Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

MEG a KEG - Jak se Ničí Fórum

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Meg

Příspěvek od A(&F) »

Karban píše:
A(&F) píše:
Karban píše:O měření asi nevíš, jinak bys tu netvrdil něco o 8 W výkonu, co se berou jen tak z ničeho. S nejvyšší pravděpodobností jsi zátěž krmil jen z toho akumulátoru, neporovnal jsi stav nabití na počátku pokusu a na jeho konci. Tzv. "MEG" je jen nesmyslný nápad.
:bad: ... za přístup ... A(&F)
Nerozumím tvému příspěvku.
Jaký přístup?

Doytčný zde tvrdí cosi o pokusu, kdy trvale dostával z nějakého zařízení 8W výkonu, aniž by tomu zařízení nějaký výkon dodával. Dle jeho popisu je vcelku jasné, v čem spočívá takový omyl - pokud použil akumulátor 12V a provozoval ono zařízení 5 měsíců, jakpak asi měřil stav nabití před pokusem a po pokusu? S nejvyšší pravděpodobností vůbec nijak!

**

O co ti jde?

:?:
ok ... přecházíme na tykání ...

... o přístup k ostatním diskutujícím ... jde mi především o to, aby ses ptal (třeba na "použité metody měření") ... a teprve potom soudil (viz slova: "japak asi měřil stav nabití před pokusem a po pokusu? S nejvyšší pravděpodobností vůbec nijak!) ... :roll:

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Karban

Příspěvek od Karban »

A(&F) píše:
Karban píše:
A(&F) píše: :bad: ... za přístup ... A(&F)
Nerozumím tvému příspěvku.
Jaký přístup?

Doytčný zde tvrdí cosi o pokusu, kdy trvale dostával z nějakého zařízení 8W výkonu, aniž by tomu zařízení nějaký výkon dodával. Dle jeho popisu je vcelku jasné, v čem spočívá takový omyl - pokud použil akumulátor 12V a provozoval ono zařízení 5 měsíců, jakpak asi měřil stav nabití před pokusem a po pokusu? S nejvyšší pravděpodobností vůbec nijak!

**

O co ti jde?

ok ... přecházíme na tykání ...

... o přístup k ostatním diskutujícím ... jde mi především o to, aby ses ptal (třeba na "použité metody měření") ... a teprve potom soudil (viz slova: "japak asi měřil stav nabití před pokusem a po pokusu? S nejvyšší pravděpodobností vůbec nijak!) ... :roll:
Fajn, počkáme si tedy na odpověď pana experimentátora, co tu tvrdí o fungujícím zařízení co dodává 8 W výkonu jen tak z ničeho, kterak měřil....

Nebudu předbíhat, jakou odpověď tuším...

:lol:

Karban

Příspěvek od Karban »

Anonymous píše: O měření něco vím. Ten můj systém byl zacyklovám na obyčejném 12V olověným akumulátoru asi 5 měsíců. Jako zátěž jsem používal různé věci, od žárovek po různé měniče.
Stabilní výkon byl pouhých 8 W, takže hodně málo.
Já psal jenom, že to funguje. Pro praktické využití nevhodné.
H.
Jak bylo měření provedeno?

V obvodu byl použit akumulátor - jak bylo měřeno jeho nabití na počátku a na konci pokusu?

Jerry.M
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 13 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.M »

Karban, vieš o nejakom akumulatore, ktorý je schopný dodávať výkon 8 W po dobu 5 mesiacov bez nabíjania?

Karban

Příspěvek od Karban »

Jerry.M píše:Karban, vieš o nejakom akumulatore, ktorý je schopný dodávať výkon 8 W po dobu 5 mesiacov bez nabíjania?
Ano.

Jerry.M
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Superakumulátor

Příspěvek od Jerry.M »

To musí byť superakumulátor, sem s ním. Určite ho máš doma.

Karban

Re: Superakumulátor

Příspěvek od Karban »

Jerry.M píše:To musí byť superakumulátor, sem s ním. Určite ho máš doma.
NiFe 48V 900 Ah.

Nemám ho doma.

.

Jerry.M
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.M »

Anonymous píše:
O měření něco vím. Ten můj systém byl zacyklovám na obyčejném 12V olověným akumulátoru asi 5 měsíců. Jako zátěž jsem používal různé věci, od žárovek po různé měniče.
H.
Neviem či si si to všimol, reč je o 12 voltovom akumulatore. Tvoja prvá otázka mala byť na jeho kapacitu a nie na nejake meranie nabita-vybitia. Pri jeho menšej kapacite je to uplne jedno.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Jerry.M píše:
Anonymous píše:
O měření něco vím. Ten můj systém byl zacyklovám na obyčejném 12V olověným akumulátoru asi 5 měsíců. Jako zátěž jsem používal různé věci, od žárovek po různé měniče.
H.
Neviem či si si to všimol, reč je o 12 voltovom akumulatore. Tvoja prvá otázka mala byť na jeho kapacitu a nie na nejake meranie nabita-vybitia. Pri jeho menšej kapacite je to uplne jedno.
Ja som si všimol tiež, že bola reč o 12V akumulátore, aj som pochopil, prečo Karban písal o 48V akumulátore. Mne vyšla teoretická kapacita asi 620Ah/48V (rátal som iba 31dňové mesiace) a je to to isté, ako 2480Ah/12V. Karban zvolil najbližších 900Ah, aby sa akumulátor toľko netrápil. Dúfam sú už veci jasnejšie. Napätie nehrá žiadnu úlohu pre tých, ktorí ho vedia bez veľkých strát transformovať na iné (vrátane jednosmerného).

Ja by som nepohrdol ani s trvalým 1W za investíciu povedzme 100000 korún. Okamžite by bol o to záujem na experimentálne účely, predal by som ho bez problémov za viacnásobok. Divím sa, že to doteraz neurobil autor, keď si je tak istý.

Karban

Příspěvek od Karban »

Jerry.M píše: Neviem či si si to všimol, reč je o 12 voltovom akumulatore. Tvoja prvá otázka mala byť na jeho kapacitu a nie na nejake meranie nabita-vybitia. Pri jeho menšej kapacite je to uplne jedno.
Ale ano, experimentátor píše o akumulátoru 12V.

Tvůj dotaz zněl, zda vím o akumulátoru, který by vydržel trvale po dobu 5 měsíců dodávat výkon 8W.
A já takový znám.

Mimochodem, onen akumulátor NiFe s napětím 48 V lze přepojením propojek mezi článkovými bloky přestavět i na jiné napětí.
Zvláště přestavba na 24 V či 12 V je velmi snadná.
Jaký vztah pro výpočet změny kapacity v Ah / napětí ve V již napsal výše Akord; podstatné je, že uložená energie zůstává stejná, bez ohledu na konfiguraci propojek a z toho vyplývající parametry...

8)
---
Jen pro zajímavost - použití akumulátorů s podobnou hodnotou - viz položka 37 v tabulce:
http://www.viva-manipulacni-technika.cz ... rr-32-.pdf

.

1W

100000Sk za 1W

Příspěvek od 1W »

Akord píše: Ja by som nepohrdol ani s trvalým 1W za investíciu povedzme 100000 korún. Okamžite by bol o to záujem na experimentálne účely, predal by som ho bez problémov za viacnásobok. Divím sa, že to doteraz neurobil autor, keď si je tak istý.
Si ochotny zaplatit 100000 Sk v prepocte na eura 3319 alebo len blafujes?

Jerry.M
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.M »

Karban píše:
Anonymous píše: O měření něco vím. Ten můj systém byl zacyklovám na obyčejném 12V olověným akumulátoru asi 5 měsíců. Jako zátěž jsem používal různé věci, od žárovek po různé měniče.
H.
O měření asi nevíš, jinak bys tu netvrdil něco o 8 W výkonu, co se berou jen tak z ničeho.

S nejvyšší pravděpodobností jsi zátěž krmil jen z toho akumulátoru, neporovnal jsi stav nabití na počátku pokusu a na jeho konci.

Tzv. "MEG" je jen nesmyslný nápad.

8)

Píšeš tu, že to krmil z akumulátoru. To by ich musel mať 12 kusov. Pretože olovenný akumulátor 12V má najväčšiu kapacitu 200 Ah. Akumulátor z väčšou kapacitou som na int. nenašiel. Tebe sa to možno podarí. Možno aj sú, ide o to či taký použil. To určite nie.

Karban

Příspěvek od Karban »

Jerry.M píše:Píšeš tu, že to krmil z akumulátoru. To by ich musel mať 12 kusov. Pretože olovenný akumulátor 12V má najväčšiu kapacitu 200 Ah. Akumulátor z väčšou kapacitou som na int. nenašiel. Tebe sa to možno podarí. Možno aj sú, ide o to či taký použil. To určite nie.
Pokud takový pokus dělal, samozřejmě to z akumulátoru krmil, jiná cesta není, pokud byla síť odpojená.

Údaj o trvalých 8 wattech může být také silně zkreslený - ostatně, on sám těžko doloží celou věc dalším experimentem, byť v menším rozsahu.

A samozřejmě si neodpustím poznámku, že pokud mi skutečně onen pokus předvede a doloží měřením, pak zaplatím za onen kouzelný přístroj třeba několik set tisíc Kč...

8)

Jerry.M
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.M »

Je mi jedno či mu to fungovalo alebo nie. Chcel som len poukazať na tu blbosť čosi napísal ohladne toho krmenia z baterie celých 5 mesiacov a merania kapacity baterky, pred a potom. Nuž čo, asi má doma akumulátorovú stanicu.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Jerry.M píše:Píšeš tu, že to krmil z akumulátoru. To by ich musel mať 12 kusov. Pretože olovenný akumulátor 12V má najväčšiu kapacitu 200 Ah. Akumulátor z väčšou kapacitou som na int. nenašiel. Tebe sa to možno podarí. Možno aj sú, ide o to či taký použil. To určite nie.
Najskôr si málo alebo zle hľadal. Na niektorých elektrotechnických výstavách možno vidieť krabice s tisíckami Ah na vlastné oči. Ďalej nie je problém to naskladať to za dodržaných okolností aj paralelne. Ak dodržíš určité podmienky, môžeš tých 200Ah akumulátorov naskladť koľko chceš. Ďalej dávaš tým najavo, že uložené Wh v akumulátore nie sú pre Teba smerodatná veličina, nájdi si to na wiki a popremýšľaj nad tým. Kusy nie sú smerodatné.

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“