Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Výživa pro člověka a Zemi

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Poznámka k tématu

Příspěvek od NAVAR »

JVK píše:Na to, co jíst existují různé názory, ale nechá se vycházet z "logiky věci".
...
No ono….., zkuste se nacpat masem a jak vám bude, zkuste spíše hladovět a jak vám bude a zkuste jíst jenom zeleninu a jak vám bude?
Jsem všežravec, ale mám zjištěno že když nejím, nebo nejím maso je mi líp. Po jídle s masem jsem prostě unavenej, to jsou ty šutry v batohu. S „hrůzou“ zjišťuji že jsem se dopracoval jenom k takovému příjmu potravin jenom abych fungoval. Jak může dospělému stačit krabička sardinek a 3 krajíčky chleba na den, když tahá celý den? No nevím, buď je něco dobře a nebo špatně.
Osobně neznám žádného osvíceného guru který by se cpal stejkama od rána do večera, spíš naopak. Něco na tom bude.
A z mikrovlnky a mobilu mi je zle jen už je vidím.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Denny »

NEBEZPEČÍ UNIKAJÍCÍHO ZÁŘENÍ

Záření vysílané mikrovlnnou troubou působí také přímo na člověka a na jeho okolí. Úplně těsná mikrovlnná trouba je utopií a k unikání paprsků dochází vždy. Čím déle je mikrovlnná trouba používána, tím větší je dávka unikajících paprsků.
Toto unikající záření může vyvolat vážné poruchy nervových buněk, zraku, vnitřních orgánů a může vést také ke změnám dědičnosti./8/
Již malé dávky mikrovln vyvolávají nadměrné vylučování vápníku v mozkových buňkách, což může vyvolat onemocnění./9/
Výzkum v Ústavu pro člověka a přírodu ve Verden/Aller dokázal, že žádná mikrovlnná trouba koupená v běžném obchodě není stoprocentně těsná a že vycházející únikové záření je zcela dostačující, aby mohlo způsobit výše uvedená poškození./l 0/
Oblíbený argument, že "dávky záření jsou malé" spočívá na zcela teoretických úvahách. Praxe dokazuje, že minimální ozáření umělými mikrovlnami je životně nebezpečné (na rozdíl od přirozených mikrovln).


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Denny »

MIKROVLNY JAKO ZNEČIŠŤOVATELÉ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

Také v zájmu našeho životního prostředí bychom se měli zříci používání mikrovlnné trouby. Únikové záření z mikrovlnné trouby se neomezuje pouze na naše vlastní čtyři stěny, nýbrž dosahujedo několika kilometrů.
Ze všech živých organismů jsou mikrovlnami nejsilněji poškozeny stromy a keře. Žebra listů a shluky jehličí jsou vysoce citlivými anténami pro elektromagnetické záření. Každý technik vysokofrekvenčních proudů může potvrdit, že geometrická uspořádání listových žeber, případně shluků jehličí, odpovídají přesně uspořádání antén vysokofrekvenční techniky./ll/
Těmito anténami přijímají stromy přirozené mikrovlny z kosmu a vzájemně si vyměňují informace prostřednictvím elektromagnetických vln. Takto lze např. vysvětlit, že stromy mohou vyvinout imunitu vůči určitému druhu parazitů, i když je tímto parazitem napaden jen jeden strom ve skupině. Podobná pozorování mohou být provedena i v případě, že jsou příslušné rostliny umístěny v oddělených prostorách./12/
Nasměrované radiové vysílače, radarové stanice a také mikrovlny pocházející z mikrovlnných trub způsobují svým vyzařováním přetížení rostlin řádově v násobku miliard. Při stanovení hraničních hodnot zatížení se dosud bralo v úvahu jen to, že mikrovlny zahřívají živé organismy teprve od určité dávky. Netepelné vlivy mikrovln přitom nejsou nikdy započítávány. Stromy, které svými listy, případně svým jehličím přijímají dávku mikrovln s miliardovým násobkem toho, pro co byly přírodou vybaveny, mají tedy velké problémy udržet svůj informační systém v dobrém stavu.
Dr. W. Volkrodt, fyzik a inženýr k tomu píše: "... Také strom je určitým druhem továrny vyrábějící dřevo. Potřebuje také inteligentní informační systémy řídící např. jeho vodní hospodářství a dopravu živin. Působí-li na jeho vnitřní informační systém radar nebo nasměrovaný vysílač jako rušitel, pak může dojít, podobně jako v nějaké továrně, k celkovému zhroucení jeho "výroby". Avšak na rozdíl od naší techniky neexistuje nikdo, kdo by takovýto oslabený strom mohl opravit. Je odsouzen k pomalému odumírání a nakonec ke smrti."/11/
Nejen velké vysílače mikrovln, jako je radar a směrované vysílače, hrají v této souvislosti svou úlohu. Nesmíme podceňovat ani účinky nenápadné mikrovlnné trouby. Každá mikrovlnná trouba, která nebude používána, bude představovat cenný příspěvek k ochraně životního prostředí.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mám otázky....

Příspěvek od jarda ovčák »

Potřebuju vědět....
Jak to, že můj známý žije s mikrovlnkou již od r 1986, kdy si přivezl první ze sojuzu a dodnes od té doby nesnědl doma jiné jídlo i kafe neb čaj, než z mikrovlnky....zavařuje v ní a dokonce vaří brambory v zavařovací sklince s kovovým víčkem.....Jak to, že si ho z těch jedů nevzal čert už dávno??? Je mu 74 let.
Sám jsem mikrovlnku před lety vyhodil z baráku...
Jak to, že eskymáci, mongolové a zakavkazští lidé nepomřeli na jedovaté živočišné bílkoviny??? Jak to, že žijou, množí se a zdraví se dožívají pro nás šílených 80 let???Když se teda nepostřílí a neuřežou navzájem kebule?
Jak to, že když jsme teda v živočišné říši těma vegetariánama.... počkat, ti nejsou, tak teda býložravcema, že máme tak krátké střeva a ke konverzi živin nám chybí pár žaludků a taky zuby, který má každej býložravec nám nedorůstají. Mrkněte koze, krávě, ovci, a nebo monogastru koňovi do huby....... Něco je jináč. A nebo mrkněte všežravcovi praseti do huby a hnedle na střeva.... jak že to je.
Dokonce máme panty u huby jináč, než by měly být.....
Nemám rád vkládání slov do úst.....je mi jedno, jakej názor kdo má. Dokonce mám rád zeleninu a rostlinnou stravu víc, než maso, ale.... Svět není tak jednobarevnej, jak by si kdo přál.
Vyhrabal jsem v mém skladišti knihu člověk a výživa od hauschky a.. přeloskal jsem ji. Na to, že se jedná o 50 let staré dílo to je neustále čerstvé a svěží.Třebas jeho sečteno a podtrženo: syrová strava léčí, upravená vyživuje.....
pěkné inspirativní dílo, enem ty kosmické síly a vlivy mne občas matou.
Jináč střízlivé, a hlavně jiné.....žádný šílený radikalismus. moc pěkně a laskavě napsané.
J e zde chlívek výživa pro zemi a lidi, nebo tak nějak. Jste si jistí, že konzumace zeleniny ze španěl, maroka egypta či tasmánie je pro zemi to pravé ořechové? Opravdu si myslíte, že chemicky ošetřivaná potrava přepravená bůhvíodkud v nezralém stavu bude to pravé požehnání?
tento výcuc není namířen proti žádnému názoru, postoji či hnutí.pouze proti hnutí romský džihád.


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: mám otázky....

Příspěvek od NAVAR »

Ono asi tak. Každý člověk je originál a každý má jiné dispozice. Vem si jak byl ten tvůj známý zatěžovaný když mu bylo třeba 18let a jak jsou zatěžovaní dnešní lidé kdýž jim je 18 let. Co do sebe nacpou svinstva. Jakýkoliv vliv špatné stravy alkoholu cigaret atd do věku věku než je ukončen vývoj člověka je mnohem více škodlivý než když to do sebe cpe starej sochor. I množení rakovinných buněk s věkem klesá s mladým člověkěm flákne rak za dva měsíce se starým to trvá klidně i několik let.
Dále každý národ má své genetické dispozice, tedy dyruh stravy na který byli jeho předci zvyklí 500let. No nevím jak by se např líbilo jíst eskymákům v číně a naopak. Takže razím heslo, kde žiješ tam jez.
Zbytek bych nechal koňovi, ten má větší hlavu.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Hmm...
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: úte 18 kvě 2010 17:54

Re: mám otázky....

Příspěvek od Hmm... »

jarda ovčák píše:...Jak to, že můj známý žije s mikrovlnkou již od r 1986, kdy si přivezl první ze sojuzu...
Trošku odbočím - Jardo určite ju má z krajny ,,na východ od hraníc" ? U ních je totiš akákolvek manipulácia s potravinami týmto sposobom (cez mikrovlnku) vo verejnom stravovaní v školských a predškolských zariadeniach trestným činom . Hmm...


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: mám otázky....

Příspěvek od NAVAR »

Stejně jako používání mobilních telefonu tuším do 16-ti let.
Na mikrovlné záření máme zásluhou jednoho děduly 10x vyšší limity. Když prostě limity nevyhovují tak se 10x zvednou, toť řešení hodné "vědce" Pekárka.

Jinak mikrovlnku ano a nejlépe několik, jsou tam kondíky 1uF/2,5kV, MOT, spínače a jiný užitečný materiál na bastlení :)


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Uživatelský avatar
la
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1854
Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
Bydliště: Brno
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: mám otázky....

Příspěvek od la »

NAVAR píše:
Jinak mikrovlnku ano a nejlépe několik, jsou tam kondíky 1uF/2,5kV, MOT, spínače a jiný užitečný materiál na bastlení :)

Ještě trošku doplním,jde s tím vulkanizovat kaučuk a vyrábět třeba diamanty na brusivo.
:D :D


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: mám otázky....

Příspěvek od poota »

la píše:Ještě trošku doplním,jde s tím vulkanizovat kaučuk a vyrábět třeba diamanty na brusivo.
Nedoplňuj, ale raději založ nové vlákno o využití mikrovlnek - vypadá to zajímavě. :lol:

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Denny »

OZÁŘENÉ POTRAVINY

Také ozařování potravin představuje postup, který je oficiálně považován za neškodný , avšak ve skutečnosti v sobě skrývá neodhadnutelná rizika. Účelem ozáření je zabránit klíčení např. u cibule a brambor a zamezit výskytu bakterií a hub. Tento postup slouží výhradně obchodu, neboť se tím samozřejmě zvýší trvanlivost zboží, ale na zdraví spotřebitele se přitom opět nebere žádný ohled.
Aby se dosáhlo požadovaných účinků, musí být k ozařování použity mohutné dávky radiace. K porovnání: nejvyšší dávky při rentgenovém snímku představují 0,25-0,5 rad, při ozařování potravin jsou používány dávky přes 100.000 rad (rad = radiation absorbed dosis; tento rad byl roku 1985 nahrazen jednotkou gray (Gy), kde 100 rad odpovídá 1 Gy).
Nyní už je všeobecně známo, že rentgenové snímky představují pro organismus velké zatížení. Co tedy potom musí způsobit ozáření potravin, když se zde pracuje s dávkami 1 OO.OOOkrát většími?
Vzhledem k těmto hodnotám není překvapující, že ozářená potrava je zcela mrtvá, tzn. bez LM (živých makromolekul) a energie SOEF./13/
Rizika z konzumace ozářených potravin jsou obrovská a možné škodlivé následky lze v celkovém rozsahu jenom tušit. Stejně jako ve využívání radioaktivity je i v této oblasti technika legalizována a vydávána za neškodnou. Ovšem stejně tak jako atomové elektrárny. může způsobit nezměrné škody na životě celé Země./14/


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Výživa pro člověka a Zemi od Christiana Opitze

Příspěvek od Denny »

Konečně jsem přišel na to, od koho - či komu "kradu rozumy"

Z TOVÁRNY NA STŮL

Ve 20. století se v civilizovaných zemích rozšířila jedna forma znehodnocování potravin, jejíž účinky jsou ještě mnohem povážlivější, než účinky vaření. Je to průmyslové zpracování potravin na izolované, nepřirozené potravinové koncentráty. To se týká především výroby cukru v různých variantách, zpracování obilí na výrobky z výražkové mouky a denaturování jedlých tuků. Škody na zdraví, které tyto průmyslově vyráběné potraviny mohou způsobit při pravidelném užívání jsou
velké. Mají podstatný podíl na šíření nemocí podmíněných výživou.
Jediným důvodem nedostatku vědomostí o škodlivosti průmyslově vyráběných potravin jsou snahy výrobců potravin, kteří nám chtějí namluvit, že jejich výrobky jsou zcela neškodné. Jelikož také politické instituce jsou připraveny raději obětovat zdraví miliónů lidí na oltář moderního realismu, než aby si pohněvali toto průmyslové odvětví, je spotřebitel odkázán na vlastní iniciativu.

CUKR - SLADKÝ, ALE NEBEZPEČNÝ

Přírodní potraviny obsahují vždy určitý podíl jednoduchých uhlohydrátů, které lze označit také jako cukry. Cukrovarnický průmysl poukazuje na to, že cukr, který je obsažen např. ve sladkém ovoci, je totožný s koncentrovaným cukrem, který oni vyrábějí. Tak má být u zákazníka vyvolán dojem, že cukr je něco zcela přirozeného.
Existuje však veliký rozdíl mezi přirozeným podílem cukru v ovoci a jiných potravinách a cukrem průmyslově vyráběným. V přírodních potravinách jsou vedle cukru obsaženy také LM, vitamíny, minerální látky, stopové prvky, vláknina, aromatické látky, mastné kyseliny a energie SOEF.
Naproti tomu průmyslový cukr je čistý nebo (u sladidel, jako je javorový cukr, třtinový cukr aj.,které také patří k průmyslově vyráběným druhům) vysoce koncentrovaný izolát uhlovodíků.
Ani obyčejný bílý cukr, ani ovocný cukr nebo mnohé jiné varianty sladidel jako jsou sirupy, hnědý cukr a další neobsahují živé makromolekuly, enzymy nebo energii SOEF. Některé varianty sladidel mají sice minerální látky, ale to je zcela bezvýznamné při nedostatku vitamínů, LM a enzymů. Vitamíny skupiny B, které jsou nezbytné ke zhodnocení cukrů v látkové výměně, se nalézají v těchto druzích sladidel jenom stopově a většinou vůbec ne. Touto nevyvážeností mezi uhlohydráty a vitamíny dochází při pravidelné spotřebě cukru automaticky k chronickému nedostatku vitálních látek./15/
Při látkové výměně uhlohydrátů je totiž k jejich zhodnocení zapotřebí také mnohých vitálních látek. Jsou-li pak do těla neustále přiváděny vysoce koncentrované uhlohydráty bez odpovídajících vitálních látek, trpí organismus přirozeně jejich nedostatkem. Vzhledem k velkému množství cukru, který je dnes konzumován, je vyrovnání tohoto nedostatku potravinami bohatými na vitální látky nemožné. V Německu konzumuje průměmý občan denně 120-150 gramů cukru, přičemž podíl cukru použitý dodatečně ke slazení je jen nepatrný. Nejvíce je ho spotřebováváno v hotových výrobcích, které obsahují skrytý podíl cukru.
Cukr je obsažen nejen v čokoládě (53 % cukru), sladkém pečivu, vločkových přesnídávkách (30-52% cukru), ale také v různých druzích müsli, limonádách, Coca-Cole, šťávách, ovocných konzervách, ovocných jogurtech, tvarohových výrobcích, pudincích, zmrzlinách a všech ostatních sladkých výrobcích. Cukr obsahuje dokonce i tomatový kečup (asi 30 %), dále hotové saláty, omáčky, polévky, zmražená pizza, hořčice, nakládané okurky, potraviny pro nemluvňata a mnoho dalších. V dnešních supermarketech není vůbec jednoduché najít hotové výrobky, které neobsahují žádný cukr.
Takovéto "bombardování" těla průmyslově vyráběným cukrem vede k poruchám látkové výměny, což je příčinou nejrůznějších civilizačních chorob, jako zubního kazu, paradentózy, diabetu, hypoglykémie, obezity, revmatických chorob, chorob krevního oběhu, rakoviny, ledvinových a žlučových kamenů, poškození jater, poruch chování, dětské obrny, žaludečních vředů a dalších./16/
Nutno přitom podotknout, že také živočišné potraviny patří mezi faktory způsobující výše uvedené nemoci, jelikož poruchy v látkové výměně způsobené živočišnými bílkovinami doplňují a podporují výskyt onemocnění způsobené konzumací cukru.
Naposledy upravil(a) Denny dne pát 25 čer 2010 19:29, celkem upraveno 1 x.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Poněkud odbočím

Příspěvek od Denny »

Ano, trošku odbočím od tématu, ale vlastně né tak moc :!: :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
krovak
Stálý člen
Příspěvky: 81
Registrován: pon 23 čer 2008 13:18
Dal: 1 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od krovak »

Denny píše:tzn. bez LM (živých makromolekul) a energie SOEF./13/
emm, co su to zive makromolekuly a SOEF?


Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re: Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Denny »

Přečti si něco o tom např. zde: http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_ ... eky_03.php třeba na tom něco bude :)


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

ozařované potraviny jsou zajímavý fenomen a dle mého odhadu je ozářeno přes 70% zeleniny a ovoce.
je to kvůli lepšímu skladování a přepravě, páč takto denaturované potraviny nemají tendenci dozrávat a přezrávat, klíčit a pokračovat v biologickém životě. konzum žádá čerstvou zeleninu celý rok a tak trh odpovídá...... postřiky ve skladech se mohou zdrcnout na 4 až 5 a spotřebitel je heppy z krásných plodů za laciný peníz.
Ostatně bez průmyslové výroby potravin by současná životní úroveň byla sci fi. to, že lidé z potravy churaví je báječné pro všechny. Jednak se chlapi dožívají pozdního důchodového věku zřídka a lékařský průmysl má odbytových možností na věky věků. Státní kasa zhrábne zbytek a může zaměstnávat dál armádu nanicovatých, hochštaplerů a udavačů....vzhledem k tomu, že vím, jaká je technologie výroby , skladování a přepravy zeleniny, tak můžu s přehledem tvrdit, že horší to být nemůže. nejen obilí a luštěniny nebo rýže, ale i zelenina taková, jak ji známe.
Neozářené brambory či česnek už nejde koupit.
Cukr je nezbytná věc k udržení poživatelnosti mnoha potravin. Bez cukru by se prostě skazily. Jsme civilizace závislá na obchodech a tohle jsou daně, co musíme platit za uvolněný způsob žití.
Pokud člověk žije, jí a myslí rozmanitě, nemá v tom zásadní problém.
Ještě k pečivu... pečivo je šílenej podvod. Samožitnej chleba kynutej kváskem už nikde neseženete. Neumí ho vyrobit. Navíc na to pekárenswké technologie nejsou stavěné, páč kynutí trvá 4x déle než u kvasnicového chleba. Tam už frčí bílá mouka pšeničná a špetka žitné, zbytek barviva a chemie. ječný chléb, jenž byl zcela běžný už těžko kdy okusíte. Bílý chléb, který jediný známe byl v minulosti pro církev, šestinedělky a pro boží svátky. jináč režnej černej, z půlky celozrnnej..
Střeva na režnej chleba reagují naprosto odlišně než na bílou mouku. Ale to už je jinej příběh. My jsme jako správní idioti nuceni obrušovat ze zrní to nejlepší jako klíčky a otruby a sypem to dobytku....absurdistán....
Můj soused vozí nákladákem do pekáren směsi na pečení pečiva. Průměrně 32 chemických přísad, aby byl chleba přesně takovej, jakej je. Patříme k neschopnejm břídilům...... ani boží dar už nezvládneme.Dokonce ani domácí pekárnu neumí udělat na kváskovej chleba, buzeranti zatracený.Přitom jde pouze o délku kynutí.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“