Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

CDS - Aktivace, Concentrace, Spekulace a Měření

Univerzální léčivý prostředek

Moderátoři: rival, Merlin

Odpovědět
jardax
Zasloužilý člen
Dal: 56 poděkování
Dostal: 104 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od jardax »

kde kdo řeší složení chloritanu s ohledem na arzén a rtuť..... že nikdo neřeší citrónku....
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... ms&cad=rja

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jardax píše:kde kdo řeší složení chloritanu s ohledem na arzén a rtuť..... že nikdo neřeší citrónku....
Protože naprostá většina lidí si není vědoma, že by museli řešit naprosto vše, včetně vod a potravy, o vzduchu nemluvě. Tyhle kovy jsou ve všem. Otázkou je jen kolik. Jsou i v chemikáliích Pa kvality a v bylinkách, stromech a v obilí atd. Proto se jim říká stopové prvky a proto existují nějaké normy, kolik čeho může být v čem maximum. Ve všem je zastoupena celá Mendělejevova tabulka, i v nás. Nechte si udělat kvantitavní rozbor buřtu, když na to přijde a hned je zase co hloupě řešit.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
jardax
Zasloužilý člen

Příspěvek od jardax »

Slávo, mě je to jasný. Jen jsem narážel na to, jak kdosi řesil obsah těžkých kovů v chloritanu, který se dá koupit za zlomek ceny czchemu...

czzlin
Nový člen

Příspěvek od czzlin »

CHtěl bych se zeptat, jestli si někdo kupujete chloritan sodný, papírky a další věci potřebné k výrobě CDS přímo od uživatelů zde na foru nebo rovnou na Blešáku a případně jaké s tím máte zkušenosti a co by jste doporučili. Cenově mi to připadne docela v pohodě, než to kupovat někde na webu, tak by mě zajímalo, jestli je v tom i nějaký rozdíl nebo je to jedno?

Předem dík za případnou zkušenost.

jardax
Zasloužilý člen

Příspěvek od jardax »

Segra kupovala na blešáku chloritan a za 6 tejdnů ho měla doma - to je frčák, viď. Než to došlo, brala chloritan od pala a za 3 dny uz mohla začít s léčbou. Jednoznačně doporučuji pala!
Na webu bych doporučil Fichemu, kilovka 25% za 200, to myslím jde...

xdraho
Zasloužilý člen
Dal: 23 poděkování
Dostal: 87 poděkování

Příspěvek od xdraho »

Tady máte 10 kg 24,5% roztoku chloritanu sodného za 400 Kč:
http://www.eurosarm.cz/web/structure/up ... 00-36.html

xdraho
Zasloužilý člen

Příspěvek od xdraho »

Slavek Krepelka píše: "Teď ještě si zjistit, jaký je skutečně správný poměr chemikálií. "
Mohu se pokusit vám to spočítat, když už jsem si nacvičil molekulární hnotnosti a směsi? :D :D

Chemická rovnice je takto (teď už ověřená kdejakou literaturou):
5 NaClO2 + 4 HCl = 4 ClO2 + 5 NaCl + 2 H2O
Vezmu-li molekulové hmotnosti jednotlivých látek, zjistím, že na 452,5g chloritanu musím vzít 145,84g HCl a dostanu 269,8g chlordioxidu.
Vyjdu-li z toho, že jeden litr 24,5% roztoku chloritanu obsahuje 300g soli, pak z trojčlenky mi vyjde, že na jeden litr chloritanu musím vzít jeden litr kyseliny s 96,69g HCl (abych mohl roztoky míchat v poměru 1:1).

Potřebnou koncentraci kyseliny vypočítám takto:
Vyjdu z toho, že hustota 35% HCl je 1,175 g/cm3, tedy že 1 ml obsahuje 1,175*0,35=0,4112g HCl.
Pro požadovaných 96,69 g HCl musím tedy vzít 235 ml 35% roztoku HCl a přidám (1000-235)=765 ml vody.
V 1 litru budu tedy mít 96,69g HCl a (1000-235)+(96,69/35)*(100-35)=944,57 gramů (mililitrů) vody.
Celková hmotnost jednoho takto naředěného litru HCl bude tedy 1041,26g a koncentrace tudíž pak bude 9,29%.

Doporučovaná koncentrace u VMS 3,5% je tedy pro to, aby se obě látky dokonale zreagovaly, slabá a musí nastoupit HCl z žaludečních šťáv, nebo musíme brát 1 kapku chloritanu na 2 až tři kapky HCl 3,5%.

jardax
Zasloužilý člen

Příspěvek od jardax »

xdraho - celý dopoledne sem se pídil po reakci chloritanu s kys. chlorovodíkovou a citrónovou. U HCl je to celkem jasný, ale u citronky se nemůžu dopočítat. Nakonec ani s chlorovodíkovou to nefunguje tak jednoduše, jak to vypadá a uvedená reakce není správná, ikdyž se pro zjednodušení uvádí. Na ukázky komplikovanosti uvádím jak reakce probíhá:
5 NaClO2 + 4 HCl ---> 4 ClO2 + 5 NaCl + 2 H2O - tohle je klasika...
NaClO2 + HCl ---> HClO2 + NaCl
5 HClO2 ---> 4 ClO2 + H3O+ + Cl- + H2O
8 HClO2 ---> 6 ClO2 + Cl2 + 4H2O
3 HClO2 ---> 2 ClO2 + HClO + H2O
Jak se v roztoku dále chová vzniklá kys. chlorná a chlór... to je ve hvězdách :)

xdraho
Zasloužilý člen

Příspěvek od xdraho »

jardax - tohle už je na mé znalosti o chémii moc!
Ale myslím si, že ta "klasická" rovnice zachycuje počáteční a koncový stav.
Ty další rovnice zachycují přechodné stavy, pomocí kterých se nějak dostaneš ke koncovému stavu.
Kyselina chlorná je silně nestabilní kyselina, která se hned zase rozpadá. To vím. Ale více už ne.
Natolik honěného chemika ve svém okolí nemám.
Ale tu "klasickou" rovnivci jsem viděl ve více literaturách.

No a reakce s citronovkou, tak to už je úplné harakiri! Ale asi už to ani nemá cenu zkoumat. Už skoro všichni uznávají HCl.
Mně začíná připadat, že ještě lepší je ten hydrogensíran sodny :D
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=59&t=3427
I ta reakce je tam taková nějaká přímější. A chuť je daleko, daleko snesitelnější.
Možná, že tu pachuť u kyseliny solné dělá zrovna ten tebou zmiňovaný chlór ???
Ale ten se pak musí přenést i do CDS!
Co tak zkusit udělat CDS za pomocí síranu?

jardax
Zasloužilý člen

Příspěvek od jardax »

jen aby to s hydrogensíranem nebylo ještě složitější :)
Ale pro začátek to vypadá slibně. Jdu objednat hydrogensíran :)
Edit: volný chlor při reakci s HCl nebo citronkou určitě vzniká a máme ho společně s chlordioxidem v CDS... to je na pováženou!

xdraho
Zasloužilý člen

Příspěvek od xdraho »

Toho chlóru jsem se na začátku obával také, ale pak jsem našel tu chemickou rovnici, kterou jsem použil ve výpočtu a poněkud mne to uklidnilo. :cry:
Původně jsem si myslel, že to reaguje takto:
2 NaClO2 + 2 HCl = 2 ClO2 + 2 NaCl + H2
A vycházel mi tam i ten chlór. Tak nevím!

Já zítra nebo pozítří nakoupím hadičky a vyzkouším tu tvou metodu, ale s hydrogensíranem. Dám pak vědět.
Ahoj
Drahoš

jardax
Zasloužilý člen

Příspěvek od jardax »

xdraho - piš piš, nemám Hsíran, tak pisni, jak to dopadlo pls :)

kapko
Nový člen
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od kapko »

Priatelia, vyrabal som CDS podla stareho sposobu, prepocet som nasiel tu na fore, 5ml chloritanu, 5ml 50% kyseliny citronovej, pohanane motorcekom do akvaria cez sustavu 4ks 0,5l flasticiek so studenou vodou. Doliate 3l cistej vody, spolu 5l, cize 1l na den, davka na 5 dni, 10 x 0,1l kazdu hodinu, uzival som do doby kym mi neprisli papieriky, no ked prisli, nameral som okolo 100ppm!!!

Odvtedy robim CDS vzdy koncentrovanejsie, urobim 2l koncentratu a pomocou 2-3 papierikov zistim kolko koncentratu treba dat do flase aby po doliati do 1l bol koncentrat 50ppm. Papieriky uz na vyrobeny koncentrat nepotrebujem, takze vydrzia dlho, zvlast ked su nastrihane na polovice.

Zistil som nasledovne:
- 50ppm som nameral rano ked bola flasa plna aj vecer, ked uz bolo vo flasi len 0,1l, cize v priebehu dna sa otvaranim flase CDS vyrazne nezmenilo
- vyrobene koncentrovane CDS po mesiaci kazdodenneho otvarania flase a riedenia taktiez nezoslablo, resp. nezoslablo tak ze by sa meranim dal rozdiel zachytit
- na vysledny koncentrat ma vplyv teplota vody, cize cim nizsia je teplota, tym viac plynu vyuzijem no az do doby kym nie je blizka nule, kedy sa mi stavalo ze vplyvom studenej vody hadicka zmensila svoj priemer natolko ze okolo nej unikal plyn pri vyrobe

Vyrobeny koncentrat uchovavam v chladnicke v plastovej zelenej flasi.

Kedze sa mi nepodarilo zohnat destilovanu vodu inu ako priemyselnu, pouzivam odstatu vodu z vodovodu ktoru pred pouzitim necham vychladit.

Chut 50ppm je vyrazne prijemnejsia ako 100ppm.

xdraho
Zasloužilý člen

Příspěvek od xdraho »

Pro jardax -Tak jsem provedl svůj první pokus o výrobu CDS tvou metodou s aktivací hydrogensíranem sodným. Určitě to jde! Popis pokusu je zde: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 75#p114375

Pokud chceš ještě shánět ten hydrogensíran, tak tip máš tady: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 25#p114325

Ahoj
Drahoš

dlouhynick
Stálý člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 25 poděkování

Příspěvek od dlouhynick »

:idea: Příspěvek jsem vrátil k přepracování - poo.

Odpovědět

Zpět na „MMS - Miracle Mineral Solution“