Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Rezonance
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: napájení ... ;) ...
... s některými členy zdejšího fóra jsme toto konzultovali někdy z počátku podzimu (éra tzv. double jednotek) ... celé by se to zrealizovalo pomocí dvojitého vyvíječe a silného, vysoce výkonového stereo zesilovače, nejlépe kategorie Hi-Fi ... každopádně nejlepších výsledků by se zřejmě dosáhlo při rozdílném typu hudby, tedy v každém kanálu jiný typ (např. vážná hudba/rockenroll, ... dechovka/hardrock apod.) ... a tehdy nás napadlo použít jako alternativu i mluvené slovo ... např. na pravý kanál dát projev Topolánka ... a na kanál levý poté umístit projev Paroubkův nebo Grebeníčkův (Filipův je pro tyto účely zjevně nedostačující) ... možné zvýšení chaosu by se pak dalo ještě navíc dosáhnouti prohozením řečníků a kanálů současně (tzn. levicoví politici na straně pravé a naopak) ... popř. jejich neustálým náhodným prostřídáváním ... nevím však, jestli tento pokus někdo někdy opravdu realizoval ... a pokud ano, tak jakých přitom dosáhl konečných výsledků ... ale z toho by musela zákonitě "zblbnout" i voda ... ...Jeff píše:Je pravda, že jsem prozatím napájet vyvíječ z výstupu zesilovače se symetrickým napájením nezkoušel, ...///... Prostě voda má prozatím pořád navrch. Jeff
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ZAKAZUJE SE!A(&F) píše:... s některými členy zdejšího fóra jsme toto konzultovali někdy z počátku podzimu (éra tzv. double jednotek) ... celé by se to zrealizovalo pomocí dvojitého vyvíječe a silného, vysoce výkonového stereo zesilovače, nejlépe kategorie Hi-Fi ... každopádně nejlepších výsledků by se zřejmě dosáhlo při rozdílném typu hudby, tedy v každém kanálu jiný typ (např. vážná hudba/rockenroll, ... dechovka/hardrock apod.) ... a tehdy nás napadlo použít jako alternativu i mluvené slovo ... např. na pravý kanál dát projev Topolánka ... a na kanál levý poté umístit projev Paroubkův nebo Grebeníčkův (Filipův je pro tyto účely zjevně nedostačující) ... možné zvýšení chaosu by se pak dalo ještě navíc dosáhnouti prohozením řečníků a kanálů současně (tzn. levicoví politici na straně pravé a naopak) ... popř. jejich neustálým náhodným prostřídáváním ... nevím však, jestli tento pokus někdo někdy opravdu realizoval ... a pokud ano, tak jakých přitom dosáhl konečných výsledků ... ale z toho by musela zákonitě "zblbnout" i voda ... ...Jeff píše:Je pravda, že jsem prozatím napájet vyvíječ z výstupu zesilovače se symetrickým napájením nezkoušel, ...///... Prostě voda má prozatím pořád navrch. Jeff
Spolek pro ochranu práv vody.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přihláška?
Ahoj!Mim píše:Chtěl bych se přihlásit do toho spolku. Mim
Jsi přijat!
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... tak to mne tedy velmi mrzí ... pod náporem toho, co jsem v podvečer napsal, jsem se pevně rozhodl, že to přece jenom vyzkouším ... a již jsem dokonce objednal kompletní edici "Vaška a Evy" (celé na CD !!!!) ... jako konstruktér-elektronik jsem je chtěl totiž mixovat dohromady se songy od skupiny AC(blesk)DC ... co myslíte, ... mám to risknout ??? ...gewo píše:ZAKAZUJE SE!A(&F) píše:... s některými členy zdejšího fóra jsme toto konzultovali ... /// ... by se zřejmě dosáhlo při rozdílném typu hudby,.... /// ... dechovka/hardrock apod.) ... /// ... z toho by musela zákonitě "zblbnout" i voda ... ...Jeff píše:Je pravda, že jsem prozatím napájet vyvíječ z výstupu zesilovače se symetrickým napájením nezkoušel, ...///... Prostě voda má prozatím pořád navrch. Jeff
Spolek pro ochranu práv vody.
PS: ... u té rockové kapely ale pořád nevím, ... no jestli by nebylo lepčejší angažovat jenom půlku kapely ... asi tu DC, ... protože při AC se to prej moc vaří ...
Naposledy upravil(a) A(&F) dne stř 07 úno 2007 22:49, celkem upraveno 1 x.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Povoluje se Bach a jiná vhodná klasická hudba. Janáček už je na samé hranici přípustnosti!A(&F) píše:[... a již jsem dokonce objednal kompletní edici "Vaška a Evy" (celé na CD !!!!) ... jako konstruktér-elektronik jsem je chtěl totiž mixovat dohromady se songy od skupiny AC(blesk)DC ... co myslíte, ... mám to risknout ??? ...
PS: ... u té rockové kapely ale pořád nevím, ... no jestli by nebylo lepčejší angažovat jenom půlku kapely ... asi tu DC, ... protože při AC se to prej moc vaří ...
-
- Stálý člen
- Dostal: 10 poděkování
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
rezonance
Pepo, tak to si připomínám takovou věc, co jsem tady už kdysi napsal, je to jen taková hloupost a sice, co nám zbude z rezonance, když z ní opadá rez?
Energetik píše, aby se používala destilovaná voda. Nejsem moc zběhlý ve výpočtech, ale kolik je potřeba energie na minimálně dvojí destilaci 1l vody? Dvojí proto, aby jsme dosáhli uspokojivých parametrů její vodivosti, neboť na tom záleží kvalita vodního kondenzátoru a tím i jakost rezonančního obvodu. Tady pak opravdu platí, že čím vyšší Q, tím vyšší účinnost. Rezonanční obvod, ať už sériový, nebo paralelní má jednu společnou vlastnost a sice, že při rezonanci je jak na C, tak na L nejvyšší napětí, jehož velikost je dána činitelem jakosti Q. Běžně se dosahuje 5 - 7, což v praxi znamená, je-li střídavé, nebo pulsní napájecí napětí o amplitudě šš třeba 10V, napětí na C a L je 50 - 70V šš vzájemně posunoto o 90 stupňů. To ale platí pro normální elektronické součástky, kde má kondenzátor opravdu kvalitní dielektrikum. Je to hodně zjednodušeně napsáno, na parametry RO má vliv ještě celá řada dalších údajů, ale pro názornost by to mohlo stačit.
V rezonančních obvodech až tak velký problém nevidím, problém je hlavně s vodou, jelikož má nestálé parametry a bude problém v praxi udržet správnou frekvenci, nehledě na cenu destilované vody potřebné kvality. Ještě dodatek: Napětí na C i L rezonančního obvodu je vždy střídavé, sínusového průběhu!
Jeff
Energetik píše, aby se používala destilovaná voda. Nejsem moc zběhlý ve výpočtech, ale kolik je potřeba energie na minimálně dvojí destilaci 1l vody? Dvojí proto, aby jsme dosáhli uspokojivých parametrů její vodivosti, neboť na tom záleží kvalita vodního kondenzátoru a tím i jakost rezonančního obvodu. Tady pak opravdu platí, že čím vyšší Q, tím vyšší účinnost. Rezonanční obvod, ať už sériový, nebo paralelní má jednu společnou vlastnost a sice, že při rezonanci je jak na C, tak na L nejvyšší napětí, jehož velikost je dána činitelem jakosti Q. Běžně se dosahuje 5 - 7, což v praxi znamená, je-li střídavé, nebo pulsní napájecí napětí o amplitudě šš třeba 10V, napětí na C a L je 50 - 70V šš vzájemně posunoto o 90 stupňů. To ale platí pro normální elektronické součástky, kde má kondenzátor opravdu kvalitní dielektrikum. Je to hodně zjednodušeně napsáno, na parametry RO má vliv ještě celá řada dalších údajů, ale pro názornost by to mohlo stačit.
V rezonančních obvodech až tak velký problém nevidím, problém je hlavně s vodou, jelikož má nestálé parametry a bude problém v praxi udržet správnou frekvenci, nehledě na cenu destilované vody potřebné kvality. Ještě dodatek: Napětí na C i L rezonančního obvodu je vždy střídavé, sínusového průběhu!
Jeff
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Je to přesně tak, jak jsi Jeffe napsal měřil jsem rozmítačem rezonanční frekvenci vyvíječe a při obyčejné vodě je Q téměř neměřitelná a i v destilkách je značný rozdíl. Z tohoto pohledu měla nejlepší parametry destilka z Hornbachu - Q asi 6 oproti destilce z Benziny - Q asi 3. Přitom destilka z Benziny má dvojnásobnou cenu proti destilce z Hornbachu. Další parametr, který silně ovlivňuje Q vyvíječe je objem kapaliny. Když jsem na vyvíječ navléknul PETku a teplem ji smrštil tak, aby oklolo nebyla žádná přebytečná voda, Q vzrostla asi dvojnásobně. Pro úplnost, pokusy jsem dělal na trubkovém vyvíječi ala Meyer.
Ještě něco, vyvíječ se chová jako hotový rezonanční obvod. Přidání indukčnosti ať paralelně, nebo sériově sice trochu posunulo rezonanční kmitočet, ale zároveň zhoršilo Q.
Ještě něco, vyvíječ se chová jako hotový rezonanční obvod. Přidání indukčnosti ať paralelně, nebo sériově sice trochu posunulo rezonanční kmitočet, ale zároveň zhoršilo Q.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jak kde, ale u nás poslední dobou moc neprší. Nejdelší déšť trvá obvykle cca 15-20min. Je to dost katastrofální. To je taky důvod, proč chci tepelné čerpadlo voda-voda nahradit něčím efektivnějším (když jsem začal TČ stavět, dával pramen 7l/s, teď je to sotva 0,5l/s.
Pokud destilka začne pršet po 1 hod, obávám se, že se nedočkám.
Fázový závěs samozřemě problém není, ale kvalita vody ano. Nedovedu si představit, že za sebou na dovolenou potáhnu cisternu s dešťovkou nachytanou po hodině deště. Tato cesta se mi moc nelíbí, i když nepochybně vede k cíli. Neber to ve zlém, Tvých znalostí a informací si hluboce vážím. Opravdu. Musí se nalézt nějaké kompromisní řešení.
Pokud destilka začne pršet po 1 hod, obávám se, že se nedočkám.
Fázový závěs samozřemě problém není, ale kvalita vody ano. Nedovedu si představit, že za sebou na dovolenou potáhnu cisternu s dešťovkou nachytanou po hodině deště. Tato cesta se mi moc nelíbí, i když nepochybně vede k cíli. Neber to ve zlém, Tvých znalostí a informací si hluboce vážím. Opravdu. Musí se nalézt nějaké kompromisní řešení.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
rezonance, kavitace......
S tou smrsknutou petkou to je zajímavé Ileme, možná by bylo dobré nepoužít žádnou petku, jenom nerez trubku se zátkami a druhou nerez trubku na distanční podložky, myslím podobně jak to sestavil Iv s tou železnou trubkou uvnitř. To by mělo zajistit minimum vody a tím jakostnější kondenzátor. Pro vyšší vývin plynu by se mohly dávat dohromady i větší sestavy.
Při použití destilky by neměly vznikat prakticky žádné odpady, provoz by tedy byl relativně čistý, zbývá tedy jenom jedna věc Pepo, a sice pro nás méně snaživé osvětlit v tomto případě pojem kavitace, jak se jí dá docílit elektricky, aby měla svůj smysl při rozkládání vody, díky!
Jeff
Při použití destilky by neměly vznikat prakticky žádné odpady, provoz by tedy byl relativně čistý, zbývá tedy jenom jedna věc Pepo, a sice pro nás méně snaživé osvětlit v tomto případě pojem kavitace, jak se jí dá docílit elektricky, aby měla svůj smysl při rozkládání vody, díky!
Jeff
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
kavitace
Zdravím pepo.bn.Kavitaci tento problémek jsem se snažil nakousnout ve vlákně nováček-rozklad vody a vodík všeobecně. Myslím ,že to má souvislost s rozkladem vody i s rezonancí ,vakuum tam vzniká a zaniká.Mechanicky se tam vytváří rozklad H2O na H a O .Při opětovném sloučení vznikne teplo které naruší spolu s mechanickým pohybem molekul vody i velmi odolné materiály.No a enegetický zisk v teple může být s podobných zařízení maxCOP 2 (to je 200%)v jednom stupni jak uvádí pan Kanarev.Myslím si ,že není problém tyto zařízení vyrobit více stupňové spíš problém vidím vtom,že současní konstuktéři berou kavitaci jako svého nepřítele.Zas tak moc o jevu kavitace známo není.Jaký je tvůj názor na kavitaci?? Ahoj.la