Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Out off Topic - Offtopicárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: no jo

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
poota píše: Dík za radu, ale moje letitá zkušenost praví, že vůbec nezáleží na tom, jak dlouho se mi věc válí úplně zbytečně, potřebovat ji začnu vždycky záhy po tom, co se jí nenávratně zbavím. Podle Tvé rady ji tedy začnu nutně potřebovat jenom o něco dřív, což můj problém příliš neřeší. Tak holt budu vetešničit dál :(
Zdravím - poota
Mluvíš mi z duše. A když už to výjimečně nepotřebuju já, přijde soused, jestli to náhodou nemám. Monohokrát ověřeny obě varianty. A tak veteším. Ale pak když se rozhodnu vyrobit třeba přívěs za auto, najdu vše, co na to potřebuju, ač jsem příslušný Jackel neměl v ruce třeba 10 let.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Hmm...

Re: no jo,

Příspěvek od Hmm... »

Mimo téma (offtopic)
jarda ovčák svitavy píše:...Svobodu nosíme v srdci a hlavě...
Jardo ,,vetešníkovy" sloboda nehrozí keď že ,,vetešník" nemá na slobodu čas ponevadž sa musí (,,vetešník" nepozná význam slova ,,možem") starať o svoje ,,čo je doma , to sa počíta" . Na tomto svete je nie len medzi normálnymi ludmi (v prírode to robia aj zvieratá) celkom prirodzené starať sa o vlastné ,,hladné krky"- v téjto veci si nerob ,,zásluhy". Mimochodom v týchto súvislostiach (sloboda) keď už si naozaj myslýš že vieš kde ,,to" je , zaujímalo bi ma čo alebo kto je ten ,,nádeník" ? P.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

??

Příspěvek od lajos »

Mimo téma (offtopic)
Vetešníctvý se dá zamrazit. Co už mám nevyhazuji a cokoli další potřebné, kupuji nové v příslušném množstvý.
V případě elektroniky to jde, není to váha ani rozměr, zato mám dědictvý po tatínkovy z patrového baráku, co jsem si převezl ze slovenska, to již nevyhodím, už teď jsou to starožitnosti ale v případě potřeby v žádném katalogu to nenajdete, viď Jeffe??

jarda ovčák svitavy

myslím, že ne.

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Mimo téma (offtopic)
Myslím, že vetešníkovi svoboda hrozí. Sám se cítím naprosto svobodný a kterýkoli den dělám přesně to, co mi poskytne dobrý pocit z odvedeného díla. Je li tomu jinak, nekonám práci, ale raději zábavu.
Nelze paušalizovat. Příklad. Nedokážeme si představit, kolik zbytečných nesmyslů nosíme v hlavě proti jogínovi z dílí nebo kalkaty.Kolik nesmyslů si zbytečně vršíme v hlavách oproti mnichu z nepálu. Většinu haraburdí stejně nikdy nepoužijeme k nějaké dobré věci nebo k prosazení ctnostných či povznášejících myšlenek.
Je úplně jedno, jestli vršíš hromady motyk a nářadí jako já, a nebo máš hlavu zaplevelenou kopami zbytečných informací.
Obé je k prdu, pokud nejsou doprovázeny pocitem štěstí. A páč já ten pocit mám, pak nekonám špatně.
Štěstí je totiž nejvyšší meta pachtění lidského. Ostatní nestojí za řeč........
Nemyslel jsem nádeníka, ale námezdní sílu. Námezdní síla je ten, který odejde pracovat pro zaměstnavatele, od nějž dostává mzdu. Je najatý k práci, tudíž námezdní síla. V tomto případě potřebuješ pouze tělo a hlavu, ostatní poskytne zaměstnavatel.
Navíc, pokud je člověk kutil, nemůže kutit s prázdnejma rukama. Leda tak kašpirovský......

Hmm...

Re: myslím, že ne.

Příspěvek od Hmm... »

Mimo téma (offtopic)
jarda ovčák svitavy píše:(1) Myslím, že vetešníkovi svoboda hrozí. Sám se cítím naprosto svobodný a kterýkoli den dělám přesně to, co mi poskytne dobrý pocit z odvedeného díla. Je li tomu jinak, nekonám práci, ale raději zábavu.
Nelze paušalizovat. (2) Příklad. Nedokážeme si představit, kolik zbytečných nesmyslů nosíme v hlavě proti jogínovi z dílí nebo kalkaty.Kolik nesmyslů si zbytečně vršíme v hlavách oproti mnichu z nepálu. Většinu haraburdí stejně nikdy nepoužijeme k nějaké dobré věci nebo k prosazení ctnostných či povznášejících myšlenek.
(3) Je úplně jedno, jestli vršíš hromady motyk a nářadí jako já, a nebo máš hlavu zaplevelenou kopami zbytečných informací.
Obé je k prdu, pokud nejsou doprovázeny pocitem štěstí. (4) A páč já ten pocit mám, pak nekonám špatně.
(5) Štěstí je totiž nejvyšší meta pachtění lidského. Ostatní nestojí za řeč........
(6) Nemyslel jsem nádeníka, ale námezdní sílu. Námezdní síla je ten, který odejde pracovat pro zaměstnavatele, od nějž dostává mzdu. Je najatý k práci, tudíž námezdní síla. V tomto případě potřebuješ pouze tělo a hlavu, ostatní poskytne zaměstnavatel.
(7) Navíc, pokud je člověk kutil, nemůže kutit s prázdnejma rukama. Leda tak kašpirovský......
Jardo si srandista a priznám sa ti takých ludí mám rád . 1. - Máš pocit , že ktorýkolvek ,,vetešník" dokáže bez mihnutia oka v tomto okamihu ,,zdvyhnúť kotvu" ? Ja ako ,,nevetešník" ano - som slobodný (necháp to zle - mam svoju niekolko člennú rodinu no nemáme nič čo nepotrebujeme , takže pri stahovaní v ktoromkolvek okamihu nemusíme ,,ťahať" so sebou žiadne ,,smetisko") . 2. Tie jak ty hovoríš ,,nezmysli v hlave" nosí ktokolvek z nás stále so sebou a to kamkolvek príde . Možeš to (ktokolvek z nás) tvrdiť aj o tom ,,vetešníctvy" čo máš doma ? Naozaj si myslíš že , to čo už raz vieš je ,,vetešníctvý" ? . Hovorí ti niečo slovo ,,poznanie" (je fakt , že u dosť vysokého percentá ludi v numerách je to len o bla - bla - bla , t.j len teoreticky) ? Definuj prosím ,,cnostných a povznášejíci" (?) Ak ide o tvoje ,,Ja" - tomu rozumiem ale ak ide o naše ,,Ja" - v tomto tvojóm podaní nechápem . 3. Velký omyl . Tú ,,motiku" si možem požičať v ktorómkolvek ,,dome" (npr. musel bi som byť velmi hlúpi keby som si kúpil ,,kango" za 40L ktoré využivam do roka len na sporadice práce , keď že si to isté ,,kango" možem požičať za 400 brobných na deň v ktoréjkolvek požičovni . p.s len velmi ,,jednoduchého človeka" napadne že tu hovorí len o ,,kangu") Prizam sa ti nemám pocit , že pri pohlade na to množstvo dla tvojích slov sporadycky využívanéj techniky máš ,,pocit štestí". 4. Hmm... . 5. Velký omyl . Sloboda ťa robí šťastným nie šťastie ťa robí slobodným . 6. Keď že náš fyzicy život je len hra , tak s tymto problém nemám , ponevadž je to vždy len na mne kto pošlem ,,do prdele" (Jardo ver tomu že ,,servýtok" si ani v jednóm prípade pred ústa nedávam - mám rád ,,čistý stol") bez rozdielu na to či je to zamestnávatel alebo zamesnanec . 7. Len kutil ,,veci neznalý" vráža svoje peniaze do ,,šitových strojov a technológijí". Múdri kutil si po dokladnóm zvážení za pár drobných požičia profesionálnu techniku . Medzi nami , za huposť sa platí a to v celéj prírode , tak pračo by mal byť hlúpi kuťil výnimkou ? P.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: myslím, že ne.

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
Hmm... píše: Sloboda ťa robí šťastným nie šťastie ťa robí slobodným .
Pepe, tobě připadá svobodné, že musíš:
1. zjistit, kde danou věc půjčují
2. zjistit, jestli zrovna není půjčená
3. při půjčování se podřídit otevíracím hodinám půjčovny
4. platit penále, pokud nestihneš práci ve sjednané době a věc nevrátíš včas, protože už ji má zamluvenou někdo jiný
5. podřídit se otevíracím hodinám při vracení věci
6. nedostat zpět vratnou zálohu, protože půjčená věc byla v posledním tažení a ty jsi byl zrovna ten, který to odnes.
.
.
.

Ještě horší to může být u věcí koupených.
Jeden konkrétní příklad z mého života.:
Satrám se o 3 zahrady. Jedna je moje, jedna je mámy, jedna je tchýně.
Po každoročním několikatýdením ručním hrabání jsem usoudil, že bude dobré si pořídit provzdušňovač. Zahrabal jsem ve svém vetešnictví a během půl dne měl provzdušňovač hotový - jen za cenu svařovacích elektrod a elektřiny potřebné ke svařování a řezání.
Jenomže to byl prototyp, a občas se na něm něco rozbilo. Když jsem na tom byl finančně trochu lépe, koupil jsem si provzdušňovač profesionální. První odešl vypínač. Nebyl čas reklamovat, tak jsem ho nahradil obyčejným (opět ze svého vetešnictví, aniž bych musel cokoli shánět). Nepohrabal jsem ani 2 ze 3 zahrad a už tam nebylo ani jedno provzdušňovací péro. Tak na reklamaci. ... reklamace se na zlámaná pérka nevztahuje.... Ale když jsem provzdušňovač doma sestavil, zjistil jsem, že je ulomené kolečko. Tak znovu reklamace. Kolečko přidělali tak, že skoro nedrží. Od té doby leží profesionální provzdušňovač v koutě a už několik dalších let hrabu tím svým původním, u kterého jsem mezi tím vychytal dětské nemoci.

Já vím, že podle tvého naturelu nejsem svobodný, když musím hrabat cizí zahrady. Ale jsem především člověk, a nenechám 70ti letou babku, aby si sama pohrabala zahradu, která má 40a. Ty jsi možná svobodný, ale nelidský, protože lidskost a svoboda ve tvém pojetí se neslučují. Namlouváš si, že jsi šťastný. Nejsi, nemůžeš být. Ve skutečnosti jsi v hloubi velice nešťastný. Je to vidět z každého tvého příspěvku. Šťastný může být člověk, kterého mají ostatní rádi. Kdo může mít rád člověka, který myslí pouze na sebe (sobce)? Zažil jsi někdy, jaké je štěstí někomu udělat radost?
To je můj názor.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Hmm...

Re:myslím že ne

Příspěvek od Hmm... »

Mimo téma (offtopic)
Ilem neviem ako ty , no ja keď niečo potrebujem tak to aj naozaj potrebujem a keď že to naozaj potrebujem ,,nehádžem si polená" (vobec nešpekulujem nad tým ako alebo prečo sa to nedá) sám sebe pod nohy . Hmm... , velmi bi si sa čudoval kolko do roka bezotplatne ,,pokopem záhrad" a to i cudzím luďom - nie len vlastným . Ilem definuj prosím ťa pojem ,,ludský". Stači sa len trošku popozerať okolo seba a hneď je každemu súdnemu jasné že človek je to najhoršie zviera v prírode . Tiež som len človek , tak prečo a pred kým bi som sa mal hrať na niečo čo nie som ? P.

Hmm...

Příspěvek od Hmm... »

Mimo téma (offtopic)
Dopísal si , dopíšem i ja . Bol bi si velmi prekvapeny . Každy kto ma osobne pozná dobre vie že nie je premňa deň dňom ak by som sa nepostaral o to aby sa ludia v mojéj prítomnosti úprimne smiali . P.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
Možná jsem se v tobě mýlil. Na fóru od jisté doby vystupuješ jako člověk, kterého nezajímá nic kromě sebe. Asi k tomu máš důvod, který jsem pořádně nepochopil.
S pojmem "lidský" je to složitější. Já myslím, že každý chápe, jak je to myšleno. Prostě být pro lidi (vyhovět, pomoci, "pohladit",...). Nemá to nic společného s tím být průměrný.
Naproti tomu slovo "nelidský" vůbec neznamená, že by se tak lidi nechovali. (týrání, zesměšňování, ponižování,...)
Obojího je schopen jen člověk, zvířata ne. V omezené míře kočky, ale ty to berou, jako hru, nechápou vyšší souvislosti.

Také nešpekuluji nad tím, jak, nebo proč se to nedá. To , co jsem napsal byly jen zkušenosti. Já jsem toho názoru, že jde všechno. Dokonce i chcíplá koza jde. Jen se musí podpírat. :P

Ale to už jsme hodně daleko od nového světového pořádku.
Naposledy upravil(a) Ilem dne sob 10 dub 2010 9:16, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Ach jo

Příspěvek od rival »

Mimo téma (offtopic)
Tak se nám vlákno díky... opět krásně vymklo a řešíme zde věci, které s tématem vlákna mnoho společného nemají... Některé síly, když už nemohou tvořit tak se aspoň zviditelňují při rozkládání debat...

rival - živý člověk - suverén
Hmm...

I tak še dá

Příspěvek od Hmm... »

Mimo téma (offtopic)
Chlapci tak to bi ste sa velmi čudovali jak úzko to spolu súvysí . Keď nezačneme meniť veci sami od seba a na sebe samých ,,Śvetový poriadok" bude lan taky aký ,,ma byť". P.

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Divný, že ?

Příspěvek od Iv »

Mimo téma (offtopic)
Dnes byl nejkrásnější západ Slunce, počítám tak 15 roků nazad. Tak čistá obloha, no nádhera a i ptáci řvali jak o závod. Přeberte si to jak chcete ..........
Dokonce i kočka se spřáteleně se svými sny uvelebila vlčákovi na hřbetě a on bývá safra drak....fotka je brána objektivem z dálky, takže se omlouvám, ale ta fotografie vyzařuje kamarádství, ohleduplnost, škoda, u lidí to asi nepůjde....kdo chce kam, pomožme mu tam ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Hmm...

Re: Divný, že ?

Příspěvek od Hmm... »

Mimo téma (offtopic)
Iv píše:... ta fotografie vyzařuje kamarádství, ohleduplnost, škoda, u lidí to asi nepůjde....kdo chce kam, pomožme mu tam ...
Iv najprv bi mal byť človek človekom (vedz že nestači sa naňho len fyzicky podobať) , až potom može byť z neho kamarát . S tým ,,vredom" čo ta tak trápi vo vlastnom záujme radšéj navštív ,,gastronoma" a nespoliehaj sa len na ,,MMS-ko". P.

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Divný, že ?

Příspěvek od Iv »

Mimo téma (offtopic)
PePe, škoda, mně právě netrápí vůbec to, co myslíš, každý si zvolil svou cestu a je si za ni zodpovědný, ostatní jsou jen plané komentáře, ale to by jsi měl vědět příteli, jak Tě znám.!!! Z Tvých (velké T-zda víš co to znamená) reakcí je mně někdy obzvlášť smutno, nemyslím to špatně, ale cítím smutek......zkus naskočit do našeho vlaku, ostatní nech ujet, ať si jedou, třeba i do pekla....není moc času...snad to vydíš, nebo neee?
Naposledy upravil(a) Iv dne sob 17 dub 2010 1:02, celkem upraveno 3 x.

Hmm...

Re: Divný že?

Příspěvek od Hmm... »

Mimo téma (offtopic)
Hmm... , Iv ďakujem. P.

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“