlhavá záležitost. Řekněme že vedle tebe sedím na pláži a mám cokoliv nakažlivého v krvi. Sedne na mne komár, žahne mně, já ho zaženu, on sedne na tebe, žahne Tě a ať mi nikdo neříká, že co mám já do tebe nenasadí. Svádět nákazu na definitivní hmyz je jen otázkou pravděpodobností a zdaleka ne určitostí.

Spíš bych se pořádně podíval, jak denně kontrolovat děcko a jak ošetřit ranku i s klíštětem. Pokud vím, a můžu vědět blbě, když klíště správně usmrtíš dokud je zakousnuté a odstraníš ho tak, aby ho kus nezůstalo v rance, čím dřív tím líp, nákaza moc nehrozí. Že jsem jich na sobě v životě na Slapech pochytal. Můj rekord je 11 během jednoho dne. Pokud vím, nákazy žádné. Ale pozjišťuj si pokud možno z mnoha stran.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
aldapu
Stálý člen

Očkování proti klíštěti

Příspěvek od aldapu »

90 lidi sem nakouklo a jen jediny clovek k tomu ma co rict?
Slavku diky za odpoved, neco na tom bude s tim komarem apod.

Kazdopadne budu rad za dalsi postrehy i od Vas dalsich.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“