Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

vokoun píše: :shock: Mildo zírám to jsou sny jak prase :enaughty:
To je výborný tak to funguje! :D Něco se řeší na vyšších úrovních.
Já mám někdy po aplikaci naprosto zmatečný sny a třeba až z doby školních lavic- a to je už sakra dávno. :smoke:
Zítra nad ránem chci dát další várku o vyšší potenci, tak jsem zvědav a dám vědět...

Držím palce a napiš další zážitky. :good: :D

vokoun
Zasloužilý člen
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Příspěvek od vokoun »

;) Mildo po kolika dnech to děláš :ethink: Já to chci praktikovat po týdnu se šesti litry a když budou nějaké problémy a nebo naopak nebudou reakce tak chci po litru zvyšovat :ethink: a nebo snižovat :ethink: no uvidíme každej organizmus je jiný :lol: tak dej vědět až něco vypozoruješ :bye:

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

Ahoj, dělám to asi po týdnu, někdy jsem měl mezeru i deset, nebo čtrnáct dní. Musí se to vyzkoušet. Čehovský v knížce doporučuje poměrně mírný a pomalý postupy, naproti tomu v "kurzu autopatie" (je na Ulozto.cz )
http://www.uloz.to/hledej?q=autopatie
jsou docela razantnější kroky. ;) :D
Dneska ráno jsem dal devět litrů + novou lahvičku, tak uvidím.
Měj se, M.

vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:good: Sakra Mildo ty do toho jdeš vostře :ethink: co chceš řešit za problémy a nebo spíš co řešíš za problémy :hip: já jsem skoušel honě věcí ale díky problémům s ledvinami jsem musel vysadit MMS :enaughty: a tak zkouším všechno možný a nemožný :jump: :bhead: a díky Alfce která mě pomohla od honě problémů ted zkouším spinování, autopatii a HCL a doufám že ten zbytek který mě ještě trápí hlavně tou autopatií zmydlím :mrgreen: protože si myslím že hodně zbývajících problémů je i psychického rázu :ewhistle: který je uložen hluboko někde ve mně :esilenced: :spirit: a já doufám že tu mrchu neviditelnou :spirit: těma potencema položím na lopatky :evil: :bhead:

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

Moc ostře to není, když si uvědomíš, že jsem začal 12. prosince a víceméně pomalu přidávám na potenci. (teda myslím potenci autopatickou; ta moje zatím nic moc... :laugh: )
No, problémy se najdou -vysokej tlak, cukrovka, průdušky, atd. S tím souvisejí zasviněný játra, slabší ledviny, trávení nic moc... Spíš bych měl vyjmenovat to, co mám v pořádku. Toho by bylo míň. ;) :D
Vodu taky občas spinuju, Hcl mi dělá dobře na žaludek a taku uvažuju o vodíku, ale tady bude otázka, jak trvalý budou výsledky...

Autopatie řeší i psychický problémy. To by mělo vyjít. přeju hodně úspěchu! :D

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

milda píše:Dneska ráno jsem dal devět litrů + novou lahvičku, tak uvidím.
Technicky není problém použít jakoukoli potenci, ovšem myslím, že je dobré brát v úvahu možnosti svého těla.
Čehovský považuje za vhodné začínat od, podle Tebe úplně směšných, potencí - třeba C30 nebo i nižších, a nechat je působit. Teprve když už "dobíhají", tak použít další preparát v potenci třeba dvojnásobné. Tímto způsobem pokračovat dál. Tento postup mi připadá docela rozumný a je mi i sympatičtější, než chaotické hledání, která potence mi "sedí".
Na akutní problémy se mi autopatie (zatím) nezdá příliš ideální, a pokud bych ji na to používal, pak bych vyšel z toho, že akutní problém nepochází z vysokých jemnohmotných úrovní a volil bych spíš nějakou základní potenci, než abych problém řešil přes několik úrovní.

Možná budu někomu za "sraba", ale mám pocit, že čím je nějaký léčebný postup účinnější, tím větší by měl být respekt k jeho účinkům a tím opatrněji by se s ním mělo zacházet. Máme příklad třeba s DDT nebo antibiotiky, a v poslední době se začíná stále více lidí spoléhat na to, že jim všechny problémy vyřeší MMS.
Pořád jde většině lidí hlavně o to, aby lidi nemuseli pokud možno nic dělat jinak než dosud - a na potíže si jenom vzali nějakou kouzelnou piluli - a bohužel tento přístup si sebou berou i do alternativní medicíny. Z té se začíná stávat skoro stejný kšeft, jakým je alopatická medicína. Místo drahých prášků se kupují stejně drahé bylinky. A aby zkáza byla dokonalá, začíná se pracovat na tom, aby se i ty bylinky daly pořídit jenom v lékárnách a na předpis.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

poota píše: Technicky není problém použít jakoukoli potenci, ovšem myslím, že je dobré brát v úvahu možnosti svého těla.
Čehovský považuje za vhodné začínat od, podle Tebe úplně směšných, potencí - třeba C30 nebo i nižších, a nechat je působit. Teprve když už "dobíhají", tak použít další preparát v potenci třeba dvojnásobné. Tímto způsobem pokračovat dál. Tento postup mi připadá docela rozumný a je mi i sympatičtější, než chaotické hledání, která potence mi "sedí".
Na akutní problémy se mi autopatie (zatím) nezdá příliš ideální, a pokud bych ji na to používal, pak bych vyšel z toho, že akutní problém nepochází z vysokých jemnohmotných úrovní a volil bych spíš nějakou základní potenci, než abych problém řešil přes několik úrovní.
Zdravím - poota
Tak pod to bych se mohl s klidem taky podepsat.
Ve zkutečnosti se držím té zásady od nízkých potencí k vyšším, i když ne úplně rovnoměrně a možná trochu chaoticky. :D
Jenže něco jiného je číst si o tom v knize a jiné je pozorovat změny na sobě. Ty probíhají velmi pomalu a člověku víceméně pořád někde něco bolí, nebo píchá a většinou nevíš, jestli je to momentální problém, nebo průběh léčení.
K tomu ovlivňování různých úrovní:
Tobě se to moc nezamlouvá, vím ;) a taky je pro nás amatéry téměř nemožné "napasovat" to tak, aby byl vyšší užitek. Na druhou stranu je fakt, že v homeopatii se to používá a funguje to. U nás to bude spíš experiment v případě, že nejsou vidět výsletky, i když možná ne vždycky chválihodný... ;).
Ona totiž každá metoda, která je účinná může pomáhat, ale může taky nadělat nepříjemnosti, ať si říká kdo chce co chce. (ono je lepší, že mudrlanti tvrděj, že to nic nedělá, jinak by to mohla EU zakázat :devil: )

A teď sem zkopíruju odstaveček od Slávka, který jsem před chvilkou četl na čurologii a je přímo k tématu :D :
Jenom názor. S tím zastavením pozorovatelných účinků může jít podle mne o přechodnou záležitost. Možná nám chybí trpělivost. Přeci jenom na nás ty nemoce lezly dlouhá léta a jsou zahnízděné a prakticky už leta jsou naší součástí jak fyzicky, tak psychicky. Kdyby měly jít do byť i dvojnásobnou rychlostí, než jak přicházely, je to na dlouhá leta a bude to těžko pozorovatelné, alespoň v některých stádiích.
Pěkně napsaný. S tím se dá taky jenom souhlasit.
Zdravím. M.

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

milda píše:Jenže něco jiného je číst si o tom v knize a jiné je pozorovat změny na sobě. Ty probíhají velmi pomalu a člověku víceméně pořád někde něco bolí, nebo píchá a většinou nevíš, jestli je to momentální problém, nebo průběh léčení.
Bať, bať.
Právě ta pomalost změn je problém. A další problém je rozeznat, jestli jde o další akutní nemoc a nebo je to součást ozdravného procesu.
Deníček je sice hezká a praktická idea, ale ruku na osrdí, kdo z nás si pamatuje dostatečně přesně a spolehlivě, co a kdy ho na jeho životní pouti potkalo. A i kdyby - není jisté, že se mu zpětně projeví všechny ty potíže a ani kolikrát. Kolik jsme prodělali chřipek a kolik angín - a jak se projeví v tom ozdravném procesu - každá jednou a nebo několikrát?
Proto jsem se soustředil na rozeznání, kdy preparát už "dobíhá", podle návratu psychických potíží, které mizejí po jeho podání jako první. To se mi zdá být docela spolehlivým ukazatelem.
Během práce preparátu se děj vůle Boží - buď jsou potíže snesitelné a můžu je považovat za průběh léčení, a nebo jsou větší, pak můžu klidně použít některou Alopatickou a nebo alternativní "medicínu" - práci preparátu to nijak neovlivní.

Zdravím - poota

vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:lol: jo jo hlavně aby jsme to stihli než pújdem do penálu :laugh: no to byla jenom taková černá připomínka :D neberte to doslova ale já se s těma problémama zabývám už deset let :ethink: tak jen škoda že jsem na tu autopatii nenarazil už dříve :bhead: mohl jsem mít už slušný náskok :laugh: ale stejně je to velice zajímavé řešení mně osobně to docela v něčem pomáhá a nebo je to trochu placebo ale to je jedno hlavně že jsou aspon malé změny k lepšímu :eclap: s tím placebem jsem to přehnal to bych tu atopatii urazil :enaughty: tak v pátek jdu do dalšího kola :bye:

poota
Zasloužilý člen

Čehovský

Příspěvek od poota »

Zvolna se začínáme přesouvat k praktickému používání :)
Osobně dávám přednost "samoléčbě", tedy bez nutnosti konzultací s odborným poradcem, ovšem pro některé jedince právě tyto konzultace mohou být nutné k tomu, aby se dostatečně pečlivě sledovali, navíc jim může vyhovovat i "autorita", která je vede a rozhoduje.
Čehovský píše:Při autopatické léčbě prakticky úplně odpadá to nejtěžší a někdy i nesplnitelné, s čím se má léčící osoba v případě homeopatického přístupu utkat - stanovení přesného rezonujícího léku. Rezonance jemnohmotné kreativní frekvence s potencovanou vlastní slinou je nanejvýše pravděpodobná, snad s několika možnými výjimkami. Asi hlavní z nich je vážná chyba v přípravě preparátu, lajdáctví, výrazné odchýlení od jednoduchého návodu k přípravě. Největší chybou je, když při přípravě preparátu hovoří, kýchá nebo kašle v blízkosti nějaká další osoba. Dojde k přenosu kapénky cizí sliny a tím i nehmotné dezinformace do preparátu. Jiným důvodem, že člověk ani po dvou měsících po užití preparátu nezareaguje, může být velmi dlouhodobě usazený a vážný stav chronické patologie vyžadující mnohem delší období autopatického působení, než je obvyklé. Samozřejmě připomínám, že neznámou při autopatii představují vnitřní skryté karmické dispozice jedince. Také při homeopatické léčbě často trvá léčba dlouhodobých a vážných problémů celá léta. V autopatii naopak léčba těchto potíží postupuje v průměru při porovnání s homeopatií, podle mých zkušeností, o něco rychleji vlivem přesnější rezonance.
V zásadě při autopatii platí zlaté pravidlo homeopatické léčby, které ve svých učebnicích uvádějí klasikové homeopatie velkými písmeny.
ČEKEJ A POZORUJ vývoj případu.
Znalost sledování specifického vývoje má po podání preparátu velkou důležitost. Občasná odborná porada léčené osoby s poradcem obeznámeným s pravidly autopatie je obvykle žádoucí, pokud má být dosaženo trvalého a dlouhodobého výsledku. Zvláště když lidé začínají s autopatií ve stadiu dlouhodobých a hluboko usazených potíží, které si zcela jistě vyžádají dosti dlouhý čas, než budou zřetelně zlepšeny, či dokonce vyléčeny. Nelze většinou předpokládat, že jedno podání preparátu o střední potenci bude pozitivně působit celý život. Je proto třeba umět se znalostí věci rozhodnout, kdy a v jaké potenci preparát znovu vyrobit a užít. Okamžik dalšího podání má být poměrně přesně určen podle vývoje případu. I když k němu může dojít až za několik měsíců. Naše úsilí se přesouvá při autopatické léčbě ke správnému sledování vývoje případu s cílem vhodně zasáhnout dalším autopatickým preparátem, ve správném čase a správnou potencí.
Zdravím - poota

poota
Zasloužilý člen

Čehovský

Příspěvek od poota »

Ač osobně vedení "deníčku", hlavně u vědomí své nedostatečnosti, příliš nefandím, dávám to sem pro ty zdatnější nebo pečlivější, případně i pro ty, kdo se chtějí autopatií zabývat hlouběji než jen pro vlastní potřebu.
Čehovský píše:Zápis případu
Velmi důležité pro pozdější vývoj léčby je zapsání výchozího stavu před léčbou. Zapisujeme na papír či do počítače. Výhodné je obdarovat každého hned při prvním setkání notesem, který bude jeho majetkem a bude jej mít u sebe vždy při kontrolách. Poučíme jej, jak s ním zacházet. Do něj má v průběhu svého vývoje po užití preparátu stručně zaznamenávat výraznější změny svého stavu. Obvykle se k němu člověk uchyluje jen občas, třeba jednou týdně, nebo někdy častěji, a jindy zas nezapisuje celé měsíce. Nejde o to, aby se léčený neustále pozoroval, právě naopak. Jen když se něco zvláštního nepochybně přihlásí - např. bolest nebo odchod bolesti, zapisuje. Léčitelé, kteří nechtějí vést vlastní záznamy se jménem, protože se na to vztahuje regulace na ochranu osobních údajů, mohou své poznámky zapisovat od začátku během konzultace právě do tohoto notýsku, který zůstává v držení osoby, které se to týká. Notýsek by měl obsahovat na vnitřní straně desek i poučení, že: „Působení vysoko zředěné sliny není míněno jako náhrada jakékoliv vhodné odborné péče." Je to důležitá informace pro každého v tom smyslu, že nemá spoléhat jen na autopatii a nemůže přenášet odpovědnost za úspěch či neúspěch celého svého životního vývoje výhradně na poradce v autopatii, k čemuž by mohlo celostní pojetí autopatie někoho neoprávněně svádět. Taková poznámka jasně vymezuje působení autopatie jako komplementární, doplňkové metody. Navíc autopatie opravdu působí i tehdy, když se lidé podle vlastního svobodného uvážení léčí zároveň jinými, běžnějšími metodami a prostředky.
Autopatický přístup se v podstatě obejde i bez toho, že by nám byla sdělena konvenční diagnóza nemocí - mnohem významnější a pro nás určující údaje jsou ty, které nám řekne člověk jako svá subjektivní pozorování, své pocity a dojmy. V této souvislosti si musíme uvědomit dvě věci. Za prvé, takový je i staletími prověřený systém celostní homeopatické diagnózy a dalšího sledování případu. Konvenční diagnózy jsou příliš obecné a nepostihují individualitu každého jednotlivého případu. Za druhé, zdraví je především subjektivní hodnota. Tak je charakterizuje oficiální definice světové zdravotní organizace WHO, která zní: „Zdraví je stav kompletní fyzické, mentální a sociální pohody, nikoliv pouhá nepřítomnost nemoci nebo neduhu."
Podstatné pro nás je, že chceme oživit individuální jemnohmotné organizující frekvence člověka. Vývoj tohoto individuálního nehmotného centra však poznáváme tím, jak se projevuje v mysli a v těle. Proto, i když vlastně neléčíme nemoci, nýbrž člověka, všímáme si psychického a fyzického i zdravotního vývoje jedince. Zejména jeho vlastních pocitů.
Nicméně lidé většinou přicházejí po delší léčbě konvenčními metodami, i nyní se jimi léčí a jsou na ně zvyklí, a tak nám zpočátku rádi sdělují názvy nemocí a citují výsledky laboratorních či rentgenových testů. Ty si samozřejmě také zapíšeme. Pokračující testy a případná lékařská fyzická vyšetření v průběhu léčby pro nás mohou být jedním z ukazatelů zlepšování jedince či případného relapsu.
Zdravím - poota

poota
Zasloužilý člen

Čehovský

Příspěvek od poota »

Čehovský píše:Autopatické vyšetření probíhá zásadně formou rozhovoru. Otázka na jeho začátku může být jednoduché pobídnutí k výpovědi. Třeba: „Tak co mi o sobě povíte?" Nebo: „Jaké jsou problémy?" Následně necháme dotyčnou osobu vypovídat o všem, co jí trápí, o věcech týkajících se jak fyzického stavu (nemoci), tak i stavu psychického, případně i sociálního. Nepřerušujeme ji a neklademe sugestivní otázky vyžadující odpověď Ano či Ne. Pouze ji povzbudíme např. slovy „a dál?" nebo „a co ještě?" Člověk totiž nikdy nemá jen jeden problém, např. ekzém.
Všechny případy, které v této knize uvádím, tuto skutečnost, toto pravidlo dokonale ilustrují. Obvykle se u jednoho člověka setkáme s celou řadou poruch, provázejících hlavní potíže. Některé z nich si ani kloudně neuvědomuje, jak jsou hlavním problémem zastíněny. O některých ani nechce mluvit, protože mu připadají jako „hlouposti" nebo má dojem, že s hlavním problémem nesouvisí. Každá fyzická potíž je vždy provázena nějakou disonancí v psychice. Zapíšeme vše, co nám bylo sděleno.
Mezi psychické vlastnosti, které nás zajímají, patří kupříkladu strachy a averze. Mnoho dospělých lidí má nadměrný strach ze tmy nebo z davu nebo z těsných míst nebo ze styku s jinými lidmi, muž z žen či žena z mužů, panickou hrůzu ze zkoušky či z veřejného vystoupení atp. Často o tom nikdo z jejich okolí neví. Někdy si to ani dostatečně sami neuvědomují, ale při rozhovoru to vyjde najevo. To vše jsou však disonance mysli a měly by být autopatickým preparátem zlepšeny, často dříve než nějaký fyzický problém, s nímž přišli. Podobně se můžeme vyptat na spánek. Dovíme se například, že osoba, která přišla, aby si léčila ekzém, trpí trýznivými nočními můrami, ale nikdy o tom nikomu neřekla. Nebo se často budí nebo má i vážnější poruchy spánku, nemůže usnout či spí jen tři čtyři hodiny za noc a víc to nejde. Tyto věci by měl poradce v autopatické léčbě znát už proto, aby mohl později při kontrole posoudit, zda se případ ještě stáie vyvíjí podle Heringových zákonů, tj. zda se symptomy léčí a odcházejí z centra ven. Nebo už účinek preparátu končí a navracejí se zpět hlouběji uložené a již autopatií zlepšené nebo vyléčené centrální potíže, což vyžaduje okamžité podání preparátu, aby se zabránilo hlubšímu propadu do patologie. Nikdy samozřejmě nenaléháme a vždy zapisujeme jen to, co nám dotyčná osoba zcela svobodně a z vlastní vůle sdělí.
Příklad významu znalostí celého obrazu člověka: Hlavním problémem byly kloubní potíže. Tento člověk trpěl také podivnými a neodůvodněnými úzkostmi. Tyto úzkosti po autopatickém preparátu přešly, pak se zlepšily klouby. Nyní, několik měsíců po podání preparátu, se ale úzkosti vrátily, zatímco výrazné zlepšení kloubů ještě přetrvává. Je to signál, že preparát při svém působení „zevnitř ven" přestal fungovat, a ponecháme-li případ přirozenému vývoji, brzy se zhorší i vše ostatní. Při včasném podání preparátu se pokles rychle zastaví a vývoj dostane opět žádoucí směr k celostnímu zdraví. Kdybychom skončení reakce na preparát zaregistrovali až ve fází návratu kloubních potíží, ztratili bychom mnoho času a člověk by byl vystaven zbytečnému utrpení.
Mezi otázkami mohou zaznít tyto: Zda netrpí nadměrnými starostmi?
Jak mu vyhovuje samota a společnost?
Jak se chová ve střetu zájmů a ve stresu, v zaměstnání a doma?
Ve všech těchto oblastech a mnoha jiných přinese autopatický preparát posílení osobnosti. Jestliže v pozdějším vývoji dojde náhle či postupně opět k oslabení (nemusí to být oslabení až na původní úroveň), je to signál buď k opakování preparátu, nebo ke zvýšení pozornosti při sledování případu - sjednat další kontrolu v kratším termínu. Někdy se samozřejmě může jednat jen o dočasné oslabení vlivem vnějšího stresu, které se upraví, jakmile stres pomine.
Pokles účinku nebo ukončení účinku preparátu se obvykle první projeví v mentální oblasti. Abychom na základě takového, často jemného, signálu mohli autopatický preparát včas podat a zabránit dalšímu poklesu i na fyzické úrovni, potřebujeme znát výchozí mentální stav.
Psychické problémy, které buď jen dokreslují celkový stav, nebo jsou základním důvodem léčby, mohou být třeba: hyperaktivita s poruchou soustředění u dětí, učební poruchy, přehnaná agresivita dětí, přehnaná žárlivost na sourozence, přílišná ostýchavost, plačtivost... Prakticky jde o všechny psychické vlastnosti, jejichž extrém je vnímán jako negativní vlastnost a přináší dítěti utrpení nebo by mohl být jeho příčinou.
Existují obecné, generální vlastnosti, vypovídající významně o stavu celého organismu, je užitečné znát energetický stav osoby. Zda trpí neúměrnou únavou či ne, případně co ji nadměrně namáhá. Její individuální reakce, zdravotní i pocitové, na teplo a chlad, v místnosti, venku, při práci, při rekreaci. Reakce na počasí a jeho změny. Přílišná citlivost na změny počasí svědčí vždy o zhoršené kondici organismu a větší náchylnosti k chorobám. Stejně jako přílišná zimomřivost či naopak přehřátost a citlivost na slunce a teplo místnosti nebo postele. Jestliže dojde v průběhu vývoje případu po podání preparátu k vyrovnávání extrémních reakcí na vnější prostředí, ale později se vše zase zhoršuje, a to nikoliv jen pod momentálním tlakem zvýšeného stresu, může to být opět signál k dalšímu podání. A to i v případě, že základní patologie zůstává ještě setrvačností zlepšena.
Důležitou částí vstupní autopatické konzultace je zjištění historie dotyčné osoby. Zaznamenáme odchylky osobního vývoje od normálu, a to od narození do nynějška. Týká se to obtížného porodu, dětských nemocí, úrazů, psychických traumat z dětství a puberty, chronických potíží, opakovaných infekcí, akutních chorob v dospělosti atp. Víme, že v průběhu autopatické léčby se mohou zopakovat některé frekvenční stavy, jimiž člověk procházel v minulosti, mohou se v mírnější a kratší formě zopakovat staré, dokonce již dávno prodělané nemoci, mohou se objevit staré „reverzní symptomy". Poradce v autopatické léčbě by měl být schopen rozeznal, zda při vypuknutí nějakých potíží jde o takovýto starý symptom. U reverzního symptomu se dá totiž očekávat, že poměrně rychle (s přídavnou léčbou či bez ní) přejde.
Příklad: Člověk prodělal před deseti lety období opakovaných angín. Po preparátu ho přešla nespavost a deprese, byl nějakou dobu docela v pořádku, ale nyní, zrovna před odjezdem na hory, má angínu, přesně takovou jako před deseti lety. Protože se vnitřní symptomy zlepšily (nespavost, deprese) a objevil se starý symptom, dá se oprávněně předpokládat, že angína během krátké doby pomine, protože je oním „reverzním symptomem". Je návratem do stejného frekvenčního stavu, v jakém byl před deseti lety. Pak je nejvhodnější taktikou počkat. Organismus se poměrně rychle se zánětem v krku vypořádá. Zvýšená teplota, pokud vznikne při takovýchto a podobných reverzních symptomech, nejčastěji výrazné klesá již druhý den. Teplota je obranná reakce organismu, který si potřebuje něco vyřešit. Člověk se obvykle uklidní, když mu připomenete, že tyto potíže prodělal, jak víte ze svých záznamů, před deseti lety, a vysvětlíte mu, jak to chodí. Samozřejmě, je plně na jeho úvaze, zda si přibere podle posouzení konkrétního stavu a rady svého lékaře antibiotika či cokoliv jiného.
Zdravím - poota

vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:D Tak jsem dneska ráno udělal druhé kolo s šesti litry. :ethink: Tak uvidím co se bude dít. Jinak od minulého týdne se mně dost věcí zlepšilo :eclap: sice jenom trošku ale i to je veliký úspěch :jump: tak budu pokračovat a doufat že to zabere :epray: jak se říká věř a víra tvá tě uzdraví :angel: pořád lepší než prášky těch už jsem se nadlabal dost :bhead: :bye:

poota
Zasloužilý člen

Čehovský

Příspěvek od poota »

Zde uváděné výchozí potence vycházejí z Korsakovovy metody potencování, kdy jednomu litru vody odpovídá potence C30.
Při užití průtokové Finckovy metody odpovídá jednomu litru vody potence C40, takže je potřeba vzít v úvahu i to, jakým způsobem preparát připravujeme.
Čehovský píše:Individuální určení výšky zředění – potence.
Historie potíží a nemocí je součástí celkového stavu člověka. Závažné nemoci v minulosti výrazně ovlivní naši úvahu o výši potence, která má být zvolena. Pravidla o volbě výšky potence (stupně zředění) jsou přímo odvozena z homeopatie.
Máme však k dispozici zcela novou možnost: pracovat s jemně odstupňovanými potencemi například po C30 jít na C60, zatímco v homeopatií jsou potence odstupňovány velkými skoky (C5, C9, C15, C30, C200, C1000). Ve srovnání s homeopatií také používáme raději vyšší startovní potenci, aby bylo dosaženo reakce (místo C5 u starých lidí raději C15).

Pro běžnou autopatickou praxi zcela dostačuje odstupňování po C30.
Při prvním jednorázovém užití preparátu:
C15 - patnáctkrát naplníme a vyprázdníme lahvičku. (Viz příprava preparátu). Takto začínáme u případů, které nemají dobrou vitalitu. U starších lidí, zpravidla přes šedesát, kteří mají za sebou dlouhodobou historii vážných chronických nemocí, braní léků a nebo operací. Jedná se o nízkou potenci.
C30 - u lidí středního a mladšího věku s nízkou vitalitou, s dlouhou historií vážných chronických nemocí, braní léků a operací.
C60 - u lidí střední vitality s dlouhou historií lehčích chronických nemocí, tlumených dlouhodobě léky a u lidí střední vitality nad šedesát let.
C100 - startovní potence u většiny případů. Průměrná vitalita u lidí mladších než padesát let.
C200 a více - u případů s jasnou převahou symptomů v mentální oblasti, zatímco ve fyzické oblasti nejsou potíže nikterak závažné, a to ani v historii. Snaha o mentální a spirituální růst (zlepšení koncentrace a vhledu, spojení s vyšší kreativní sférou) u relativně zdravých lidí.
Nemůžeme-li se spolehlivě rozhodnout, do jaké kategorie náš případ patří, volíme na začátku působení vždy nižší potenci.
Při akutních potížích, jako je chřipka, angína atp. je možno užít potenci C30. U relativně zdravých osob lze jít až na C100.
Příliš vysoké zředění (potence) u případů, kde je vhodné nižší (s menším množstvím vody), se nedoporučuje. Důvodů je více a jedním z nich je ten, že si máme zachovat prostor pro postupné zvyšování potence.
Zásadně platí, že vyšší zředění efektivněji zasahuje a harmonizuje vyšší jemnohmotné sféry člověka, a proto hlouběji působí na mentální, psychické úrovni. Působení není jednoduché. Karmicky silně zatížení lidé mohou reagovat zpočátku i negativně.
U lidí trpících závažnou dlouhodobou fyzickou patologií a zároveň i vážnějšími psychickými problémy začínáme ředěním C30, a teprve v dalším podání jdeme s ředěním výše.
Při druhém a dalším podání v případě relapsu, při ukončení účinku předchozí dávky, zásadně zvyšujeme potenci. Pokud se případ vyvíjel hladce, můžeme zvýšit na dvojnásobek původního počtu ředění.
Pokud je například dosti pozorovatelné zhoršení po podání, nebo jsou výraznější a déle přetrvávající reverzní symptomy, nebo se jedná o velmi vážnou dlouhodobou patologii, která si vyžádá dlouhodobé působení, má být zároveň dotyčná osoba v péči lékaře standardními metodami, zejména proto, že nikdy není pro léčitele nebo samoléčitele prokazatelné, co je na fyzické úrovni skutečnou a ověřenou příčinou podobného zhoršení. Zlepšování po užití zředěné sliny může probíhat, a v řadě mých případů probíhalo, nejdříve na spirituální a později i na materiální úrovni, i při vzorné a důsledné standardní lékařské odborné péči.
Shrnutí vstupní konzultace:
1) Zapíšeme všechny současné potíže, větší i drobné a zcela nejdrobnější, a to jak fyzické, tak psychické. Buď do vlastních záznamů, nebo do zmíněného notesu, který je vlastnictvím dotyčného.
2) Zapíšeme jak po stránce fyzické - nemoci a neduhy, tak i psychické - pokud byly v psychice nějaké problémy či problémečky.
3) Určíme a doporučíme potenci - počet kroků k ředění. Předáme mu návod k individuální přípravě preparátu a potenci i množství potřebné vody do něj napíšeme.
4) Domluvíme datum první kontrolní konzultace, která se má konat obvykle za cca 5 týdnů po užití v případě léčby chronické nemoci. Je třeba dát organismu čas na reakci. U léčby akutní nemoci je třeba komunikovat s dotyčnou osobou na její přání (např. po hodinách nebo denně) až do zlepšení či vymizení potíží. Podle vlastního posouzení dotyčné osoby při současné lékařské péči.
5) Ujistíme dotyčného, že jsme na telefonu pro případ nejasnosti či nejistoty nebo problému z jeho strany.
Zdravím - poota

vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:D Tak včéra večer veliká únava :eliar: ale opravdu veliká :ethink: tak jsem z toho byl docela jelen :esilenced: že by reakce tak brzo :ethink: i když minulí týden když jsem to bral poprvé s originál skleničkou tak jsem měl taky únavu ale tahle byla o mnoho větší :x ale to podstatné je že ráno bylo v pohodě :eclap: tak jsem šel do lesa a na zpáteční cestě jsem i vyklusával :jump: skoro jak za mlada :eclap: pak mně nic blbějšího nenapadlo než že u griluji nějakou klobásku a buřtíka :smoke: nabouchal jsem do sebe dvě klobásky a abych toho neměl náhodou málo tak jsem to zazdil ještě jedním buřtem a jedním :pivko: a bylo mně úplně božsky a tak po hodince odpočinku jsem si řekl že bych mohl vytáhnout kolo a udělat si malou projíždku :jump: :laugh: a já jsem zvládnul cirka třicet kyláčkú a až na ten přecpanej bachor a trochu potíž s dechem jsem byl docela v pohodě :epray: :laugh: no nevím jestli je to z té autopatie, spinování, HCL a nebo z podpory od mojí milovaný :P Alfky ale důležitý je že mně to pomáhá :jump: doufám že to bude pokračovat k lepším zítřkům :laugh: :laugh: :bye:

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“