Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Vyroba Peltieroveho clanku

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

nonoje
Nový člen

vyroba Peltiera !!

Příspěvek od nonoje »

aNONym :arrow: neskusal som namerat ..ale skusim ..uvidim kolko z toho vymacknem :roll: A keramiku neako tam neplanujem osadit ..lebo som sa docital ..ze to prave nieje velmi dobry material na tom osadeny :? A uvidim ako poradia ..necham sa prekvapit .. :roll: urcite su problemy pri ochladzovani ..ale zalezi kolko stupnov ..pri takych 100 stupnov si myslim ze by to nemal byt problem ..je vela sposobov ako odoberat teplo ..Ale treba ist postupne ..najprv zistit najvhodnejsie materialy ..zostrojit to aby to fungovalo a potom riesit odvod tepla a pod. ;)

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: vyroba Peltiera !!

Příspěvek od aNONym »

nonoje píše:aNONym :arrow: neskusal som namerat ..ale skusim ..uvidim kolko z toho vymacknem
Ale to je základ !!!!!!

Poslouchej, už sis zkusil s tím Peltierem vůbec něco ochladit ??? Nemyslím tím "jenom si hrát", ale skutečný opravdový nasazení. Např. na procesor. 8) Non

nonoje
Nový člen

vyroba Peltiera!!

Příspěvek od nonoje »

aNONym :arrow: viem ze to je zaklad namerat ..ale viem priblizne kolko to hodi ..uz sa to tu niekde pisalo ze to da niekolko malo Wattov ..ale to skusali z tych slabsich ..Uvidim kolko da moj ..nameram napisem ;) neskusal som to davat na procesor ..tento smer vyuzitia ma velmi nezaujima ..tam su stym spojene problemy!! inac na tieto veci som sa dopatral ..nato su vyrobene ine Peltiery ..aby sa voda nedostala na procak ..inac skusal som teraz taku haluz :lol: ..dal som do mraziaka sacok s vodou ..jak kraje trochu primrzli ..dal som hlinikovy chladic do stredu a nechal uplne zmrazit ..potom som to vybral a na ten hlinikovy chladic som polozil peltierovy clanok ..pootom na opacnu stranu som dal hrncek a zalial to horucou vodou ..skusal som elektromotorcek maly ..tocilo to jak dive ..musim to este zmerat kolko to ukaze :D

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Skúšal som robiť pokusne polovodičové peltiery. Mám o tom dosť informácií a viem proporcie termočlánkov počítať. Pár populárnych info som dal aj na http://www.post.sk/forum v sekcii Fyzika , ale je to už zabalené v archíve 2008, lebo tí to po každom roku zbalia a vyčistia, považujem to za nevhodné. Skúšal som merať niektoré kovové oxidy a sulfidy pripravované a lisované z prášku. Mám aj patentové spisy materiálov ako ZnSb od M.Telkes a podobne. Komunikoval som aj s jeným ruským autorom práce o jeho termočlánkoch. Ak chceš, zastav sa, môžem Ti niektoré tieto texty ukázať. Základný problém je v prívode tepla do malého objemu, v súvislosti s prostredím, v ktorom článok pracuje. Potom účinnosť, pričom netreba zabudnúť, že často sa namiesto celkovej účinnosti udáva iba percento z Carnotovej.

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“