Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Stínění-Clonky
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Zdravím, tato odpoveď nesouvisí s Navarovými príspevky, ale je obecná.
Myslím, že jde jenom o tohle, cituji :" Cena MuShield sady s informacemi se pohybuje cca kolem 200USD+200USD poštovné." To je zjevná inspirace k domácím náhražkám. Ty však nezafungujou, pokud nezafunguje princip. Nakonec se vždy najde nekdo, komu povolí nervy a pod tíhou proinvestovaného času a penez nakonec koupí originál. Výsledek je statisticky docela jasný, protože tech co toto nabízejí je méne, než tech, co na to pristoupí, viz nebankové subjekty. Pak stačí realizátorovi dokázat, že neco v procesu provedl špatne, prípadne dále nekomunikovat, no a je to.
Dokumenty jsem ani nečetl, zkratka napovídá, že by mohlo jít o Mumetal, starou ješte dávno za sociku známou magnetickou slitinu.
Nekdy pomuže pomocná myšlenka, i když je ji potreba brát s rezervou: Pokud cokoli s magnety nefunguje jako princip se vzduchem, pak nefunguje ani se železem. Železo a nejaké stínení to jenom mlží a komplikuje analýzu. Neznám prípad, kdy by se železo chovalo jinak, než prenašeč magnetické interakce, myslím, že význam pojmu indukce s tím výstižne souvisí.
Myslím, že jde jenom o tohle, cituji :" Cena MuShield sady s informacemi se pohybuje cca kolem 200USD+200USD poštovné." To je zjevná inspirace k domácím náhražkám. Ty však nezafungujou, pokud nezafunguje princip. Nakonec se vždy najde nekdo, komu povolí nervy a pod tíhou proinvestovaného času a penez nakonec koupí originál. Výsledek je statisticky docela jasný, protože tech co toto nabízejí je méne, než tech, co na to pristoupí, viz nebankové subjekty. Pak stačí realizátorovi dokázat, že neco v procesu provedl špatne, prípadne dále nekomunikovat, no a je to.
Dokumenty jsem ani nečetl, zkratka napovídá, že by mohlo jít o Mumetal, starou ješte dávno za sociku známou magnetickou slitinu.
Nekdy pomuže pomocná myšlenka, i když je ji potreba brát s rezervou: Pokud cokoli s magnety nefunguje jako princip se vzduchem, pak nefunguje ani se železem. Železo a nejaké stínení to jenom mlží a komplikuje analýzu. Neznám prípad, kdy by se železo chovalo jinak, než prenašeč magnetické interakce, myslím, že význam pojmu indukce s tím výstižne souvisí.
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
wondermagnet.com magnety a jine
Pred par lety sem koupil vetsi mnozstvi magnetu z
http://www.wondermagnet.com/
-platba VISA kartou, prisli do 20dnu
Maji fakt dobry vyber. Delal sem z nich magneticke zdravotni prstynky, vetsina skoncila na vodovodnich trubkach (privod pracky/mycky) a nektere sem testoval pri mag. uprave paliva. Bral sem keramiku a NdFeB (grade 38 ), dnes maj uz i silnejsi....
Pego
PS Zasilka prisla slusne odstinena - deklarovana jako vzorky (zadne clo...).
--> Rivale, help! tohle melo skoncit ve vlaknu s magnetama - kde koupit.... sorry http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=633
http://www.wondermagnet.com/
-platba VISA kartou, prisli do 20dnu
Maji fakt dobry vyber. Delal sem z nich magneticke zdravotni prstynky, vetsina skoncila na vodovodnich trubkach (privod pracky/mycky) a nektere sem testoval pri mag. uprave paliva. Bral sem keramiku a NdFeB (grade 38 ), dnes maj uz i silnejsi....
Pego
PS Zasilka prisla slusne odstinena - deklarovana jako vzorky (zadne clo...).
--> Rivale, help! tohle melo skoncit ve vlaknu s magnetama - kde koupit.... sorry http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=633
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
S diskuze pod filmem
Autor uvedl na otázku co použil na stínění:
citace:
Stínící je nazvaný GIRON, ale myslím si, že standardní nikl Mu kov by mohl pracovat stejným způsobem.
citace:
Stínící je nazvaný GIRON, ale myslím si, že standardní nikl Mu kov by mohl pracovat stejným způsobem.
VE Elektrostatické Motory/Generátory
Ahoj,
když jsem se tak díval na Welgorův motor, tak mě napadlo proč místo magnetů nepoužít elektricky nabité koule ( určitě takový to pokus o elektrostatický motor tady byl už několikrát, ale jsem tady nový a všechno jsem zatím nepřečetl). Myslím, že když se použije elektrický náboj tak je na materiál clon mnohem více možností (permeabilita materiálů je jen vždy od nějakých 0,9999 ale permitivita je určitě v řádů desítek (a tudíž jeho převrácená hodnota je nějakých 0,0x) a tedy elektická síla by mohla být znatelně tlumena. Náboj na koulích by se mohl vytvořit pomocí Van der gr. generátoru (nebo něčeho podobného ). Je mi jasné, že to fungovat určitě asi nebude (je to moc jednoduchý), ale jen se ptám proč ? (Podle mě to je způsobeno, tím jak se tlumí elektrická síla: v podstatě docházi k elektrostatické indukci v clonách, vznikne opačná intenzita elek. síly a ta se odečte od elk. intezity koulí, a poněvaž elektrostatická indukce není nic jiného než vznik (asi ne moc dobře použité slovo) dalších nábojů tak mě tyto náboje se budou od těch starých na koulích přitahovat (resp odpuzovat). Jsem si skoro jist že tato síla vykompenzuje zmenšenou sílu mezi koulemi a nic se nebude hejbat. Jde mi jen o potvrzení mé doměnky.
Ještě jednu malou otázku. Když tak tohle forum procházím (ještě ho nemám zdaleka projitý celý), příde mi, že nikomu tady nic převratnýho nefunguje (i když se znaží a dělají všechno podle návodů (za to jim všechna čest a sláva)). Vždycky akorát někdo dá naději, ale pak příde s tím, že to nefunguje (kdo ví jestli, když někdo něco najde a uveřejní to tady, jestli mu hned druhý den nezaklepou u dveří muži v černých oblecích a nepřesvědčí o opaku (asi trpím stihomamem)). Je tady nějaký podforum, kde by byl člověk, který by pořád tvrdil, že mu ten nějaký typ motoru pracuje s účiností než jedna (myšleno že by ho měl sestaveného) ?
děkuji za odpověd
když jsem se tak díval na Welgorův motor, tak mě napadlo proč místo magnetů nepoužít elektricky nabité koule ( určitě takový to pokus o elektrostatický motor tady byl už několikrát, ale jsem tady nový a všechno jsem zatím nepřečetl). Myslím, že když se použije elektrický náboj tak je na materiál clon mnohem více možností (permeabilita materiálů je jen vždy od nějakých 0,9999 ale permitivita je určitě v řádů desítek (a tudíž jeho převrácená hodnota je nějakých 0,0x) a tedy elektická síla by mohla být znatelně tlumena. Náboj na koulích by se mohl vytvořit pomocí Van der gr. generátoru (nebo něčeho podobného ). Je mi jasné, že to fungovat určitě asi nebude (je to moc jednoduchý), ale jen se ptám proč ? (Podle mě to je způsobeno, tím jak se tlumí elektrická síla: v podstatě docházi k elektrostatické indukci v clonách, vznikne opačná intenzita elek. síly a ta se odečte od elk. intezity koulí, a poněvaž elektrostatická indukce není nic jiného než vznik (asi ne moc dobře použité slovo) dalších nábojů tak mě tyto náboje se budou od těch starých na koulích přitahovat (resp odpuzovat). Jsem si skoro jist že tato síla vykompenzuje zmenšenou sílu mezi koulemi a nic se nebude hejbat. Jde mi jen o potvrzení mé doměnky.
Ještě jednu malou otázku. Když tak tohle forum procházím (ještě ho nemám zdaleka projitý celý), příde mi, že nikomu tady nic převratnýho nefunguje (i když se znaží a dělají všechno podle návodů (za to jim všechna čest a sláva)). Vždycky akorát někdo dá naději, ale pak příde s tím, že to nefunguje (kdo ví jestli, když někdo něco najde a uveřejní to tady, jestli mu hned druhý den nezaklepou u dveří muži v černých oblecích a nepřesvědčí o opaku (asi trpím stihomamem)). Je tady nějaký podforum, kde by byl člověk, který by pořád tvrdil, že mu ten nějaký typ motoru pracuje s účiností než jedna (myšleno že by ho měl sestaveného) ?
děkuji za odpověd
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
Byly v historii pokusy s ruznými elektrostatickými motory. Proč se elektrostatické motory obvykle nehodí je skutečnost, že pro výkony alespoň v jednotkách v kW jsou požadovány napetí asi v stovkách kV pro nám obvyklé rozmery a hmotnost konstrukcí. Pokud by byly napetí menší, pak je nutno delat motor o to náročnejším zpusobem treba jako otočné kondenzátory, co nese sebou značné mechanické a konstrukční potíže. S prací náboje v elektrickém poli po uzavrené dráze v makromerítku jsou témer stejné potíže jako s prací v magnetickém poli, takže nejaké stínení to jen tak nevyreší. Takže i na elektrostatické stínení pusobí síla.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
stínění
ono to stínění zase nebude taková věda, našel jsem popis stínění hlavy u mašiny zvané "magnetická rezonance", aby pole nezkreslovalo výsledný obraz, je okolo soustava plechů, plech není ohybán, každý úhel je tvořen dvěmi plechy a mezi plechy, je malinká mezera ve dvou, třech a čtyřech vrstvách,
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
-
- Zasloužilý člen
Není stínení jako stínení. Je treba jej definovat. Jinak dochází k totálním dezinterpretacím.
Stínení v dosud používaném smyslu znamená odvedení magnetického pole jinam. To je bežná praxe. Neznamená to cílené oslabení vlivu jednoho pólu.
Jenže ve všech citovaných patentech jde o to, aby se oslabil jeden pól magnetu na úkor druhého. A tento pokus nazývají taky stínení. Toto však není stínení podle zaužívané konvence a je jej potreba od bežného stínení jasne odlišit. To je pokus o oslabení energie jednoho pólu tak, že energie toho druhého zustane. Každý magnetický materiál, co znám pouze presmeruje, odvede pole jinam. Neznám materiál, který by současne oslabil jeden z pólu magnetu.
Stínení v dosud používaném smyslu znamená odvedení magnetického pole jinam. To je bežná praxe. Neznamená to cílené oslabení vlivu jednoho pólu.
Jenže ve všech citovaných patentech jde o to, aby se oslabil jeden pól magnetu na úkor druhého. A tento pokus nazývají taky stínení. Toto však není stínení podle zaužívané konvence a je jej potreba od bežného stínení jasne odlišit. To je pokus o oslabení energie jednoho pólu tak, že energie toho druhého zustane. Každý magnetický materiál, co znám pouze presmeruje, odvede pole jinam. Neznám materiál, který by současne oslabil jeden z pólu magnetu.
Naposledy upravil(a) Akord dne ned 21 zář 2008 19:35, celkem upraveno 2 x.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
Stínění jako takové není(teda podle mne) jde jen o zkrat mag pole jiným materiálem.Proto souhlasím s Akordem,můžeme pole uzamknout nebo přesměrovat jinam ale ne zrušit,to jde jen pořádným ohřátím magnetu ale kdo by si ničil magnety že?
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- martinq
- Zasloužilý člen
- martinq
- Zasloužilý člen
stínění - odklonění siločar
chtělo by to známého ve slévárně, nebo laboratoři, prášky jsou celkem snadno dostupné, laboratorní potřeby, lékárna, VŠ chemická, ale k peci se hned tak nedostanu ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- martinq
- Zasloužilý člen
plech který odvede, usměrní, odrazí siločáry
podrobnosti a objednávky
http://www.mumetal.com/index.html
jde o slitinu 80% nikl, 20% železa + pár atomů molybdenu a pár atomů uhlíku, permabilita je 100 x až 1000 x vyšší nežli má surové železo, prodává se od síly 0,1 mm až do ? svitky šíře 5 mm až 762mm, samotný plech, nebo s lepidlem na jedné straně, folie se používá i v TV a monitorech k odstínění rušivého magnetického pole
více info
http://www.magnetic-shield.com/products ... chart.html
http://www.planetsofta.com/mumetal.html (dole jsou ceny za metr čtvereční v USD a odkaz na prodejce)
nejtenčí plech se jmenuje "Siemens VacuPerm 70 hi-permeability" , jiné názvy pro tyto plechy josu Mumetal, Hymu 80, Moly Permalloy
"
http://www.mumetal.com/index.html
jde o slitinu 80% nikl, 20% železa + pár atomů molybdenu a pár atomů uhlíku, permabilita je 100 x až 1000 x vyšší nežli má surové železo, prodává se od síly 0,1 mm až do ? svitky šíře 5 mm až 762mm, samotný plech, nebo s lepidlem na jedné straně, folie se používá i v TV a monitorech k odstínění rušivého magnetického pole
více info
http://www.magnetic-shield.com/products ... chart.html
http://www.planetsofta.com/mumetal.html (dole jsou ceny za metr čtvereční v USD a odkaz na prodejce)
nejtenčí plech se jmenuje "Siemens VacuPerm 70 hi-permeability" , jiné názvy pro tyto plechy josu Mumetal, Hymu 80, Moly Permalloy
"
Naposledy upravil(a) martinq dne čtv 25 zář 2008 18:27, celkem upraveno 1 x.
- Barbucha
- Zasloužilý člen
- Dostal: 61 poděkování
Re: plech který odvede, usměrní, odrazí siločáry
Takže soudě podle složení, když se použije klasická ANSI 304 nebo lépe 316L, 316Ti, tj nerez ocel tak to v podstatě vyjde na stejno. Akorát tam bude navíc nějaký ten chrom a ten také není magnetický. V zásadě skutečnost jak zkoušet kvalitu nerezu, o kterém člověk neví co to je zač. Čím méně je přitahován magnetem, tím je nerez lepší, alespoň z pohledu nerezivění.martinq píše:....jde o slitinu 80% nikl, 20% železa + pár atomů molybdenu a pár atomů uhlíku....
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
- martinq
- Zasloužilý člen
není nikl jako nikl
to si myslím, že neni uplně pravda, složení nerezu neznám, ale bude podobný tomuto, těch slitin je několik, první patenty jsou z 1930 a až do dneška je jich asi 30 na různé druhy, některé dokonce se sklem a silikonovým prachem, neznam krystalické mřížky těch slitin, ale rozdíly bych čekal větší než malé v nerez - Mumetal
-
- Zasloužilý člen
Magnetičnost nerezu muže vyvolat opatrnost pri hodnocení jeho kvality, ale to má silne omezenou interpretaci. Pokud je niklu moc, stejne bude slitina magnetická, jako je on sám a to je dost. Netrápil bych se mumetalem. Dá se začít s tenkými soudobými trafoplechy používanými na toroidy, nebo C jádra. Když by neco fungovalo s mumetalem, pojede to i s temito plechy. Pred myšlenkou slévání je potreba prečíst aspoň jednu knížku o tepelném zpracování podobných materiálu, jde z toho hruza jako z kufríkové bomby. Nevím o významných anomáliích chování se materiálu pri hodnotách permeabilit v rádu stovek tisíc.
- martinq
- Zasloužilý člen
vrstvené magnety
co víš o vrstvených magnetech ? tváří se jako jeden, ale je to soustava malých magnetů, permanentně spojených do celku, nikde v nabídce jsem je nenašel, vyčetl jsem že lze sestavit magnet o síle 3,5 T v jednom směru ... z toho usuzuji, že opačný směr, který by měl být v rovnováze, bude hluboko pod touto hodnotou, takový bych potřeboval pro motor Mika Bradyho - Perendev, asi si je budu muset vyrobit sám ...