Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Magnetické Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: Magnetické Motory
Ha...no to je něco...takové samohejbátko. A nyní je řada na nás to prozkoumat a přijít na to, jak to ten onen zbastlil....předpokládám, že jste video zhlédli do detailu ..a několikrát.
můj rozbor.
1. proč borec stříhal drátky
2.ustřihl, ale později "vousy" nejsou vidět
3. střed -motor je na 4 nosnících a jeden je širší, po něm vede přívod do motoru
4. v jednom záběru je na tento nosník "zpět" přiizolován onen uštípnutý vývod
5. v rohu u tohoto nosníku je "cosi" zaizolováno mimo magnet, ostatní magnety jsou již napevno
6. pro rozběh ventolátoru pomocí přiložení magnetu je vždy přiložen tento rohový magnet
7. závěr....v rohu je přilepena malá baterie a "asi" nějaký mag. spínač který motor sepne a zdání zázračnosti je na světě...
nechci jakékoliv pokusy tohoto druhu zlehčovat, ale nežli cokoli začnu, tak si prohlédnu a podle vlastních zkušeností zhodnotím....myslím, že tento pokus je podvod čtoucí zdraví m11
můj rozbor.
1. proč borec stříhal drátky
2.ustřihl, ale později "vousy" nejsou vidět
3. střed -motor je na 4 nosnících a jeden je širší, po něm vede přívod do motoru
4. v jednom záběru je na tento nosník "zpět" přiizolován onen uštípnutý vývod
5. v rohu u tohoto nosníku je "cosi" zaizolováno mimo magnet, ostatní magnety jsou již napevno
6. pro rozběh ventolátoru pomocí přiložení magnetu je vždy přiložen tento rohový magnet
7. závěr....v rohu je přilepena malá baterie a "asi" nějaký mag. spínač který motor sepne a zdání zázračnosti je na světě...
nechci jakékoliv pokusy tohoto druhu zlehčovat, ale nežli cokoli začnu, tak si prohlédnu a podle vlastních zkušeností zhodnotím....myslím, že tento pokus je podvod čtoucí zdraví m11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
Re: free energy magnet motor
no ja myslim, ze bylo vhodnejsi na draty prilepit malou knoflikovou baterii jak to udelal borec... cerna paska skryje vsechnopoota píše:Na replikaci to vypadá opravdu jednoduše
Místo ustřižení by se na ty dráty dala připojit i LEDka
Zdravím - poota
PS podle hlasu je to ten stejnej sprimar co daval tu zacyklenou prodluzovaci snuru se zasuvkama na 1. april. Jeho ceskej prizvuk je v angline na zulibani
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Šprýmař
Já se bez mučení přiznávám, že jsem to až tak podrobně nezkoumal. Dobře, že jsi tak učinil, Martine. Já se na tohle klidně nechám napálit a to zřejmě ještě i mnohokrát v budoucnu, protože jednu z nadějí vidím ve strojích, kde je více cívek rozmístěných do kruhu a pracujících s "radiálně" šířeným magnetickým polem podobně jako u téhle srandičky.martin11 píše:předpokládám, že jste video zhlédli do detailu ..a několikrát.
Tyhle šprýmaře bych ale pozavíral do cel, svými neúnavnými a četnými vtípky podrážejí motivaci tvůrcům, kteří se už tak v této oblasti vydávají na dost problematickou cestu.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
měl bych takovej návrh. když někde někdo něco objeví, nějaký mag, motor či jiný mag. hejbátko, tak by to také měl ...nějak po svém okomentovat, jako proč si myslí , že to běží...prostě nějakou úvahu
internet je zaplevelenej vším možným, vtipálků je asi 99.99% . Zbývající 1 setina0,01% jsou videa buď dobře zamaskovaná, nebo jinak upravená....sečteno....a podtrženo, na netu není žádný funkční magnetický motor !!!!!!...jestli má někdo jiný názor tak ho napište...a svoje tvrzení doložte ukázkou a popisem tohoto funkčního motoru. s pozdravem všem "magnetářům " martin11
internet je zaplevelenej vším možným, vtipálků je asi 99.99% . Zbývající 1 setina0,01% jsou videa buď dobře zamaskovaná, nebo jinak upravená....sečteno....a podtrženo, na netu není žádný funkční magnetický motor !!!!!!...jestli má někdo jiný názor tak ho napište...a svoje tvrzení doložte ukázkou a popisem tohoto funkčního motoru. s pozdravem všem "magnetářům " martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Já bych zase dal návrh, aby někdo vysvětlil, jak ten chlapec vypíná a zapíná otáčení motorku ve dvou momentech ve videu, kdy se nedotkne prakticky ničeho hromě magnetů. Dost mně překvapuje, že místo sáhnutí do bedýnky s kompovými větráky a jiným haraburdím se tady dohadujeme o něčem tak snadno replikovatelném, jestli to je podvod nebo ne. Ahoj, Slávek.martin11 píše:měl bych takovej návrh. když někde někdo něco objeví,....
P.S. Tím netvrdím, že to není technická pitomost.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Mag. motor na internetu
Ač to nemohu sám vědět, tohle bych si nikdy nedovolil tvrdit.martin11 píše:sečteno....a podtrženo, na netu není žádný funkční magnetický motor !!!!!!
Ono taky nemusí jít o to, jestli daný motor na videu sám o sobě je funkční nebo ne, ale podstatnější je, jestli princip, na kterém se ho někdo pokoušel postavit, je použitelný nebo ne.
Osobně (minimálně) jeden takový princip považuji za použitelný (kdysi jsem ho i analyzoval pomocí poměrně sofistikovaných výpočtů a tak mi i samotná fyzika přiznala, že poběží...):
... viz video http://www.youtube.com/watch?v=FLek_3Hpwus&feature=channel
Všechny veřejné koncepce magnetických motorů jsou od základů chybné a snaží se překročit "silou" kritický bod,což je dřív či pozděj a v závislosti na poloze či zátěži zastaví.Tudy cesta nevede..
Aby motor fungoval jak má, musí sám sebe roztočit v kterékoliv poloze a z kteréhokoliv úhlu otočení.
Aby motor fungoval jak má, musí sám sebe roztočit v kterékoliv poloze a z kteréhokoliv úhlu otočení.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
A na to si jako došel jak? Slávek.GX55 píše: Aby motor fungoval jak má, musí sám sebe roztočit
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
GX55 píše: Aby motor fungoval jak má, musí sám sebe roztočit v kterékoliv poloze a z kteréhokoliv úhlu otočení.
To co pises neni az tak pravda,pokud motor bude bezet je asi nejdulezitejsi ho umet regulovat a predevsim umet kdykoliv zastavit a opet rozbehnout do patricneho vykonu.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
Zdarec GX55,
v první části toho, co říkáš,
ve druhé části
Tvoje analýza současného stavu odpovídá i mému názoru. Zajímalo by mě ale, jaký nabízíš recept - stačí zcela obecně bez technických detailů. Ten můj najdeš ve stejné podobě v mých "magnetických" příspěvcích. Stačí myslím nakliknout u nějakého příspěvku "zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele".
Zdar a sílu
Magneto
v první části toho, co říkáš,
nejsi daleko od pravdy, protože těchto koncepcí je opravdu většina. Menší část snažící se o jiné principy bohužel taky nefunguje. Takže beru, co říká Martin11 (o tom nefungování), ale i co říká Adam Benda (o té inspiraci),GX55 píše:Všechny veřejné koncepce magnetických motorů jsou od základů chybné a snaží se překročit "silou" kritický bod,což je dřív či pozděj a v závislosti na poloze či zátěži zastaví.Tudy cesta nevede...
ve druhé části
bych ale definici zmírnil na: Musí po proběhu jednoho kompletního cyklu vykazovat přebytek energie a to alespoň ve výši provozních ztrát. To, co požaduješ, v podstatě znamená, aby neměl mrtvý bod, ale ten sám o sobě ještě neznamená, že celek nefunguje. Řeší se to různým zmnohonásobením, překrytím atd. (Jednopístový spalovací motor bys taky nenastartoval na dolní nebo horní úvrati klikovky, pokud by se jím správně nepootočilo - jen pro přirovnání).GX55 píše:Aby motor fungoval jak má, musí sám sebe roztočit v kterékoliv poloze a z kteréhokoliv úhlu otočení.
Tvoje analýza současného stavu odpovídá i mému názoru. Zajímalo by mě ale, jaký nabízíš recept - stačí zcela obecně bez technických detailů. Ten můj najdeš ve stejné podobě v mých "magnetických" příspěvcích. Stačí myslím nakliknout u nějakého příspěvku "zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele".
Zdar a sílu
Magneto
-
- Starší člen
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 55 poděkování
Už nějakou dobu mi v hlavě jeden takový straší. Zatím mě nenapadlo proč by to nemělo fungovat, ale jak to znám tak zase bude někde nějaký háčekMagneto píše: Menší část snažící se o jiné principy bohužel taky nefunguje.
Jedná se o podobný princip, na kterém funguje "curie point engine", bo jak se to správně nazývá. Takže je to založené na změně permeability materiálu (zdroj magnetického pole předpokládám klasicky permanentní magnet). Pokud vím, tak je možné změnit permeabilitu látky nejenom změnou teploty, ale třeba i změnou tlaku, lépe řečeno mechanickým stresem na těleso (myslím že jsou na tomhle principu založené některé tlakové senzory). Otázka je, dokážeme takový mechanický stres na těleso vyvolat, aniž by nás to stálo příliš mnoho energie ? Odpověď přišla z jiného vlákna:
http://www.youtube.com/watch?v=MHlAJ7vySC8
Jedná se o ty rotující kotouče, a ten stres který na ně působí je odstředivá síla. Víme že když bude dost vysoká, dokáže je roztrhat na kousky, a změna permeability vzhledem ke změně velikosti odstředivé by neměl být problém. Ten vtip je v tom, že v tomhle případě dochází ke změně odstředivé "zadarmo". Když zvedá ty kotouče do výšky, předpokládám že se jim musí zmenšit otáčky (čímž tochází ke změně odstředivé a tím změně permeability), protože kdyby to tak nebylo, jednalo by se o perpetuum už samo o sobě.
Jsem hrozně chudej, a tak hraju automaty abych měl hodně peněz.
-
- Zasloužilý člen
Zdarec minsc,
změna permeability v důsledku stresu způsobeného odstředivou silou - to vůbec nezní špatně. Znáš takový materiál? Myslím z těch senzorů - co tam vlastně plní tuhle funkci? Clonka z takového materiálu, která by se pohybovala střídavě těsně pod a nad hranicí stresující rychlosti by tak střídavě byla/nebyla clonkou. To zní z konstrukčního pohledu nadějně - jen mít ten materiál. Umím si představit rotující buben, jehož plášť bude ze 180 stupňů tvořen tímhle materiálem a z druhých 180 stupňů něčím netečným. Clonka by při vyšší rychlosti (způsobené přetočením otočného magnetu z odpuzu do přitahu) zastínila návratovou fázi, během které by ale zároveň zpomalila, takže by (už jakožto "neclonka") bez nějaké silové vazby odkryla nový začátek, kdy se z přitahu stane opět odpuz (což mu dovolilo předchozí zakrytí). Celé viz obrázek - je potřeba se do toho zakoukat pohledem shora.
Mít ten materiál, tak je vystaráno, ale to přepínání z jednoho stavu do druhého bude asi oříšek. Ovšem jak říká Toyota - nic není nemožné.
Zdar a sílu
Magneto
změna permeability v důsledku stresu způsobeného odstředivou silou - to vůbec nezní špatně. Znáš takový materiál? Myslím z těch senzorů - co tam vlastně plní tuhle funkci? Clonka z takového materiálu, která by se pohybovala střídavě těsně pod a nad hranicí stresující rychlosti by tak střídavě byla/nebyla clonkou. To zní z konstrukčního pohledu nadějně - jen mít ten materiál. Umím si představit rotující buben, jehož plášť bude ze 180 stupňů tvořen tímhle materiálem a z druhých 180 stupňů něčím netečným. Clonka by při vyšší rychlosti (způsobené přetočením otočného magnetu z odpuzu do přitahu) zastínila návratovou fázi, během které by ale zároveň zpomalila, takže by (už jakožto "neclonka") bez nějaké silové vazby odkryla nový začátek, kdy se z přitahu stane opět odpuz (což mu dovolilo předchozí zakrytí). Celé viz obrázek - je potřeba se do toho zakoukat pohledem shora.
Mít ten materiál, tak je vystaráno, ale to přepínání z jednoho stavu do druhého bude asi oříšek. Ovšem jak říká Toyota - nic není nemožné.
Zdar a sílu
Magneto
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jasně,krom mrtvého bodu..Chtěl jsem to po odeslání ještě doplnit, ale "čeká se na schválení moderátorem"...
Recept bohužel nemám, kdybych měl, tak by už byl v tichosti novej patent
Řešil jsem mnoho variant, teď mě napadá střídání oběhových magnetů rúzných mag.sil a výšek (reliéf-styl do kopce a z kopce), dělení obdélníkových magnetů na 1/4 a 3/4 a na střídačku vedle sebe skládaných,aby se dosáhlo plynulejšího a méně silového pohybu.Ještě jsem myslím nikde neviděl pokus se setrvačníkem.
Poslední plánovaná verze pokusu: střídání oběhových magnetů a hlavní magnety umístěné v něčem podobném jako mini olejové tlumiče, aby se hlavní magnet vracel až po průchodu části nebo celého cyklu(pomalej).Tím by se mohl překročit kritickej bod.Ale předpokládám(už tradičně), že to opět fungovat nebude. Ale náhoda je blbec, třeba dojde omylem k něčemu, co přinese nějaké řešení.
Beru to s rezervou.Ale přece..ta "síla" neodymových magnetů je až neuvěřitelná a pořád si říkám, že to musí nějak jít, i když vím, že by to jít vlastně ani nemělo.
Něco mně říká, že na mechanickej pohon to určitě nebude, ale jako zdroj elektřiny si to představit dovedu.
Přeju všem hodně objevitelského stěstí a hlavně hodně energie
Recept bohužel nemám, kdybych měl, tak by už byl v tichosti novej patent
Řešil jsem mnoho variant, teď mě napadá střídání oběhových magnetů rúzných mag.sil a výšek (reliéf-styl do kopce a z kopce), dělení obdélníkových magnetů na 1/4 a 3/4 a na střídačku vedle sebe skládaných,aby se dosáhlo plynulejšího a méně silového pohybu.Ještě jsem myslím nikde neviděl pokus se setrvačníkem.
Poslední plánovaná verze pokusu: střídání oběhových magnetů a hlavní magnety umístěné v něčem podobném jako mini olejové tlumiče, aby se hlavní magnet vracel až po průchodu části nebo celého cyklu(pomalej).Tím by se mohl překročit kritickej bod.Ale předpokládám(už tradičně), že to opět fungovat nebude. Ale náhoda je blbec, třeba dojde omylem k něčemu, co přinese nějaké řešení.
Beru to s rezervou.Ale přece..ta "síla" neodymových magnetů je až neuvěřitelná a pořád si říkám, že to musí nějak jít, i když vím, že by to jít vlastně ani nemělo.
Něco mně říká, že na mechanickej pohon to určitě nebude, ale jako zdroj elektřiny si to představit dovedu.
Přeju všem hodně objevitelského stěstí a hlavně hodně energie
-
- Starší člen
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 55 poděkování
Čau Magneto, no já nejsem odborník ale snažím se vyhledat si informace když to jde.
Našel jsem něco k tématu:
http://144.206.159.178/ft/943/11255/215990.pdf
http://automatizace.hw.cz/magnetostrikc ... ace-pohybu
http://www.odbornecasopisy.cz/index.php ... ment=34229
Takže změna permeability, která nastává mechanickým namáháním se jmenuje Villariho jev. Vida, zas jsem o něco chytřejší
Pokud jde o ten materiál, v jednom tom článku mluví o slitině niklu a oceli. Ale já bych na to šel odjinud. Jde nám o maximální změnu permeability při minimu vynaložené energie. Jak teď víme, na permeabilitu působí jak mechanický stres, tak teplota. Co se týká teploty, tak největší změny permeability jsou kolem Curieova bodu. Takže logicky by se měl použít materál, který má Curieův bod blízko pokové teploty. Tak by nebyl velký problém ho mírně chladit nebo zahřívat. A skokové změny permeability už by se dalo dosáhnout změnou otáček. Ovšem věc kterou netuším je to, jestli při tom namáhání odstředivou silou, se bude permeabilita snižovat nebo naopak zvyšovat. Ale při vhodně zvoleném materiálu by se to dalo vyřešit právě tím mírným zchlazením nebo ohřátím, holt buď jedno anebo druhé. Myslím že jsem v tomhle vlákně někde psal odkaz na tyhle materiály. Snad se dají někde sehnat.
Našel jsem něco k tématu:
http://144.206.159.178/ft/943/11255/215990.pdf
http://automatizace.hw.cz/magnetostrikc ... ace-pohybu
http://www.odbornecasopisy.cz/index.php ... ment=34229
Takže změna permeability, která nastává mechanickým namáháním se jmenuje Villariho jev. Vida, zas jsem o něco chytřejší
Pokud jde o ten materiál, v jednom tom článku mluví o slitině niklu a oceli. Ale já bych na to šel odjinud. Jde nám o maximální změnu permeability při minimu vynaložené energie. Jak teď víme, na permeabilitu působí jak mechanický stres, tak teplota. Co se týká teploty, tak největší změny permeability jsou kolem Curieova bodu. Takže logicky by se měl použít materál, který má Curieův bod blízko pokové teploty. Tak by nebyl velký problém ho mírně chladit nebo zahřívat. A skokové změny permeability už by se dalo dosáhnout změnou otáček. Ovšem věc kterou netuším je to, jestli při tom namáhání odstředivou silou, se bude permeabilita snižovat nebo naopak zvyšovat. Ale při vhodně zvoleném materiálu by se to dalo vyřešit právě tím mírným zchlazením nebo ohřátím, holt buď jedno anebo druhé. Myslím že jsem v tomhle vlákně někde psal odkaz na tyhle materiály. Snad se dají někde sehnat.
Jsem hrozně chudej, a tak hraju automaty abych měl hodně peněz.
-
- Zasloužilý člen
Zdarec minsc,
taky nejsem odborník, jen nadšenej laik s fantazií a bez předsudků
Z těch informací o senzorech (diky za ně) mi vychází, že nejde o nějaký spešl materiál jako takový, ale o kovový materiál vystavený elektrickým pulzům, který podle toho jde nebo nejde do zkrutu. Pro čistě magnetické aplikace to asi nebude to pravé.
Jinak s teplotou bych radši nelaboroval, protože má hrozně dlouhou odezvu a taky velkou spotřebu energie (neověřeno, jen přes palec). Materiál s teplotou Curie okolo pokojové teploty neznám (ze školy si pamatuju Woodův kov, který měkne v horkém čaji, ale o jeho magnetických vlastnostech nevím nic).
Obecně bych odhadoval, že permeabilita našeho vysněného materiálu X se bude se zvyšující odstředivou silou spíš snižovat, protože materiál se při tom blíží k fyzické destrukci a tím pádem k chaotičtějšímu uspořádání (nejlepší hodnotu má myslím Permalloy - nikl-kobaltová ocel - mám ho doma vykovaný do půlkruhů pro svůj předchozí design (viz asi 3 měsíce starý obrázek v tomto vlákně), ale stejně se neosvědčil).
Nevím - moje cesta vede přes deformace polí - takové vybouleniny siločar do volného prostoru mimo vzduchovou mezeru mezi magnety - které ale kompenzuju dalšími magnety, tak aby v tom volném prostoru ty vybouleniny střídavě existovaly/neexistovaly a přitom k té změně stačilo jen volně pootáčet soustavou. Docela se mi to daří a myslím, že mám i přebytek - zatím to ale nestačí na zacyklení, takže buďto je ve hře nedokonalost provední, nebo nevýhodný řádový rozdíl mezi silami přebytku a silami provozních ztrát.
To znamená jediné - dále makat a optimalizovat!
Zdar a sílu
Magneto
taky nejsem odborník, jen nadšenej laik s fantazií a bez předsudků
Z těch informací o senzorech (diky za ně) mi vychází, že nejde o nějaký spešl materiál jako takový, ale o kovový materiál vystavený elektrickým pulzům, který podle toho jde nebo nejde do zkrutu. Pro čistě magnetické aplikace to asi nebude to pravé.
Jinak s teplotou bych radši nelaboroval, protože má hrozně dlouhou odezvu a taky velkou spotřebu energie (neověřeno, jen přes palec). Materiál s teplotou Curie okolo pokojové teploty neznám (ze školy si pamatuju Woodův kov, který měkne v horkém čaji, ale o jeho magnetických vlastnostech nevím nic).
Obecně bych odhadoval, že permeabilita našeho vysněného materiálu X se bude se zvyšující odstředivou silou spíš snižovat, protože materiál se při tom blíží k fyzické destrukci a tím pádem k chaotičtějšímu uspořádání (nejlepší hodnotu má myslím Permalloy - nikl-kobaltová ocel - mám ho doma vykovaný do půlkruhů pro svůj předchozí design (viz asi 3 měsíce starý obrázek v tomto vlákně), ale stejně se neosvědčil).
Nevím - moje cesta vede přes deformace polí - takové vybouleniny siločar do volného prostoru mimo vzduchovou mezeru mezi magnety - které ale kompenzuju dalšími magnety, tak aby v tom volném prostoru ty vybouleniny střídavě existovaly/neexistovaly a přitom k té změně stačilo jen volně pootáčet soustavou. Docela se mi to daří a myslím, že mám i přebytek - zatím to ale nestačí na zacyklení, takže buďto je ve hře nedokonalost provední, nebo nevýhodný řádový rozdíl mezi silami přebytku a silami provozních ztrát.
To znamená jediné - dále makat a optimalizovat!
Zdar a sílu
Magneto