Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Byla by to větší změna

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...drahý Nemo....mám pocit, že jsi v mládí četl "Neználka ve Slunečním Městě..."...
nevím , jak velký máš dům...ale 90 je dost....zkus začít šetřit....udělej si bilanci, co, kde jak....

skleník také není žádná výhra....a vím co říkám...a mohu to fotkama dokázat....ten skleník co jsem postavil stále existuje.../
...pěstování čehokoli je neustálý boj s přírodou, plísněma, broukama a houbama.... :idea:

...pokud máš svou práci...a rodina také...tak ji dělejte....pokud máš vztah z zemědělství, tak skleník schvaluju...jinak "jen" jako hobby....

..a opravdová demokracie je nesmysl.....podívej se do dějin....vždycky se najde nějakej jeden ...."vůdce".....pokud ovšem nebudeš sám ten vůdce....pak máš skutečně demokracii....

a planeta bude v budoucnu skutečně plná robotů....ono už to je i dneska....všichni jsme naprogramovaní.....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

jsem lepší!

Příspěvek od jeff »

Mimo téma (offtopic)
Jsem fakt lepší, jestli ne vůbec nejlepší :lol: . Moje spotřeba peněz za roční spotřebu energií činí cca 280 000,-Kč, prozatím. Když porostou ceny, budu ještě lepší. Když se mi tuto položku padaří snížit, či raději úplně eliminovat, zmizí některé starosti, jiné zase přibudou, ale určitě mi zbyde víc času na myšlení. Ale jak se znám, tak ještě víc času na blbnutí :pivko: Jeff

Jeff

martin11
Zasloužilý člen

Re: jsem lepší!

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...neboj ...časem s tím něco uděláme.... :idea: .....u tebe to vidím ročně tak na 30 000...s COP-em 20 to bude legrace....
...a ještě ti zbyde energie na vaření vlastního piva :jump: ..... :idea: ..martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

Re: jsem lepší!

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...jojojo....legrace to je opravdu veliká... :shock: ..páč kde vyrobíš z příkonu 400w elektřiny 11kW tepla....takže je to víc než 20....
....a funguje to tak, že okolo sebe máme tolik mooooc tepla.../ teplého vzduchu.../ jen ho vhodně ochladit a přebytek vypustit v domečku....
...a když se do procesu zapojí Peltiery, tak ty nám vyrobí i nějakou elektřinu...a tou se potom popohání to zařízení, takže vlastně zadarmo... :shock: ...a kdo tomu nevěří, tak ať dál pálí uhlí a plyn a dřevo a podporuje ČEZ....
jen pořád nevím, proč dělám Jim68-ovi tady advokáta.....ten přístroj jsem viděl na vlastní oči....několik fotek sem už i Jim dal.../ dílčích.../
...možná si uděláme i předvaděčku...při setkání....ale nevím, jestli budou zváni pochybovači a zastánci současné vědy..../ to na mě nebude záležet.../....ale myslím , že zanedlouho budeš po tom zařízení také toužit...jako my všichni, co jsme ho již viděli....
...zapomeneme na to číslo 20, na výraz COP....jukneme na elektroměr a uvidíme...když za den topení spotřebuju při -10°c venku a vytápěném prostoru 60m3 4kW / včetně teplé vody...!!!..třeba i do aut.pračky..../tak budu maximálně spokojenej...a nějakej COP mě vůbec , ale vůbec nezajímá....
...a už jsem o tom psal....jediné další alternativní zdroje energie jsou....atom..Slunce a geo....výhody a nevýhody těchto snad nemusím popisovat...tak...a už se o tom s nevěřícím Tomášem....nechci bavit.....tento příspěvek je spam...ale na mém vláknu...tak to přežiju.......zdraví m11 :lol: a :oops:

martin11
Zasloužilý člen

Re: Komunikace vázne

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...zdravím čtoucí.....
za 1.
...toto je vlákno o Magnetických pístových motorech....
prosím diskutující aby si to uvědomili...vyjmečně můžeme odbočit...ale....!!!!...prosím hlavně toto tema.... :idea:
za 2.
....jsem bombardován dotazy ja Jim68-ma...co jak, kd,y kde. za kolik atd....
....upozorňuji, že nejsem ani jeho mluvčí ani manažer ani obchodní zástupce. jsem úplně stejný kritik jako např Stepanpepan jen s tím rozdílem, že jsem zařízení viděl v chodu a budu ho pokusně instalovat.../ nechám si ho nainstalovat.../ protože jeho /ne/funkčností nic neztratím...naopak budu moci podat vyčerpávající zprávu o bilanci zisku , nebo ztráty /tepla/ a to nezávisle na komkoli.

takže
za 3.
...až dozraje čas.../ a výzkum/ Jim určitě bude s radostí referovat....prosíme o trpělivost.....zdraví martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

Re: Ahoj Martine,

Příspěvek od martin11 »

buky píše:Sem tam tu zabloudím, ale nejak podozřele mlčíš okolo svého písťaku.
Že jsi se na tuhle zimu už nemusel oháňet sekyrou a teť z velkým úsměvem po skrocení otáček ukazuješ monopolům dlouhý nos :)

...zdravím čtoucí...Buky-ho obvzláště.... :idea:
...na jarním setkání jsem celý motor.../ v trochu rozebrané podobě.../ předal ...a JOVA slíbil, že do podzimního setkání udělá nová ložiska, a to jak v hlavním rotoru , tak v rozvodu ....klika na hvězdici pístů.....jaký je stav věcí zatím nevím, ale JOVA je solidní, tak doufám, že se 27.11 shledám s vylepšeným polotovarem a bude se moci opět pokračovat ve výzkumu...
....myslím , že jsem to ...tento stav už tady popisoval.....a jaký bude výsledek se zatím neví...Tedy skalní zastánci fyziky / té co se naučili... 8) ve škole.../ tvrdí , že to je nesmysl.....já to vím od samého začátku také...ale v té konstrukce jsou taková zadní vrátka.....tak těmi by to třeba šlo...../ třeba to jsou vrátka .."nikam", a nebo cesta vede 3D prostorem zase na začátek...a pak ten motor opravdu nepojede..../na což tady od samého začátku upozorňuju.... :lol: / tak hezký podzim a na setkáníu Jeffa se těší martin11 :lol:

Barbucha
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Re: poznámka prozměnu Barbuchy

Příspěvek od Barbucha »

Mimo téma (offtopic)
Zrovna nedávno jsem si na tebe matrine vzpoměl, když jsem viděl zase jeden zázračný magnetický motor ukazovaný ze všech tří stran, na tu čtvrtou nějak zapoměli a na té byla zrovna nějaká řemenice a dole cosi podobné elektromotoru. A pak jsem viděl další asi tři, ty tedy už byly bez zjevného připojení k čemukoliv a přece se točili - dlužno podotknou konstantní rychlostí. A tak mě napadlo, motor, který má k dispozici dostastek neregulovaného příkonu, který výrazně převišuje ztrýty a výkon odevzdávaný, což by v případě funkčního magnetického motoru asi mělo být, se přece musí začít rovnoměrně zrychleným pohybem roztáčet až do oblasi, než se mechanický odpor a odevzdávaný výkon vyrovná dodávanému příkonu a pak se otáčky ustálí, což u nepřipojeného motoru asi nenastane, pokud má být reálné použitelný a nebo se prostě otáčky dostanou do kritické oblasi, tu překoná a naprosto mormálně exploduje odstředivou silou. A tak mám dojem, když vidím ty zázračné konstrukce, že tomu, komu se nezatížený motor točí rovnoměrnou rychlostí, vymyslel buď pěknou hračku, která se energeticky nedá v rálném světě využít kdy protože COP=1 přesně, nebo je to podvodník, který se chce akorát zviditelnit. Co ty ny tuto teorii?

:laugh: :bye: :pivko: :bhead: :baby:

P.S. prosím, ber to jen jako postřeh a nikoliv jako kritiku či invektivu vůči komukoliv z tohoto fóra, každý máme přece nějaký ten svůj sem. Já prozatím akorát vymyslel perpetum, které mi říká debile. :P

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: poznámka prozměnu Barbuchy

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
Barbucha píše: a nebo se prostě otáčky dostanou do kritické oblasi, tu překoná a naprosto mormálně exploduje odstředivou silou. A tak mám dojem, když vidím ty zázračné konstrukce, že tomu, komu se nezatížený motor točí rovnoměrnou rychlostí, vymyslel buď pěknou hračku, která se energeticky nedá v rálném světě využít kdy protože COP=1 přesně, nebo je to podvodník, který se chce akorát zviditelnit.

Nazdar Barbucho.

Za to, že to já Martinovi dlabu, může přesně to, že se mu to rozlítlo na cucky a to ve velice krátkém čase. Dokonce jsem ho před pokusem varoval, že jestli bude úspěšný, dá mu to bez nějaké brzdy po nose.

Nicméně, bude záležet na tom, jak také narůstají ztráty v poměru k magnetické síle. Ta je totiž u konstrukce konstantní, i když výkon roste s otáčkami. Pokud řekněme tření, nebo excentrické ztráty atp (tedy narůstající zátěž, či proti síla) dokážou svým nárůstem vyvážit sílu magnetů, otáčky se eventuelně ustálí. Pak to buďto začne svítit hicem, nebo se to rozletí vibracema, možností je víc. Taky to může být natolik pomalu běžné, že se to jenom jaksi vrtí a nic moc se neděje, zátěž zblajzne třeba tření ve vzduchu jako u výpletě u kola. Někde jsem tu dal odkaz na magnetobiciglové kolo.

Takže, chování není jednoznačným důkazem podvrhu, pokud není jakž takž známa konstrukce. Při jakž takž známé konstrukci se to dá odhadnout. Martin s tím mohl honit přinejmenším motorku.

Ahoj Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
martin11
Zasloužilý člen

Re: poznámka pro změnu od Barbuchy

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
zdravím...postřeh je to asi správný a jak to tady někdo psal, takové zařízení by se mělo roztočit na nekonečné otáčky. :idea:
jenže....v případě MM se vlastně pořádně neví co je magnetismus, známe jen projevy magnetismu, jak vzniká, umíme ho trochu definovat. Gromit tady jenou napsal velmi chytrou větu." MM neexistuje.... MM je " něco " jako magnetická pumpa"
těch videíí běhá na netu spousta, přiznám, že některá jsem nepochopil. K tomu mému. Nečekám že cokoli objeví, jen ověřuju, jestli by něco nemohlo být jinak. tak hezký den martin11 :lol:
Naposledy upravil(a) martin11 dne pát 12 lis 2010 7:23, celkem upraveno 1 x.

Barbucha
Zasloužilý člen
Dostal: 61 poděkování

Re: poznámka pro změnu od Barbuchy

Příspěvek od Barbucha »

Mimo téma (offtopic)
Ale martine, to přece nebylo proti tobě, náhodou co děláš se mi líbí a krom toho jeden nikdy neví jak si zadělá na průser v podobě něčeho chodivého, že? Já přece nikterak nehodlám snižovat aktivitu druhých co doopravdy něco dělají na rozdíl od některých druhých co akorát jen krafou a ručičky mají na ...... Takže tak, no a na srazu pokecáme, čus :bye: :hip:

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
martin11
Zasloužilý člen

Re: ?

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
StepanPepan píše:Netrpělivě čekám, jak fungoval nebo nefungoval opravený Martinův motor. Taky bych už rád viděl nějaké fotky nebo video s ním.
...vydrž synku....nemám doma výzkumák....živím se prací....kyby jsi byl u Jeffa, tak by jsi to vitěl....Barbucha to roztočil na 10 000 .....jsem ho musel okřiknout, že to ještě není vyvážený a stabilisovaný....ale ložiska jsou ...díky JOVA-ovi opravdu festový a perfektně vyvedený....
...a jak tě sleduju, tak mě držíš palce...aby nefungoval.....nějak do tebe vidím.....zdarec m11 :lol:

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Viděl

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
jsem to na vlastní oči když se to ještě netočilo, ale již tenkrát u Jeffa to vypadalo
moooooooooooc pěkně.
:epray: :epray: :epray:
teorie mně netrápí naštěstí :ethink: , to se řeší jinde .
Pokud by totiž vyšel součet vektorů od jednotlivých magnetů stále kladný ve směru předpokládaného otáčení,
točit by se to muselo. ;)
No a pokud ho elfové za Martina neudělají, budou se o tom hádat téměř na sysifovské úrovni naši přátelé, kamarádi, i ctění odpůrci možná i do 21. 12. 2012 , někteří z nich i potom
hrůza pomyslet.
:roll:
K.

Pro pana Slavíka :
Bible je svatá, nikoli církve....
Váš Web se mi líbí. :oops:

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Póly jsou konečná...

Příspěvek od adam.benda »

Vynález martina 11 jsem viděl jen z fotek a nákresů
a i tak se musím hluboce poklonit za tento skvost. Dle mého je to velice krásné a ušlechtilé umělecké dílo. Správně orientované vektory ale nesměřují jen na jednu stranu, kauzalita je tu naprosto nekompromisní. Nepovažuji se za skeptika, ba naopak, ale bohužel jsem poměrně dost přesvědčen, že bod rovnovážného stavu je tu nevyhnutelný. Tím ovšem neříkám, že samočinný magnetický stroj není možné sestrojit.

Stavět magnetický motor jen podle toho, jestli se magnety přitahují nebo odpuzují, to je jako zalévat zahrádku jakýmkoli roztokem s tím, že je to tekuté... Modrá a červená barva coby póly, to není nic jiného než šipka. Je to to samé, jako střelka v kompasu. Ta také uvádí směr jen magnetických čar. Proto nikdy nemůže existovat magnetický monopól... Ty barvy jsou jen ukázání směru magnetických čar.

Jakmile se přestane přemýšlet o pólech a začne se pracovat s magnetickými čárami, pak si myslím, že není tak mizivá šance je zkroutit tak, aby nějaký motor běžel.

###

děda Slavík
Zasloužilý člen
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Póly jsou konečná...

Příspěvek od děda Slavík »

Mimo téma (offtopic)
neříkám, že samočinný magnetický stroj není možné sestrojit.
S nadšením čtu takovéto názory. Nebude to dlouho trvat a bude to tak samozřejmé (a dostupné), jako koloběžka
Prohlížel jsem si pomaloučku a pozorně několikrát to video "s víčkem od konzervy". Ten MACHR tam má magnety, které asi u nás nejsou zatím dostupné. Vypadá to jako silnostěnný "hrnek" v něm magnetické jádro a druhá polovina v celé ploše magnetu jakoby byla druhým pólem.
Nám to nejede, NE PROTO, ŽE JSME NEŠIKOVÉ, ALE PROTO, ŽE NEMÁME VHODNÝ TVAR MAGNETU.

je to pro nás ostuda, ale jemu TO JEDE. Nelze se omlouvat tím, ŽE JE TO PODVRH.
Naposledy upravil(a) děda Slavík dne pát 10 pro 2010 22:30, celkem upraveno 1 x.

Kluci, do toho.
martin11
Zasloužilý člen

Re: Póly jsou konečná...

Příspěvek od martin11 »

zdraví Vás martin 11 a to hlavně se Třetím Vánočním Adventem - klídek , mír a pohodu :idea:

Tak a dopráce. Magneticý pístový motor v mém podání, jak napsal Adam výše je skutečně spíše umělecké dílo, / a to hlavně proto, že jsem více výtvarník nežli technik :shock: /. tvar - formu, kterou to v současnosti má pozorovatele spíše zavádí do oblasti sci-fi. vyzkoušel jsem si zde konstrukci, která mě provází dlouhá léta. Magnetismus / vlastnost feromag. materialů / se skutečně , při současných znalostech :oops: k věčnému phybu / PM / využít nedá. ALE....je tu stále to ale, které mě dohnalo k tomu tu konstrukci porodit. Několik přátel zde, / gromit, JOVA, Filuta, Poota, Akord, 1220, Sao, Lajoš, adambenda, Spaceball, JiMi...a konečně i šťouralové....Karban, hatlík, stepanpepan a spol./ mě postupně směrovali k této neobvyklé konstrukci. pro někoho to asi bude zklamání../ děda Slavík/ že to nemyslím tak úplně vážně. Prostě jen ověřuju, co se nedá ověřit na výkresu. / prostě já to neumím ověřit jinak , nežli modelem /

Bohužel od setkání jsem na to nesahl, jsou i věci lidské, ale polotovar je na stole , denně kolem chodím.../ mám dílnu v kuchyni...k velké radosti té mojí..../ denně kolem chodím, a přemlouvám ty magnety ke spolupráci. jsou tvrdohlaví, tváří se , jakoby nic, a přitom je v nich taková síla.
Nějak jsem se zde moc rozpovídal, ale to hlavně proto, aby si někdo nedělal naděje, že příští zimu budeme topit magnety. tak...
v mém hledáčku zájmu je jiný projekt, který není zas tak beznadějný. Už jsem o tom několikrát diskutoval. Tím zázrakem by měla být KAVITACE. Zbírám informace, co , kde , kdo a jak. Moc toho není. Jev / kavitace/ je hlavně škodlivý. využití této škodlivosti je nějak opomíjeno. No uvidíme. Hezký víkend, pánové louskejte oříšky, ať vám ty Vaše mohou upéct dobré Vánoční kousky......zdraví Vás martin11 :lol: 11.12 2010

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“