Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Bylinkové povídání.

Moderátor: aNONym

Odpovědět
jarda ovčák svitavy

BACHA NA TEPLOTU

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Zřejmě to bude překlep, ale nezkoušejte rakytník i s olejem zahřívat na výše uvedených 400 supňů.
Co já vím, tak nejodolnější syntetické speciály rozdejchají krátkodobě 300. o 400 jsem ještě neslyšel.
Enem opatrně......

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Stevie

Příspěvek od Merlin »

je zaručeně mnohem víc, než jen sladidlo!

http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1241

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

celer coby bylinka?

Příspěvek od kutil »

Nevím kam to dát, tak je to tady :oops:

Ve spojitosti s užíváním MMS sem vyseparoval kvasinku Candii, kterou jsem si za 40 roků vypěstoval do chronické podoby kandidózy. Dle dostupných pramenů jsem "prorostlý podhoubím" a velice těžko se Cadie zbavuji-grrr
ALE :idea:
Když sem hledal protikvasinkouvou dietu, zaujalo mě jediné slovíčko, že celer je pro Candii zabiják.
Tak nyní asi týden křópu syrové celler, po kousíčkách jak si vzpomenu a světe div se, ono se něco děje :!:
Hlavní problémy s refluxem ustoupily hned po očistné kůře s MMS, ale zbytek Candie odolává :cry: Po týdenní kůře s celerem odezněly i ty zbytky problémů s refluxem a některé doprovodné problémy kandidózy. Ještě ne úplně :!: ale je vidět že su na dobré cestě a že se postupně té kandidózy zbavím ;)

Celerek doporučuji všem, enem vydržať
H.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: celer coby bylinka?

Příspěvek od aNONym »

kutil píše:Tak nyní asi týden křópu syrové celler, po kousíčkách jak si vzpomenu a světe div se, ono se něco děje :!:
H.
:good: . http://www.fiftyfifty.cz/Celer-neni-jen ... 239160.php . :D ;) Non

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

česnek

Příspěvek od laik »

Zdravím
A pak že čínskej česnek nevyroste....
:bye:
Přílohy
čínský česnek.jpg

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: česnek

Příspěvek od NAVAR »

laik píše:Zdravím
A pak že čínskej česnek nevyroste....
:bye:
Tož to čučím. :good: Česneku jsem se něco nasázel a kdysi jsem zkusil i čínský, vyklíčil, trochu povyrostl a pak zdechnul. Možná má rád jiné podmínky.....
každopádně česnek který má vyklíčit musí mít nepoškozenu kořenovou část a musí mít na vršku stroužku "pupen".

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
jarda ovčák svitavy

hele,

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Je řeč o čínském česneku, a né sibiřském či aljašském......
V číně takovou sibérii, co máš u domečku ještě neviděli.... no, možná tam na dohled čomolungmy jo,ale tam zas neroste vůbec nic, počítám......Už se k tobě chestám, bratře..... nádo zatopiť.....

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: hele,

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Je řeč o čínském česneku, a né sibiřském či aljašském......
V číně takovou sibérii, co máš u domečku ještě neviděli.... no, možná tam na dohled čomolungmy jo,ale tam zas neroste vůbec nic, počítám......Už se k tobě chestám, bratře..... nádo zatopiť.....
:)
Jižane, trocha sněhu a zimy a Ty neděláš :) Však se stav, na česnekované uzené, dokud ještě je. Jo a vem si 4 kolku, jak je to natátý tak je to offroad rallye.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

re:česnek

Příspěvek od laik »

Zdravím
starý pořekadlo praví
"blbé sedlák má největší brambory" :lol: :D :D
ps.stále to roste tak to nechám a uvydím co z toho bude....
ale už sem si obědnal tři kila jarní sadby česneku (celkem za 597kč) tak snad z toho něco bude...
snad to pořekadlo o bramborách bude platit dlouho.... :lol:

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

česnek

Příspěvek od morse59 »

Ahoj všichni. Jen tak k tomu česneku. Jedna stará rada pro zahradníky zněla takto. Chceš li česnek pěkný míti,sázeti ho musíš bříškem k severu. Našel jsem to v jedné staré knize,ale vyzkoušel jsem to vloni a všechen česnek mi opravdu vyrostl do posledního a navíc odborníci u nás v zahrádkářské kolonce se divili,jak brzo vylezl a jak byl silnej. Takže je možný,že to naši předci měli zmáknutý a něco na tom je. Ahoj a ať se daří.

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Zeler- candida

Příspěvek od sano »

Ahoj Kutil,

gratulujem ku odcandidovaniu. Uvažujem, či tento účinok, by nemalo aj pravidelné chrúpanie, akejkoľvek inej surovej zeleniny. Surová zelenina posúva Ph organizmu do zásaditých polôh a to sa candide, ale aj iným potvorkám nepáči.

maj sa, držím palce, nech všetka candida vykape.

sano

aNONym
Zasloužilý člen

Re: re:česnek

Příspěvek od aNONym »

laik píše:starý pořekadlo praví:
"blbé sedlák má největší brambory"
Tož něco málo k danému tématu. ;) Non

"Brambory – obsahují jedovatý solanin . Nadbytek draslíku nás nutí používat mnoho soli. Dále průměr škrobové molekuly brambor je větší než průřez nefronu v ledvinách, čímž poškozují jejich funkci (doporučuji bramborový škrob vůbec nepoužívat, vhodná náhrada může být škrob kukuřičný neboli maizena). Dalším závažným problémem je jednoduchá vazba uhlíku v molekule. Ta se proto chová ke slinivce stejně jako jednoduchý cukr – rychle zvedá hladinu krevního cukru v krvi. Další zátěží z brambor je toxin, který vyprodukují kvasinky ve střevech ze zbytku bramborové tráveniny: butiláty. Ty napadají mozek a ničí kreativní myšlení. Říká se, že nejhloupější sedlák má největší brambory… možná to ale funguje i obráceně? Tradiční obyvatelé And z 1200 druhů brambor používali pouze 2 druhy! a také ovládali úpravu brambor, která eliminovala jejich nevýhody, především velikost škrobových molekul. Důsledek konzumace brambor: mj. artritidy, tuberkulózy a stále častější cukrovka". ( http://www.prirodnivyziva.cz/ostatni_ne ... odukty.htm )

Dost (ne)hezké povídání o bramborách bylo na tomto odkazu http://www.ekozahrady.com/texty/nezdrave_brambory.jpg , který je ale momentálně nefunkční. Zkusím napsat autorovi webu, aby to opravil.

Zkrátka, celé bych to ukončil tím, co říkávala moje babička: "Po pramporách se blbne, a bolí z nich hlava i klouby". Něco na tom asi je.

A jaký je váš názor? :P

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Hmm

Příspěvek od Merlin »

bramborami se cpu celý život.. no, možná jsem zblbnul, ale ostatní popisované potíže nepociťuji.. skoro v šedesáti..
Myslím si, že všechno opět závisí na metabolizmu, a tady nelze generalizovat. Takových vyšilování okolo zdravosti a nezdravosti potravin už jsem zažil spoustu, a vždycky se na ně vykašlal. Napřed to bylo mléko, vejce, sýry.. pak to všechno bylo zavrženo a objevili "zlý cholesterol".. a ten už je dneska taky zavržený, tedy alespoň u těch, jimž došlo, že to byla jenom další fáma vymyšlená za účelem prodeje bezcenných "léků".. atd.

Kdo se cpe zdravě, nemá střeva plná kvasinek produkujících jedy. A o spolaminu vědí snad všichni - prostě zelené brambory se nejí neloupané a nedělají se z nich placky. A brambory se odjakživa vařily se spoustou kmínu, alespoň u nás - proč asi? ;)

Takže - všeho s mírou, jíst do polosyta, pít do polospita... a brát všechno s úsměvem.

Jo, brát všechno s úsměvem. Hlavně tu velikost brambor. ;) Non

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
aNONym
Zasloužilý člen

Přírodní antibiotika.

Příspěvek od aNONym »

aNONym
Zasloužilý člen

Celer a petržel v zimě

Příspěvek od aNONym »

Pokud si chcete teď v zimě připomenout tu úžasně voňavou chuť čerstvé celerové či petrželové natě (mňam), tak jednoduše postačí, když si zakoupený kořen (bulvu) dáte v igelitovém sáčku někam na světlé místo, občas ji orosíte, a za 14 dní si již můžete vesele pochutnávat. Třebas s bramborami. ;) Non

Ještě přídávám foto naklíčených jedlých kaštanů, které jsem uchránil v období vánoc. Hlavně sám před sebou. :D
Přílohy
Jedlé kaštany.jpg
Po třech týdnech.
Po třech týdnech.

Odpovědět

Zpět na „Bylinky a jiné léčivky“