Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Výživa pro člověka a Zemi

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
laik
Zasloužilý člen
Příspěvky: 858
Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
Bydliště: Brno
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

jen vsuvka.....domácí chléb aj.....

Příspěvek od laik »

Zdravím
Jardo ..... nerozčiluj se pořád nad neschopností lidstva.........
Vše je jen o pohodlnosti vyspělé civilizace.......
Vždyt nikom nic nebrání (kromě pohodlnosti) si chleba udělat v míse ,nechat kynout a upéct.....(zrovna ted čekám než se mě dopeče)......
a že třeba cukr není zdravej........používáme med na slazení.....
Brambory a ostatní potraviny......kdo nemá možnost jako my ,že si většinu vypěstuje ,může si to koupit od domácích českých pěstitelu......kdyby ale lidi nebyli líný strávit z tím trochu času.......


Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Slavek Krepelka »

krovak píše:emm, co su to zive makromolekuly a SOEF?
Já ti to, Křováku, vysvětlím polopaticky:

Je po tom stejné hovno, jako po impotentním chlapovi, nebo po jalový krávě.

Bohužel už se to nevztahuje jenom na průmyslová žrádla, ale i na všechny druhy bezsemenných melounů a hroznů atd. Je to prostě neplodné, a co bylo potenciálně plodné, než to těsné po odkvětu sebrali před tím, než to dospělo, je dovražděné potravinářským průmyslem. Jde o nekrománii aplikovanou do říše jezení.

Je ti to jasný, nebo to potřebuješ vědecky?

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Výživa pro člověka a Zemi od Christiana Opitze

Příspěvek od Slavek Krepelka »

No vidíš Denny, konečně se propracováváš k jádru pudla. +1 :good:

Jenom ta křest'anská opice mne mate. Nějak mi ten Dárvin s Papežem nejde dohromady. :lol:

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Denny »

ZCELA LEGÁLNÍ OHLUPOVÁNÍ LIDÍ

Lékaři a vědci zabývající se výživou a mající srdce na pravém místě, jako Kollath, Cleave, Campbell, Yudkin, Katase, Roos, Bruker, Schnitzer, Slaper a mnozí další upozorňovali již dříve na následky konzumace cukru. Mohou se opírat o obsáhlý důkazný materiál vědecky nevyvratitelných studií a o desetiletí trvající pozorování.
Avšak cukrovarnický průmysl netrpí nedostatkem nápadů, když jde o "osvětu" obyvatelstva v jeho prospěch. Zde je několik příkladů:
WVZ (Hospodářský svaz cukrovarníků) vystupuje jako poradce CMA (Centrální marketingová společnost německého zemědělství) při sestavování informačních písemností určených pro veřejnost.
CMA je však navenek neutrální institucí, která má zaručovat spotřebiteli dobrou kvalitu při nákupu. Propojenost cukrovarnického průmyslu a kontroly kvality vede pak např. k tomu, že CMA vypracovává barevné rozvrhy hodin pro děti, které vychvalují cukr jako důležitou živinu./161
Předseda KZV (Svaz nemocenských pokladen), Dr. Knellecken, který se angažoval v osvětové činnosti týkající se negativního účinku konzumace cukru na zdraví zubů, byl výhružkami a pomluvami donucen k odstoupení./16, 17 /
Cukrovarnický průmysl buduje všude na světě organizace, které představují navenek neutrální vědecké ústavy. Těmi jsou např. v Německu IME (Informační kruh ústní hygieny a výživy) a v USA "Princeton Dental Research Group" (tento název má vyvolat nepravdivou asociaci s obecně uznávanou Princetonskou univerzitou). Tyto krycí organizace, které tvoří reklamu pro cukrovarnický průmysl, uveřejňují pravidelně pod krycím pláštěm vědy výpovědi, které umožňují
považovat cukr za neškodný, ne-li přímo zdraví podporující. Tak se např. ve spise Princeton Dental Research Group z roku 1992 uvádí, že pojídání čokoládových tyčinek předchází tvorbu zubního kazu!/18/
Každá objektivní osvěta týkající se katastrofálního stavu zdraví způsobeného konzumací cukru je cukrovamickým průmyslem vydávána za falešné tvrzení a výmysl nevědecky myslících fanatiků hájících přírodní stravování. Když Dr. William Dietz z Univerzity Tuft v USA v jedné zprávě doporučoval zakázat televizní reklamy pro přesnídávky z vloček s vysokým podílem cukru, odpověděl mluvčí firmy Kellogg takto: "Je jasné, že autor článku nerozumí významu, jaký mají
hotové vločky pro zdravou výživu dětí. výpovědi o škodlivosti cukru jsou slabomyslností". Není divu, že firma Kellogg chce zákazníky odizolovat od nemilé pravdy týkající se cukru, neboť Kelloggovy vločkové přesnídávky obsahují až 52 % cukru.
Když byl televizí vysílán film o cukru, vyrobený společností pro zdravotní poradenství (GGB), napsal cukrovarnický průmysl odvážným odpovědným představitelům televize: "Taková vysílání vedou ke znejistění a ke strachu při používání potraviny, jejíž nezávadnost je mimo jakoukoli pochybnost."/17 /


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Hmm...
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: úte 18 kvě 2010 17:54

Re:Výživa...

Příspěvek od Hmm... »

Ježiškovâ husličky Denny , zas tu splietaš piate cez deviate . Denny sprav si taký malí pokus : daj si pred seba do 3 - decového pohára po vrch cukor a s ližičkou ho zjedz (možeš i zapíjať - nemá to z pohladu výsledku na pokus vpliv) . O ,,pár hodín" (keď to rozchodíš) si daj do seba 1/2 kg hocičoho čo máš z cestovýn tj. z múky rád . Podel sa s ,,pospolitým ludom" o výsldky tohto pokusu . Pre tvoju informáciu v oboch prípadoch skonzumuješ rovnaké množstvo cukru . Mimochodom medzi nami , nechcel by som sa a to ani zo srandy nechať viesť ,,tvojím svetlom (jak to nazval JVK) v jaskyni" Hmm...


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re:Výživa...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Ne že bych chtěl popírat, že ty těstoviny se na cukr po strávení stejně přemění, ale rozdíly zde jsou, a to dost postatné. Cukr se stráví a přemění na glukózu neporovnatelně rychleji než škroby. Tím opakovaně požité větší množství cukrů v relativně čisté podobě a krátkém čase vyvolávají šokové nárůsty glukózy v krvi, což musí nárazově řešit především slinivka, a štítná žláza a její přívěsky, a adrenální žlázy a v podstatě celý hormonální systém. Takže cukr, na rozdíl od těstovin (ne že bych se jich moc zastával, také mají svoje a jsou jenom menším zlem), se k našemu organismu chová jako beranidlo k hradní bráně. Poté, co toho má slinivka dost už nemůže stíhat produkci insulinu díky tomuto opakovanému šokování, přichází cukrovka. S únavou adrenálních žláz přichází snížená imunita, s únavou štítné žlázy a jejích přívěsků si začne klekat celý organismus, protože ony tyto dvě jsou jakýmsi hormonálním velitelstvím těla.

Takže Dennymu +1 :good:

S pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Hmm...
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: úte 18 kvě 2010 17:54

Re:Výživa...

Příspěvek od Hmm... »

Slávku zas píšem o niečom inom , no nevadí , už si nato začínam pri tebe pomali zvikať . Takže sprav si tiež i ty ten pokus a potom o tom dáme reč . Aby som nezabudol , dúfam že žiadneho cukrovkára nenapadne tento pokus na sebe skúšať , Hmm...


Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Výživa pro člověka a Zemi od Christiana Opitze

Příspěvek od Denny »

Chléb náš smrtelný

Celá obilná zrna jsou hodnotnými dodavateli živin a vitálních látek. Avšak největší část dnešních obvyklých obilných výrobků, jako je chléb, nudle, pečivo, krupice, rýže, mouka a další je vyráběna pouze z vnitřního zrna. To sice obsahuje hodně uhlohydrátů, ale nemá žádné vitální látky. Lví podíl živých makromolekul, vitamínů, minerálů, stopových prvků a vláknin se nachází v okrajových vrstvách a v jádru obilného zrna. Tím, že jsou tito nositelé vitálních látek odstraněni, vzniká stejně
jako u cukru problém jednostranného přísunu živin bez příslušných látek vitálních. Pravidelný přísun takovýchto výrobků z výražkové mouky vede, jako u cukru, k nedostatku vitálních látek.
Negativní následky denaturace obilí jsou ještě zesíleny tím, že většina lidí se zbavuje vitálních látek předávkováním cukrem a nedostatkem syrové stravy.
V kuchyních, kde jsou si vědomi svého zdraví, se používají pouze celozrnné obilné výrobky. Je ale důležité nezaměňovat barvu chleba s jeho kvalitou. Ani šedý ani černý chléb nemusí být ještě celozrnným chlebem. Pravý celozrnný chléb je nejlepší nakoupit v obchodech se zdravou výživou, neboť chléb z běžného obchodu obsahuje často až 20 % výražkové mouky..


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:ozařované potraviny jsou zajímavý fenomen
...
No ozařovaný česnek a brambory nekoupíš ale můžeš si je vypěstovat. Mám podíl na 28 árech + vlastní zahrada. Česneku, pokud to vyjde chystám na příští rok 5000ks :)
Chléb upéct, kdo si počká na kvásek ten se dočká.
Jo a ještě se neví že chléb co zbude v obchodech se vozí zpátky do pekáren a tam se z části recykluje, tedy jisté procento se opět přidává do těsta. Takže třeba jíš ten samý chleba z části několikrát.
Jsem zastáncem maximálního samozásobitelství a výroby, jo holt se člověk musí ohánět :)


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re:Výživa...

Příspěvek od NAVAR »

Hmm... píše:Ježiškovâ husličky Denny , zas tu splietaš piate cez deviate . Denny sprav si taký malí pokus : daj si pred seba do 3 - decového pohára po vrch cukor a s ližičkou ho zjedz (možeš i zapíjať - nemá to z pohladu výsledku na pokus vpliv) . O ,,pár hodín" (keď to rozchodíš) si daj do seba 1/2 kg hocičoho čo máš z cestovýn tj. z múky rád . Podel sa s ,,pospolitým ludom" o výsldky tohto pokusu . Pre tvoju informáciu v oboch prípadoch skonzumuješ rovnaké množstvo cukru . Mimochodom medzi nami , nechcel by som sa a to ani zo srandy nechať viesť ,,tvojím svetlom (jak to nazval JVK) v jaskyni" Hmm...
Stačí když napíšeš co se stane.? Ne že bych se chtěl obětovat na pokus ale 3deci cukru by mne vyřídilo na celý den už samo o sobě, vždyť to je 0,45kg cukru!.
Půl kila těstovin už takový problém není, to sprásknu na posezení.
Nebude to o urchleném (cukr) a postupném uvolňování amylázy? Případně jejím množství které je potřeba k rozštěpení škrobů a k rozštěpění cukrů.?


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re:Výživa...

Příspěvek od Ilem »

Hmm... píše:Ježiškovâ husličky Denny , zas tu splietaš piate cez deviate . Denny sprav si taký malí pokus : daj si pred seba do 3 - decového pohára po vrch cukor a s ližičkou ho zjedz (možeš i zapíjať - nemá to z pohladu výsledku na pokus vpliv) . O ,,pár hodín" (keď to rozchodíš) si daj do seba 1/2 kg hocičoho čo máš z cestovýn tj. z múky rád . Podel sa s ,,pospolitým ludom" o výsldky tohto pokusu . Pre tvoju informáciu v oboch prípadoch skonzumuješ rovnaké množstvo cukru . Mimochodom medzi nami , nechcel by som sa a to ani zo srandy nechať viesť ,,tvojím svetlom (jak to nazval JVK) v jaskyni" Hmm...
Pepe, taky bych dal přednost tomu, abys napsal rovnou, co se stane. Nabádat někoho, aby do sebe nacpal skoro půl kila rafinovaného cukru mi přijde dost nezodpovědné. Pokud to napsat nechceš, bylo by bývalo lepší, kdybys o tom nepsal vůbec.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Hmm...
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: úte 18 kvě 2010 17:54

Re: Byl bych rád

Příspěvek od Hmm... »

Denny pamätáš na list č.6 z tohto vlákna ?
Hmm... píše:Denny vedz že už z podstaty problematiky danéj nie je vobec dôležité ,,kolko volov stádo vedie ale ktorým smerom sa to stádo uberá". No k veci samotnéj , prečo sa siloumocou v prípade potravýn snažíš hádzať vynu na nevynných (pri kvalitnom mäse a mlieku je to takmer vždy záležitostou len ich predpokrmovéj prípravi) a jaksi z ,,nepochopitelných" dôvodou hlavného vynîka (najbežnejšia potrava v celom ludskom svete) takmer všetkých zdravotných ťažkostí kamsi skrívaš ? Žeby to bolo len zo strachu pred bohorúhačstvom , (,,Chlieb náš každodený daj nám i dnes...") keď že v tomto prípade ide o ,,boží dar" ? Hmm...
Ak nie , nič sa nedeje len mi prosím ťa prezraď z čoho máš ten ,,kabát ušitý". Hmm...


Hmm...
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: úte 18 kvě 2010 17:54

Re:Výživa...

Příspěvek od Hmm... »

Ilem i NAVAR nemajte boja , bežne zdravému človeku pri tomto pokuse po zdravotnéj stránke až na tie ,,šable okolo" nič nehrozí . Zato dám i ,,hlavu pod gilotýnu" keď že to mám z mladosti x - krát overené . Bola to jedena z metod ako odhaliť zlodeja cukru zo spoločnéj kuchynky v našom ustave ,,rodiného typu". Mimochodom podobná metoda sa používala aj pri zápachu z cigariet - dali pred nás fungl balíček cigariet a ,,Peťo ideš". Priznám sa Vám že som i bez bitky a násilia dosť rýchlo pochopil že len velmi hlúpi človek si dáva pravidelne cigaretu dobrovolne do úst . No o tom tu momentálne reč nie je , takže snáď na budúce . Hmm...


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re:Výživa...

Příspěvek od NAVAR »

Trochu mi to připomíná rébus co vymyslel Einsten o lidech cigaretách, rybách a domech, který prý vyřeší jenom 2%lidí. No nic k věci….
Pokud dobře chápu tak ten co chodil na cukr se ho ani nedotknul aby nevypadal podezřele a ten co měl možnost tak se ho napráskal na fest – pak mu bylo zle. Stejně by tomu mohlo být i s cigaretou, akorát že ten kdo si musel dát cigaretu a nekouřil tak byl zelenej jak sedma. Tudíž mi vychází že jsi nekouřil a na cukr nechodil. :) Akorát mi chybí pointa s tím cukrem versus těstovinami, že by test rezistence či návyku na jednotlivé látky a případné akceptování těchto látek tím daným metabolismem člověka který bude mít každý individuelní?


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Hmm...
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: úte 18 kvě 2010 17:54

Re:Výživa...

Příspěvek od Hmm... »

Hmm... píše:...bežne zdravému človeku pri tomto pokuse po zdravotnéj stránke až na tie ,,šable okolo" nič nehrozí . Zato dám i ,,hlavu pod gilotýnu" keď že to mám z mladosti x - krát overené .
NAVAR táto veta je ,,nosná" a zároveň i odpovedou , ten zbytok keď že to tu ,,skapíňa" a je z reálného života , je viacmenéj už len ,,kultúrna vložka". Mimochodom ,,netrafil" si sa . Keď že nestalo sa žeby sa niekto dobrovolne prihlásil (nik z nás nebol ,,svätý") tlačili a hulili sme do hlavičky ,,pekne do zelena" všetci bez rozdielu na vek ,,- násťročných" a pohlavie . V tom čase mi to nebolo dvakrát príjemné , no dnes ďakujem za tie skúsenosti . Mimochodom po takomto ,,cvičení" sa nik z nás velmi dlho nedotkol ani cukru ani cigariet . Tým som chcel povedať že nepoznám nikoho kto by sa NEVEDEL prejesť cukru tj.sacharozi ktorá je polisacharidom v ktoréj monosacharidom je glukoza no tak isto nepoznám nikoho kto by sa VEDEL prejesť ,,chleba" tj škrobu čo je takisto polisacharid kde monosacharidom je tiež glukoza . Prípadné ,,rádia" z tohto fora upozornujem že monosacharid fruktoza (je súčastou oboch polisacharidov) má v našom metabolizme z večéj časti iné vlastnosti (má inú vodíkovú vezbu) ako glukoza . Hmm...


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“