zdraví Vás martin 11 a to hlavně se Třetím Vánočním Adventem - klídek , mír a pohodu
Tak a dopráce. Magneticý pístový motor v mém podání, jak napsal Adam výše je skutečně spíše umělecké dílo, / a to hlavně proto, že jsem více výtvarník nežli technik
/. tvar - formu, kterou to v současnosti má pozorovatele spíše zavádí do oblasti sci-fi. vyzkoušel jsem si zde konstrukci, která mě provází dlouhá léta. Magnetismus / vlastnost feromag. materialů / se skutečně , při současných znalostech
k věčnému phybu / PM / využít nedá. ALE....je tu stále to ale, které mě dohnalo k tomu tu konstrukci porodit. Několik přátel zde, / gromit, JOVA, Filuta, Poota, Akord, 1220, Sao, Lajoš, adambenda, Spaceball, JiMi...a konečně i šťouralové....Karban, hatlík, stepanpepan a spol./ mě postupně směrovali k této neobvyklé konstrukci. pro někoho to asi bude zklamání../ děda Slavík/ že to nemyslím tak úplně vážně. Prostě jen ověřuju, co se nedá ověřit na výkresu. / prostě já to neumím ověřit jinak , nežli modelem /
Bohužel od setkání jsem na to nesahl, jsou i věci lidské, ale polotovar je na stole , denně kolem chodím.../ mám dílnu v kuchyni...k velké radosti té mojí..../ denně kolem chodím, a přemlouvám ty magnety ke spolupráci. jsou tvrdohlaví, tváří se , jakoby nic, a přitom je v nich taková síla.
Nějak jsem se zde moc rozpovídal, ale to hlavně proto, aby si někdo nedělal naděje, že příští zimu budeme topit magnety. tak...
v mém hledáčku zájmu je jiný projekt, který není zas tak beznadějný. Už jsem o tom několikrát diskutoval. Tím zázrakem by měla být KAVITACE. Zbírám informace, co , kde , kdo a jak. Moc toho není. Jev / kavitace/ je hlavně škodlivý. využití této škodlivosti je nějak opomíjeno. No uvidíme. Hezký víkend, pánové louskejte oříšky, ať vám ty Vaše mohou upéct dobré Vánoční kousky......zdraví Vás martin11
11.12 2010
... věřím, že se " TO " povede ......