Crafte, myslíš, že by to fungovalo stejně i u Autopatické lahvičky?
Co se samotného skla týče, nikdy jsem to nezkoušel, ani se to nijak neověřovalo, zda to funguje. Nicméně selský rozum mi říká, proč by nemělo, když to spolehlivě maže informace z vody a lihu.
Sice pro homeopatii se všeobecně uvádí, že je nutné pro každé ředění použít novou čistou skleněnou nádobu. Pokud bychom šli ale do detailu, tak podle toho již jakékoliv smítko prachu nebo složení vody může výrazně ovlivnit výsledek. Tohle mi totiž u té autopatické lahvičky stále nějak neštymuje. Pokud se to dělá elektronickou cestou je výsledek a tím i "otisk informace" přesný. Kdysi dávno jsem tu autopatickou lahvičku zkoušel taky, ale výsledek byl nulový a to jsem přesně dodržel postup, tak jsem to hodil za hlavu. Ale tím netvrdím, že to u druhých nemůže nějak zafungovat. Nicméně tato zkušenost mě přiměla hledat jiná řešení.
Co se toho slunce týče, tak by to mohlo jít taky. Kamarád třeba za specifických podmínek využívá tekoucí vody v potoce a slunce pak velmi úspěšně nabíjí a čistí krystaly a jeho výtvory v podobě orgonitů proutkařům doslova poblázňují virgule
Otázkou je, jestli tam díky proudění vody v potoce nějaká informace nezůstane. Jisté je ale to, že kde se na jeho orgonity hrabou ty, co se prodávají na internetu
Tak jsem si řekl, proč tuto pasivní a zajímavou technologii ještě více nevylepšit a nezkombinovat s elektronickou části. Sice jsem byl k tomu mému nápadu původně poněkud skeptický, ale jak mi kamarád po otestování řekl, že jeho dvornímu proutkaři to v blízkosti začalo doslova magneticky lepit proutky k sobě a nemohl nic měřit, jak to bylo silné a museli s tím ven z chalupy, aby to mohli proměřit, tak mě to celkem překvapilo, že to lze výrazně zesílit i tady. Ale to jsem trochu odbočil od tématu...
Řekl bych, že díky těmto zkušenostem, metoda čištění sluncem by mohla zafungovat. Kamenem úrazu je ovšem to, že pokud bydlíte ve větších městech se silným elektrosmogem, tak to asi bude marná snaha. U té mikrovlnky je to totiž hned připraveno k okamžitému použití. Jisté je ale to, pokud se smaže informace v mikrovlnce v obsahu lahvičky (líh, voda), tak se odstraní určitě i ze skleněné lahvičky. Pokud by tomu tak nebylo, tak by ta původní informace tam byla za pár dní zpět, což není. Ale upozorňuji na to, že se zabývám elektronickým vkládáním informací, než mechanickým ředěním. Jinak elektronicky je taky možné měnit potencování až k 1:1000.