Nevadí, stejně se známe, soustruhu (nebo frézko?)...Mim píše: Sorry. Jestli nejsi Peter z ČB tak marním zbytečně s "anonymem" čas....
Ty nic nevíš, jen plácáš....Takových tu již bylo.....

Nevadí, stejně se známe, soustruhu (nebo frézko?)...Mim píše: Sorry. Jestli nejsi Peter z ČB tak marním zbytečně s "anonymem" čas....
Ty nic nevíš, jen plácáš....Takových tu již bylo.....
... i to je možné, ... že znáš Mima, vždyť jste krajani ...Anonymous píše:Nevadí, stejně se známe, soustruhu (nebo frézko?)...Mim píše:Sorry. Jestli nejsi Peter z ČB tak marním zbytečně s "anonymem" čas....
Napiš na peter1@inmail.czMaco píše:ahoj,sviečku sme skušali ako iskrisko ale viac plynu to nerobilo
Můj názor: tvrdé DC není podmínkou, PWM určitě ano, i Mimův vyvíječ je spínán přeš přerušovač-mechanický kontakt. Kde vemeš půlvlný sinus v autě? Možná z altíku mimo aku, proč?PETR 95_1 píše:Jak moc je důležité pro vyvíječ, aby bylo napětí tvdě stejnosměrné a regulace řekneme PVM, a nebo jedna půlvlna sínusovky ze střídavého napětí?
No commentPeter píše:Víš to určitě?lajos píše:Můj názor: tvrdé DC není podmínkou, PWM určitě ano, i Mimův vyvíječ je spínán přeš přerušovač-mechanický kontakt.PETR 95_1 píše:Jak moc je důležité pro vyvíječ, aby bylo napětí tvdě stejnosměrné a regulace řekneme PVM, a nebo jedna půlvlna sínusovky ze střídavého napětí?
Já se nezajímám o využití v autě takže se k tomuto nebudu vyjadřovat.lajos píše:Můj názor: tvrdé DC není podmínkou, PWM určitě ano, i Mimův vyvíječ je spínán přeš přerušovač-mechanický kontakt. Kde vemeš půlvlný sinus v autě? Možná z altíku mimo aku, proč?PETR 95_1 píše:Jak moc je důležité pro vyvíječ, aby bylo napětí tvdě stejnosměrné a regulace řekneme PVM, a nebo jedna půlvlna sínusovky ze střídavého napětí?
Protože na toto reagoval Peter tak to vysvětlím proč půlvlnu:Peter píše:Víš to určitě?lajos píše:Můj názor: tvrdé DC není podmínkou, PWM určitě ano, i Mimův vyvíječ je spínán přeš přerušovač-mechanický kontakt.PETR 95_1 píše:Jak moc je důležité pro vyvíječ, aby bylo napětí tvdě stejnosměrné a regulace řekneme PVM, a nebo jedna půlvlna sínusovky ze střídavého napětí?
57 při půlvlnném usměrnění, 115 při celovlnném usměrnění, 162 při usměrnění a filtraci dostatečně velkým kondem.PETR 95_1 píše: A proto se chci zeptat jaký je optimální počet článků při stavbě vyvíječe, který bude napájen ze sítě?
Předpokládám, že tento počet elektrod je navržen pro vzdálenost elektrod 2mm od sebe ?Ilem píše:57 při půlvlnném usměrnění, 115 při celovlnném usměrnění, 162 při usměrnění a filtraci dostatečně velkým kondem.PETR 95_1 píše: A proto se chci zeptat jaký je optimální počet článků při stavbě vyvíječe, který bude napájen ze sítě?
2mm je kompromis mezi účinností a zanášením mezery mezi elektrodami. Pokud bys vyřešil proplach - čím blíž, tím lépe. Plocha záleží na koncentraci elektrolytu. Někde tu je oskenován návod http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... %E8ka#5507 (až to druhé pdf od Jovy). Od toho se můžeš odrazit. V návodu je113 elektrod, proti mým spočítaným 115. Asi trochu počítali s kolísáním síťového napětí. Bude se to malinko víc hřát.PETR 95_1 píše: Předpokládám, že tento počet elektrod je navržen pro vzdálenost elektrod 2mm od sebe ?
A jak velké by měly být elektrody, aby se dalo rozložit řekněme tak 1l vody za hodinu? Ptám se kvůli tomu jak velké plechy mám nechat vyřezat.
Díky za odkaz. Kolega má dokonce originál tohoto výtisku časopisu. Koneckonců toto byl prapůvod proč se zajímat o rozklad vody a jeho využití.Ilem píše:2mm je kompromis mezi účinností a zanášením mezery mezi elektrodami. Pokud bys vyřešil proplach - čím blíž, tím lépe. Plocha záleží na koncentraci elektrolytu. Někde tu je oskenován návod http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... %E8ka#5507 (až to druhé pdf od Jovy). Od toho se můžeš odrazit. V návodu je113 elektrod, proti mým spočítaným 115. Asi trochu počítali s kolísáním síťového napětí. Bude se to malinko víc hřát.PETR 95_1 píše: Předpokládám, že tento počet elektrod je navržen pro vzdálenost elektrod 2mm od sebe ?
A jak velké by měly být elektrody, aby se dalo rozložit řekněme tak 1l vody za hodinu? Ptám se kvůli tomu jak velké plechy mám nechat vyřezat.