Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Efektivní elektrolýza
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
Re: studie o prinosu BP
jo jeste pro ty kterym se to nechce cist cele:
1. nejde o pocet bublinek (kvantitu) ale o kvalitu (viz. Iv)
2. kazdy konkretni typ motoru ma hranici "nasyceni" BP, nad ni to uz energeticky neni prinos, jenom cistejsi spalovani
3. neni elyzer jako elyzer, George dodava leta BP/Hyzor/ a podrobne popisuje stavbu i teorii v knizkach za par dolacu... http://www.eagle-research.com - jsem majitelem nejedne z nich
zvysek treba precist... take pekna sbirka referencii na BP technologii.
2. kazdy konkretni typ motoru ma hranici "nasyceni" BP, nad ni to uz energeticky neni prinos, jenom cistejsi spalovani
3. neni elyzer jako elyzer, George dodava leta BP/Hyzor/ a podrobne popisuje stavbu i teorii v knizkach za par dolacu... http://www.eagle-research.com - jsem majitelem nejedne z nich
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Já bych dodal, že pokud chcete jezdit jen na BP je nutná i vodní pára !!!Pego píše:jo jeste pro ty kterym se to nechce cist cele:
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
te tam pri prebublavani stejne nejake mnozstvi dostanes, pridat pak de ultrazvukem jak psal mimjvj56 píše:Já bych dodal, že pokud chcete jezdit jen na BP je nutná i vodní pára !!!Pego píše:jo jeste pro ty kterym se to nechce cist cele:
Re: motor
chceš půjčit na omezenou dobu elektronické zapalko ? akorát bys musel někam dát magnet a umístit halovku .....[/quote]huhu píše:Co je to za motor ? ,klucka píše:....na vstupe nasávania sa mu dá 3L hho plynu...a....
To pereš rovnou do sání ? Žádná karburace ? Není tam moc H ? Motor je stavěný na benzín ?
p.s. - 200cc :-D ROFL . Když jsem 52 cc 2T přemlouval Devaltou ( vrtačka ) aby zavrčela tak jsem tu byl na posměch :-)))))
[quote="klucka"...ked dáva každu otáčku iskru aj to slabú......
Ahoj zapalovanie som vyriešil....vid na motore zap.cievka...len som písal že povodne je na prd... ) to moje zapojenie fičí perfektne...
poznámka....
Inak povedané... skušal som rozny predzápal, pozápal,imploziu ale jediné riešenie je predzápal ktorý som nastavil inak to ani nejde buchá to spetne...prestavoval som časovanie ventilov,,,bla bla bla..nič s toho nefungovalo...na videu je vidiet ako sa zmení zvuk pri tom ked sa tam dá hadička z hho...
Možno niektorým to video sa zdá zavádzajúce ale točím kamerou skoro denne a aby sa spravil pekný záber musí byt na statíve a nie ako niektorý lietaju s kamerou hore dole...vid videá na youtube... HAJ GAJS... xixixi..no ale to je každého vec... ano napadla ma vodná para ale akým sposobom ju jednoducho vyrobit...hmmm...
Možno niektorým to video sa zdá zavádzajúce ale točím kamerou skoro denne a aby sa spravil pekný záber musí byt na statíve a nie ako niektorý lietaju s kamerou hore dole...vid videá na youtube... HAJ GAJS... xixixi..no ale to je každého vec... ano napadla ma vodná para ale akým sposobom ju jednoducho vyrobit...hmmm...
Ahoj, inak dakujem aj za ostatných, že si to uverejnil...škoda že to nieje v češtine alebo slovenčine....z angliny som vúúúúl a preložit mi to nešloPego píše:jo jeste pro ty kterym se to nechce cist cele:
chceš půjčit na omezenou dobu elektronické zapalko ? akorát bys musel někam dát magnet a umístit halovku .....[/quote]huhu píše:Co je to za motor ? ,klucka píše:....na vstupe nasávania sa mu dá 3L hho plynu...a....
To pereš rovnou do sání ? Žádná karburace ? Není tam moc H ? Motor je stavěný na benzín ?
p.s. - 200cc :-D ROFL . Když jsem 52 cc 2T přemlouval Devaltou ( vrtačka ) aby zavrčela tak jsem tu byl na posměch :-)))))
[quote="klucka"...ked dáva každu otáčku iskru aj to slabú......
No ja mám 200cm3 OHV motor.... neviem ty myslíš to že si to dával do dvojtaktu??? preboha...NIKDY TO Už NEROB....ja som to skušal v začiatkoch pred pár rokmi a nedopadlo to dobre...od toho brutálneho výbuchu som na dvojtakt zabudol že ekzistuje !!! Ano štartujem to vrtačkou tá má silu a niečo aj vydrží ...može sa ti smiat kto chce ako che...aj mne že to tak štartujem ale poviem ti pravdu mám to na háku...nespálim si kvoli častým štartom predsa štartér a nebudem to šartovat motúzikom...ked si viem pomoct vrtačkou...asi tak..
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jak to podle tebe má fungovat bez vzduchu? Vzduch je základní podmínka funkce spalovacího motoru.klucka píše:Mal by som začat na video, ako na youtube slovami...HAJ GAJS ale nie....200cm3 motor z upraveným zapalovaním, to povodné je tak na dve veci ...do koša a do smetí...ked dáva každu otáčku iskru aj to slabú...na vstupe nasávania sa mu dá 3L hho plynu...a ešte to je málo už síce spaluje z výfuku ide vrelý vzduch ale je to stále málo....dávam sem video aby to videli všedci.. do vstupu dávam iba hho žiadny prídavok vzduchu lebo potom to nejde ani tak ako to ide teras...aj na zvuku je počut ked spaluje...
Něco málo z teorie, jak funguje spalovací motor.: Do válce se nasaje vzduch. Do něj se nějakým způsobem rozptýlí palivo. Tato směs se stlačí, ale to pro princip není důležité. Důležité je, že se směs zapálí a tím ohřeje. S rostoucí teplotou roste tlak a následně objem. To je ta část, kdy motor koná práci.
Když to zjednoduším - práci koná tlak ohřátého vzduchu.
Když tam vzduch není, co má konat práci? HHO shoří na vodu, čímž imploduje (zmenší objem) - vzniká podtlak. Ale zároveň vznikne teplo, které tuto vodu odpaří a páru ohřeje, takže do toho vstupuje tlak přehřáté páry.
Co zvítězí - jestli imploze, nebo exploze, to nevím, asi by se musel vyjádřit nějaký chemik, ale logika mi dává, že moc prostoru pro práci motoru nezbývá.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
No takto...
Samozrejmá vec..nastavit správnu zmes !!!!!!! Ale...ak máš málo paliva...čiže hho tak ked tam pridáš ešte vzduch tak je ešte chudobnejšia...to je to isté ako ked na karburátore uberáš šrobikom benzin až je tak chudobná zmes že to skape ! hho je 2x vodík a raz kyslík...čiže kislík to má...robil som pokus a pomaličky som sa mu snažil pridávat vzduch...a nešlo to lebo je ešte málo hho....inak ak si pozriete dobre video aj je to tam vidiet a aj počut ked hadička je trocha odchýlená a nasáva ešte aj vzduch tak to nejde ani tak dobre ako ked to ide priamo z vyvíjača...
no takto...
No asi tadeto cesta nevedie... 4,2 litra už by chcel íst sám ale skoro 1kw...príkon.....ach jo... (
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: No takto...
Benzín se míchá se vzduchem mezi 5-7mi% (hmotnostní), jinak je bohatá směs. Ale benzín má jinou tepelnou energii (spalné teplo), tak to nastuduj. To je klíč k výměně paliva. Abys dostal na expanzi stejný průběh tlaků, musíš tam dát stejně tepla a vzduchu (aby mělo co expandovat.... ) .Jestli pak vyrobíš dost vodíku - to je jiná věc. Ale já jezdil na aceton, líh i propannbutan s jedním motorem....klucka píše:Samozrejmá vec..nastavit správnu zmes !!!!!!! Ale...ak máš málo paliva...čiže hho tak ked tam pridáš ešte vzduch tak je ešte chudobnejšia...to je to isté ako ked na karburátore uberáš šrobikom benzin až je tak chudobná zmes že to skape ! hho je 2x vodík a raz kyslík...čiže kislík to má...robil som pokus a pomaličky som sa mu snažil pridávat vzduch...a nešlo to lebo je ešte málo hho....inak ak si pozriete dobre video aj je to tam vidiet a aj počut ked hadička je trocha odchýlená a nasáva ešte aj vzduch tak to nejde ani tak dobre ako ked to ide priamo z vyvíjača...
Jim68
Be happy!
Be happy!
Re: No takto...
je jiná věc. Ale já jezdil na aceton, líh i propannbutan s jedním motorem....[/quote]
Ešte stále to roztáčam a testujem...niečo mi tu nesedí pri zvuku motora, ja som tiež jazdil aj na technický benzín...atd ale z vodíkom sa to nedá porovnat...
niečo mi tu nehraje...ten zvuk....dáš mu viacej vodíka a začne tak žblnkat ani nie že by spaloval...taký divný zvuk...nemám tam výfuk naschvál aby som počul čo robí... a ked spaluje benzin to je rachot jak svina ale teras ide potichu...ak chceš natočím to na kameru a šupnem to sem...
Ešte stále to roztáčam a testujem...niečo mi tu nesedí pri zvuku motora, ja som tiež jazdil aj na technický benzín...atd ale z vodíkom sa to nedá porovnat...
niečo mi tu nehraje...ten zvuk....dáš mu viacej vodíka a začne tak žblnkat ani nie že by spaloval...taký divný zvuk...nemám tam výfuk naschvál aby som počul čo robí... a ked spaluje benzin to je rachot jak svina ale teras ide potichu...ak chceš natočím to na kameru a šupnem to sem...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: no takto...
...nehovor, že ti tá 200-vka nedá výkon aspoň 4kW...klucka píše:No asi tadeto cesta nevedie... 4,2 litra už by chcel íst sám ale skoro 1kw...príkon.....ach jo... (
Re: no takto...
dá to tuším 3,5KW ale to je nič teraz sa len začína točit...kde je ešte výkon z neho... hm? alebo si myslíš niečo iné?chiq píše:...nehovor, že ti tá 200-vka nedá výkon aspoň 4kW...klucka píše:No asi tadeto cesta nevedie... 4,2 litra už by chcel íst sám ale skoro 1kw...príkon.....ach jo... (