Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Vitamin C

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Bible léčení vitamínem C

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Ještě něco. Pokud se člověk cpe céčkem, ne askorbátem sodným, dvanáctník ty nášupy nutně musí neutralizovat na pH7, než to pustí dál. Traduje se, že dvanáctník neutralizuje sodou bicarbonou, tedy NaHCO3, kterou dodává slinivka břišní. Kde ho slinivka bere, tedy ten sodík Na, a že ho musí bejt? Zašpekuluji-li si, bere Na ze soli, tedy z NaCl, CO3 nejspíš z CO2 volně rozpuštěného v krvi a vodík kde? Že by z vody? Nicméně, někam nutně musí odcházet ze slinivky v nějaké formě Cl. Zase něco na proštudování. Čert ví, jestli to najdu, ale jaksi v mé naivní jednoduchosti bych to viděl:

NaCl + H2O + CO2 > NaHCO3 + HCl

Jinak dnes je mi docela fajn, nohy, voči skoro v pořádku, sinusy taky a právě jsem uvařil druhou dávku 13G liposomatického C a pocucávám. Těch 13 G je tak nějak zarovnaná veliká polívková lžíce krystalové kyseliny askorbové. Opět mne to mírně jednou popohnalo na záchod, jinak žádná stížnost. Chce to dost zapíjet, třeba čajem. Bude to dnes před spaním dohromady 26g jak jsem se hodelbal.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
albert
Nový člen
Dostal: 3 poděkování

Re: Trochu jiná zkušenost s MMS

Příspěvek od albert »

tu jesto o liečbe Céčkom dosť popísané http://www.badatel.sk/kpm/

Prajem pekný deň a veľa zdravia
Batles
Zasloužilý člen
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: MMS a Vit C

Příspěvek od Batles »

Slavek Krepelka píše:Bohužel, jako snad všichni na fóru, jsem se nedostal k proštudování vitamínu C až teď....
S laskavým pozdravem, Slávek.
A co z toho plyne tak zásadního a prakticky provedilného :?:
Myslel jsem, že znáš práci Dr.Paulinga a další díla. Právě proto už před lety jsem začal doporučovat při léčbě s MMS dělat přestávky po 8-10 dnech na dva-tři dny s megadávkami Céčka + další.
Dnes je situace zase dál a céčko se běžně přece bere večer po poslední dávce MMS/CDS 2-3 gramy+další maličkosti, není to žádný problém. Ti, co nemusí brát 10x denně MMS, tak tam už není problém vůbec žádný.
Právě tuto metodu považuju za velmi dobrou a účinnou.

Čert ví, zda by podobnou úlohu nemohly plnit produkty s vysokou hodnotou ORAC, zajímá mne to, hlavně kustovnice čínská.....
Batles :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Batles píše: Myslel jsem, že znáš práci Dr.Paulinga a další díla.
Něco z toho. Taky něco jiného. Zdaleka ne vše, co vydoloval Pan Tuhárský. Taky nejsem vševěd. Teď jsem to konečně dočetl a tím mám přehled, na co se soustředit a přečtu znova.

Někdo někde prohlásil: "Konec konců, není vědecky prokázáno, jsme nemocní z nedostatku farmaceutik". Tam patří i MMS. Já mohu jenom dodat, že je vědecky prokázáno, že spousta našich nemocí je zapříčiněna kritickým nedostatkem, chronickým a globálním (kromě vyvolených divokých kmenů) vitamínu C. Pokud si tu knížku neprojdeš, nemáš šanci pochopit jak moc je to zlé, ani s tím, co je jakž takž známo od Paulinga.

Absolutně se nelze domnívat, že trocha vitamínu C dodaná před spaním něco spasí. U zdravého člověka, a to nejsme dnes nikdo, jde aspoň o 4g denně a to rozložené jaksi přes den. Jde o hladinu. Pokud je nemoc, ani 15g to nemusí spasit a to mluvíme o injekcích IV. To záleží na tom, o co jde. Spotřeba v těle může momemtálně být i několikanásobně vyšší, nemluvě o tom, kolik céčka z ústních dodání vlastně nárazově přijmeme.

Dalším takovým je niacin = vit B3. Pan Tuhárský vyšťoural spoustu literatury, na kterou jsem já zatím nenarazil, specielně nějakého Dr. Klenera a Dr. Hofera. Obojí dlouholetý klinický výzkum. Pauling je sice velké jméno, udělal nějaký základní výzkum a ne lehce dostupný, já se dostal jenom k přežvýkané informaci, ale tihle dva pokračovali a dost asi Paulinga přerostli a info je dostupné nepřežvýkané. Pan Tuhársky to schrastil nepřežvýkané a sám to taky nepřežvýkal a jenom přepodává a velice hezky utříděné sem tam s nějakou svou spekulací, ale taky ji tak má označenou.

Batlesi, vážně si to proběhni. Všechno je jinak.

S laskavým pozdravem Slávek.

Batles
Zasloužilý člen
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Příspěvek od Batles »

Slavek Krepelka píše: Pokud je nemoc, ani 15g to nemusí spasit a to mluvíme o injekcích IV.
No a v tom vidím ten zásadní problém pro těžce nemocné.
Proto jaksi nemůžu pochopit od tebe ten tlak proti MMS.
Samozřejmě, že si to v klidu přečtu :!:
Dobrou noc, Batles :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Batles píše:
Slavek Krepelka píše: Pokud je nemoc, ani 15g to nemusí spasit a to mluvíme o injekcích IV.
No a v tom vidím ten zásadní problém pro těžce nemocné.
Proto jaksi nemůžu pochopit od tebe ten tlak proti MMS.

- Protože se to dá ve většině případů i vážného onemocnění řešit liposomatickým céčkem
- Protože se těm nemocem dá předejít i podstatně menšími, ale dostatečnými orálními dávkami na denní bázi a za hubičku.
- Protože MMS zabraňuje díky užvacímu režimu užívání už i naprosto nezbytných dávek C
- Protože MMS se s C chemicky pere a tím se snižuje účinnost ať již jednoho, či druhého, podle převahy
- Protože MMS očividně podstatně snižuje hladinu C v těle stejně jako všechny nákazy a mraky chemikálií.
- Protože na C jsme zařízení a C je jednim z nejdůležitějších a nejspíš nejdůležitější faktor našeho vlastního imunního systému, na rozdíl ode všech umělotin, i toho MMS, které pouze zaskakují za náš zubožený imunní systém a zubožují ho ještě víc.
- Protože pokud leze pH moči nad 6 z nedostatku vylučované askorbové, je to předpokladem na tvorbu ledvinového kamení vysrážením vápníku šťavelovou a močovou v ledvinách.
- Protože askorbová vytlačuje močovou a kdejakou jinou zbytkovou kyselinu ze systému. Dej si to do obrazu s podágrou, bolestma a křečema "zamočených" svalů atp.
- Protože askorbová podporuje tvorbu kolagenu i v kostech, nenaleptává a nevyplavuje ani vápník ani hořčík, jako šťavelová a močová a tím pádem nedochází k osteoporoze.
- protože C se dokáže v těle očividně chovat jako velice schopný oxidant a stejně tak jako velice schopný deoxidant, jak se tělu zlíbí, pokud ho má. Tělo s ním dovede pracovat na obě strany a ví jak na to.
- Protože toho je daleko víc a MMS to vše dost radikálně znemožňuje. MMS je rychlá záplata na lokální a momentální problém která absolutně nezaflastruje problém dlouhodobý.

Vůbec nejde o tlak proti MMS. Naopak, hned jsem tu nabídl svou zásobu. Pokud někdo chce záplatovat, ať si záplatuje a ještě mu pomůžu, protože to taky má někdy svou platnost. Jde mi o skutečně dobrou informovanost a jde o to si uvědomit, že nejlepším lékem jsou přesně ty věci, na kterých jsou funkce našich těl přirozeně založené.

Upřímně řečeno, už ani náhodou nevěřím tomu, že si C nedokážeme produkovat sami a s genetikou jak je nám předestírána ať si vědové vytřou :ptrain: To by totiž hladovkáři nutně poscípali na kurděje. Vždyť to je blbost. Jenom je to v nás za normálních okolností velice latentní produkce, která se dá tréningem a asi aj psychicky změnit, stejně jako se to dá změnit natrénovanou dlouhou hladovkou. Sám jsem udělal bez tréningu 19 dní. To už se námořníkům dělaly boule za ušima a nebylo to z hltavosti.

Možná tu produkci C v našich tělech blokujeme mentálně, tedy většina z nás. Možná ji blokujeme příjmem potravin, které jsou kyselinotvorné, možná nějaká specielní kyselina, možná něco, z čeho se špatná kyselina(y) metabolizuje, a tělo pak nemá zájem vyrábět a dodávat další, tedy askorbovou. Nevěřím, že nadledvinky askorbovou pouze skladujou a uvolňují ji jak se jim zamane podle nějaké potřeby. Těm nadledvinkám něco, asi štítná, říká, kolik uvolnit a hlavně kolik vyprodukovat a podle svého stavu vyprodukují asi omezené množství, i když produkují.

Třeba Ti a Vám ten graf něco napoví. Je to z tý knížky. Všecko je Batlesi nějak jinak.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Igi
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vitamin C

Příspěvek od Igi »

Jsem četl na AZ zdraví, že hodně lidí má nadledvinky oslabené. Dobré je na jejich podpoření užívat lékořici a vitamín B1 a B5.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Igi píše:Jsem četl na AZ zdraví, ...
Ty nadledvinky jsem si jen typnul z toho, že o nich říkaj, že u člověka vit C skladujou. Teprve zjišťuju, odkud se bere C u psů atp.
Prozatím o psech:
http://www.lowchensaustralia.com/health/vitc4.htm
Parasitic infestation of the liver leads to a reduction in the synthesis of vitamin C which, in mammals, takes place in this organ.

Parasitické napadení jater vede k omezení syntézy vitamínu C který je synthetizován u savců v tomto orgánu.

Zajímavé, že? Ahoj, Slávek.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:Jsme vyjímeční v přírodě tím, že z animálů jsme jedni z necelé desítky druhů, které si vit C samy neprodukují
... co vím, tak z vyšších primátů jsme s morčaty jediný tvoři, co si ho neumějí vyrábět ... takže pomineme-li ten graf z knížky, které jsou ty další druhy ??? ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

A(&F) píše: takže pomineme-li ten graf z knížky, které jsou ty další druhy ??? ...
Nevim. Na nic jiného jsem nenarazil, ale ani nehledal. Zajímavý by byli krokodýlové. Prej nikdy nestonaj.

humans, apes, monkeys, fruit bats, and several species of fish (including trout and salmon) are unable to synthesize vitamin C,
Lidi, primáti, opice, ovocný netopýři, několik druhů ryb včetně pstruha a lososa nejsou schopni syntetizovat C.

Taky jsou vtom nějaký hmyzové. Opice zdaleka ne všechny.

Jenže,
Ascorbic acid is metabolized to 2,3-diketogulonic acid and oxalate and excreted in the urine (Sauberlich, 1990). Někdo vymyslí nějakou blbost a oni to po něm opakujou třeba dvěstě let.viz tohle. McGill universita tohle setřelila. Vypadá to, že z těch různejch studií co jich je si člověk může vybrat do krámu co chce, Takovej velkoobchod s kdejakou informací, blbá - dobrá hlavně že prodejná.

Vypadá to, že někdo našel nějaký enzym, který my prý nemáme a který je na syntézu prý potřebný a jak živočich enzym nemá, asi automaticky nedělá C. Hladovkáři to vyvracej. Vyvrátil to aj Francis Chichester, kterej se vyblízal z raka tím, že jedl, pokud tedy vůbec, krajíc anglického chleba denně a pil vodu nějakýho půl roku, ne-li dýl. Kurděje nedostal a z raka se vyblízal na dalších přes dvacet let. U těch námořníků a byl nějaký další dietní problém. Chlastali rum a jedli nějak upravenou mouku, převážně se soleným masem. Ale pokud byly nemoce a parasiti, jakože asi jo, pak za to mohly moct aj ony do značné míry. Musel bych zapátrat.

Ahoj, Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

http://www.lewrockwell.com/sardi/sardi91.html
Vitamin C deficiency is universal in humans and is caused by a single gene defect. ....... The gene that makes the enzyme gulonolactone oxidase, which is currently found in all humans, is dysfunctional.

Nedostatek vitamínu C je universální všem lidem a je způsoben jedinným genetickým defektem. ........ Gen, který vyrábí enzym gulonolactone oxidase a který v současnosti všichni lidi mají, nepracuje.

Jinak ten odkaz je zajímavý i jinak. Takže gen na to prej máme, ale z nějakého neznámého důvodu prej nefachá. Ten dotyčný jponec, co toho gena našel se v abstraktu své práce vyjádřil, že ten gen prošel mnoha mutacemi a je prý spotvořený. Třeba jo a třeba ne.

Otázkou je proč nefachá, či spíše ještě co máme společného s primátama a některejma opicema, co by mohlo tenhle problém způsobovat. Napadá mně sice RH faktor, ale ten má jenom cca 85% lidí a snad by se tedy přišlo na to, že RH- si C vyrábí. Navíc RH- má zdravotní problémy s infekcema atd., které se RH+ netýkají. To na samovýrobu C nevypadá.

Chemie syntézy není danná, ale odvozená z podobnosti struktur vzorečků, takže zase to není jisté.

Jinak včera a dnes 26g domácího liposomatického. Včera jsem si to nedobře rozdělil, takže od cca 7 večer už C nebylo. Dnes už mi to vyšlo na ucucávání celý den. Dnes ráno stolice jak cep a v poledne jak připálená jíška. Je 11 večer a OK.

Ahoj, Slávek.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Mimo téma (offtopic)
Slavek Krepelka píše:
Zajímavý by byli krokodýlové. Prej nikdy nestonaj.

... kozlové prej taky nemaroděj (na ně se vraj krom pohlavních nemocí vůbec nic nechytá) ... zpívá o tom aj Nohavka ...

"Koupil jsem kozu,
nemám kozu.
Včera mi pošla
na virózu.
Kdybych koupil kozla,
taky by mi chcip'
Takovy jsem cyp. ..... Do prdele práce!" ... :D :D :D ...

( http://www.karaoke-lyrics.net/lyrics/no ... ace-352037 )

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

A(&F) píše: "Koupil jsem kozu,
Jsem na ty krokodýly juknul. Divoký krokové jsou asi v pořádku a pokud ne, hádám, že ty zdravý nemocnýho kroka okamžitě sežerou a tím pádem nikdo nemocnýho kroka nikdy neuvidí. Oni se s tím neserou, jsou to nemilosrdný kanibalové. S pěstovanejma, ano, pěstují se na maso i na kůži, je to všecko jinak. Nejrůznější nemoce, převážně z blbý stravy, minerální nedostatky, infekce a stress z podmínek. Hold to nejsou čuňata.

Stress žere adrenalin na který se mění v nadledvinkách C a pokud dochází díky vysokýmu stresu k tomuhle, nestačí krokovi co si v C vyprodukuje a co sežere a začne podléhat jakýmkoliv chorobám. Smutné je, že bakteriologická a plísňová onemocnění krokodýlů pěstovaných v zajetí léčej čím? Vysokýma dávkama C jednak ve formě svalových injekcí a zároveň ústním podáváním, protože antibiotika na ně u kroků prý moc nezabíraj. Jenom se tím prý jako u lidí šlechtí nákazy odolné na antibiotika a navíc prý nedělaj antibiotika samotná krokům dobře. Takže pro krokodýlí farmy i v Africe je C jako universální antibiotikum, antiplísňum? a anti stresum fajn a pro krokodýly a jejich farmáře to pracuje, zatímco pro lidi je C stále neznámá a velice obávaná metoda léčení, hlavně pak díky neurčitosti hranice jedovatosti C. Obávaná kým?

U krys je smrtelná dávka C na váhu 4x vyšší než jedovatá dávka kuchyňské soli. Pokud by to tak bylo i u člověka, musel by člověk vitamínu C zbaštit přes kilo na posezení. To bych chtěl vidět ten :D

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

A(&F)
Zasloužilý člen

Chvojka ...

Příspěvek od A(&F) »

... mmch, úžasným zdrojem přírodního vit. C je čerstvé borovicové jehličí (prý ho obsahuje až 3x více než citron) ... čím mladší tím lepší ...... natrhat, opláchnout, nařezat na drobné kousky a povařit ve vodě ... je to vynikající čaj (na vandrech naprosto skvělá záležitost) ... 8-) ...

... http://www.turistika.cz/rady/borovice-lepsi-nez-citron ...

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Chvojka ...

A(&F) píše:... mmch, úžasným zdrojem přírodního vit. C je čerstvé borovicové jehličí
To nějak nosím v hlavě o smrku, kdysi mi to jako klukovi někdo sdělil, asi matka. Při první sérii mýho hledání jsem se na to snažil najít nějaký čísla a nic specifického. Nicméně, nejde jen o pínu, ale o všecky jehličnany včetně modřínu. Nejvíc snad toho má na obsah balsámová jedle a smrky. Nyní jsem konečně chytil obsah C ve smrkovém jehličí a je to něco kolem 36mg/100g, takže 0.36g na kilo. To bude nejspíš mokrá váha, protože sušením to C děsně mizí. Asi bych se ale vykašlal na čaj a džusoval bych to a nejspíš i s alkoholem, protože jsou v tom taky terpény a ty podle všeho taky nejsou k zahození, specielně z borovice.

Když už jseš ale u léčivek, narazil jsem na strom, kterým léčili indiáni na severovýchodě Ameriky Ffšecko, včetně zlých duchů. Jmenuje se Sassafras Albidum a dokud to tu nevykáceli na export, a že to byl nějaký export, který pokulhával akorát za prvním tabákem, bylo toho hodně. Jednak šlo o dřevo, ale hlavně šlo o léčivé oleje. Nějaký člověk však namyslel jak z toho dělat nějakou chemií extázi a tudíž jsou dnes produkty sassafrasu v US, pokud nejsou zbaveny "účinných" látek, zakázány FDA.

Teď je samozřejmě po sezóně, ale napřesrok se na něj podívám. Bez listí to nemám šanci poznat, i když léčivá je i kůra a kořeny, nejen listí. Vývar se používal i proti kurdějím, takže definitivně taky dost vit C, a vůně je prý dobrá na odpuzování hmyzu, což je taky poněkud výmluvné. Jinak produkty byly antibiotické, protizánětlivé a protiplísňové. Někdo v tom našel něco, co FDA prohlásila při dlouhodobém požívání za rakovinotvorné. FDA žádné testování nedělá, takže výzkum na tohle přišel nutně odněkud odjinud a můj divoký odhad bude, že to byl GlaxoSmithKline, který na nějaké léčivé produkty sassafrasu kdysi držel patenty.

Ahoj, Slávek.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“