Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Věda mírného pokroku v rámci zákona proti bastlířům

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Juranus
Zasloužilý člen

Re: MM a iné "nezmysli"

Příspěvek od Juranus »

Waldes píše:Keď už tu takto všeobecne diskutujete, .............

.................... ako je to možné môže priniesť niečo nové !!![/b]

Zo zoznamu demagogických skeptikov by som vyňal napríklad Akorda, ktorý napriek tomu, že s vami nesúhlasí dokáže celkom dobre poradiť. Vážim si ho ako človeka ktorý aspoň naozaj vie o čom hovorí, a nielen v teoretickej rovine.
Waldes.
No, popsal jsi to dobře a přesvědčivě. Dnes jsou však již dobře propracovány metody vědecké práce, vědeckého důkazu. Dnes nikdo nebude apriori odmítat nový objev, dnes se na ně s nadějí čeká. Takový funkční CEG, MM, MEG apod. by byly pro lidstvo požehnáním. Chtěl bych vidět toho zpozdilce, který by se tomu chtěl postavit. Podmínka je jen ta, že to musí fungovat. Metody vědeckého důkazu mají za úkol podrobit nový objev kritice a úkolem poctivého vědce je předložit kolegům jen to, o čem je pevně přesvědčen, že to fungovat bude. I on to musí předem a poctivě podrobit vlastní kritice. Nebylo by hodno vědce opakovaně předkládat svým kolegům něco, o čem mohl sám s úspěchem, na základě svých schopností a zkušeností, pochybovat. Vědecká obec by ho "odepsala". Ztratil by prostě důvěru.

Nepokládám tedy za dobré se pouštět do náročných konstrukcí zařízení, u nichž lze dojít, na základě celkem průměrných znalostí z oboru, k závěru, že to fungovat nemůže. Dotyčného to může kolikrát stát i hodně finančních prostředků a ztrátu reputace.

Přeji všem pohodový víkend nejlépe v lůně vynálezu všech dob - tedy jarní přírody!
:)

Juranus
Zasloužilý člen

Re: ...ach jo...srandičky z MM....

Příspěvek od Juranus »

Slavek Krepelka píše: Ty jses skutecne vtipalek Juranusi. Statistiky na modleni byly a jsou delany. Vysledky jsou ve vetsine statisticky pozitivni, jenze bez hmatatelneho dukazu "neprijatelne". Napadlo te nekdy, ze verici nejdou nezbytne po snazsim zivote? Ze jit po snazsim zivote je vskoro vylucne domenou hochstapleru? Ze verici, tedy ne ti, kteri to predstiraji, maji jine hodnoty? Skoro mi pripada, ze mas co dohanet.

Ahoj, Slavek.
Já si naopak myslím, že každý, který se modlí k bohu, ho nakonec o něco požádá. A bude to nejspíš o něco, co mu dělá starosti. Třeba, aby se uzdravil on, nebo někdo jiný, aby on, nebo někdo mu blízký, něčeho dosáhl, nebo naopak, aby ho něco minulo, aby se mu něco nestalo. Vím, že to uskutečnit nelze, ale skutečně by mě zajímalo, kolik takových přání bylo splněno lidem věřícím a kolik jich bylo splněno lidem, kteří si to přáli prostě jen tak, že si to přáli.
Tak to je k té víře obecně.

K víře, že něco bude fungovat, i když to odporuje přírodním zákonům, nemám co říct. To prostě nechápu!

Ahoj, Jura.

Juranus
Zasloužilý člen

Re: NEOGEN

Příspěvek od Juranus »

Slavek Krepelka píše:................Logiku nikdo nikoho nenauci, i kdyz nejake ty pokusy jsou, bohuzel nelogicke..............

Cau, Slavek.
Už jen platnost takového tvrzení bys jen těžko dokazoval. Co třeba taková matematická logika? Ta je k ničemu? Zkus bez ní postavit třeba ten nejjednodušší počítač!

Zdarec, Jura!

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Juranus píše:
Já si naopak myslím, že každý, který se modlí k bohu, ho nakonec o něco požádá. A bude to nejspíš o něco, co mu dělá starosti. Třeba, aby se uzdravil on, nebo někdo jiný, aby on, nebo někdo mu blízký, něčeho dosáhl, nebo naopak, aby ho něco minulo, aby se mu něco nestalo. Vím, že to uskutečnit nelze, ale skutečně by mě zajímalo, kolik takových přání bylo splněno lidem věřícím a kolik jich bylo splněno lidem, kteří si to přáli prostě jen tak, že si to přáli.
Tak to je k té víře obecně.

K víře, že něco bude fungovat, i když to odporuje přírodním zákonům, nemám co říct. To prostě nechápu!

Ahoj, Jura.
Ono ani nejde o viru at uz v boha, ci neco jinneho, ale o to, jak dosahnout vysledku jinak, nez pomoci standartni vedy.

http://www.scientificexploration.org/ed ... nce_02.pdf

Clanek zacina v 1/4 teto stranky. "Breakthrough - Clues to Healing with Intention" [Prulom - Indikace k Leceni Pomoci Zameru]

Tohle je takova mala ukazka. On tomu moc nerozumi nikdo, ono to proste je. Prave jsem docetl knihu od tohoto pana, co se tim zcela vedecky zabyval a naucil se to. Naucil to radu lidi vybranych z rad "skeptiku" bez jakekoliv historie sklonu k schopnostem, nezbytnym takto operovat. Co ti mam povidat. To, ze necemu nerozumime neznamena, ze to neni. Kdyz dva delaji totez, neni to vzdy totez.

Tak si to uzij. Ahoj, Slavek.

P.S. OK, jde o mentalni leceni mysi z jinak 100% fatalnich rakovin celkem nenarocnym natrenovanim techniky, ktera zpusobi neobvykly mentalni stav a funkci lidskeho mozku, a co s tim dale souvisi. Samozrejme to pracuje i na jinych zviratech, vcetne lidi. Pokusy na mysich byly cinneny pod dozorem oficialnich zdravotnickych zarizeni a dohledem skeptiku jako jses ty, kdy takovi skeptikove byli spoluzodpovedni za vyber adeptu k natrenovani teto metodologie a meli co rict k metodologii. Pokud se metoda rozsiri, a rozsiritelna je, vyradi z provozu vsechny ortodoxni doktory, herbalisty atp. Docela pruser pomyslet na vsechny "vedce" ktere by to postihlo. :baby:

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Jsem pevně přesvědčen, že existuje jen jedna věda. Prostě VĚDA. Žádná standardní (standarta je něco jiného) nebo nestandardní věda není.

Ten časopis je pěkně vyvedený, jen co je pravda. Ale science tam moc nevidím. Jsou to spíše fabulace a mystifikace. Pokud by se někdo seriózně zabýval takovou metodou, ani náhodou by ho nenapadlo publikovat své výsledky v takovémhle časopise. To by je rovnou mohl hodit do kanálu, protože by je tím znemožnil, znedůvěryhodnil (strašný slovo).

Hezkej víkend. Kolik máte teď hodin?

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Juranusi já Tě vidím

Příspěvek od Jim68 »

a jsem rád, že ses tu zase objevil.

Díky Tobě jsem se onehdy začetl do stránek sisyfosu a tak jsem si ujasnil, jaký pohled na svět, bádání a především výzkum musíš mít, chceš-li se živit jako vědec. Nezávidím Ti. Možná se tady na foru mlátí prázdná sláma, v některých případech je tomu tak zcela jistě :D , ale proti duševnímu odpadu, který ventilují vědci na http://www.sisyfos.cz ,se jedná o konstruktivní záležitosti, které nerozmělňují poznané, ale snaží se pohnout (někdy i kupředu) v rámci schopností autora nějakým problémem.
Většina příspěvků na sisyfosu by si zasloužila prozkoumání psychiatrem, a to z PČR, protože ti lidé mohou být nebezpeční. Dovedu si představit, co udělají se studentem, který přijde s čímkoli, co v roce 1934 (ano, šéfredaktor úspěšně graduoval... ;) ) nebylo v osnovách.....

To, že ses nedočetl o nějaké nové věci z odborného tisku, může být dáno tím, že odborný tisk, jak tomu říkáš, je ovládán lobbysty, kteří jen tak nějakou myšlenku neuveřejní. Dělám do toho, a redakci těchto tiskovin na celém světě ovlivňují jen tři koncerny, které mají svůj výrobní program na tři roky dopředu synchronizován s PR v těchto časopisech...nemyslím tím Věstník ČVUT, samo :oops: .

Těším se na čerstvé zprávy, co jsi za ty tři měsíce vymyslel - já jsem sice myšlenku na magnetický bycikl zavrhl, ale třeba se Ti podařilo něco jiného...? :D
Tvůj epigon

Jim68
Be happy!
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Juranus píše: Ale science tam moc nevidím. Jsou to spíše fabulace a mystifikace.
Juranusi, vzdyt jsi ani nemel cas si to precist, pokud tedy umis Anglicky. Ty jses jak ta Babicka z upravene Bozeny Nemcove: "Budeme uklizet". Pravila Babicka a zakopla hovno pod stul.

Ani jsem to od tebe neocekaval. Nejses ani ve skutecnosti skeptik, ale dogmatista, po kterem nic neni. Presne ten typ, ktery znemoznuje publikace lidem jako je W. Bengston. Dal jsem to sem pro hlavy otevrene. Takze si ten svuj zivot uzivej a venuj se vede jak jen nejlepe jses schopen.

Cas si najdi sam, proc bych to pro tebe mel delat? Vygoogluj si "time zone" a najdi si Toronto.

Pokud ma nekdo zajem o toho Sansburyho, je zde SZ. Ja jsem si to zaarchlivoval.

Ahoj, Slavek.

Juranus
Zasloužilý člen

Re: Juranusi já Tě vidím

Příspěvek od Juranus »

Jim68 píše:..............odborný tisk, jak tomu říkáš, je ovládán lobbysty, kteří jen tak nějakou myšlenku neuveřejní. Dělám do toho, a redakci těchto tiskovin na celém světě ovlivňují jen tři koncerny, které mají svůj výrobní program na tři roky dopředu synchronizován s PR v těchto časopisech...nemyslím tím Věstník ČVUT, samo :oops: .

Těším se na čerstvé zprávy, co jsi za ty tři měsíce vymyslel - já jsem sice myšlenku na magnetický bycikl zavrhl, ale třeba se Ti podařilo něco jiného...? :D
Tvůj epigon
Tak tyhle konspirační teorie má ze všeho nejradši. Jsou tak trochu účelové, protože za ně se dá schovat ale opravdu všechno. :D

Hlavně, že máme hlavní brzdiče pokroku. Lobbysty a vědce. Opravdu originální. Tak proto ty věci nefungují? Třeba MM nebo MEG?

Přírodní zákony jsou zřejmě v rukou lobbystů.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Na nic nového, co by vypadalo alespoň trochu schopně, mě zatím nenapadlo. Možná se budu inspirovat MEGem. Ten vypadá schopný rozvoje. A na první pohled, zvláště pro laiky, neprůhledný. :)

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Slavek Krepelka píše: Juranusi, vzdyt jsi ani nemel cas si to precist, pokud tedy umis Anglicky. Ty jses jak ta Babicka z upravene Bozeny Nemcove: "Budeme uklizet". Pravila Babicka a zakopla hovno pod stul.

Ani jsem to od tebe neocekaval. Nejses ani ve skutecnosti skeptik, ale dogmatista, po kterem nic neni. Presne ten typ, ktery znemoznuje publikace lidem jako je W. Bengston. Dal jsem to sem pro hlavy otevrene. Takze si ten svuj zivot uzivej a venuj se vede jak jen nejlepe jses schopen.

Cas si najdi sam, proc bych to pro tebe mel delat? Vygoogluj si "time zone" a najdi si Toronto.

Pokud ma nekdo zajem o toho Sansburyho, je zde SZ. Ja jsem si to zaarchlivoval.

Ahoj, Slavek.

Natolik, abych to zběžně prošel, Anglicky umím. Ale nestudoval jsem to. To je pravda. Ale jinak nikomu nic neznemožňuji. Kdyby však vědecké časopisy umožňovaly zveřejňovat takové články, jsem přesvědčen, že by byla 10x objemnější, měly by 10x větší náklad, Přinášely by 10x větší zisk. Jen by už nebyly vědecké.

Uvidíme, co propadne sítem času.

Manželka kolegy koupila asi za 8000 Kč jakýsi přístroj, který pomocí rezonancí má ničit v těle bakterie a viry. Těch vědeckých článků, co k tomu bylo ...., nepočítaně. Je to vymakaný. Tlačítka, displaye, návody .... Jen to nefunguje. V preambuli bylo: "Konec všem nemocem".

Myslím, že pokroku jsou spíš na škodu podvodníci a šarlatáni, než skeptikové.

S tím časem to snad nebyla tak velká prosba, abys na ni musel tak nepřátelsky reagovat. Tady je asi 22:30, tak mě jen zajímalo, kolik je u vás. Ale abych to hledal, to mi nestojí za to. Rozdíl bude tak asi 7 hodin, ne?

měj se fine!

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Juranus

Příspěvek od lajos »

Co to bylo za přístroj?

Juranus
Zasloužilý člen

Re: Juranus

Příspěvek od Juranus »

lajos píše:Co to bylo za přístroj?
Je to kolega, takže se ho můžu zeptat až v pondělí, sorry.

Měj se!

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Každopádně to souviselo s http://www.jtresnak.com/index.php?a=25

Ale je to celé nějaké nové, moderní, mikroprocesorové řešení. Nevím, kdo to vyrábí.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Juranus píše: Natolik, abych to zběžně prošel, Anglicky umím. Ale nestudoval jsem to. To je pravda. Ale jinak nikomu nic neznemožňuji. Kdyby však vědecké časopisy umožňovaly zveřejňovat takové články, jsem přesvědčen, že by byla 10x objemnější, měly by 10x větší náklad, Přinášely by 10x větší zisk. Jen by už nebyly vědecké.
Nazdar Juranusi,

Precti si co rikam. Ja jsem netvrdil, ze ty osobne neco znemoznujes. Rekl jsem, volne interpretovano, ze lide jako ty, zavrhuji informaci, aniz by se byt i jen snazili do problematiky proniknout.
Juranus píše:Manželka kolegy koupila asi za 8000 Kč jakýsi přístroj, který pomocí rezonancí má ničit v těle bakterie a viry. Těch vědeckých článků, co k tomu bylo ...., nepočítaně. Je to vymakaný. Tlačítka, displaye, návody .... Jen to nefunguje. V preambuli bylo: "Konec všem nemocem". Myslím, že pokroku jsou spíš na škodu podvodníci a šarlatáni, než skeptikové.
No vidis, a jsme zase v bagatelizovani. Svet je samozrejme plny lidi, kteri se zivi vselijak. To neznamena, ze jsou takovi vsichni. Kdyby sis chtel dat praci a porozhlednout se po polecitelskych elektrickych zarizenich, mozna bys zjistil, ze ty nejlepsi jsou skoro zdarma. Pouzivaji stejnosmerny proud z monoclanku a jsou podporeny vedeckym vyzkumem, zakopnutym pod stul [Albert Einstein Institute of Health]. Naklepej si do googlu "Godzilla". Taky jsem to prelozil trochu do cestiny a dal to sem k Prameni do sekce zdravi, i kdyz jsem neprelozil celou historii atd. Na to nemam cas. Nepracuje to na vsechno a za vsech okolnosti, ale rozhodne to pomuze mnohde, kde poleciva atd nepracuji. Mam to odzkousene. Overit se to da na patentech USPTO vztahujicich se k sterilizaci a pasterizaci kapalnych a mokrych prostredi DC.

Jestli dogmatici, nebo sarlatani, vyjde skoro nastejno, akorat, ze ti prvni jsou organizovani.
Juranus píše:S tím časem to snad nebyla tak velká prosba, abys na ni musel tak nepřátelsky reagovat. Tady je asi 22:30, tak mě jen zajímalo, kolik je u vás. Ale abych to hledal, to mi nestojí za to. Rozdíl bude tak asi 7 hodin, ne?
No, nebyla, ale proc bys mi mel verit? Na tom googlu je to zarucene :D

Ted je 16:55

Ahoj, Slavek.

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Asi je to nějaký z přístrojů na http://zdravi.craftcom.net/bioapparatus.html

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Slavek Krepelka píše: ........................ ty nejlepsi jsou skoro zdarma......................
Podle toho je poznám, že jsou skoro zadarmo?

Slavek Krepelka píše:No, nebyla, ale proc bys mi mel verit? Na tom googlu je to zarucene :D

Ted je 16:55

Ahoj, Slavek.
Takový skeptik zase nejsem, abych ti nevěřil ani čas :D

BTW
To, že je něco patentováno, vůbec neznamená, že to funguje. V Americe si můžeš nechat patentovat i vlastní blbost!

Zdar!

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“