Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Věda mírného pokroku v rámci zákona proti bastlířům

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: MM

Příspěvek od Akord »

fobos píše: fyzikalni zakon, ktery je "pry" proste nelze vyvratit a proste to tak nefunguje...
Toto, co píšeš je dezinformace. Základní atribut všech zákonu fyziky je práve jejich vyvratitelnost. Zákon není fyzikálním zákonem, pokud se nedá vyvrátit. Jinak by nebyl formulovatelný. Na vyvrácení fyzikálního zákonu je však potreba nabýt určitých schopností, nebo určitých pojmových slučitelností-kompatibilit. Když mi začneš tvrdit, že voda teče spontánne nahoru, težko mužeme pokračovat v diskusi.

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

chiq píše:JEDEN NESTAČÍ...
Stačí. A je jedno, či ich je viac okolo osi, alebo na osi. Magnet s časom nič nemá, čo sa týka práce cyklu. Energia magnetu dlhodobo na čase nezávisí. Môže sa iba mierne meniť počas nejakého procesu, kolísať okolo strednej hodnoty, ako naťahovanie a stláčanie pružiny. Prílišné namáhanie spôsobí nevratné zmeny, jednostranne aj v prípade magnetu, ktorý sa odmagnetuje. Preto na to, aby sa dalo rozhodnúť, či je proces ziskový, alebo nie je jedno, aký čas ten proces trvá. Okrem toho, ak sú satelity rovnaké, každý z nich musí dať za jeden cyklus rovnaký príspevok. Preto, ak je celkový príspevok práce kladný, tak musí byť kladný aj každý príspevok od každého elementu počas jedného cyklu, kedy sa všetko dostane opäť do východiskovej polohy.

JiMi
Zasloužilý člen

Příspěvek od JiMi »

Zdravím,
přesně tak to vidím i já. A ne abyste si mysleli že proto, že to říká Akord.
Ale to s těmi příspěvky a jejich skládáním, to je príma.
Tak je to správné, tak to má byt.
Taky už celkem nechápu, proč zrovna s magnety to vždycky takhle dopadne.

Typický příklad.
Mějme nadějného vynálezce magnetického motoru (dále MM). Má geniální myšlenku, kterak postavit MM. Na papíře nebo ještě hůř, pouze v hlavě. Dlouho se se svými myšlenkami mazlí, až dojde do stavu (většinou ho k tomu dotlačí nevěřící okolí, sám by totiž s mazlením a patentováním myšlenky vydržel do konce života), kdy se začne zabývat alespoň náznakem realizace. Začne vytvářet první prototyp, byť pořád jen na papíře. A ejhle, třeba už v této fázi přijde na to, že je trochu nefunkční, anebo málo výkonné, anebo se mu to prostě jen dostane k nějakému rovnovážnému bodu, kde se to zastaví.
Dobrá, když může mít normální motor i dvanáct válců, taky přihodím, ne ?
Buch, hnedle má MM satelity dva, aby jako v tom místě, kde končí dosah jednoho segmentu MM zapracoval ten druhý. Nové kolo zkoumání, možná realizace, HA, jaké překvapení, segmenty si cyklicky nepřehazují rotor jako horký brambor, ale zase se pohyb někde ustálí. Co je zajímavé, jakoby se zmenší ten přechodový odpor mezi maximy. Paráda.
Šup tam další satelit. A hele, možná to funguje. Sice se to zase zastaví, ale ten přechodový odpor je zase menší. Tak teď vetšinou nastává ten pro konstruktéra blblý zvrat.
Pokud něco aspoň trošku měří, tak má za sebou tři pokusy, aproximace, a ejhle podle výpočtů (tady se za výpočty považují aproximace bulharských hodnot) by mělo pro účinnost >100% stačit 8 satelitů.

Občas se člověk nestačí divit. Někdy mi to připadá, čím víc, tím líp. Až se nutná investice vyšplhá dostatečně vysoko, aby to mohlo i budit zdání reálnosti, vrhne se mladý výzkumník na funkční prototyp. Pokud tuto fázi překoná, HA, jaké to překvapení, zas ten debilní rovnovážný stav. Ti odvážnější jdou s kůží na trh. NO JO, MUSÍŠ NAVODIT NĚJAKOU NEROVNOVÁHU, dostane se mladému badateli rady.
Tak jo, přidám ještě jeden satelit, ať je to v nerovnováze.
HA, jaké to překvapení, furt rovnováha.

V této fázi většina výzkumníků MM přechází k jinému oboru.
Snad jsem jednodušší formou trochu jinak než Akord vysvětlil, proč si i já myslím, že MM musí fungovat v principu i s jedním segmentem. Na rotačních záležitostech si myslím neplatí aproximace, ale limity. Tedy zvyšováním počtu satelitů nepřekonáte v budoucnu jednou tu kýženou metu, pouze se jí budete ze spodu limitně blížit až z každého MM (limitně při nekonečném počtu segmentů) vznikne (limitně dokonalé) magnetické ložisko. Tedy vehykl, který se bude otáčet limitně beze ztrát, dokud ty magnety nezačnou odcházet.
Vidím to jednoduše také tak. Prostým skládáním statických polí nemůžete nikdy dostat něco pohyblivého jen tak samo od sebe.

Pokud ten magnetismus nebudete míchat s něčím jiným, (setrvačnost jinak nevyužité hmoty, nebo třeba příspěvek cyklu nějakého tepelného motoru, obecně ta nerovnováha roznevažující jinak velmi, ale opravdu velmi statické pole magnetu), nepomůže ani miliarda satelitů.
Pokud se někomu podaří udělat všechny na chlup stejné a rozmístit je precizně po kružnici, tak..... budou na kružnici. Všechny jejich příspěvky se v konečném důsledku vyruší, takže při naprosto přesné práci, se budete blížit magnetickému ložisku. Chaos a zmatek je ale mocnější, takže to bude spíš škytající ložisko, tedy nakonec brzda.

Závěrem s posledním douškem ranní kávy, pokud má princip MM fungovat, musí fungovat i s jedním segmentem a musí se i na takovém příkladu dát vysledovat buďto kooperace několika druhů energií anebo participace nějaké opravdu dynamické složky.
Příjemný páteční den všem badatelům.
JiMi

Přestavba motoru Š120 na stirling
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

JiMi právě napsal...

Příspěvek od martin11 »

JiMi právě popsal můj životní příběh s MM....od myšlenky , přes papírový model , až po tealisaci...právě chci koupit další magnety....nemám sice točítko ale princip pístového motoru, ale....dokud si na ta horká kamna nesáhnu a nespálím se , tak nevěřím , že jsou horká.....vím, že to nebude fungovat , ale nevím proč se to bude zastavovat......různé modely naznačují, kde se to bude zastavovat....ale co kdyby......no znáte to všichni....nejsem technik.....jsem výtvarník - nemám co ztratit, dušičku mi to po technické stránce nepošramotí....JiMi má bodík za napsání mého životopisu....hezký podzimní den všem martin11 :lol: p.s. berte mě jako klasický připad doufajícího najivky, že změním fyzikální zákony....nebo alespoň poopravím... :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
fobos

MM

Příspěvek od fobos »

Akord
vzdyt nic nerikam, samozrejme jak pises... ale ostatni rikaji, ze proste nelze udelat mag. mot. z toho duvodu, ze porusi fyzikalni zakon. Pry proste to nejde. Ja jsem opacneho nazoru a rikam, ze ten MM musi fungovat. Kdybych byl zastancem fyz. zakonu tak sem neprispivam a rikam si co to je za mentalne odchylnou komunitu co se snazi o neco co proste podle vedatoru a jejich zakonu nejde.

I ja jsem toho nazoru, ze MM pokud ma byt funkcni, muze fungovat s jednim magnetem aka. satelitem

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Příspěvek od Tuco »

fobos píše:vzdyt nic nerikam, samozrejme jak pises... ale ostatni rikaji, ze proste nelze udelat mag. mot. z toho duvodu, ze porusi fyzikalni zakon. Pry proste to nejde. Ja jsem opacneho nazoru a rikam, ze ten MM musi fungovat. Kdybych byl zastancem fyz. zakonu tak sem neprispivam a rikam si co to je za mentalne odchylnou komunitu co se snazi o neco co proste podle vedatoru a jejich zakonu nejde.
berte mě jako klasický připad doufajícího najivky, že změním fyzikální zákony....nebo alespoň poopravím...
Nevím nevím pánové, ale doufat, že vymyslím něco, co dá fyzikálním zákonům nový rozměr, případně se na to stávající poznání a pojetí fyziky nebude vztahovat (teď doufám, že moje interpretace vašich přípěvků není úplně mimo mísu) mi nepřipadá zrovna jako perspektivní přístup. Do celého procesu vývoje MM to vnáší kupu nových neznámých. Myslím si, že v současné době üž rozhodně j na čem stavět. Není cílem vymyslet něco nového, jen odhalit způsob, jak využít známé zcela základní a jednoduché principy v náš prospěch.
Aquarius1 připojuje pod každý svůj přípěvek větu:"Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů." Líp to ai vystihnout ani nejde.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

no to máš sice kus pravdy (třeba s těmy neznámými - zajímá mě každá), ale ono to není jenom o tom myšlení - krásně to popsal JiMi (posílám taky bodík) - člověk musí sestoupit na zem a poprat se s realitou, jinak celý život jen interpretuje zkušenost (nebo interpretace) jiných. Tak - a šup zase do dílny. Je pár dní volna, tak aby bylo co přidat do vlákna :)

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
blackjoe9
Stálý člen

Příspěvek od blackjoe9 »

Ja sa len udivujem nad tým ako všetci(myslím komentáre na youtube) tvrdia, že mag.m. porušuje zákon zachovania energie predsa to nemôže fungovať a takéto hovadiny.. Je to v súhlase s fyzikou a všetkými zákonmi, čo je na tom zlé, že sa snažíme využívať jednoduché princípy prírody na získanie bezplatnej energie..? Však to je ako vodné koleso - principiálne sa to nelíši: dokedy bude voda tiecť dovtedy sa bude točiť koleso--dokedy budú dómeny zorientované S/J dovtedy sa to bude točiť...
Mňa osobne by ani Albert Einstein nepresvedčil , že to nemôže fungovať..som len sám sebou nech si myslia o mne čokoľvek taký je môj názor.. ;)

Sme až príliš ďaleko na to, aby sme prestali...
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Co se týče magnetů tak tady bude problém vyčůrat s fyzikou v oblasti mechaniky MM. Magnet sám o sobě bude ,,palivem" stejně jako jiná paliva jen má tu výhodu pokud magnet nepoškodíme teplem,nárazem či totální destrukcí,(i když tu si nedokážu představit )Tak máme palivo na nekonečnou dobu.Skoušel jsem spoustu věcí s magnety a nikdy jsem nedokázal překonat tzv:uzamčení .Je to běh na dlouhou trať a snad někdo zde najde řešení.Já bych to viděl v hybridu magnetů v součinnosti s elektrickým a setrvačným zařízením.
Prosím nekamenovat :roll:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Karban

...martin11...

Příspěvek od Karban »

Tady čekám.... na martina11....

:!:

martin11
Zasloužilý člen

?

Příspěvek od martin11 »

:bye:

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: ?

Příspěvek od 1220 »

martin11 píše::bye:
Třeba to dáte dohromady
trychtýřů je 7-12 v šesti směrech , protože na počátku bylo 6.
obrázek to vystihuje dost mizerně, ale trochu jo
pohybovat se to musí, protože je to celé uvnitř otevřeného systému a nikoli v rovnováze.To jsou zdeformované torusy. Moc málo spíš vůbec je tam vlastně spíš tušit, že torus mění svůj vnitřní povrch na vnější a postupně zace na vntřní, tím energii vyrovnává. Na obrázek jsem narazil náhodně, a dávám to sem pro inspiraci, magnetářství není to v čem bych jinak hodlal bastlit.
Když tohle zbytečný vlákno smažete, dám Vám to někam do magnetů, ale už bez textu.
K.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Karban

Re: ?

Příspěvek od Karban »

martin11 píše::bye:
martin11 píše:...jinak v boxovárně bys neměl šanci...Karbane Karbane...
orig:
Zaslal: čt 19 březen 2009 12:04 Předmět: Re: pro dárce karmy...
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=914&start=465

-----
:roll:

martin11
Zasloužilý člen

básnička...nabraK

Příspěvek od martin11 »

...protože jsem byl vyzván, abych raději psal básničky....tak píšu...
...o těch ptáčcích tedy příště...

..první volný verš v několika slokách...uvítám, kdyby někdo ten text zhudebnil....martin11 :lol:

...Když něco je " Na brak ",
máš to jako pohádku,
motůrek a dioda ...
neb z chladiče sekačka,
už nám tady chybí,
jen magnetická houpačka..
nesmíš to číst po zpátku...

Však se ale podívejte
na věc , co je nabraK..
jen tak ...z prava do leva...
zjistíte proč mě nemá mě rád
..a proč jsem nebyl, ani nejsem..
jeho žádnej kamarád....

Karban

Re: básnička...nabraK

Příspěvek od Karban »

Výborně, nepříteli!

Umíš tvořit, jen co je pravda....

Možná by bylo lépe věnovat více času takové činnosti, než někde zápasit se nesmyslným monstrem...

8)

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“