Jasně, jsem pro, abychom si půjčili. Otázka nezní kolik, ale "PROČ?" Kdo nemá prachy, o nic nepřijde. A kdo bude mít dluhy...Gabča píše:jojo, harmonie,, akorát tohle:
Mno, třeba je na tom dobrý, to že jsme někteří neumřeli.... uznej, že něco do sebe to má.Jim68 píše: To že nějaká ČNB vytiskne jen letos 170 miliard korunek, který rozdá potřebným, není nic dobrýho.
Vlastně jsem se tam vyhnula jedné otázce...kde je ten nedostatek oběživa.
Nedostatek v základním oběhu - lidi, firmy, tam je život, a tam je nedostatek oběživa.... je vlastně takový dílčí. A přehršle v jiných, finančních sférách, nebo u šťastnějších jednotlivců
Vyrovnat to dobrovolně nejde. Jak? A přesto je to nutné. ... vono to zní hrozně komunisticky, až je z toho šoufl. Ale stejně to tak bude, kapitalismus nekapitalismus, žít se musí.
Je jen otázka: kdy a co rupne, protože "čím dřív, tím líp", nebude to taková darda.
1.Když se nebude tisknout, oddálí se to a bude to formou drsné revoluce, budou mrtví.
2.Když se bude tisknout, zaplatí to Číňan, a trocha té inflace nikoho kdo toho moc nemá nezabije.

To Iv: Jasně, měl jsem na mysli i znehodnocení Čínských aktiv. Krach není myslím správný výraz, páč ten se tak nemrská v předsmrtných křečích.
To snižování objemu kapitálu v USA zasáhlo hlavně střádaly z Gulfského spolku, tak se jim nemůžeme divit, že dolaru přestali věřit. Když Ti Ministr F najednou řekne, že akcie a deriváty státní (překvapení? ) FannyMae, které nakupovaly banky po celém světě v objemu stovek miliard dolarů, jsou bezcenné a protože je mají, zavřou celé bankovní domy (které náhle nemají aktiva, ha ha)...? Ve skutečnosti ale bylo cílem připravit USA cestu k posílení dolaru. To, že do nich Arabové investovali peníze, které nebyly podložené produktem ve stejné hodnotě (reálná cena arabské ropy je cca 3USD v cenách 1992) způsobilo stálé oslabování dolaru. Kdyby je utráceli v poušti, nic by se nedělo. Jenže jsou to Arabové: vložili je do amerických bank a fondů a pak si je půjčili.