Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

obruč z Fe

Příspěvek od martin11 »

...pro Jerry...jsem rád, že se o problem zajímáš....pokud bude obruč...Fe uvnitř tak se zmenšení - úbytek magnetismu využije jako clony....pokud bude zvenčí....tak to vnitřní magnety vůbec neovlivní....ale ...obruč...bude-li tak bude...z čehokoli jiného...jen ne z Fe...ale poslední výzkum ukazuje něco úplně jiného...zdravím Gromit :bye: ....
...o lepidlech na magnety víme...děkujeme za připomínku...martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Karban

Příspěvek od Karban »

martin11:

"..aby pomohl překonat tento mrtvý bod a proto z důvodu vícepístu...nejméně 6....my na novém modelu 12
.."

Počet válců ale nehraje roli - ať jich bude pět nebo deset.
Stejně tak i jeden jediný vs. gravitace - pořád je tam vyváženost, nelze překonávat mrtvý bod zvýšením počtu oněch elementů.
Každý válec navíc totiž znamená další odpor, který je nutno překonat.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Karban píše:martin11:

Ještě bych jen dodal, že varianta s gravitací je rovnocenná, tj. platí, že i místo těch magnetů stačí použít jen kombinaci gravitace a vhodných předmětů správné váhy.
dále Karban napsal:

"..aby pomohl překonat tento mrtvý bod a proto z důvodu vícepístu...nejméně 6....my na novém modelu 12
.."

Počet válců ale nehraje roli - ať jich bude pět nebo deset.
Stejně tak i jeden jediný vs. gravitace - pořád je tam vyváženost, nelze překonávat mrtvý bod zvýšením počtu oněch elementů.
Každý válec navíc totiž znamená další odpor, který je nutno překonat. ,
konec citátu...

drahý a milý Karnan-e...věnuji ti pár okamžiků mého tak vzácného času....čekal jsem , že ti někdo napíše, že vhodné závaží na vhodné páce...NIKDY...nebude perpetum mobile....je to smutné, ale je to tak....
...dále tě prosím...a to velmi, a myslím to upřímně....zapomeň na gravitaci....v jakékoli konstrukci....nevím čím jseš...já jsem blbej fotograf...bez technického vzdělání..pouze s filosofií.....ale to co se nám zde snažíš vnutit...to opravdu i já věděl , když mě bylo 10...v roce1960...!!!....dostal jsem tehdy knížku o Perpetuu mobile....ta jsou 2 druhů....pravá a nepravá...a ta pravá ...bezpečně nefungují...a ta ta druhá nejsou PM.....rozumíš mě.....nevím čím jsi....doufám , že mladý fotograf, který neměl to štěstí a tvuj tatínek nebyl nebo není ing strojař , jako muj táta....
v mládí mě technika nebavila...ale ...učím se....je mě 59.....aby jsi věděl s kým mluvíš, nebo kdo k tobě promlouvá...já vím cosi myslíš...starej blbej kořen....tak to je omyl....mladá blonďatá Karkulka Červená...kdo mě zná osobně, tak to potvrdí....zdravím SAO.. :bye: proč to všechno píšu....prosím tě neblbni s tou gravitací...a když tak s tím jdi jinam...Tady jsou Pístové magnetické motory....pracující třeba v beztížném stavu...t.j v kosmu....jo abych nezapomněl....dalším pístem se zvyšuje třecí síla.....rád tuto sílu zvětčím 20x.....tak....jestli něco máš napiš na SZ...a ne sem....zdraví martin11 :lol:

Karban

Příspěvek od Karban »

martin11:

Budiž, tedy do SZ.

Ovšem nutno mít na zřeteli, že ta gravitace je využitelná naprosto stejně, jako síla onoho magnetu...

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Já už nevím, jak to napsat, aby to neuteklo

Příspěvek od Akord »

martin11 píše:.uvědomuji si, že prstenec...statorový toroid....klidně může být i samostatně...!!!!....volně otočný....nelze ho přirovnávat ke statoru el motoru, protože zde v mag motoru písty působí vždy kolmo na stěnu toroidu. A protože tento toroid v každém okamžiku, tedy jestli se točí nebo stojí má stejné vlastnosti, zvláště , pak , když pole ...magnetické se s pohybujícím toroidem nepohybuje....není třeba vubec tento problem řešit...
Martin11,Gromit,Poota a další co mají rádi hračky, velice s Vámi sympatizuji, ale stále není jasné co jsem chtel napsat, treba jsem to napsal 3x pokaždé ruzným zpusobem, protože mi na tento argument zatím nikdo neodpovedel, ani jedna odpoveď se netýkala podstaty uvedené veci.
Radiální síly prece nikdy žádný rotor do pohybu neuvedou, i když jsou v ruzných uhlech a časech ruzné. Pouze se vektorove v daném čase sčítají. Chybí tam jakákoli složka výslední tangenciální(tečné,obvodové) síly na prstenec. Protože prstenec je v tangenciálním smeru naprosto homogenní. (pokud vznikne dojem, že jsem si prohodil rotor se statorem, tak ne, platí akce a reakce, síla je pouze vzájemná, buď pusobí obe síly opačného smeru stejne na rotor i stator, nebo nepusobí nic)

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Re: Já už nevím, jak to napsat, aby to neuteklo

Příspěvek od Tuco »

Akord píše: Radiální síly prece nikdy žádný rotor do pohybu neuvedou, i když jsou v ruzných uhlech a časech ruzné. Pouze se vektorove v daném čase sčítají. Chybí tam jakákoli složka výslední tangenciální(tečné,obvodové) síly na prstenec. Protože prstenec je v tangenciálním smeru naprosto homogenní.
A proč ti tam vlastně ta tangenciální síla tolik chybí? Já žiju od začátku v domnění, že prstenec je homogenní prstenec právě proto, aby se do systému nevnášely izolovaný síly od izolovaných statorových magnetů na clonu právě v tom tangenciálním směru (tady by asi bylo dobře kdyby mě Martin11 nebo Gromit případně opravili). Přímočarý pohyb pístů v radiálním směru se přeci převádí na rotační pomocí klikového mechanismu (síla + rameno = moment) jako u každého pístového motoru.

martin11
Zasloužilý člen

martin tě neopraví

Příspěvek od martin11 »

Zdravím....a předem hlásím, že vůbec netuším co ta sprostá slova tangent atd.znamenají....slyším je tady poprvé...ale snažím se vše doučit...ten motor jsem vymyslel...prostě tak...citem...ale jak píšeš....jsou to moje slova....na stator...toroid...nepůsobí žáddné síly ...prostě se o mag.pole toroidu opírá mag pole pístu tím, že se odpuzují.ta písty a...přes klik. mechanismus hvězda motoru se přenáší na kliku, která otáčí tou clonou...Akordovi ke své smůle nerozumím...ale Gromit a Poota snad ano...a oni mi to nějak šetrně řeknou, že jsem vymyslel blbost....dík za přízeň...bude-li další poznatek napiš sem...zdraví martin11 :lol:

ÁRÉS

STÍNĚNÍ

Příspěvek od ÁRÉS »

ZDRAVÍM VŠECHNY NA FÓRU. CHCI SE ZEPTAT JAKÉ NEJLÉPE POUŽÍT STÍNĚNÍ NA MAGNETICKÝ MOTOR TOHLE JSEM NAŠEL NA NETU :

TAK JSEM SI ŘÍKAL JSESTLI TO UŽ NĚKDO ZKOUŠEL?.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

stínění...

Příspěvek od gromit »

trvalý stínění ti je na magnetický motor na houby - jen to zeslabí, laicky řečeno, sílu magnetu - zkratuje část siločar. Vlastní zkušenost, ale můžeš se taky přesvědčit :good:

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Akord
Zasloužilý člen

Re: martin tě neopraví

Příspěvek od Akord »

martin11 píše:..přes klik. mechanismus hvězda motoru se přenáší na kliku, která otáčí tou clonou...
Toto je práve ten omyl. Rozdíl je v tom, mezi čím pusobí ta síla. Jen to plete, nic víc, chce se na to porádne se podívat. Znám detailne mnohé hydraulické čerpadla, jsou tam podobné mechanismy. Obrázek je jenom podobný, ale v principu zásadne odlišný. Nabízím další analogii, kterou jsem napsal Gromitovi, ale se mu príliš nelíbila (zároveň odpoveď pro Tuca):

Mejme detský kolotoč. Na to, aby se točil nestačí radiální síla, musí existovat i tečná složka, tedy smer síly nesmí procházet osí. Na tomto se asi shodneme.
Ať ten kolotoč predstavuje toroid orientovaný podobne, jako Martinuv, a ať je taky otočne na hrídeli. Pro názornost vezmime tyčový magnet a zkusme ním pusobit na toroid z vnejšku (princip je stejný, ale snáze se čte). Ať budu delat cokoli, a smerovat tyčový magnet smerem na os toroidu, nebo mimo os, jako kdybych chtel roztočit kolotoč, toroid(prstenec) trebaže je na ložiscích se ani nehne. V čem je pak rozdíl vuči kolotoči, který by se takhle hnul. No v tom, že na kterýkoli magnet pusobí v cizím homogenním magnetickém poli pouze otočný moment a žádná posuvná síla. To je dobre overený fakt. Souvisí to s tím, že všechny siločáry, co z magnetu vylezou do nej i vlezou. No a pole prstence je ve smeru jeho pohybu dokonale homogenní, proto není duvod na pohyb. Zbytek je jen princip akce a reakce. (Do stejného labyrintu se dostanou i lidi, když reší určité divoké typy stejnosmerných motoru.)

Karban

Příspěvek od Karban »

[offtopic]No, je to legrace si počíst - k dnešku už mi poděkovalo kolem dvaceti lidí, na jak zábavnou stránku jsem jim dal odkaz.

A proto koumejmež nad sílou, z magnetu zrozenou, špekulujme nad možností jejího využití ve prospěch sebe samotných, mamme se theórjiemi a chlácholme budoucími šancemi ...

Ze síla síla přijde větší, ta opět v sílu mohutnější se přemění, z ní opět síla mnohonásobnější vzejde a tak dále a tak dále....

Chechtají se inženýři, docenti a profesoři;
doktorandi, studenti,
technici a mechanici;
škodováci, čékáďáci;
fírové i motoráři -

- je to tady samá sračka,
syyylný magnet - naše značka!

:O)))))
--------------------
A ještě pro martina11:

Zkus dvouhvězdicový motor, ten bude mít větší výkon!

:ODDD[/offtopic]

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Beží magnet dokola, oholí nás do hola,
nerad se on vrací zpátky, vždy uteče od nejaký potvory,
nepomohli tomu ani fikšn doktori.

Divili se lidi tomu divili, že se témer pro to bratsky pobili.
Jen legrace místo práce, operace, animace,
bezvýchodná situace s magnetickým kožichem.

Siločáry jsou však čáry jak rudý hadr pred býkem.
Bor se potkal s beranem, železo se tálo,
neodáma černá vrána stále jí je málo.

(v predešlém príspevku rozebírám tu otáčivou sílu)

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Příspěvek od Tuco »

Když mě pořád nejde do hlavy proč chceš, aby se ten toroid točil?

Podle mě to nemá žádný praktický opodstatnění a připadá mi to jako uměle vytvořenej problém. Připouštím že tohle je možná důvod proč mi zůstává tvůj úhel pohledu skryt - našel jsem jakés takés vysvětlení pro ten můj a o to hůř se s ním budu loučit. Ve spalovacích hvězdicových motorech se přece dráhy všech pístů taky protínají v ose otáčení výstupního hřídele a šlape to od první války. Nevim no, asi by to chtělo nějakou živou diskuzi, kde budeme moct na živo si to celý vyříkat, čmárat, rozhazovat přitom rukama a tak.

Jinak básničky jsou super, určitě v nich oba pokračujte 8)

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Tuco píše:Když mě pořád nejde do hlavy proč chceš, aby se ten toroid točil?
Já to točení prece nepožaduji. Jen jsem tím, že se muže volne točit chtel poukázat na to, že na nej nepusobí žádná otáčivá síla. Prečti ten príklad s kolotočem pomalu a po jednom slove. O klikový mechanismus vubec nejde, a navíc princip není stejný, jako princip hvezdicových a jiných motoru, tam s tím není nejmenší problém. Na tomto principu žádný mechanický motor neexistuje, ani by existovat nemohl ze stejného duvodu. Nedelám si z vlákna žerty.

Opakuji, vyšetrete princip pusobení tyčového magnetu zvenčí na toroid, je to navlas stejný princip a názorne nejblíže(jak bylo popsáno minule v tom kolotoči).

Stejne muže prstenec stát a kolem se točit tyčový magnet ( ať je šikme, mírí do osi, nebo ne, a jedno zda zvenčí, nebo zevnitr). Naproti tomu skutečný kolotoč lze takto roztočit snadno(presne, jako mechanický motor). Počet pístu nemá opet žádný vliv a jen mate. Každý hvezdicový, nebo jiný excentrický motor dokáže pracovat i s jediným pístem, jenom chod není rovnomerný, a dodávám, že smer pohybu pístu v libovolném (i hvezdicovém) motoru není totéž, co smer síly, který nakonec určitý čas musí smerovat mimo osu, která se má otáčet. Toto v tom magnetickém motoru splneno není, magnet pri jakémkoli šikmém natočení prstencem nepohne.

Neexistuje obecne taková poloha(nebo pohyb) tyčového magnetu, která by donutila uvedený magnetický prstenec se otočit.

martin11
Zasloužilý člen

Martin - osobně

Příspěvek od martin11 »

Zdravím všechny zúčastněné...Akordovi velký dík za osvětu a trpělivost s jakou mě říká ...nešahej na ta horká kamna....Děkuji Tuco - vi za obhajobu projektu, Pootovi obvzláště ta soukromé doučování základních matematicko fyzikálních pojmů....Gromitovi za poskytnuté prapůvodní info ...toroid ...píst...v uvodu tohoto vlákna....Na KARBAN nemám čas...ale založim specialní vlákno, myslím , že se technicky pobavíme...dost dobré nápady....ale to jindy....
tak k věci....
...nešahej na ta horká kamna...praví Akord...a myslí to upřímně....po lekci matematiky od Poota...vím, že má Akord pravdu ,
...Neexistuje obecne taková poloha(nebo pohyb) tyčového magnetu, která by donutila uvedený magnetický prstenec se otočit. ..konec citátu

....já si nedám říct...a na ta kamna si šáhnu....a nespálím se....ona ta kamna jsou totiž studená....
....přesto mě Akord navedl na myšlenku ...ten toroid roztočit....tak jsem ho roztočil...a hle co se stalo.....výkon motoru se zdvojnásobil....Akorda osobně neznám, nevím kolik mu je let...ale doufám, že při čtení těchto řádek nekolabuje....
samozřejmě celé to je jen na papíře...a papír snese všechno....v sobotu nám audienci u majitele strojírenské dílny-firmy....je projektem nadšen....a slíbil strojní pomoc a materialovou při výrobě....
Dříve ho však seznámím se všemi závěry z hlediska mechaniky magnetismu od Akorda....aby si uvědomil možnost ...horkých kamen...

....myslím, že to je jediná cesta jak se přesvědčit, že Akord má pravdu, a my ostatní....věřící v nemožné budeme poučeni....že tedy ta kamna opravdu byla horká....a spálili jsme se....nejvíc budu popálen já....hlavně po finanční stránce....Ale jdu do toho s myšlenkou...jak pravil Giordano Bruno...a opřeci se točí....

...Akorda poprosím, ať s námi....se mnou neztrácí čas, vím , že je nadmíru obětavý.A moc mu ještě jednou děkuji.

...Najde-li někdo něco někde v souvislosti s pístem a magnetem ...tak sem s tím....dále se s tím to problemem už budu prát sám.
Zjistím-li při konstrukci nějaký problém, tak ho sem napíšu....
...zatím doporučuju všem, počkejte s bastlením podobného stroje, až jak dopadnu...je škoda dělat 2x stejnou chybu a o penězích ani nemluvě....
Děkuji tedy ještě jednou všem za přízeň, kterou mě zde projevili...a vzhůru do bezvědomí....a když se to nepovede....tak to svedu na Karkulku Červenou.....martin11 :lol: martin pithart

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“