Bez měniče to nepůjde běžné PC používá ze zdroje obvykle 6 různých napětí. Musel bys mít 6 zdrojů. Jak píše Akord, šlo by to u notebooku.laik píše:.Zdravím ,trochu se to tady možná už řešilo ,ale mám dotaz ,pc nám doma jede průměrně cca 14 hod denně a chtěl-li bych pro začátek kvuli tomu pořizovat fv ,proč musím měnit napětí na 230V a ve zdroji pc zase zpět na menší.....nejde to zapojit bez měniče?....přeci jen taky má nějaký ztráty......
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Fotovoltaika (levně)
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Asi blbej dotaz....
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Fotovoltaika v kostele (Německo)
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Fotovoltaická elektrárna - pozemek
Jelikož v příbuzenstvu právě řešíme zajímavou nabídku dlouhodobého pronájmu pozemku (o rozloze 7 600 m2) na 20 let, za účelem stavby fotovoltaické elektrárny. Tak by mne zajímalo, zda s touto problematikou nemáte někdo osobní zkušenost ? Případně na co si dát pozor ? Možná by bylo vhodné v tomto vlákně posbírat praktické informace o tomto současném fenoménu . Je to prý momentálně jedna z nejlepších investic, pokud nedojde k úpravě zákona...
Zatím jsem měl jeden telefonický rozhovor s osobou, která je zřejmě něco jako "nákupčí". Dotyčný velmi pookřál, když jsem mu sdělil, že kousek od pozemku je trafostanice. Napřed prý musí zjistit stanovisko města ke stavbě FVE a od ČEZU možnost vybudování přípojky. Pak se teprve bude řešit cena za pronájem...
Zatím jsem měl jeden telefonický rozhovor s osobou, která je zřejmě něco jako "nákupčí". Dotyčný velmi pookřál, když jsem mu sdělil, že kousek od pozemku je trafostanice. Napřed prý musí zjistit stanovisko města ke stavbě FVE a od ČEZU možnost vybudování přípojky. Pak se teprve bude řešit cena za pronájem...
rival - živý člověk
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fotovoltaická elektrárna - pozemek
Nejdřív si zajisti smlouvu s Čezem na odběr. Pokud je jich v lokalitě víc, na něco se vymluví a nepůjde to. Mají s tím velké problémy, nedá se to nijak regulovat. Nejde o jedno trafo v blízkosti, ale o celou přenosovou soustavu. Nechci tě zrazovat. Mohu se mýlit, ale osobně v tom cítím velký podvod. Jako kdysi s přímotopy (jsem jedna z jeho obětí). Kdo ví, kolik například bude za 20 let stát ekologická likvidace zařízení, které již dosloužilo?
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nekompromisně a trvale se odpojit
Jak to nejdřív půjde, ty jejich obezličky už známe.
To nebude seriozní partner Rivale, to je strana sama pro sebe. Je to v celým světe v mnoha podobách.
Jednoho člověka v Kanadě co vyvíjel "zesilovací trafo" propustili pro nadbytečnost. Zavázán mlčenlivostí na 20 let. Dostal plat na dva roky dopředu ........ Proč asi ? To není zpráva z tisku to je reálný člověk, a nepromluví, protože by těch 24 platů musel vrátit .............
K.
To nebude seriozní partner Rivale, to je strana sama pro sebe. Je to v celým světe v mnoha podobách.
Jednoho člověka v Kanadě co vyvíjel "zesilovací trafo" propustili pro nadbytečnost. Zavázán mlčenlivostí na 20 let. Dostal plat na dva roky dopředu ........ Proč asi ? To není zpráva z tisku to je reálný člověk, a nepromluví, protože by těch 24 platů musel vrátit .............
K.
Nejdříve se seznam se zákonem o snižování výkupních cen z fotovoltaických elektráren. Už je v návrhu.Rival píše:Jelikož v příbuzenstvu právě řešíme zajímavou nabídku dlouhodobého pronájmu pozemku (o rozloze 7 600 m2) na 20 let, za účelem stavby fotovoltaické elektrárny. Tak by mne zajímalo, zda s touto problematikou nemáte někdo osobní zkušenost ? Případně na co si dát pozor ? Možná by bylo vhodné v tomto vlákně posbírat praktické informace o tomto současném fenoménu . Je to prý momentálně jedna z nejlepších investic, pokud nedojde k úpravě zákona...
P.
Systém "Navnadit a Oškubat" bude fungovat i nadále.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Re: Nekompromisně a trvale se odpojit
Jsem za odpojení, vetší, nebo menší ostrov. Chybí nám však účinné a dostupné akumulátory, stojí to na tom. Proto je zatím pri vetších výkonech obvykle nutné použít rozvodnou síť.Karel DR píše:Jednoho člověka v Kanadě co vyvíjel "zesilovací trafo" propustili pro nadbytečnost. Zavázán mlčenlivostí na 20 let. Dostal plat na dva roky dopředu ........ Proč asi ?
Zesilovací trafo pokládám za nepodloženou informaci. Navíc nikoho dnes by nezavazovali v tomto segmentu k mlčení, ale okamžite by se chopili šance. Prípadne by mu to jednoduše ukradli, a klidne by ho mohli zpracovat a materiálne zabezpečit, metod na to je až až. Pozice na úrovni ministru se taky občas najdou, když to za to stojí.
-
- Zasloužilý člen
Můžeš prosím poskytnou odkaz? Dík. NonAnonymous píše:Nejdříve se seznam se zákonem o snižování výkupních cen z fotovoltaických elektráren. Už je v návrhu.
P.
Systém "Navnadit a Oškubat" bude fungovat i nadále.
Zatím to vypadá jinak. A nejen dle tohoto http://energie.tzb-info.cz/t.py?t=2&i=5861
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Zasloužilý člen
Beželo to i na ČT.Anonymous píše:.... se zákonem o snižování výkupních cen z fotovoltaických elektráren. Už je v návrhu.
P.
-
- Zasloužilý člen
V jakém pořadu? A kdy přibližně? NonAkord píše:Beželo to i na ČT.Anonymous píše:.... se zákonem o snižování výkupních cen z fotovoltaických elektráren. Už je v návrhu.
P.
-
- Zasloužilý člen
Myslím minulý týden ve zprávách. Podstata byla v tom, že výkupní ceny pro současné projekty zustanou na dohodnutých 13Kč, ale pro projekty tuším od 2011 bude výkupní cena pouze 9Kč. Mladší elektrárny budou tak znevýhodneny.aNONym píše:V jakém pořadu? A kdy přibližně?
Alternativne muže jít o signál, že ceny panelu poklesnou, nebo je na obzoru reálne vyšší účinnost, co bych s tema 3vrstvými a koncentračními zatím nespechal v našich zemepisných podmínkách(neumejí difuzní zárení našich počmáraných obloh). Prípadne se v tom neumejí úredníci orientovat, tak si delají zadní vrátka.
-
- Zasloužilý člen
Dík. NonAkord píše:Myslím minulý týden ve zprávách. Podstata byla v tom, že výkupní ceny pro současné projekty zustanou na dohodnutých 13Kč, ale pro projekty tuším od 2011 bude výkupní cena pouze 9Kč. Mladší elektrárny budou tak znevýhodneny.aNONym píše:V jakém pořadu? A kdy přibližně?
Dle mé informace by to mělo být až od roku 2012. A navíc by měly být do budoucna daňově zvýhodněné rodinno-baráčkové FVE. Toto info sice pochází od důvěryhodné osoby, ale klidně to může dopadnout i jinak.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... cca 14 dní zpátky TN Nova, kde mluvčí Rozvodných závodů tuto informaci kategoricky popřela, ... přenosové sítě jsou, až na drobné výjimky, již v základu většinou dostatečně naddimenzovány ... ve výsledku se potom výkon dodaný lokální fotovoltaikou spotřebovává opětně v rámci místního uzlu ... a teprve přebytek se posílá pomocí původní rozvodné sítě směrem k páteři, takže přes den potom dokonce dochází k menšímu zatížení trasy oproti situaci bez místní solární elektrárny ...Ilem píše:Nejdřív si zajisti smlouvu s Čezem na odběr. Pokud je jich v lokalitě víc, na něco se vymluví a nepůjde to. Mají s tím velké problémy, nedá se to nijak regulovat. Nejde o jedno trafo v blízkosti, ale o celou přenosovou soustavu. .......
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Zásadní změna ...
... zásadní změna má přijít v podobě povinných plombovaných dálkově odečitatelných "referenčnhích minipanelů", které mají v důsledku zamezit "vylepšování výroby peněz" pomocí přikrmování fotovoltaiky z jiných zdrojů ... např. z plynové kogeneračky ... důvod je jasný ... žijeme zkrátka v Česku ... ...
... nejnovější typy elektroměrů jsou již dokonce vybaveny GPRS modulem, který umožňuje dálkový odečet ... známému tento nedávno montovali na chalupě k 2,4 kW fotovoltaice ... :D:D
... nejnovější typy elektroměrů jsou již dokonce vybaveny GPRS modulem, který umožňuje dálkový odečet ... známému tento nedávno montovali na chalupě k 2,4 kW fotovoltaice ... :D:D
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
likvidace elektroodpadu...
....při nákupu ...jakéhokoliv elektrospotřebiče se platí ...ihned...likvidační poplatek...takže i při nákupu fotovoltaiky se zaplatí něco navíc..
takže ...za 20 let budu likvidovat dneska koupenou televisi zadarmo....ale co bude za 20 let....???....jo a zslechl jsem ...kdo stihne zrealisovat do konce roku 2010...tak ještě za původní ceny.....t.j...cca 13.-/kWh vč.DPH...!!!...pak snad za 9.-...návratnost při současných cenách někde kolem 6ti let....bez pozemku...tak....hodně sluníčka....hlavně v duši. ..přeje martin11
takže ...za 20 let budu likvidovat dneska koupenou televisi zadarmo....ale co bude za 20 let....???....jo a zslechl jsem ...kdo stihne zrealisovat do konce roku 2010...tak ještě za původní ceny.....t.j...cca 13.-/kWh vč.DPH...!!!...pak snad za 9.-...návratnost při současných cenách někde kolem 6ti let....bez pozemku...tak....hodně sluníčka....hlavně v duši. ..přeje martin11
... věřím, že se " TO " povede ......